20/7/16

Πρέπει να σημάνει συναγερμός στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις - 23 Τούρκοι κομάντος που επιτέθηκαν στον Ερντογάν, προσπαθούν να περάσουν στη Σύμη ή σε άλλο νησί

Μεγάλη επιχείρηση στην Τουρκία, για να μην διαφύγουν στην Ελλάδα 23 Τούρκοι κομάντος

  • Φωτ. από τη Milliyet
Μεγάλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες, με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων, ελικοπτέρων και αεροσκαφών με παθητικές διόπτρες, για τον εντοπισμό 23 κομάντος που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης ή δολοφονίας του Ερντογάν, οι οποίοι κρύβονται στα δάση της περιοχής Μαρμαρίδος και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να περάσουν στα ελληνικά νησιά. Το πιο κοντινό νησί είναι η Σύμη.

Εκεί επικεντρώνονται οι προσπάθειες των Τούρκων, για να αποτρέψουν διαφυγή τους στη Σύμη ή σε κάποιο άλλο κοντινό νησί, με φουσκωτή βάρκα ή άλλο πλωτό μέσον.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για 23 κομάντος που έχουν εκπαιδευτεί κάτω από πολύ σκληρές συνθήκες και έχουν πολεμική εμπειρία, αφού συμμετείχαν σε επιχειρήσεις εναντίον του ΡΚΚ.
http://www.pontos-news.gr/article/152527/megali-epiheirisi-gia-na-min-diafygoyn-stin-ellada-23-toyrkoi-komantos

18 σχόλια:

  1. Τελικώς οι 8 διαφυγόντες εις Ελλάδα δεν είναι καθόλου χαζοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η εισοδος του ελικοπτερου καθαρη προβοκατσα. πρεπει να τους στειλουμε πισω αφου ομως τους κανουμε μια καλη ανακριση.

      Διαγραφή
    2. Να τους στείλουμε μη θυμώσει ο Σουλτάνος

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Unknown (Μέλος του Blogger από τις Απριλίου 2012)

      Σύμφωνα με το αναρτημένο κανονισμό, «Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση».

      Επειδή εμφανίζονται πολλοί αναγνώστες ως «unknown», παρακαλούμε για καταχώρηση ενός ονόματος η ψευδώνυμου.

      Διαγραφή
  3. Δηλαδή σε τί ακριβώς να προσέξει η ελληνόφωνη κυβέρνηση;;; γιατί είναι που είναι πολιτικά ανίκανοι αλλά ικανότατοι ψεύτες,εθνικά επικίνδυνοι χροοόνια τώρα, έχουν ν' αντιμετωπίσουν και τις "γάτες" που ταχα μου κυνηγάνε τους καταδρομείς.."για να μην περάσουν στην Ελλάδα..".
    Δυστυχώς για την Πατρίδα μας, η κυβέρνησή της την έχει ζημιώσει 1000% ό,τι κι αν κάνει με τους λαθροτούρκους. Άν τους δώσει πίσω χάνει το ηθικό πλεονέκτημα (το όποιο υπόλοιπο άφησε ο πολιτικός νάνος Σημίτης και το πολιτικό κήτος ο Πάγκαλος) αυτό της Πολιτείας που σέβεται τουλάχιστον το δικαίωμα στην ζωή. Άν τους χορηγήσει άσυλο τα μόγγγολα αποκτούν έρεισμα στην Ελλάδα την οποία και σε λίγο θα πλημμυρίσουν..τώρα 8, μετά 23, ύστερα 1013...και άντε μετά να τους βγάλεις έξω όταν θα φωλιάσουν στην Θράκη και τα νησιά..ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΕΝΑ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΚΙΑ-ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΑ (τώρα έχουν τρυπώσει στο βόθρο που γεννήθηκαν και διαμένουν) ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΣΣΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ "ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΩΝ"..
    αλίμονό μας, τι έχουμε να δούμε σε λίγο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πραξικοπηματίες που κατέφυγαν στην χώρα μας, όπως και όποιοι άλλοι απ' αυτούς (προσπαθήσουν να) καταφύγουν, δεν είναι πολιτικοί πρόσφυγες, αλλά παράνομοι.

    Ο Ερντογάν, είτε μάς αρέσει, είτε όχι, είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Τουρκίας, το οποίον οι άλλοι προσπάθησαν να ανατρέψουν πραξικοπηματικώς. Δεν διέτρεχαν κανέναν κίνδυνο, προτού επιχειρήσουν το εξ ορισμού παράνομο πραξικόπημα, εναντίον τής νομίμως εκλεγμένης κυβέρνησης τής Τουρκίας και τού προέδρου τής χώρας. Τον διατρέχουν τώρα, που απέτυχαν, άρα δικαίως και υπαιτιότητί των.

    Τα γράφω αυτά, επειδή μέρες τώρα παρακολουθώ να υπάρχει ένα κλίμα συμπαραστάσεως, σαν να πρόκειται γι ανθρώπους, που διέτρεχαν κίνδυνο και ήλθαν σαν ικέτες στην χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτως ή άλλως οι ικέτες δεν έρχονται με ελικόπτερα, αλλά με φουσκωτά και με τα πόδια, υπαιτιότητί των

      Διαγραφή
    2. Νομικά αλλά και ουσιαστικά σφαλετε. Το ουσιαστικά δεν μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή αλλά το νομικά. Νομικά είναι οι μοναδικοί πρόσφυγες που έχουν έρθει στη χώρα. Το ποιες είναι οι πράξεις τους δεν θα τις κρίνω εγώ ο nativist ο Γιωργος κοκ αυτά θα πρέπει να τα κρίνουν τα δικαστήρια. Από εκεί και μετά και αφού θεωρούν δικαίως ότι κινδυνεύει ή ζωή τους έχουν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο και ως πρόσφυγες οφείλει να τους συμπεριφερθεί το ελληνικό κράτος ώστε να τηρήσει τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν είναι εγκληματίες του ποινικού δικαίου είναι πολιτικοί κατηγορούμενοι έχουν κάθε δικαίωμα ασύλου και έτσι πρεπει να αντιμετωπιστούν διαφορετικά απλώς γινόμαστε τα τσογλανια του Ερντογάν, το οποίο ούτως ή άλλως δεν είναι πέος το συμφέρον μας. Αυτοί οι τύποι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε διαπραγματεύσεις με τον Ερντογαν από μία πιο ωμή οπτική των γεγονότων ωστόσο αν θελουμε να έχουμε μία συνεπή στάση πρέπει να τηρήσουμε την διεθνή νομιμότητα και όχι κατιδιαν να ταζουμε στον Σουλτάνο και ταυτόχρονα να αφήνουμε τα τσιράκια τής τουρκικής πρεσβείας να αλωνιζουν.. στέλνουμε λάθος σηματα προς όλους

      Διαγραφή
    3. Αλέξανδρε σαν να έχεις δίκιο.Ο νόμος είναι πολύ σαφής και απευθύνεται και σε ΠΟΙΝΙΚΟΥΣ κρατούμενους ! Οποιοσδήποτε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι δε θα τύχει σοβαρής δίκης ή ότι κινδυνεύει η ζωή του από την δικαιοσύνη της χώρας που έκανε το έγκλημα δικαιούται ασύλου.Δεν είναι ανάγκη να είναι πολιτικός κρατούμενος ακόμα και ποινικός ! Ή μπορεί να μην είναι και τίποτα από τα δύο απλά να υπόκειται σε διώξεις.

      Διαγραφή
    4. Το νομικό μέρος τού θέματος δεν είσαι εσύ σε θέση να το κρίνεις. Αν απαλλάξεις το κείμενο σου από τις κλισαρισμένες καφενοεκφράσεις τύπου "σουλτάνος" κλπ., κι επικεντρωθείς στο θέμα, όπως το θέτω, ίσως να μπορέσεις να δώσεις απάντηση σοβαρή.

      Μόλις πριν λίγο καιρό λέγαμε/τε ότι δεν είναι πρόσφυγες οι Σύροι που την κοπάνησαν από τον στρατό του Άσαντ (δικτάτορας και μάλιστα κληρονομικώ δικαίωματι κι αυτός, μη γελιόμαστε), ή που σήκωσαν όπλα εναντίον του, διότι είναι ο νόμιμος κυβερνήτης τής χώρας. Πόσο νόμιμος είναι; Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

      Διαγραφή
    5. Κύριε Παπαδόπουλε, υπάρχει κανένα εγχειρίδιο ή κάποιος κανονισμός ως προς το πώς έχονται οι πρόσφυγες; Ο καθ' είς και τα όπλα του, ήγουν, όπως μπορεί ο καθένας...

      Διαγραφή
    6. Nativist δεν είναι καφενειακες εκφράσεις Σουλτάνο βλέπει τον εαυτό του και αυτό είναι ξεκάθαρο. Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι οι Συροι ή όποιος άλλος μπαίνει στην χώρα δεν είναι πρόσφυγας στην Ελλάδα γιατί δεν έρχεται απευθείας από την χώρα στην οποία διώκεται. Αν ο Συρος πάρει το αεροπλάνο και έρθει από την Δαμασκο στην Αθήνα ή αν πάει στην ελληνική πρεσβεία στην Συρία οφείλεις να εξετάσεις την περίπτωση του. Τώρα ομως είναι μετανάστες όπως ήταν οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας στην Αμερικη. Οι αμερικάνοι τους υποδέχτηκαν ως μετανάστες και όχι ως πρόσφυγες και αυτό γίνεται για να υπάρχουν κανόνες στην ζωή μας διαφορετικά χάος γιατί θα μιλάμε για απόλυτη ελεύθερη μετακίνηση με ο,τι αυτό συνεπάγεται

      Διαγραφή
    7. Αλέξανδρε, επίτρεψέ μου να μην θεωρώ τις εκφράσεις τού είδους αυτού σοβαρές. Δεν έχουν θέση σε σοβαρό διάλογο. Γνώμη μου, βεβαίως.

      Σχετικά με τούς Σύρους, δεν μάς ενδιαφέρει, στο παρόν, αν είναι ή δεν είναι πρόσφυγες, επειδή ήλθαν μέσω Τουρκίας, αλλά η σχέσις των προς το καθεστώς Άσαντ. Δεν κατάλαβες το νόημα τού σχολίου μου.

      Διαγραφή
    8. Το κατάλαβα αλλά ασχέτως τι σχέση έχουν με τον Ασαντ εξαρτάται το προσφυγικό τους καθεστώς από το πως εισέρχονται σε μία χώρα αν εισέρχονται δηλαδή απευθείας από την χώρα στην οποία διώκονται

      Διαγραφή
    9. Αυτό είναι άλλο θέμα.

      Σύμβαση της Γενεύης του 1951: Ερωτήσεις και Απαντήσεις

      "Κύρια υπεύθυνες για την προστασία των προσφύγων
      είναι οι χώρες υποδοχής. Οι χώρες που έχουν υπογράψει τη Σύμβαση του 1951 είναι υποχρεωμένες να τηρήσουν τους όρους της. Η Ύπατη Αρμοστεία διατηρεί ένα ρόλο ''παρατηρητή'' στην όλη διαδικασία επεμβαίνοντας εάν χρειάζεται για να βεβαιωθεί ότι στους πραγματικούς πρόσφυγες θα χορηγηθεί άσυλο και δεν θα εξαναγκαστούν να επιστρέψουν σε χώρες όπου η ζωή τους κινδυνεύει. Ο οργανισμός ψάχνει να βρει τρόπους να βοηθήσει τους πρόσφυγες να ξαναρχίσουν τη ζωή τους, είτε μέσω του εθελοντικού επαναπατρισμού στις χώρες καταγωγής τους είτε, εάν αυτό είναι δυνατό, μέσω της μετεγκατάστασης σε χώρες ποδοχής ή σε άλλες τρίτες χώρες"
      .

      Αλλά επαναλαμβάνω, δεν με απασχολεί αυτό στην παρούσα ανάρτηση.

      Διαγραφή
  5. Η Ελλάδα στρατηγικά ωφελείται σε κάθε περίπτωση αποδοχής αιτημάτων ασύλου σε αντίπαλο στρατιωτικό πλήρωμα.

    Δημιουργεί ιστορικό και σε αντίστοιχο περιστατικό εντός πολέμου, δίνεται στον εχθρό η δυνατότητα να επιλέξει να παραδοθεί αμαχητί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο παπους μου ελεγε: Μαθανε οτι γ@@@@@@στε και πλακωσανε κι οι γυφτοι. Και καπως πιο ευγενικα : Δρυος πεσουσης πας ανηρ ξυλευεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.