1/6/16

Ερντογάν: Λάθος του πιλότου η κατάρριψη του ρωσικού SU-24, απειλεί Γερμανία για Αρμενίους

FILE PHOTO: Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R) and his wife Emine (L) greet supporters during a rally marking the 563rd anniversary of the conquest of Istanbul by the Ottomans, in Istanbul, Turkey 29 May 2016. The capital of the Byzantine Empire, known then as Constantinople, fell to Ottoman Sultan Mehmed II on 29 May 1453. EPA, SEDAT SUNAFILE PHOTO: Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R) and his wife Emine (L) greet supporters during a rally marking the 563rd anniversary of the conquest of Istanbul by the Ottomans, in Istanbul, Turkey 29 May 2016. The capital of the Byzantine Empire, known then as Constantinople, fell to Ottoman Sultan Mehmed II on 29 May 1453. EPA, SEDAT SUNA

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως επιθυμεί την βελτίωση των σχέσεων με την Ρωσία, αλλά δεν έχει καταλάβει τι είδους «πρώτο βήμα» η Μόσχα αναμένει από την Άγκυρα, σημειώνοντας πως και οι δύο χώρες πρέπει να συνεργαστούν για να βελτιώσουν τις σχέσεις τους.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι φοβάται πως οι ρωσοτουρκικές σχέσεις θυσιάστηκαν για «το σφάλμα ενός πιλότου», όπως το χαρακτήρισε, αναφερόμενος στην κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Σουχόι Su-24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία στη συρο-τουρκική μεθόριο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Σμύρνη η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ο κ. Ερντογάν είπε ότι το γερμανικό νομοσχέδιο για τον χαρακτηρισμό της σφαγής των Αρμενίων ως γενοκτονίας ενδεχομένως να βλάψει τις σχέσεις ανάμεσα στο Βερολίνο και την Άγκυρα.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι ενημέρωσε την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ γι’ αυτή την “ανησυχία” του. “Αν το κείμενο αυτό ψηφιστεί και η Γερμανία πέσει σ’ αυτή την παγίδα (…) αυτό θα μπορούσε να επιδεινώσει όλες τις σχέσεις μας με τη Γερμανία όπου ζουν τρία εκατομμύρια Τούρκοι και η οποία είναι σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ”, υπογράμμισε ο τούρκος πρόεδρος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως “για την Τουρκία, το κείμενο αυτό δεν έχει τίποτε το υποχρεωτικό από την άποψη του διεθνούς δικαίου”.

Το νομοσχέδιο αυτό με τίτλο “Μνήμη της γενοκτονίας των Αρμενίων και άλλων χριστιανικών μειονοτήτων πριν από 101 χρόνια” προτείνεται από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της πλειοψηφίας (τους συντηρητικούς Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές CDU και CSU και τους Σοσιαλδημοκράτες SPD), καθώς και από τους Πράσινους, που ανήκουν στην αντιπολίτευση, και έχει όλες τις πιθανότητες να ψηφιστεί την Πέμπτη που θα συζητηθεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία.

7 σχόλια:

  1. Μετά από μήνες υστερίας περί παραβίασης εναέριου χώρου και τις προσφυγές στο ΝΑΤΟ για στήριξη φωνές κακό και θα σας φάμε και και και...ήταν λάθος του πιλότου ρε παιδιά ελάτε να τα βρούμε.Στην Ελλάδα θα έπιανε στην Ρωσία πάλι...δύσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Το νομοσχέδιο αυτό με τίτλο “Μνήμη της γενοκτονίας των Αρμενίων και άλλων χριστιανικών μειονοτήτων πριν από 101 χρόνια”...«και άλλων χριστιανικών μειονοτήτων».... Αυτό καέι "σουλτάνε" ε ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...."σφαλμα ενος πιλοτου ", τελικα αυτος ο ανθρωπος πιστευει οτι απευθεινεται σε ηλιθιους η τουλαχιστον ανηδεους ? Υπαρχουν ( ειδικα σε τετοιες συνθηκες) ανωθεν εγκρισεις η απορριψεις.
    Ο πιλοτος απλα ενεργοποιει το fire button.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ομοίως φταίνε τα όπλα που ερπiσοκρότησαν κατα λάθος και σκότωσαν τον Ρώσο πιλότο, όλα στραβά πήγανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ξεχάσαμε φταίνε τα βυτία για την μεταφορά του πετρελαίου των ισλαμιστών, πολύ άτιμα αυτά τα βυτία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν κάνει κανένα λάθος και αυτός που χειρίζεται τα πυρηνικά στη Ρωσία και ισοπεδώσει καμία Άγκυρα τι να κάνουμε...Γίνονται αυτά.Συμβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως όταν καταρριφθεί ακόμη ένα τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο (AH-1 Super Cobra) από βλήμα του ΡΚΚ (πιθανότατα ρωσικής κατασκευής, 9K38 Igla) θα δώσει συνέντευξη τύπου ο Ταγίπ Ερντογάν και θα κάνει το πρώτο βήμα για τη βελτίωση των ρωσοτουρκικών σχέσεων;
    Μήπως τότε καταλάβει τι εννοεί ο Πούτιν με το «πρώτο βήμα»; Θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.