21/7/16

Ερντογάν: Ενδεχομένως να συμμετείχαν και ξένες χώρες στην απόπειρα πραξικοπήματος

EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE/HANDOUT
Ο κ. Ερντογάν εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η μάχη κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ως υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος.
Για ενδεχόμενη εμπλοκή ξένων χωρών στην απόπειρα πραξικοπήματος έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 
Μιλώντας στο δίκτυο Al Jazeera και αναφερόμενος στη θανατική ποινή, ο κ. Ερντογάν είπε ότι δεν αποφασίζει μόνος αλλά «ο κόσμος το ζητεί». Πρόσθεσε επίσης ότι το κοινοβούλιο θα λάβει την τελική απόφαση, την οποία εκείνος θα κυρώσει.
Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι οι πραξικοπηματίες ήταν μειοψηφία των ένοπλων δυνάμεων, αναφέροντας ωστόσο ότι δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι ακριβώς συμμετείχαν στην απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.
«Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια μειονότητα των ενόπλων δυνάμεων. Η τρομοκρατική οργάνωση επιχείρησε να κάνει τη μειονότητα να κυριαρχήσει ενάντια στην πλειοψηφία», είπε, σύμφωνα με το Reuters. Παραδέχτηκε επίσης ότι υπήρξαν αδυναμίες στη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.
Ο κ. Ερντογάν εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η μάχη κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ως υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος.
Επεσήμανε ότι αρκετά άτομα έχουν συλληφθεί «αλλά δεν έχουμε ακόμη τελειώσει», επισημαίνοντας ότι αυτές οι συλλήψεις και προσαγωγές,  θα αποφέρουν στις τουρκικές αρχές αρκετά ονόματα στις επόμενες ημέρες.
Αναφορικά με τις ΗΠΑ, ο κ. Ερντογάν είπε ότι «θα πρέπει να συνεχίσουμε την αλληλεγγύη μας και ότι αυτό δεν είναι κάτι βραχυπρόθεσμο». «Εάν όμως οι ΗΠΑ δεν εκδώσουν τον Γκιουλέν, θα είναι μεγάλο λάθος, θα τους δώσουμε όλα τα στοιχεία», είπε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, αποκάλυψε ότι ενημερώθηκε από το συγγενικό του περιβάλλον ότι βρίσκεται πραξικόπημα σε εξέλιξη, ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι γίνεται αυταρχικός και ότι η τουρκική δημοκρατία απειλείται. «Θα παραμείνουμε εντός του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού συστήματος, δεν θα απομακρυνθούμε ποτέ από αυτό», τόνισε.
Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΓΙΝΕ ΧΑΛΙΦΑΤΟ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ?
    Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, το άνοιγμα συνόρων πρός το Χαλιφάτο αυτό σημαίνει ουσιαστικά. Η Ελλάς συνορεύει πλέον με αυτούς που σπέρνουν τον όλεθρο στην Ευρώπη. Το τελευταίο πράγμα που μας χρειάζεται πλέον, είναι η ανέγερση σουνιτικού τεμένους - ιεροδιδασκαλείου στην καρδιά των Αθηνών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.