8/12/16

Γιατί οι 8 Τούρκοι είναι εξαιρετικά χρήσιμοι για την Ελλάδα - Διαβάστε και πράξατε αναλόγως οι υπεύθυνοι...

του Σάββα Καλεντερίδη
Η Ελλάδα διακατέχεται από το ενοχικό σύνδρομο απέναντι στην Τουρκία, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, λόγω της Γενοκτονίας, που αρνείται μέλος της κυβέρνησης όλων των Ελλήνων, το πολιτικό απόβλητο που λέγεται Φίλης, λόγω της εθνοκάθαρσης των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου και του Ριζοκάρπασου, λόγω της εισβολής στην Κύπρο και λόγω της πολιτιστικής γενοκτονίας που ασκεί στη Θράκη, στους Πομάκους και τους Ρομά, που φροντίζει να τους εκτουρκίζει, με την ακατανόητη ανοχή του ελληνικού κράτους.
Στην περίπτωση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που μπήκαν στην Ελλάδα, και πάλι δείχνουμε ένα ταπεινωτικό και ντροπιαστικό ενοχικό σύνδρομο, λες και έχουμε εμείς ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στην Τουρκία, αποτέλεσμα του οποίοι είναι η διαφυγή αυτών των ανθρώπων και η αναζήτηση προσπασίας από τη νομική θωράκιση που προσφέρεται για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως των εγκλημάτων που έχουν διαπράξει.
Η Ελλάδα δεν έχει καμία ευθύνη για τα γεγονότα στην Τουρκία, ούτε γιατί οι οκτώ επέλεξαν να έλθουν στην Ελλάδα, όπως ανερυθρίαστα προφασίστηκε ο απαράδεκτος, για επαγγελματίας διπλωμάτης, πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, Κερίμ Ουράς, ο οποίος, σημειωτέον, όπως πληροφορύμεθα από διπλωματικούς κύκλους όχι μόνο ελληνικούς, είναι φανατικός αντιμουσουλμάνος και φίλα διακείμενος προς τους πραξικοπηματίες.
Η θέση μου για τους οκτώ είναι η εξής: Θα πρέπει να αφεθούν απερίσπαστοι να χρησιμοποιήσουν κάθε νομικό όπλο που διατίθεται στην Ελλάδα και την Ευρώπη για όλους τους ανθρώπους που ζητούν άσυλο, θα πρέπει να αφεθεί η Δικαιοσύνη απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της και η εκτελεστική εξουσία, κράτος και κυβέρνηση, να εφαρμόσουν με θρησκευιτκή ευλάβεια όσα αποφασίσει η ελληνική Δικαιοσύνη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Την ίδια ακριβώς θέση είχα και στην υπόθεση Οτζαλάν, την ίδια θέση είχε και ο τότε υπουργός Εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλος.
Τώρα, όσον αφορά το γιατί είναι χρήσιμοι στην Ελλάδα οι οκτώ στρατιωτικοί που ζητούν άσυλο, να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού τύπου, οι οκτώ ανήκουν στις επίλεκτες ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας, οι οποίες έχουν επιθετικές αποστολές στην Ελλάδα, τα νησιά και τη Θράκη.
Είναι άνθρωποι που έχουν δει και έχουν μελετήσει επιθετικά σχέδια της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας;
Μήπως, λέω μήπως, οι δικηγόροι τους θα πρέπει να τους συμβουλεύσουν να το ομολογήσουν αυτο στο δικαστήριο και να πουν ότι η ζωή τους είναι πραγματικά σε κίνδυνο, επειδή αποκάλυψαν τα σχέδια αυτά δημοσίως στο Δικαστήριο;
Στη συνέχεια, μήπως θα έλυνε πολλά άλυτα προβλήματα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, η παρουσίαση αυτών των ομολογιών για επιθετικά σχέδια μιας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ εις βάρος μιας άλλης συμμάχου στην ίδια συμμαχία;
Μήπως ήλθε η ώρα να ξεκαθαρίσει αυτή η λυκοσυμμαχία και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, για να μην κρύβονται κάποιοι πίσω από το δάχτυλό τους;
Όλα αυτά είναι και ένας επί πλέον λόγος αλλά και ευκαιρία να απαλλαγεί η Ελλάδα από αυτό το ενοχικό σύνδρομο, μπας και σηκώσουμε κεφάλι εμείς οι ταπεινωμένοι Έλληνες.

92 σχόλια:

  1. Τι λέτε Κύριε Καλεντεριδη τέτοια σενάρια προϋποθέτουν πολιτικούς Έλληνες όχι νεοοθωμανους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παντα τα λες σωστα. ομως εμεις προτιμουμε τις κουμπαριες και τα ζειμπεκικα. ναι πολιτικο αποβλητο και οχι μονο αυτος αλλα και αλλοι πολλοι. η χωρα εχει το χειροτερο πολιτικο προσωπικο εδω και δεκαετιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η αποψη μου ειναι πως οτι και να ομολογησουν θα τους βγαλουν τρελους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιον σας εσάς χρειάζεται η Ελλάδα. Μακάρι να μπορούσατε να βοηθήσετε την Ελλάδα με την ανάληψη άλλης ηγετικής θέσης. Χρειαζόμαστε Έλληνες πατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφανώς αρθρογραφείτε για τα αυτονόητα,αλλά πάραυτα ,δυστυχώς, είναι αναγκαίες τέτοιου είδους τοποθετήσεις.
    Με την ευκαιρία του σχολίου μου θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την προσφορά σας και να σας προτρέψω να συνεχίσετε το έργο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαββα μου εχεις απολυτο δικιο αλλα επειδη ολοι μας γνωριζουμε ποσο ανικανη ειναι η Ελληνικη Κυβερνηση (ειδικα η τελευταια) θα ηταν χρησιμο οι 8 εστω και στα παιδια στην Κατεχακη να μιλησουν για οσα ξερουν για τους επιθετικους σχεδιασμους των "γειτονων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι μια χρυσή ευκαιρία για την Ελληνική Δικαιοσύνη να αποδείξη την ακεραιότητα της και το κύρος της. Μέχρι τώρα για τον κάθε ισλαμοτέτοιο ακούμε για την συνθήκη της Γενεύης επανελειμμένα. Ας την εφαρμόσουν τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαββα νομιζω ξεφευγεις λιγο..ειναι ετοιμοι η χωρα για μια αναμετρηση με την τουρκια στρατιωτικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν με λένε Σάββα βέβαια, αλλά επειδή αυτά μας αφορούν όλους, έχω να πω ότι, άντε και δεν είναι έτοιμοι/έτοιμη η χώρα. Και λοιπόν; Εξ αυτού θα είμαστε συνέχεια στα 4; στα 8; στα 16; ως πότε; για 99 χρόνια; Μια αναμέτρηση ποτέ δεν είναι στενά στρατιωτική, ιδίως στις εποχές μας. Και, ναι, ακόμα και με την στενή έννοια, είμαστε έτοιμοι για αναμέτρηση ακόμα κι αν είχαμε μόνο σαϊτες και πέτρες, αρκεί να είχαμε αποφασιστικότητα και ηγεσία και όχι νοοτροπία γιουσουφακίου.

      Διαγραφή
    2. Ioannes.εχουμε σοβαροτατο προβλημα ηγεσιας..πρεπει να καταλαβουμε οτι αν δεν φυγουν αυτοι οι κυριοι θα εχουμε σοβαρα προβληματα στο εξωτερικο και οχι μονο..εκτος και αν σε εμπνεει ο αλεξης και ο φυλης σαν ηγετες..

      Διαγραφή
    3. Ούτε όταν έγινε η εθνεγερσία του 1821, ήταν έτοιμη η Ελλάδα, ούτε το 1912-13 είχε υπεροπλία.
      Ίσα - ίσα τώρα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι διαλυμένες.
      Δεν λέω να κάνουμε πόλεμο. Απλά δεν πρέπει να φοβόμαστε.

      Διαγραφή
    4. @Apostolis Sidiras
      ..."...εκτος και αν σε εμπνεει ο αλεξης και ο φυλης σαν ηγετες.."...
      Ελπίζω να μην διατύπωσα την σκέψη μου με τρόπο που να υπονοεί κάτι τέτοιο. Εν πάση περιπτώσει για οικονομία χωροχρόνου δηλώνω ότι οι ανωτέρω "κύριοι" δεν με εμπνέουν, το αντίθετο!!

      Διαγραφή
    5. @ Παντελή Λαζαρίδη

      Δεν ξέρω αν είναι τώρα διαλυμένες οι τουρκικές ΕΔ. Κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι και στην καλύτερη κατάστασή των.

      Στην Εθνεγερσία του 1821 δεν είχαμε υπεροπλία, γι αυτό, μετά από τις αρχικές επιτυχίες και απ' όταν πάτησε το πόδι του ο Ιμπραήμ στην Ελλάδα, η Επανάσταση άσρχισε να πνέει τα λοίσθια και σώθηκε από τούς Μεγάλους στο Ναβαρίνο. Άσε που ε΄λιχε ξεσπάσει και εμφύλιος.

      Στον Α' Β.Π. ίσως μόμοι μας να μην είχαμε υπεροπλία έναντι τής Τουρκίας, αλλά κάναμε τις σωστές συμμαχίες (Σερβία, Βουλγαρία) και νικήσαμε. Σήμερα έχομε συμμάχους;

      Διαγραφή
    6. Ο Ιμπραημ ηταν το 1824... Το Ναυαρινο ηταν το 1827...

      Αφηνετε ενα κενο 3 ολοκληρων χρονων.
      Ισως επειδη ετσι θελει η επισημη προπαγανδα, για να κραταει το ηθικο των Ελληνων χαμηλα και για να κρυβει το ρολο των Δυτικων.

      Ναι, ηρθε ο Ιμπραημ και αρχισε η αντιστροφη μετρηση της επαναστασης.
      Ηρθε ομως μετα και ο Καραισκακης και αρχισε η αντιστροφη μετρηση της αντιστροφης μετρησης !...

      Μεσα στο 3ετες αυτο κενο διαστημα εμφανιστηκε ο Καραισκακης.
      Χαρη στον Καραισκακη ο,τι κερδισαν οι Οθωμανοι μετα τον ερχομο του Ιμραημ, αρχισαν να το χανουν πισω.
      Ο Καραισκακης μαλιστα ειχε σχεδιο στα σκαρια, για ολοκληρωτικι ταπεινωτικο αφανισμο του τουρκικου στρατου...

      Τοτε ομως επενεβησαν οι Ευρωπαιοι στα εσωτερικα της Ελλαδας.
      Αφαιρεσαν την αρχηγια του στρατου της Ρουμελης απο τον - πετυχημενο -
      Καραισκακη,ακριβως επειδη ηταν πετυχημενος και την εδωσαν σε δυο Αγγλους.
      Οι δυο αυτοι Αγγλοι οδηγησαν την επανασταση σε αποτυχια, κανοντας το αντιθετο απο αυτο που προτεινε ο Καραισκακης, ο οποιος την ιδια στιγμη δολοφονηθηκε κιολλας.

      Η επανασταση επομενως απετυχε ΧΑΡΗ στους Δυτικους.
      Και δεν απετυχε οταν ηρθε ο Ιμπραημ...
      Απετυχε το 1827 λιγο πριν τη Ναυμαχια του Ναυρινου,
      οπου οι Αγγλοι αρχηγοι οδηγησαν την επανασταση σε αποτυχια.
      Στο κατω κατω και ο Ιμραμη ηταν εκπαιδευμενος και στηριζονταν παλι απο του ΔΥΤΙΚΟΥΣ...
      Οποτε και ετσι οι Δυτικοι ηταν ο κοινος παραγοντας.
      Οι Ελληνες νικουσαν λιγοι εναντιον υπερπολλων ...

      Διαγραφή
    7. Έχεις δίκιο με τον Καραϊσκάκη. Είχε όντως επιτυχίες, αλλά τον καθαίρεσε η Εθνοσυνέλευση, αντικαθιστώντας τον με τούς δύο Άγγλους. Δεν ξέρω τι και για πόσο θα πετύχαινε ακόμη, αν έμενε, αλλά πάντως αυτό που οδήγησε οριστικά στο τέλος τής Επαναστάσεως και την ανακήρυξη τού Ελλικού κΡτάτους ήταν σίγουρα η Ναυμαχία στο Ναβαρίνο.

      Μα με ανώτερους αριθμητικά και οπλικά εχθρούς τα έχομε βάλει και στο πρόσφατο παρελθόν και μάλιστα χωρίς συμμάχους. Το 1940 με τούς Ιταλούς και νικούσαμε μέχρι τον Απρίλιο τού επομένου έτους. Είχαμε, όμως φθάσει τα όριά μας, ενώ οι Ιταλοί είχαν ακόμη πολλές άθικτες εφεδρείες. Το τέλος δεν γράφτηκε, λόγω γερμανικής εισβολής.

      Δεν είμαι ηττοπαθής, κάθε άλλο, αλλά χρειάζεται σύνεση και σχεδιασμός, άλλως μπορεί να επακολουθήσει τραγωδία. Δεν γίνονται πόλεμοι με "ταρζανιές".

      Διαγραφή
    8. Βεβαιως χρειαζεται και συνεση. Και παντα χρειαζονται ολες οι φωνες και οι πιο συνετες και οι πιο "τρελες". Ο καθενας αλωστε εχει τον τυπο του.
      Και το 1940 ακομα, ειχαμε τον Μεταξα, ο οποιος ειχε την συνεση να προετειμασει τον στρατο πολυ ισχυρα τα προηγουμενα χρονια...
      Ειχε ομως και την "τρελα" να πει και "ΟΧΙ"...
      Συνεση, επισης ειναι και οι συμμαχιες στις οποιες αναφερθηκες ή ο σωστος ελιγμος αναμεσα στους μεγαλους, οπως καναμε το 1918-1920.

      Νομιζω ομως οτι τα τελευταια χρονια εχει υπερπερισευσει μονο η συνεση ή "συνεση"... Μιλαω γενικοτερα.
      Αυτο που μας λειπει ειναι και λιγη τρελα...
      Κολοκοτρωνης : Ο κοσμος μας ελεγε τρελους...

      Ας ειμαστε εμεις σωστοι και πιστευω οτι θα μας βοηθησει και ο Θεος.

      Διαγραφή
    9. Α, εχουμε και τετοια σχολια εδω, " ευγενικα " ...

      Ναι αστειευομαι...Για αυτο ηρθα εδω για να αστειευτω.
      Ας πουμε συγκεκριμενα πιο ειναι και το αστειο.
      Το "αστειο" λοιπον ειναι οτι σ αυτο το διαστημα πηραμε την Μικρα Ασια.
      Επισης ο διπλασιασμος της Ελλαδας αρχισε το 1912.
      Και το 1922 χαθηκε ενα μερος του.

      Τελος παντων, εμενα το μυνημα που με ενδοιεφερε να περασω ηταν ο ρολος του Καραισκακη.
      Τωρα δεν εχω και τον χρονο για να καθισω να λυσω ολα τα ιστορικα προβληματα της Ελλαδας με το νκαθε ασχετο που πεταγεται.

      Διαγραφή
    10. Αυτά τα πράγματα δεν είναι τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, τρεις και το λαδόξυλο, ή είχα 2 εκτάρια γης και τα έκανα 4, ένα κομμάτι της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που διαλύθηκε μετά από απόφαση των μεγάλων δυνάμεων το καρπώθηκε η Ελλάδα ως κράτος αλλά ο Ελληνισμός είχε δυναμική για πολύ περισσότερα πράγματα και ως εκ τούτου όλη η πολιτική της Ελλάδος από το 12 μέχρι το 22 μόνο πετυχημένη δεν κρίνεται από το αποτέλεσμα. Δεν έχετε καταλάβει ότι η καταστροφή του 22 ήταν πολύ μεγαλύτερη ιστορικά από την άλωση της Πόλεως και ότι σηματοδοτεί το τέλος του Ελληνισμού

      Διαγραφή
    11. Απο μια αποψη και παλι εκ του αποτελεσματος, η βαθυτερη αιτια της καταστροφης του 22, ηταν η ιδια η επανασταση του 1821.
      Η απελευθερωση της Μακεδονιας και οι τουρκοι προσφυγες που δημιουργησε προς την μικρα Ασια, συντελεσε στο κινημα των νεοτουρκων
      και την αρχη της γενοκτονιας του ελληνισμου το 1908 με τα ταγματα εργασιας(θανατου).
      Αυτο με τη σειρα του, επεσπευσε την επεμβαση στην μικρασια.
      Ισως γι αυτο το οικουμενικο πατριαρχειο, ητνα απο την αρχη επιφυλακτικο στην επανασταση του 21, εβλεπε μακρυα...
      Γιατι οντως η μικρασιατικη καταστροφη η οποια επαγωγικα επηλθε ειναι η μεγαλυτερη καταστροφη του ελληνισμου.

      Διαγραφή
    12. Δηλαδη, οι Τουρκοι φοβηθηκαν οτι ο,τι επαθαν στην κυριως Ελλαδα και στην Μακεδονια που απελευθερωθηκαν,
      το ιδιο καποια στιγμη θα μπορουσαν να παθαιναν και στην Μικρασια,
      εφ οσον υπηρχαν Ελληνες, να απελευθερωνονταν και αυτη.
      Ετσι για να προλαβουν τα γεγονοτα (πιθανη απελευθερωση) εξαφανισαν τελειως το ελληνικο στοιχειο. Ετσι ωστε τωρα να μην υπαρχει κατι να απελευθερωθει...
      Και οαφανισμος του ελληνικου στοιχειου απο απεναντι, αρχισε τουλαχιστον 14 χρονια πριν το 22.

      Διαγραφή
    13. Nativist λες "η Επανάσταση άρχισε να πνέει τα λοίσθια και σώθηκε από τούς Μεγάλους στο Ναβαρίνο", τοποθέτηση αντίστοιχη αυτής των σχολικών μας βιβλίων. Έχω την άποψη ότι η κατάληψη της Ανδριανούπολης από τους Ρώσσους τον Αύγουστο του 1829 έσωσε την επανάσταση, έτος που πραγματικά έληξε ο ένοπλος αγώνας για ανεξαρτησία.

      Διαγραφή
  9. Πιό πάνω στην αρχή του άρθρου γράφεις γιά ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης, κατά την γνώμη μου είναι συνενοχή λόγω ενοχικών συνδρόμων και όχι ανοχή. Εγώ ξέρω ότι όταν κάνεις συμφωνία την σέβεσαι. Οι τούρκοι τις συμφωνίες τις ερμηνεύουν κατά το δοκούν ή τις καταπατούν. Σε αυτά που λες συμφωνώ. Μακάρι να μην ισχύσει η ελληνική παροιμία ( Σου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να προσθέσω κι ένα ωραίο?
    Μου φαίνεται ότι οι Τούρκοι μας κατηγόρησαν για τη μη κατάρριψη των ελικοπτέρων,
    Αν μπει ως πρόσφυγας κάποιος πραξικοπηματίας, π.χ. καταδρομέας, θα απαιτήσουν την έκδοσή του.
    Η απάντηση θα πρέπει να είναι του τύπου,"μας ζητάτε να καταρρίπτουμε όποιον παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας και να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αποδεσμευθούμε από τις υποχρεώσεις μας σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δηλ. και μειονοτήτων?"...και πάει λέγοντας!
    Κύριε Καλεντερίδη, το γεγονός ότι είσθε αναγκασμένος να υποδεικνύετε δημόσια τακτική και πολιτική, στην αγωνία σας για τη στοιχειώδη λειτουργία ευαίσθητων κρατικών-κυβερνητικών δομών δείχνει τα χάλια μας.
    Και για να μη κρύβομαι, μόνη διέξοδο θεωρώ την Εθνική συνεννόηση για Άμυνα/Ασφάλεια και Οικονομία.
    Μάλιστα, τότε, πιστεύω ότι, αυτόματα, θα προκύψει κάλεσμα σε σας και ομοίους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΑΝ ΣΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ « ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ» ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ DEB ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΕΩΣ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΑΔΙΚ ΑΧΜΕΤ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΚΑΦΕΤΖΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΜΙΤ...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απόστολε, μα αυτό ακριβώς που περιγράφει ο κ. Σάββας θα αποθαρρύνει τα μεμέτια από οποιαδήποτε διάθεση - πρόθεση για στρατιωτική αναμέτρηση. Και αυτό χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η καυτή πατάτα των Κούρδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικο να θυμησω οτι στα ιμια δεν παμε για ψαρεμα..δεν εχουμε καλο παρελθον με την τουρκια..και αυτο οφειλεται στο οτι δεν εχουμε ηγεσια ικανη...θα βοηθησει πολυ τον ερντογαν μια κριση..εκει ολα ξεχνιουνται και υπαρχει μονο ο κοινος εχθρος..

      Διαγραφή
  13. Νικο δεν εχουμε καλο παρελθον με την τουρκια..και σε αυτο φταιει βεβαια το οτι δεν εχουμε ηγετες...να θυμησω οτι στα ιμια δεν παμε για ψαρεμα..και μια κριση στο αιγαιο θα συσπειρωσει πολυ το εσωτερικο της χωρας..εκει ξεχνιουνται τα εσωτερικα και υπαρχει ο κοινος εχθρος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί ανησυχείτε κ.Καλεντερίδη;
    ΄Ετσι και κάνει το Γιουσουφάκι ο Τσίπρας να τους παραδώσει στους σφαγείς
    τους, θα ξεσηκωθεί ο Κρητικός Κυριάκος, μαζί την Μπουμπουλίνα Ντόρα, τον Ποτάμη, την Φώφη, τον ΓΑΠ τον Μπένει και τον Τζήμερο, να μουντάρουν να τον κατασπαράξουν και να ελευθερώσουν του Τούρκους μπερελί από τον κίνδυνο.
    Δεν βλέπετε πόσο έχουν εξαγρωθεί μ' αυτή την αναμενόμενη επίκυψη του
    Τσίπρα στον Ερντογάν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κε. Σάββα Καλνετρίδη Μπράβο, Εύγε, Συγχαρητήρια και
    θερμές ευχαριστίες που τα διατύπωσες, που έγραψες (και) αυτό το άρθρο.
    Εδώ και αν ισχύει το "πες τα Χρυσόστομε"!
    Μακάρι να γίνουν κατανοητά αυτά από τούς "αρμόδιους" .
    Κυριολεκτικά ΕΓΡΑΨΕΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ποιός θὰ σἀκούσῃ ἐδῶ μέσα ἀπεὐτούνους ; Ἴσως ἐκτὸς Ἑλλάδος, λάβοι ὁ Κέῤῥυ κἀμμιὰν καλὴ μετάφρασι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δυστυχώς οι προηγούμενες (τουλάχιστον) κυβερνήσεις, απέδειξαν και με πράξεις αυτή την πολιτική ηττοπάθεια και ανεξήγητη δουλοπρέπεια απέναντι στη Τουρκία η οποία ανέκαθεν φημίζεται για τη διπλωματία της και την άριστη εξωτερική της πολιτική! Οι "δικοί μας" ντενεκέδες μετράνε μόνο ήττες κι όπως ορθά ανέφερες διακατέχονται από ενοχικό σύνδρομο το οποίο είναι ανεξήγητο, δεδομένων των αυθαιρεσιών των γειτόνων.
    Δεν είμαι αισιόδοξος ούτε γι' αυτή τη κυβέρνηση η οποία είτε σκόπιμα είτε από αμέλεια ή απειρία, διαπράττει το ένα λάθος μετά το άλλο. Δε νομίζω πως θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί αυτή τη συγκυρία για τη χώρα μας και να αντλήσει κάτι θετικό από αυτή την ευκαιρία που αναπάντεχα της δόθηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα ήθελα να μάθω την άποψη του Anaconda για το πραξικόπημα. Είναι ο μόνος νομίζω που έχει τις γνώσεις και το IQ για να μας ενημερώσει. Όσον αφορά την τύχη των 8 θεωρώ αν ήταν πραγματικά πραξικοπηματίες ότι πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκια εάν όμως ήταν στρατιώτες που χρησιμοποιήθηκαν από πλάνη μη γνωρίζοντας για το πραξικόπημα θεωρώ ότι δεν πρέπει να εκδοθούν. Αρμόδια βέβαια είναι ή ελληνική δικαιοσύνη ή οποία πρέπει να αφεθεί ανεπηρέαστη από πολιτικές παρεμβάσεις να αποφασίσει. Εάν αύριο ένα ελληνικό δικαστήριο καταδικάσει κάποιους για εθνική προδοσία και αυτοί διαφύγουν σε άλλα κράτη ή τότε ελληνική κυβέρνηση δεν θα ζητήσει την έκδοσή τους για να τιμωρηθούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τοτε με το Βελος , στην Ιταλια θυμασε τι ειχε γινει;
      Νομιζω μονο το αντιτορπιλικο γυρισε πισω ....

      Διαγραφή
  19. Όλα κατανοητά είναι, δεν είναι αυτή η φύση και ο σκοπός του ελληνικού κράτους οπότε είναι εκ του περισσού όλες οι κρίσεις και οι παραινέσεις, το ελληνικό κράτος για τους λόγους που υπάρχει δουλεύει στην εντέλεια, αξιοθαύμαστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός, συλλογή και απόδοση στους ξένους επικυρίαρχους των φόρων κατά πρώτο και κύριο λόγο ο σκοπός του!

      Διαγραφή
    2. Mε το αζημίωτο φυσικά για αυτούς που έχουν το κράτος στα χέρια τους και κάνουν ότι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Κάποτε προβαλλόντουσαν δικαιολογίες που δεν προστάτευε τους εξωκρατικούς Έλληνες, είναι μικρό το κράτος λέγαν, είναι ανίσχυρο, είναι μακριά η Κύπρος, να μην δημιουργήσουμε ζητήματα κτλ, τώρα που καταστρέφει και τον ενδοκρατικό Ελληνισμό ποια δικαιολογία υπάρχει; Ότι φταίει για όλα η όντως τσογλανοπαρέα του ΣΥΡΙΖΑ;

      Διαγραφή
  20. Μήπως να τους πούμε ότι αν τους θέλουν πθσω να κάνουν άρση του casus belli?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χα χα χα χα Ωραιο αυτο ετσι να ευθυμησουμε κιολας . Σωστος ο Παν, μονο που για να υπαρχει μια ανταλακτικη ισοροπια θα επρεπε να ειχαμε καμποσες εκατονταδες φυγαδες συμπεριλαμβανομενων υψηλοβαθμων και τα 40 ελικοπτερα που χαθηκαν. Τι ανεκδοτο κι αυτο με τα ελικοπτερα, και τα 15 ? πλοια .... χαθηκαν λεει και πλοια χε χε χε χε . Οτι να 'ναι κωμωδια εντελως η ολη υποθεση.

      Διαγραφή
  21. Είναι θέμα τιμής μίας σοβαρής χώρας να μην εκδίδει πολιτοστρατιωτικά διωκόμενους όποιοι κι αν είναι αυτοί και ό,τι και αν έχουν κάνει ! Αυτό το αποδεικνύει η ιστορία.Πέραν από αυτά που ορθά γράφει το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. φιλατε εδυ καποτε επραξες τα μαλα ως μπορουσες και μπραβο σου ασχετα το πουληημα που εφαγες απο τους χοντρους και λιγνους τωρα ομως οτι και να λες οσο σωστα και να ειναι και να ακουγονται οι Ελληνες σαν κρατος και Λαος δεν υφισταντε πλεον λυπαμε Ζητω ο καναπες Ζητω η παγκοσμοιοποιηση με οτι αυτο περιλαμβανει ζητω η αλαγη και η αλλιωση της ιστοριας μας αυτα μονο υπαρχουν πλεον ΔΥΣΤΥΧΩΣ οποτε τσαμπα τα λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έχω διαμορφώσει την εξής άποψη περί των ενοχικών και συμπλεγματικών συνδρόμων απέναντι της Τουρκίας των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων και κυρίως της παρούσας.
    Επειδή οι τύποι είναι ιδεοληπτικοί, αριστεροί διεθνιστές της πλάκας θεωρούν ενδόμυχα ότι το να ακολουθήσουν μια πιο επιθετική ή έστω αξιοπρεπή και πατριωτική στάση συνιστά εθνικιστική τακτική. Βάλε τώρα μέσα και τις μπούρδες που πιστεύουν για την Επανάσταση και την Τουρκοκρατία και καταλήγουν ότι οι Τούρκοι είναι προλετάριοι αδέλφια μας που εμείς τους αντιμετωπίζουμε προκατειλημένα. Έτσι φτάνουν στο σημείο, οι υποτιθιμένοι αντιφασίστες να υποστηρίζουν ένα τελείως δικτατορικό και φασιστικό κράτος.
    Οι δε νεοδημοκράτες από την άλλη, έχουν το ίδιο σύμπλεγμα από την ανάποδη. Οι μισοί 'δεξιοί΄φοβούνται να σηκώσουν κεφάλι γιατί σου λέει θα μας πούνε κι εμάς φασίστες και εθνικιστές και δεν θα μας ξαναψηφίσουν οι 'αριστεροί' νεοέλληνες. Υπάρχει και το άλλο κομμάτι της ΝΔ, οι φιλελεύθεροι τύπου Μητσοτάκη, οι οποίοι στα πλαίσια μιας ελιτίστικης και καθωσπρέπει νοοτροπίας θεωρούν ότι πρέπει να έχουν υποχωρητική στάση γιατί έτσι ανεβαίνει το προφίλ τους στα διάφορα ευρωπαικά φόρα.
    Υ.Γ Τελικά και με την πάροδο του χρόνου φαίνεται ότι πράγματι η πιο σωστή στάση στην υπόθεση Οτσαλάν θα ήταν να εφαρμόζαμε κατά γράμμα ό,τι προβλεπότανε από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο για αυτές τις περιπτώσεις. Τουλάχιστον θα διατηρούσαμε την αξιοπρέπεια μας σε αντίθεση με αυτό το φιάσκο που ζήσαμε τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν είναι άσχημη ιδέα αυτό που προτείνει ο κ. Καλεντεριδης, να τεθούν ενώπιον της συμμαχίας του νατο οι όποιες μαρτυρίες ενδεχομένως θα έδιναν οικειοθελώς οι οχτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, αλλά οτιδήποτε και να παρουσιάζαμε μπροστά στα μάτια των "φίλων" και "συμμάχων" μας σε βάρος της Τουρκίας, πάλι τζάμπα κόπος θα ήταν, οι "σύμμαχοι" μας πάντα θα ελπίζουν σε καλύτερες μέρες των σχέσεων τους με την Τουρκία, πάντα θα αποτελεί αυτή η χώρα του χαϊδεμένο τους "παιδί"! Ωστόσο δεν θα ήταν όλο αυτό άσχημη ιδέα σε κάθε περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Θα υπακούσουν σε όποιες εντολές τους δώσουν από την Αμερικανική Πρεσβεία....Υπόθεση Στηβ Λάλας....Πολιτικοί Πόρνες!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ Π0Ι0ΥΣ Π0ΛΙΤΙΚ0ΥΣ, Τ0ΥΣ ΕΒΡΑΙ0ΥΣ ΜΠ0ΥΜΠ0ΥΚ0ΥΣ Τ0Υ ΚΥΝ0Β0ΥΛΙ0Υ? ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ + ΝΕΑ ΜΠ0ΥΜΠ0ΥΚ0ΚΡΑΤΙΑ ΑΠ0ΤΕΛ0ΥΝ ΤΙΣ ΔΥ0 0ΨΕΙΣ Τ0Υ ΙΔΙ0Υ ΕΒΡΑΙΚ0Υ Κ0ΜΜΑΤ0Σ, ΑΥΤ0Ι ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝ0ΥΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤ0 ΝΑΤ0 ΓΙΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡ0ΝΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ Τ0ΥΡΚΙΑΣ? ΕΔΩ ΑΥΤ0Ι ΙΣΛΑΜ0Π0Ι0ΥΝ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡ0ΩΘ0ΥΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜ0 ΚΑΙ ΣΥΡΙ0Π0ΙΗΣΗ. Τ0 ΠΡ0ΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Π0ΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΝΤ0ΓΑΝ Η Τ0ΥΡΚ0Ι Κ0ΜΑΝΤ0Σ, Τ0 ΠΡ0ΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤ0ΥΣ ΕΒΡΑΙ0ΜΑΣΩΝ0ΥΣ Τ0Υ ΚΥΝ0Β0ΥΛΙ0Υ. ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΥΠ0 ΚΑΤ0ΧΗ ΕΒΡΑΙΚΩΝ Κ0ΜΜΑΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Υπογραφή οριοθέτησης ΑΟΖ με την Τουρκία με βάση το διεθνές δίκαιο και την αρχή της μέσης γραμμής. Αλλιώς να μην τους δώσουμε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όποια κι αν είναι η δικαστική απόφαση δεν νοείται παρέμβαση σ αυτήν της κυβέρνησης ή μελών της. Το πρόβλημα με τους 8 είναι βασικώς νομικό και έπειτα διπλωματικό ή πολιτικό. Αν η κυβέρνηση ευθύς εξαρχής είχε διατυμπανίσει ότι δεν μπορεί να παρέμβει στη δικαιοσύνη θα απόκρουε την πίεση της Τουρκίας. Αλλά για να γινόταν αυτό πρέπει να είχαν νου και γνώση η ΕΥΠ, η κυβέρνηση και οι υπουργοί μας. Πρωτίστως αν η Ελλάδα είχε άλλο Σύνταγμα που θα απόκλειε τις παρεμβάσεις της μιας εξουσίας στην άλλη και με θεσμικά μέσα οι εξουσίες θα συλλειτουργούσαν δεν θα αντιμετωπίζαμε τέτοια θέματα. Όλα αυτά είναι απόρροιες και προεκτάσεις ενός κακού συντάγματος και ακόμη χειρότερου πολιτικού προσωπικού. Μην απομονώνουμε τις καταστάσεις ή τους μπελάδες που μας βρίσκουν. Είναι συμπτώματα μιας κάκιστης συνταγματικής δημοκρατίας. Κι αυτή πρέπει να δομηθεί εξαρχής και σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Με όλο το σεβασμό κ. συνάδελφε αλλά ζητάτε από αυτούς τους ανθρώπους να γίνουν προδότες δημόσια. Δε νομίζω να ενδείκνυται, υπάρχουν πολλοί άλλο τρόποι να πάρεις αυτά που θες χωρίς να τους κάνεις στόχο σε μια χώρα σαν τη δική μαςπου δεν παρέχει καμία ασφάλεια. Τα ξέρεις καλύτερα από μένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλαε
      οι άνθρωποι αυτοί διώκονται ήδη για προδοσία στην Τουρκία, δεν το ξέρεις;
      Άλλωστε, γι' αυτό ήλθαν στην Ελλάδα.
      Όσο για την ομολογία τους, για επιθετικά σχέδια της χώρας τους εναντίον της Ελλάδας, είναι μια άδικη πράξη και για τους Τούρκους, γι' αυτό η καταγγελία τους κάνει καλό σε όλους.
      Τι δεν καταλαβαίνεις;
      Δεν τους ζητάμε να κάνουν κακό στην πατρίδα τους.
      Να αποκαλύψουν άδικα επιθετικά σχέδια εναντίον μιας άλλης χώρας.

      Διαγραφή
    2. Κι ομως εχει δικιο ο Σαββας καλεντεριδης.

      Αν το να ομολογησουν οι Τουρκοι αυτα τα στοιχεια ειναι μια φορα προδοσια...
      το να μην τους πιεσουμε εμεις για να το κανουν ειναι δεκα φορες προδοσια !

      Ο καθενας κοιταει το συμφερον του.
      Το συμφερον της πατριδας σου και το συμφερον του εχθρου της πατριδας σου,
      ειναι μεγεθη αντιστροφως αναλογα.
      Αυτο που για μας ειναι πατριωτικο, για τους Τουρκους ειναι προδοσια
      και το αντιθετο.

      Μερικοι (αθελα τους και εκ του αποτελεσματος) δειχνουν να νοιαζονται για το συμφερον της Τουρκιας περισσοτερο απο οτι για το συμφερον της Ελλαδας.

      Διαγραφή
  30. Παρακολούθησα την επιχειρηματολογία του κ Καλεντερίδη, ο οποίος είναι πραγματικά γνώστης πολλών θεμάτων εξ' αιτίας της δραστηριοτητάς του, και πραγματικά πάντα η εμπειρία θα πρέπει να αξιοποιείται, ασχέτως του εάν αυτό σπάνια συμβαίνει στην ελληνική πραγματικότητα.

    Παρακολούθησα και τις απόψεις αρκετών σχολιαστών που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούν την κυβέρνηση για ανικανότητα, μια κυβέρνηση για την οποία δημοσίως η κ Μπακογιάννη δήλωσε κουνώντας επιδειχτηκά το δαχτυλάκι προς τον κ Σκουρλέτη λέγοντας.... " Τρεις μήνες σας δίνω κ Σκουρλέτη. Τρεις μήνες !! ", χωρίς να χρειάζεται να σχολιάσουμε τίποτα περισσότερο για την μετέπειτα συμπεριφορά του " καθεστωτικού " μηχανισμού ο οποίος έπερνε το μήνυμα . Ο νοών νοείτω και όποιος δεν αντιλαμβάνεται ας συνεχίσει να αυτο-παραπλανάται και να ολοφλυρεται.

    Συνεπώς πραγματικά η " Εθνική υπερηφάνεια " και ή " Ορθή διπλωματική αντιμετώπιση " δεν είναι υπόθεση ενός υπουργού ή κρατικού στελέχους ή μιας κυβέρνησης αλλά το συνολικό αποτέλεσμα μιας διαχρονικής συμπεριφοράς και πολιτικής δράσης μιας χώρας, και φυσικά δεν μπορεί να περιμένει κανείς κάτι τέτοιο από την Ελλάδα του άρπα κόλα, του ξερόλα και του εμείς να ήμαστε καλά και δε βαριέσαι.

    Καταλαβαίνω οτι κάποιοι ίσως ενοχλούνται και ίσως διαφωνούν αλλά τα πρωτεία στις παραπάνω αρετές τα έχουμε κατακτήσει και πατεντάρει διεθνώς, ότι και να σκέφτεται ή να επιθυμεί ο κάθε ένας μας.

    Συνεπώς για το θέμα της ανάρτησης είναι πολύ λογική και ορθή η άποψη του κ Καλεντερίδη, αλλά θα πρέπει ίσως να συνδυαστεί και να συναρτηθεί με τις έμπειρες και ορθές και άλλων στελεχών που θα γνωρίζουν εξίσου καλά και την άλλη μεριά, δηλαδή του ακροατηρίου μέσα από το ΝΑΤΟ ή την Ευρώπη ή τους πέραν του Ατλαντικού εταίρους και πιθανών συμμάχους που αντιλαμβάνονται τα Ελληνικά δίκαια και των οποίων τα συμφέροντα επιτρέπουν την σύγκλιση σε μια κοινή δράση, της οποίας τα αποτελέσματα φυσικά θα μπορούσε κανείς να περιμένει στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί που ζητάνε άσυλο στην Ελλάδα για τους λόγους που αναφέρει το άρθρο σίγουρα είναι χρήσιμοι, έχω όμως αμφιβολίες ότι το ΝΑΤΟ έχει την πρόθεση και το ενδιαφέρον να ερευνήσει το θέμα με τα επιθετικά σχέδια της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας.
    Ή Ελλάδα σίγουρα δεν φταίει για αυτό που συνέβει στην τουρκία, έχω όμως την εντύπωση ότι
    θέλουν να μας μπλέξουν με κάθε τρόπο στα εσωτερικά τους προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Και να φανταστεις ''κυρ λοχαγε'' οτι αγωνιουν μηπως μπουν και αλλοι, αντι να ετοιμασουν χοτ σποτ για φυγαδες πραξικοπηματιες.
    Ουτε το ελικοπτερο δεν επρεπε να δινανε να το κραταγανε εδω για ενθυμιο.
    Η ασχημη ιστορια τωρα ειναι οτι φοβαμαι μηπως εχουν μπει οι μαγκες των Τουρκικων Ε.Δ. κρυφα σε κανα νησι. Και μετα την κανουν για Ευρωπη χωρις να τους παρουμε καν χαμπαρι, και γινουμε τελειως ξεφτιλα.
    Μονο που το φαντεζεται κανεις ανατριχιαζει. Μεγαλη επαρση για το ηθικο τους θα ειναι να λενε οτι περασαν απο Ελλαδα αερα πατερα και τωρα παριστανοντας τους προσφυγες περνανε ζαχαρη.

    Τι λες θα υπαρξη κινητοποιηση απο πλευρας μας η .... Μεσα σε ολους ας περασουν κι αυτοι μωρε τι μας νοιαζει εμας, μπλεξιματα να εχουμε τωρα ....
    Παντως το ελικοπτερο (εχω κολλησει εγω) δεν επρεπε να το δωσουμε (χα χα χα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εύγε για τον ρεαλισμό σας κ.Καλεντερίδη! Αυτά ομως λανβάνουν χώρα σε οργανωμένα κράτη. Αλλά εδώ που να τρέχουμε με τις γόβες μεσα σε οργωμένα χωράφια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Logika soston en.alla logikon pu ine?ke sa plesia tu NATO:KIPROS,SERBIA,LIVANO,IRAK,SIRIA,UKRANIA...keftan hartin gia LOGIKON NATO.
    Sa plesia logiku nato ehume anfrop na mas kivernane opu ehi to heri perifimo logiko NATO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΕΥΓΕ κ. Καλεντερίδη ! Τέτοιες δύσκολες στιγμές - λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων των πολιτικών μας ταγών βέβαια που εμεις ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - βγήκατε ΜΠΡΟΣΤΑ και τους δίνετε υπεύθυνη λύση. Και τους τα χώνετε κιόλας, αλλά κανονικά πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική ΟΛΟΙ εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ, που ψηφίζουμε ΟΛΑ αυτά τα χάπατα που έχουν το θράσος να μας κυβερνούν 40 χρόνια τώρα.Για να καταλάβουμε τι εννοώ, ας σκεφτούμε με ποιούς πολιτικούς θα αντιταχθούμε στους απέναντι. Όπως στα Ίμια με τον Πάγκαλο. ΔΕΝ φταίει όμως ο Χ Πάγκαλος. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ για τις επιλογές μας. ΓΙατί μας διόρισαν, γιατί είμαστε του ιδίου κόμματος και πάει λέγοντας. ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ λοιπόν γιατί θα ξανέχουμε λίαν συντόμως εκλογές. Και οι εποχές ειναι ΚΡΙΣΙΜΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. βαλε για βουλευτης κυριε λοχαγε να παρεις ενα δισεκατομυριο ψηφους.με τους γιωταδες που μας κυβρνανε δεν εχουμε σωτηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Unknown (Μέλος του Blogger από τις Δεκεμβρίου 2011)
      Σύμφωνα με το αναρτημένο κανονισμό, «Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση».
      Επειδή εμφανίζονται πολλοί αναγνώστες ως «unknown», παρακαλούμε για καταχώρηση ενός ονόματος η ψευδώνυμου.

      Διαγραφή
  37. Ο Στίβεν Λάλας παραδόθηκε από την Νέα Δημοκρατία στην Αμερική και έκανε 14 χρόνια στην φυλακή για χάρη της πατρίδας, αυτός όντως μπήκε 3 μέτρα κάτω από την γη και τα μαλλιά του άσπρισαν μέσα στη στενή όταν άλλοι χύνουν απλώς κροκοδείλια δάκρυα, για να μην αναφέρω το άλλο το παλικάρι από την Χαλκιδική, αιωνία του η μνήμη, που οδηγήθηκε το 1999 από την ανικανότητα των αστυνομικών του Σημίτη -αυτοί οι άνθρωποι είναι το άκρως άωτο στο δημόσιο τομέα αυτού που λέμε κοιτάζω την πάρτη μου και μην με ενοχλεί κανείς- στο στόμα του λύκου για να εκτελεστεί από τους Αλβανούς ειδικούς φρουρούς.
    Και κάτι άλλο, αναρωτηθήκατε πόσοι είμαστε αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα , πόσο έχει μειωθεί ο πληθυσμός και ποια είναι η δυναμική που θα καταγραφεί ως συντελεσμένο γεγονός στην απογραφή του 2021;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σαββα αδικα μιλας...καθε νορμαλ ανθρωπος κανει καποια δουλεια...γιατρος, εργατης, υπαλληλος οτιδηποτε...οι φιλοχρηματες, ανικανες και τεμπλελες μουφες κοτες, γινονται πολιτικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Λησμονούμε ότι δεδομένου για τους πραξικοπηματίες πρόκειται για Κεμαλικούς στρατιωτικούς με ότι αυτή η συγκεκριμένη ιδεολογία πρεσβεύει σε σχέση με τη Χώρα μας. Αντίθετα ο Ερντογάν, ασχέτως αν είναι καλός, κακός, αυταρχικός, φανατικός ισλαμιστής... για τους πολίτες της Χώρας του, παραμένει ο ΜΟΝΟΣ πολιτικός αρχηγός κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου ΔΕΝ εκδηλώθηκε καμία επιθετική ενέργεια πέρα απ τις συνήθεις παραβιάσεις εναντίον της Χώρας μας.

    Η παραπομπή στο ΝΑΤΟ των συλληφθέντων Τούρκων στρατιωτικών προκειμένου να καταθέσουν σχέδια και προσχέδια (για να αποδειχθεί τι;) για όποιον έστω και ελάχιστα γνωρίζει πως λειτουργεί είναι κωμική ως προσέγγιση , ανάλογη με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η υπόθεση Οτσαλάν από όλους ανεξαιρέτως τους χειριστές και η οποία δεν θα έπρεπε καν να αναφέρεται λόγω της ντροπής που προκαλεί στο Έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αντισυνταγματάρχα κε Καλεντερλιδη, μετά τη δημοσιότητα απ' τον αρχηγό του τουρκικού κράτους, ότι ο πρωθυπουργός της χώρας μας υποσχέθηκε πως θα τους εκδόσει σε λίγες ημέρες, μονδικό επιχείρημα που έχουν οι οκτώ είναι να πούναι ότι ξέρουν για τα κρυφά σχέδια της Τουρκίας ενάντια στη χώρα μας. Πολύ σωστά το έθεσες. Οτιδήποτε άλλο δύσκολα θα τους απαλλάξει απ' την έκδοση τους στη Τουρκία. Έτσι θα δέθούν τα χέρια πισθάγκωνα όσων προσβλέπουν με κάθε τρόπο την έκδοσή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Έστω στι δικαστήριο όπου θα κριθεί η υπόθεσή τους σε Β' βαθμό αν απορριφθεί η πρώτη τους αίτηση για άσυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλύτερα να μαθευτούν τα επιθετικά σχέδια και να κρατηθούν για ιδία χρήση. Ότι και να ομολογηθεί δημόσια θα διαψευσθεί. Το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να πάρει θέση κατά της Τουρκίας σε καμία περίπτωση. Εδώ υπάρχει το casus beli, δηλαδή επίσημη ομολογία του κράτους, και δεν κάνει τίποτα. Σε "αναξιόπιστες" μαρτυρίες θα κολλήσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Να τα ομολογήσουν τα επιθετκά σχέδια για να σωθούν οι 8 και να μην εκδωθούν...συμφωνώ! Αλοίμονο όμως για την Ελλάδα και τις μυστικές της υπηρεσίες εαν περιμένει 8 αυτόμολους το 2016 για να μάθει για το τι σχεδιάζει εναντίον της ο μοναδικός αντίπαλος της τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εάν οι 8 είναι αξιωματικοί καταδρομών, δεν υπάρχει ουτε 1 στο τρισεκατομμύριο να αποκαλύψουν με τρόπο που να στέκει, σε επίπεδο συζητήσεων στα τραπέζια του ΝΑΤΟ, πλάνα εισβολής. ΟΥΤΕ ΜΙΑ! Άλλο ο Ερντογάν, άλλο η πατρίδα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δεν καταλαβαίνω γιατι καθόμαστε και αγκαλιάζουμε ενα θέμα μόνοι μας ενώ πρέπει να του δώσουμε μια ευρωπαική έκταση και να δώσουν και οι φίλοι μας οι ευρωπαίοι την δική τους θέση. Ολα επάνω μας θα τα παίρνουμε ,καιοι φίλοι μας οι ευρωπαίοι θα μας βλέπουν να τους κρατάμε μακριά ''τα προβλήματα ''χτυπώντας μας την πλάτη ή προτείνοντάς μας για νόμπελ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αναρωτιέμαι, το ΝΑΤΟ και οι(η εξής μια) δυνάμεις που το συνθέτουν, δεν ξέρουν τα σχέδια της Τουρκίας και την ανάμειξή της σε γεωπολιτικά παιχνίδια της περιοχής??? Μου φαίνεται πολύ απλουστευμένη η ανάλυσή σας περί ελληνικών "ευκαιριών"... Όλοι μας και πολύ περισσότερο εσείς, ξέρετε ότι τα πράγματα στη περιοχή μας δεν είναι τόσο απλά ώστε να μπορεί να επηρεάσει η απόδειξη του επιθετικού ρόλου της Τουρκίας. Να αποδείξουμε δηλαδή,τι? ότι οι Τούρκοι επιβουλεύονται ελληνικά έννομα συμφέροντα? και να το αποδείξουμε σε ποιους? σε αυτούς που τους βάζουν ή στη καλύτερη περίπτωση ανέχονται αυτή τη στάση?...Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι είναι καιρός να βρούμε πραγματικούς ηγέτες που να μην είναι ηγέτες-προδότες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Για να γινουν ολα αυτα θελει ατομα με θρασος ας πω κ μετα με καλαμπαλικια(συγνωμη αλλα θα σκαζα) απο τους διοικουντες μας....ομως οι διοικουντες ειναι μονο για τ γκρεμια κ για σελφι .....ξυλα πετρες....εχεις δικιο σε οσα γραφεις αλλα τους δικους αν αξιωθουν να τ πουν αυτα θα αρχισουν να γελανε κ θα λενε μπα σας εκοψε τ μυαλο αφου κοιμουνται ορθιοι τους πληρωνουμε κιολας κ αυτους κ τ ξενοδοχειο τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ..λίγα τα πιλάφια του σουλτάνου!!!
    Οι στρατιωτικοί έχουν ταπεινωθεί πολύ και δεν θα το αφήσουν έτσι.
    Θα γινει πραξικοπημα και αυτή τη φορά θα είναι όλη η Υφήλιος εναντίον του, εκτός από τον κ. Τσίπρα που θα του στέλνει μηνύματα συμπαράστασης.
    ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ρωσία, Συρία, Ιράν. Τα εχει βάλει με ολον τον κόσμο.
    Μόνο με τον Γιωργο Γεωργιου του ΡΙΑΛ δεν εχει τσακωθεί ακόμα για τα ποδοσφαιρικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Πάντως, εάν δεν τους δοθεί πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, έχουν δικαίωμα να πάνε στις πρεσβείες στην Αθήνα και να το ζητήσουν και από άλλες χώρες. Ρωσία, Ισλανδία, Νορβηγία, Ισημερινός, Ιράν, Αργεντινή κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Unknown (Μέλος του Blogger από τις Δεκεμβρίου 2011)
      Σύμφωνα με το αναρτημένο κανονισμό, «Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση».
      Επειδή εμφανίζονται πολλοί αναγνώστες ως «unknown», παρακαλούμε για καταχώρηση ενός ονόματος η ψευδώνυμου.

      Διαγραφή
  50. Τα λιονταρια βρυχονται ....... ΟΙ ΚΟΤΕΣ κακαριζουν .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Εαν με την θέλησή τους πουν μερικά πράγματα έχει καλώς. Αλλιώς, να τους εξαναγκασουμε δεν μπορούμε. Εκτός κι αν μερικοί εννοούν να τους ...βασανισουμε. Αν το εννοούν, ας πουν και τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Δεν είμαστε σε εμπόλεμη κατασταση με την Τουρκία ώστε αυτοι να θεωρούνται αιχμάλωτοι πολέμου που θα πάνε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης οπου μπορεί να τους ανακρίνει στρατιωτικό προσωπικο. Στα χέρια της αστυνομίας και της πολιτικής δικαιοσύνης η έρευνα και οι ανακρίσεις νομιμοποιούνται μονο για τα πταίσματα που κατηγορούνται. Δεν κατηγορούνται ουτε για κατασκοπεία ουτε για στρατιωτικά εγκλήματα σε βαρος της χώρας μας, αλλά για παράνομη (;) είσοδο και παράνομη (;) πτήση. Ουτε καν για προκληση και διατάραξη των σχέσεων των δυο χωρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ...πολυ ευστοχα τα σχολια.Πειτε ομως ποιοι θα τα πραγματοποιησουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Δεν ξερω για τα επιμερους,αλλα το αποκαλουμενο πραξικοπημα κατα τα φαινομενα ακυρωσε την οποια επιθετικη δυνατοτητα της τουρκιας κατα της Ελλαδας.
    Δεν μπορω να ξερω τις πραγματικες προθεσεις των οκτω περαν της επισημης θεσης τους στο τουρκικο στρατευμα που εσεις αναφερετε.
    Περαν οσων αναφερονται στο αρθρο (για τα οποια υποθετουμε οτι το ΝΑΤΟ δεν γνωριζει τιποτα),θα μπορουσαμε να εκβιασουμε τους οκτω να ομολογησουν ο,τι σχεδια γνωριζουν κιαν θεωρησουμε οτι αυτα ειναι αξιοπιστα,να τους αποζημιωσουμε με την παροχη ασυλιας.
    Τελος,ειναι καιρος περαν του ΝΑΤΟ,να ενημερωθει κιο ελληνικος λαος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Συγνωμη ,αλλα υπαρχει εστω και γατα στο ΝΑΤΟ που δεν ξερει τις προθεσεις της γειτονος εναντι ημων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, αλλά για άνδρες όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας, ο Κανάρης, ο Μακρυγιάννης, ο Μαύρος Καβαλάρης, οι Μαχητές του 40, ο Σιαλμάς...Ας κοιταχτούμε στον καθρέπτη και ας αποφασίσουμε ποιους θέλουμε. Εκείνους ή το Φίλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. τέσσερις γενιές Ελλήνων πρεπει να σας δωσουν μια μεγαλη μουτζα....Αυτη την χωρα πλεον δεν την αγαπαει κανεις....γαμω και την παγκοσμιοποιηση γαμω και τα συμφέροντα σας...τουρκοσποροι γερμανοτσολιαδες....έρχεται η ωρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Πολύ σωστό το άρθρο.

    Οι συγκεκριμένοι θα έπρεπε ήδη να είχαν ανακριθεί από την ΕΥΠ με "Ισραηλινές μεθόδους" μιας και παρόμοια ευκαιρία είναι εξερετικά απίθανο να ξανά υπάρξει για την ΕΛΛΑΔΑ.

    Σκεφτείτε απλά να είχε συμβεί το αντίθετο...δηλαδή:
    Αν είχε πέσει στα χέρια των τούρκων ο αντίστοιχος Έλληνας Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας.
    Εξπρές του μεσονυκτίου στην χείριστη μορφή του.
    Το τι βασανιστήρια θα είχε δεχθεί και το τι απόρρητα μυστικά θα είχαν διαρρεύσει ειναι απλά...αδιανόητο.
    Μπράβο Σάββα, απλά συνέχισε και κρούσε τις ΚΑΜΠΑΝΕΣ (Εκεί που πρέπει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.