22/7/16

Μείζον εθνικό έγκλημα εν εξελίξει - Οι ανεύθυνοι εξουσιομανείς λαϊκιστές, παρέδωσαν το τραπεζικό σύστημα σε ξένα γεράκια

Είναι τραγικό. Μόνο και μόνο για να καταλάβουν την εξουσία, είπαν όσα ψέματα χωρούσαν στον κουβά του λαϊκισμού και αφού κατέλαβαν την εξουσία, έκαναν χειρότερο λάθος.
Αντί να επιλέξουν τον πιο ανώδυνο τρόπο-δρόμο του συμβιβασμού με τους δανειστές, με αλλοπρόσαλες κινήσεις του διδύμου Τσίπρα-Βαρουφάκη, προκάλεσαν ζημιά 85 δις στην ελληνική οικονομία, υπέγραψαν το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο από τα προηγούμενα, υποθήκευσαν στους δανειστές την κρατική περιουσία για 99 χρόνια και τώρα, έρχεται και ο αφελληνισμός των τραπεζών, που παραδίδονται στα πραγρματικά κοράκια, τα οποία πλέον θα έχουν στα χέρια τους σχεδόν το σύνολο της ελληνικής βιομηχανίας και τεράστιες εκτάσεις ελληνικών γαιών, κυρίως μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, που εξαγόρασε την Αγροτική Τράπεζα.
Γι' αυτό εθνικό έγκλημα δεν θα πληρώσει κανείς;
Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της ΟΤΟΕ, σχετικό με το θέμα:

Η ΟΤΟΕ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ENANTIA ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
Οι Τράπεζες είναι το εργαλείο διαμόρφωσης και λειτουργίας της οικονομίας μιας χώρας σύμφωνα με τα ισχύοντα στο διεθνοποιημένο περιβάλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Στην Ελλάδα, όμως, μετά τις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων και τις τρεις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις, δυστυχώς απώλεσαν ακόμα και τα στοιχειώδη εθνικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά που είχαν, αφού παραδόθηκαν – με ευθύνη της Κυβέρνησης – στον έλεγχο των δανειστών.
Μετά από όσα προηγήθηκαν και στη συνέχεια μετά από όσα ακολούθησαν, ειδικότερα στην τρίτη και πιο επώδυνη ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, ήρθε ως επικάλυψη και διασφάλιση του απόλυτου ελέγχου των Τραπεζών για λογαριασμό των δανειστών, η αξιολόγηση των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων με φωτογραφικά κριτήρια που προσομοιάζουν σε συγκεκριμένα στελέχη – τεχνοκράτες που δεν έχουν ούτε είχαν ποτέ καμία σχέση με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ούτε γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής πραγματικότητας.
Κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ούτε την τεχνοκρατική τους επάρκεια, ούτε, φυσικά, τα αποτελέσματα της προηγούμενης όποιας θητείας τους σε ανάλογες θέσεις σε Τράπεζες του εξωτερικού που θα μπορούσαν αν συνοδεύονταν από επιτυχίες, να αποτελέσουν έστω κάποια αξιόπιστα κριτήρια επιλογής.
Απαραίτητο είναι μόνο ένα βιογραφικό επάρκειας με «προσόντα και εμπειρία» αρκεί αυτό να ταιριάζει και να ανταποκρίνεται στα φωτογραφικά κριτήρια αξιολόγησης αυτών των στελεχών.
Έχει ληφθεί, βέβαια, μέριμνα τα εγχώρια στελέχη των Τραπεζών, ούτε λίγο ούτε πολύ να απαξιωθούν, να είναι «εκτός των νέων κριτηρίων αξιολόγησης» άρα να καταστούν άχρηστοι και να παραμεριστούν.
Με την ίδια ανάλογη λογική, μεθοδεύεται και η εκπαραθύρωση των εκπροσώπων των εργαζομένων και των εγχώριων παραγωγικών φορέων από τα Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών, που διασφάλιζαν την ισορροπία στο σύστημα, στα πλαίσια των καλών πρακτικών της εταιρικής διακυβέρνησης σε όφελος των μετόχων, των εργαζομένων, των πελατών, των προμηθευτών, του δημοσίου και γενικότερα τις σχέσεις της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της, με τις Τράπεζες.
Δυστυχώς, η ελληνική κυβερνητική «αντίσταση» στις πιέσεις των δανειστών που αφορούσαν όλα αυτά ήταν μηδενική, με αποτέλεσμα να ψηφιστεί. ένα νομοθετικό πλαίσιο που ουσιαστικά παραδίδει τις ελληνικές Τράπεζες άρα και την οικονομία της χώρας στον απόλυτο έλεγχο των δανειστών, αδιαφορώντας ή στην καλύτερη περίπτωση αγνοώντας ότι, ο αφελληνισμός του τραπεζικού συστήματος μπορεί να είναι διαχρονικά ολέθριος για την οικονομία, για την ελληνική κοινωνία, για την ίδια τη χώρα.
Η ΟΤΟΕ, δηλώνει ξεκάθαρα ότι, στέκεται απέναντι σε όλα αυτά και θα δώσει τη μάχη της σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα νόμιμα μέσα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με στόχο την ακύρωσή τους καταθέτοντας άμεσα, ως πρώτο βήμα αντίστασης, προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη.
Αν κάποιοι θεωρούν ότι η χώρα μας πρέπει να είναι παρίας της Ευρώπης και οι Έλληνες πολίτες δουλοπάροικοι που πρέπει να τιμωρούνται διαρκώς, κάνουν λάθος και θα βρουν απέναντί τους το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς που ακόμα επιμένουν και αντιστέκονται και τον ελληνικό λαό στο σύνολό του.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.