26/7/16

Ανταρσία στο παλάτι: Μέλη του κόμματος του Ερντογάν ανάμεσα στους πραξικοπηματίες

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Φωτογραφία:  A.P.
Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), Selahattin Demirtaş, τορπιλίζει το ασταθές πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία.
Με δηλώσεις του υποστηρίζει πως ανάμεσα στους πραξικοπηματίες υπάρχουν πρώην, αλλά και νυν στελέχη του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν. Ενδεικτική είναι η δήλωσή του «κανένα πραξικόπημα δεν μπορεί ποτέ να επικρατήσει χωρίς πολιτική υποστήριξη».

«Τόσο μεγάλη ανταρσία δεν γίνεται χωρίς πολιτικές πλάτες»
Σύμφωνα με τη hurriyetdailynews.com, ο Selahattin Demirtaş, που ασκεί χρέη προέδρου μαζί με τον Figen Yüksekdağ στο HDP, υποστηρίζει πως μία τόσο μεγάλης έκτασης ανταρσία δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς πολιτικές πλάτες. Μάλιστα, προσθέτει ότι όσα υποστηρίζει δεν είναι πρόβλεψη: «Βασίζονται κατά 50% σε επιβεβαιωμένες πληροφορίες και κατά 50% σε προσωπική εκτίμηση. Μερικά από τα μέλη του AKP, είτε πρώην είτε νυν, φαίνεται πως υποστήριξαν τους πραξικοπηματίες».

«Φταίει και η ΕΕ για όσα έγιναν στην Τουρκία»
Ο Selahattin Demirtaş δεν παραλείπει να στρέψει τα βέλη του και εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην οποία καταλογίζει ευθύνες για αποτυχία υποστήριξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. «Η Ε.Ε. έχει μία αντικειμενική ευθύνη σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος. Βλέπουν τα προβλήματα της Τουρκίας μόνο σαν δικά της. Όμως αυτά τα προβλήματα, που σχετίζονται με τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι προβλήματα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Τουρκία είναι υποψήφια για ένταξη, αλλά η Ε.Ε. παραμένει σιωπηλή για πάρα πολύ καιρό. Παραμένει σιωπηλή ακόμη και όσο κουρδικές πόλεις καίγονται και καταστρέφονται. Δεν βλέπω καθόλου σαφήνεια στη στάση τους. Πρέπει να δηλώσουν ξεκάθαρα πως είναι εναντίον του πραξικοπήματος».

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.