21/7/16

Δείτε ποιος ειδοποίησε πρώτος τον Ερντογάν ότι γίνεται πραξικόπημα. Δεν θα το πιστεύετε...

  • Ο Ταγίπ Ερντογάν με το δημοσιογράφο του Al Jazeera κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε (φωτ.: Turkish Presidental Press Office)
Μπορεί δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου να αναφέρουν ότι η MIT ήταν αυτή που πρόλαβε τους πραξικοπηματίες υποκλέπτοντας συνομιλία των καταδρομέων που κατευθύνονταν στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει ο Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος δηλώνει ότι ο ίδιος ενημερώθηκε από τον γαμπρό του.

Σε αποκλειστική (και ζωντανή από την Άγκυρα) συνέντευξη που έδωσε στο Al Jazeera, διευκρίνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν τον ειδοποίησαν καθώς βρισκόταν σε διακοπές.
«Πήγα στη Μαρμαρίδα για να αναπαυθώ 4-5 μέρες», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν. Όπως είπε, το απόγευμα της Παρασκευής ο γαμπρός του, ο Ζιγιά Ιλγκέν, ήταν ο πρώτος που του είπε ότι επίκειται πραξικόπημα. «Στην αρχή δεν το πήρα στα σοβαρά», τόνισε, και μετά συνέχισε: «Όταν όμως η υπηρεσία πληροφοριών, και άλλες πηγές, μου επιβεβαίωσαν την πληροφορία, τότε έκανα αυτό που έπρεπε».
Η μαρτυρία Ερντογάν είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς μπορεί να ξετυλίξει το μίτο της εμπλοκής της ΜΙΤ στην επιχείρηση αποτροπής του πραξικοπήματος, στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής με την επίσκεψη του διοικητή της, Χακάν Φιντάν, στο γραφείο του ΓΕΕΘΑ.

2 σχόλια:

  1. Περίεργη δήλωση.Εμμέσως πλην σαφώς αδειάζει τη ΜΙΤ,την οποία πάντως δεν φαίνεται να πειράζει στις πρόσφατες εκκαθαρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.