19/7/16

Απέλαση των 8 - Πριν κάνει ΚΑΙ αυτήν την κωλοτούμπα ο ΣΥΡΙΖΑ, ας βρει τουλάχιστον έναν νομιμοποιητικό φερετζέ

Τσουβάλιασμα και πίσω αλλά …τίνων;! 
Αυτή η υπόθεση των 8 φυγάδων στην Αλεξανδρούπολη αρχίζει να έχει και πλάκα. Όσοι βρέθηκαν σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου αντιλήφθηκαν ότι οι τρεις δικηγόροι που ήρθαν από την Τουρκία ήταν σε ρόλο χαφιέ, για να το πούμε λαϊκά. Όχι μόνο ζήτησαν (χωρίς αποτέλεσμα) επισήμως τα στοιχεία των κατηγορουμένων, αλλά κι όταν προσπάθησαν να τα καταγράψουν κατά την εκφώνησή τους στο ακροατήριο, δεν τα κατάφεραν. Μάλιστα σήμερα στην τοπική τουρκόφωνη Rodop Ruzgari διαμαρτυρήθηκαν ότι εκφωνήθηκαν χαμηλόφωνα!
Αναρωτιέμαι λοιπόν: αν πράγματι η Τουρκία δεν διαθέτει τα στοιχεία των 8 φυγάδων -  ακούγεται ότι κι άλλοι στρατιωτικοί ήρθανε στην Ελλάδα παράνομα και ανώνυμα – τότε ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ αναφέρεται η ρηματική της διακοίνωση;
Μήπως πρόκειται για ένα χαρτί χωρίς την παραμικρή ισχύ;
Ας το δώσει στην δημοσιότητα το ΥΠΕΞ ώστε να δούμε αν και κατά πόσον είναι έγκυρο και για ποιο ακριβώς αδίκημα και με ποια στοιχεία ζητάει την έκδοση των 8 ο φασιστογείτονας.
Όπως είπε και ο Κέρι ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, θέλουμε στοιχεία, όχι ισχυρισμούς.
Πόσο μάλλον όταν κι αυτοί οι ισχυρισμοί δεν κολλάνε ούτε καν συγκεκριμένα πρόσωπα!
Πριν κάνει ΚΑΙ αυτήν την κωλοτούμπα ο ΣΥΡΙΖΑ, φτύνοντας την μέχρι χθες ιστορία του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ας βρει τουλάχιστον έναν νομιμοποιητικό φερετζέ.  
Κώστας Καραΐσκος,
Διευθυντής του «Αντιφωνητή», Κομοτηνή

24 σχόλια:

  1. Σαββα,πιστευεις οτι πισω απο το πραξικοπημα βρισκονται οι Αμερικανοι?το οτι οι πραξικοπηματιες χρησιμοποιησαν την βαση του ινσιρλικ δεν σημαινει οτι οι Ηνωμενες πολιτειες τουλαχιστον γνωριζαν αν δεν το οργανωσαν οι ιδιες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρίς ακόμα να είναι γνωστά επισήμως τα ονόματα των φυγάδων, τούρκικες εφημερίδες τούς εμφανίζουν ώς τούς επίδοξους δολοφόνους τού σουλτάνου!
    Έλεος! Ντροπή!
    Πώς γίνεται να ανεχόμαστε την παράδοση ικετών σε σφαγέα αδίστακτο και λυσσώντα έτοιμο ήδη να τούς κατασπαράξει; Μιλάμε για ικέτες, φυγάδες που ο Recep Tayyip Erdoğan δεν διστάζει να προαναγγέλει ότι σκοπεύει να τούς εξοντώσει!
    Μια φορά εγκληματίσαμε με τον Οτσαλάν. Μυαλό δεν βάζουμε;
    Είναι ξεφτίλα και ρεζιλίκι.
    Λίγη τσίπα και αξιοπρέπεια αν είχαν οι κυβρνώντες Βίτσες και Λίτσες θα έπρεπε να τούς χορηγήσουν άμεσα πολιτικό άσυλο και να τούς φυγαδέψουν σε ασφαλές καταφύγιο μέχρι να κοπάσει η λύσσα τούς ΔικτάτοραΣουλτάνου.

    Υ.Γ. Τόση λύσσα έχει ο ΜουσολινΣουλτάνος που υπαγόρευσε στους ιμάμηδές του την απαγόρευση ταφής των νεκρών εχθρών του. Κάθε κτηνώδης φασίστας κρύβει και ένα Κρέοντα μέσα του, που βυσσοδομεί και ασεβεί κατά τού νεκρού Πολυνείκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Κρίτωνα,

      Μην προτρέχεις. Καλό είναι μεν οι "κεραίες" μας να είναι σε εκγρήγορση, αλλά (κατά την προσωπική μου άποψη) οι 8 αιτούντες άσυλο δεν θα παραδοθούν στα χέρια των διωκτών τους τελικώς. Η (δίκαια) εμπλοκή της Δικαιοσύνης (ως θα έπρεπε βεβαίως) στο ζήτημα και η ευρεία γνωστοποίηση του θέματος στην κοινή γνώμη, είναι παράγοντες που θα αποτρέψουν την παράδοση των 8 στους Τούρκους. Η περίπτωση του Οτσαλάν - για την οποία ως εξωτερική πολιτική πρέπει να ντρεπόμαστε - ήταν διαφορετική, αφού η τότε πολιτική ηγεσία φοβήθηκε να αναθέσει (ως θα έπρεπε) την απόφαση στην Δικαιοσύνη και υπό καθεστώς φόβου κι επειδή δεν ήθελε την καυτή πατάτα στα χέρια της, εστειλε τον Οτσαλαν στην Κένυα. Εαν και τότε, η απόφαση για χορήγηση ασύλου ήταν στα χέρια του Συμβουλίου Εφετών ή του Αρείου Πάγου, τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά.

      Διαγραφή
    2. @ Unknown (Μέλος του Blogger από τις Απριλίου 2012)

      Σύμφωνα με το αναρτημένο κανονισμό, «Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση».

      Επειδή εμφανίζονται πολλοί αναγνώστες ως «unknown», παρακαλούμε για καταχώρηση ενός ονόματος η ψευδώνυμου.

      Η παράκληση δεν είναι στοχευμένη, όπως ισχυρίζεσαι, γίνεται και έχει γίνει σε όσους σχολιαστές εμφανίζονται ως "Unknown".

      Διαγραφή
  3. Αν τους παραδώσουν στον Ερντογάν καλά θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψει και τις 50.000 λαθρομετανάστες και να τους πετάξει έξω από την χώρα .... την ίδια ανάγκη για άσυλο έχουν και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε το ίδιο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Τουρκοι πιλοτοι δεν ειναι αυτοι που καθημερινα παραβιαζουν τον ελληνικο FIR. Δεν ειναι αυτοι που σκοτωσαν τον Γιαλοξο και ερριξαν το ελικοπτερο στα Ιμια και σκοτωθηκαν δικοι μας πιλοτοι;Δικα μας παιδια; Καλα θα κανουν να τους παραδωσουν εκει που ανηκουν. Και υστερα καμμια σχεση δεν εχουν με τους προσφυγες που ειναι θυματα πολεμου εχουν διαπραξει εγκλημα κατα της χωρας τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΕΛΛΗΝΑΣ,

      Αφού προτιμάς να αυτοπροσδιορίζεσαι ως "ΕΛΛΗΝΑΣ", ίσως θα έπρεπε να διαβάσεις τη σημασία του "ικέτη" όπως περιγράφεται στα μνημεία της ΑρχαιοΕλληνικής γραμματείας. Έπειτα, καλό θα ήταν να ενημερωθείς για τις διαφορες μεταξύ FIR και ΕΕΧ και την ετυμολογική διαφορά μεταξύ παράβασης κανόνων και παραβίασης (προς Θεού δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τον εχθρό, απλώς μερικά πράγματα πρεπει να λέγονται και να γράφονται όπως έχουν κι όχι όπως νομίζουμε). Τέλος, έτσι για την Ιστορία, ο Έκτορας λεγόταν ΓιαλοΨός όχι ΓιαλοΞός (αν δεν επρόκειται για κάποιο ορθογραφικό λάθος ασφαλώς σαν αυτά που κάνουμε όλοι μας.

      Διαγραφή
    2. Πτωχό επιχείρημα, για να μην πω κάτι άλλο...

      Διαγραφή
    3. @ Unknown (Μέλος του Blogger από τις Απριλίου 2012)

      Σύμφωνα με το αναρτημένο κανονισμό, «Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση».

      Επειδή εμφανίζονται πολλοί αναγνώστες ως «unknown», παρακαλούμε για καταχώρηση ενός ονόματος η ψευδώνυμου.

      Διαγραφή
    4. Το χειρότερο είναι ότι κάποιος ή κάποιοι απ' αυτούς χρησιμοποιούν και δεύτερο όνομα ή ψευδώνυμο γράφοντας εδώ μέσα. Το παρετήρησα και προχθές, όταν ένας «unknown» έγραψε κάτι στον Σάββα, ο Σάββας τού απάντησε κι αυτός ανταπάντησε, αλλά με άλλο όνομα (νομίζω xristos ... κάτι). Προφανώς είχε μπει με τον άλλο λογαριασμό, όχι τού Blogger, όπως ξεκίνησε, αλλά με τού +g.

      Διαγραφή
    5. @"Ελληνας"? Σίγουρα; Ξέρεις πολλούς Έλληνες που να συμμερίζονται την άποψη τού ΜουσολινΣουλτανίσκου ότι η απόπειρα πραξικοπήματος των στρατιωτικών ήταν έγκλημα κατά τής χώρας τους; Μοναρχία φασιστική με κοινοβουλευτικό φερετζέ έχι ο Σουλτάνγιαλαντζί και το πραξικόπημα δεν ήταν κατά τής Δημοκρατίας (τής ποιάς; τουρκικής;) αλλά κατά τής μοναρχίας τού Μουσολινιμιτασιόν Σουλτανίσκου που θέλει να γίνει και χαλίφης στην θέση τού χαλίφη). Και αν σταθούμε στο ότι αυτοί οι 8 ικέτες (στους οποίους οφείλουμε κατά διαχρονική συνέχεια και συνέπεια ως Έλλληνες, άσυλο) είναι πιλότοι, θα είχαμε λόγο να τούς δώσουμε στον γελοίο δικτάτορα; γιατί; διότι μάς ενόχλησαν με παραβιάσεις που διέπραξαν υπακούοντας αυτόν ακριβώς τον οποίο προτείνεις να ικανοποιήσεις;
      Προφανώς το κάνεις για να κρυφτείς, αλλά μην σκύβεις τόσο, γιατί
      θα σού πέσει
      το φέσι.

      Διαγραφή
    6. Να σού κάνω μία ερώτηση, Κρίτων. Οι μπααθικοί δικτατορες, μεταξύ των οποίων και ο Άσαντ, θεωρούνταν/θεωρείται, ή όχι νόμιμες κυβερνήσεις των χωρών τους;
      Οι 8 δεν είναι πρόσφυγες. Ούτε εμείς μπορούμε να αποδείξομε, ούτε και δουλειά μας είναι να το κάνομε, ότι ο Ερντογάν δεν είναι ο νόμιμος κυβερνήτης (πρόεδρος) τής Τουρκίας.

      Οι παραβάσεις/παραβιάσεις είναι εντελώς άσχετες με το θέμα και μού κάνει εντύπωση με τι κριτήρια "κρίνουν" κάποιοι.

      Σχετικά, έγραψα πριν λίγο κι εδώ.

      Διαγραφή
    7. Κατ’ αρχή και εγώ νομίζω ότι είναι έτσι όπως το λές. Και με τα διεθνώς σχετικώς ισχύοντα, όποια κυβέρνηση αναγνωρίζεται ως νόμιμη, λογίζεται παραδεκτή. Σε νομικό συλλογισμό δεν χωράνε κρίσεις για την περισσότερη ή λιγότερη “δημοκρατικότητα” καμιάς κυβέρνησης. Στα σχόλια που εκφράζουν απόψεις μου, το επιχείρημα δεν είναι να μην παραδοθούν οι 8 διότι ο σουλτάνος δεν είναι νόμιμη κυβέρνηση τής τουρκίας, αλλά διότι αν τούς παραδώσουμε κινδυνεύουν. Εδώ σε κάποια σχόλια και δικά μου έχει παρεισφρήσει ένας πολιτικός τόνος και υφέρπει μια υποκειμενική αποδοκιμασία τής δικτατορικής εκτροπής που χαρακτηρίζει τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια τον τρόπο άσκησης εξουσίας από τον Μουσολινιμιτασιόν σουλτανίσκου ˙ αλλά και αυτό σε σχέση με τους γελοίους θρήνους τού τελευταίου για απειλή κατά της δημοκρατίας . Και σίγουρα δεν είναι πιστευτός να μιλάει για δημοκρατία, ένας έξαλλος μιμητής τού Μουσολίνι, που μπλοκάρει διαρκώς το διαδίκτυο, φυλακίζει δικαστές και δημοσιογράφους, αφαιρεί την ασυλία από βουλευτές με φυλετικο-εθνικά κριτήρια, εισβάλει σε ενοχλητική εφημερίδα κ.λπ.
      Μπορεί να είναι νομότυπα “νόμιμος κυβερνήτης τής χώρας του”, όμως εδώ και πολύ καιρό ασκεί την διακυβέρνηση με τρόπο που είναι ξεκάθαρα ολοκληρωτικός. Και ναι μεν και εγώ συμφωνώ μαζί σου ότι αυτό δεν δικαιολογεί πραξικόπημα κατάλυσης τής κυβέρνησης, εξηγεί όμως την εναντίον της εξέγερση ˙ αυτό είναι ένα επιχείρημα υπεράσπισης των επιλογών των στασιαστών, έστω και αν δεν καθιστά "νόμιμες" τις πράξεις τους, αλλά και δεν έχει καμιά σχέση με την χορήγηση ασύλου. Κατά την άποψή μου, έστω και στασιαστικά να κινήθηκαν οι πραξικοπηματίες, αυτό είναι πολιτική κίνηση και όχι αδίκημα ποινικού δικαίου, έστω και αν το κρατούν σύστημα τούς αποδίδει και αξιόποινο χαρακτήρα, απλώς για προληπτικούς λόγους, για να ενισχύσει την άμυνά του απέναντι σε όσους το αμφισβητούν. Ο φυγάς που ζητάει άσυλο και απειλείται μετά βεβαιότητος η ζωή του, είναι νομίζω πάντα ικέτης και σε κάθε περίπτωση, πάντα κατά την άποψή μου, μόνο έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

      Διαγραφή
    8. Κρίτων, όπως ασφαλώς πρόσεξες, εγώ δεν έθιξα καθόλου το θέμα τής παραδόσεως ή μη. Τού ασύλου. Αυτό θα το κρίνουν άλλοι. Απλώς, τόνισα ότι πρόκειται για παρανόμους, αφού σήκωσαν τα όπλα εναντίον της νομίμου κυβερνήσεως. Τίποτε άλλο. Γι αυτό έφερα και το παράδειγμα τού Άσαντ και λοιπών μπααθικών δικτατορίσκων.
      Η αποτυχία τού πραξικοπήματος δίδει τώρα στον Ερντογάν την αφορμή να ενισχύσει την θέση του, αλλά και αυτό δεν είναι δική μας δουλειά, ούτε έχει σχέση με το σχόλιό μου 20 Ιουλίου 2016 - 7:30 μ.μ.

      Εν κατακλείδι, συμφωνούμε νομίζω.

      Διαγραφή
    9. Το ίδιο νομίζω και εγώ @Nativist.
      Συμφωνώ ότι εν προκειμένω συμφωνούμε!!
      Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
  5. Έχει ενδιαφέρον η συνέντευξη του Φαήλου Κρανιδιώτη

    https://www.youtube.com/watch?v=Hv9hY054Gzk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Unknown (Μέλος του Blogger από τις Απριλίου 2012)

      Σύμφωνα με το αναρτημένο κανονισμό, «Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση».

      Επειδή εμφανίζονται πολλοί αναγνώστες ως «unknown», παρακαλούμε για καταχώρηση ενός ονόματος η ψευδώνυμου.

      Διαγραφή
  6. Είσαι σίγουρος για όλους τους ...πρόσφυγες για το τι ακριβώς είναι;Ο νόμος είναι νόμος.Οτι και να έκαναν εφόσον ή ζωή τους εκεί κινδυνεύει έχουν κάποια δικαιώματα.Οχι όπου θέλουμε εφαρμόζουμε το διεθνές δίκαιο και σε άλλες περιπτώσεις ότι μας κατέβει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Αμερικάνοι είναι αυτοί που οργάνωσαν το πραξικόπημα και οι Ρώσοι είναι εκείνοι που 9 μήνες πρίν προειδοποίησαν τον Ερντογάν για το επερχόμενο πραξικόπημα. Παρόλες τις ενέργειες των Τούρκων εις βάρος των Ρώσων (Κατάρριψη βομβαρδιστικού SU24) ο Ερντογάν βολεύει το Κρεμλίνο για πολλούς λόγους. Είναι πιο ανεξάρτητος και πιο προβλέψιμος από οποιονδήποτε άλλον που θα ερχόταν στη θέση του σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής (Συρία, Μέση Ανατολή). Ηδη ικανοποιήθηκε το αίτημα του Πούτιν προς Τουρκία για σύλληψη των πιλότων που κατέρριψαν το ρωσικό βομβαρδιστικό. Εκεί που ο Ερντογάν αρχικά δικαιολογούσε την κατάρριψη του αεροσκάφος, τώρα έκανε στροφή 180 μοίρων και λέει πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε χωρίς την εντολή του αλλά με εντολή εκείνων που ετοίμαζαν το πραξικόπημα, προκειμένου να τον φέρουν σε δύσκολη θέση. Επίσης ο Ερντογάν εγινε πιο αντιαμερικάνος απο οποιονδήποτε άλλον θα ερχόταν στη θέση του. Αυτό φυσικά βολεύει τη Μόσχα. Και το τελευταίο: Καλύτερα ισλαμιστής παρά κεμαλοφασίστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ linuxchemist, νομίζω πως οι ισχυρισμοί σου είναι λίγο αβάσιμοι.

      Αρχικά, όσο αφορά την βεβαιότητά σου με ενδεχόμενη Αμερικανική εμπλοκή στην αποτυχημένη προσπάθεια ανατροπής του Ερντογάν, εχεις διαθέσιμα (ακλόνητα) στοιχεία που να πιστοποιούν όσα έγραψες?

      Από την άλλη μεριά, σχετικά με την σύλληψη των χειριστών F-16 που πριν λίγους μήνες κατέρριψαν το Ρωσικό Su-24, θεωρείς οτι συνέβη επειδή το ζήτησε ο Πούτιν? Όχι βέβαια, απλά τους πήρε η μπάλα. Εδώ συνελλήφθησαν χιλιάδες στρατιωτικοί - μεταξύ των οποίων οι κεφαλές του στρατευματος - πιστευεις οτι δεν θα περνούσαν χειροπέδες σε δύο μικρούς αξιωματικούς, επειδή ήταν εγγεγραμμένοι στις "λίστες" της ΜΙΤ ως μη-κομματικά στελέχη του Ερντογαν?

      Τέλος, είναι αστείος ο ισχυρισμός πως οι χειριστες του F-16 έδρασαν αυτόνομα και χωρίς την έγκριση του Ερντογαν (ή των εμπίστων πολιτικών και στρατιωτικών προισταμένων). Εχε υπόψη σου, πως ένας στρατιωτικός, ένας επαγγελματίας αξιωματικός και δη χειριστής ιπταμένου μέσου, εκπαιδευεται για χρόνια στο να υπακούει εντολές και να διατηρεί την ψυχραιμία του υπό καθεστώς πίεσης. Δεν υπάρχει περίπτωση να εχει επιτραπεί σε κάποιο παραφρονα θερμοκέφαλο να καθίσει στο cockpit μαχητικού και δεν υπάρχει περίπτωση πιλότος μαχητικού χώρας ΝΑΤΟ να καρρίψει στόχο χωρίς να δεχτεί ρητή διαταγή από τους προισταμένους του. Ο ισχυρισμός (ο οποίος μάλιστα ακούστηκε από δημοσιογραφικούς κύκλους και αναπαραχθηκε με ταχύτητα φωτός) πως ο χειριστές των F-16 κατέρριψαν το Ρωσικό Su-24 χωρίς σαφή εντολή από τους προισταμένους τους, κρίνεται τουλάχιστο ως αστείος και πείθει μόνο τους αφελείς.

      Διαγραφή
  8. Οι πιο ευαίσθητοι στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι οι Αριστεροί. Πάρτε τη Βενεζουέλα για παράδειγμα, τη Βόρεια Κορέα, την ΕΣΣΔ. Στην πιο σύγχρονη εποχή πάρτε τον Σημίτη που παρέδωσε τον Άπο, τον συριζα που θα παραδώσει τους 8. Ναι όσο το σκέφτομαι έτσι είναι. Οι πιο ευαίσθητοι στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι οι Αριστεροί. Μακράν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Is it true the translator from the Turkish Consulate threaten the 8 with decapitation upon arrival in Turkey inside OUR court? The argument should stop there if we should or not grand asylum.

    Poor Thrace, poor Greece.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.