2/7/16

«Μη μ'αγγίζεις βρωμιάρη Ελληνα!» -Επίθεση Γερμανού μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου

Φωτογραφία: wikimedia.org
Pantelis Savvidis
Αυτό είναι το Γερμανικό ΓΟΥΡΟΥΝΙ που μίλησε για βρωμιάρη Έλληνα μέσα στο Μαξίμου. Αν δεν έφυγε να εκδιωχθει απο τη χώρα.


Pantelis SavvidisPantelis Savvidis Και κάτι τελευταίο, για να πάμε να κάνουμε και καμιά παραγωγική δουλειά. Ρωτήστε γνωστούς σας που ζουν στη Γερμανία χρόνια. Θα σας πουν πως η έκφραση "βρωμοέλληνες" ακούγεται κατά κόρον και καθημερινά. Δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε μπροστα στο φαινόμενο. Αναπτύσσονται γνώριμα ιστορικά χαρακτηριστικά. Θυμηθείτε τι γινόταν και τι λεγόταν στο μεσοπόλεμο για τους Εβραίους. Ας μην παίρνουμε αψήφιστα τέτοια φαινόμενα. Η ανθρώπινη και η κοινωνική νοοτροπία δεν μεταβάλλεται σε διάστημα μιας η δύο γενιών. Έρρωστε.

Φραστική επίθεση που δεν έχει προηγούμενο δέχτηκε Ελληνας φωτορεπόρτερ από τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, τον Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή Πέτερ Ραμσάουερ, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως αναφέρει η «Αυγή», κατά τη στιγμή της φωτογράφισης του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον Αλέξη Τσίπρα, ο φωτογράφος έσπρωξε τον πρώην υπουργό, ο οποίος του επιτέθηκε, λέγοντάς του: «Μη μ' αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα!», στα γερμανικά αλλά και στα αγγλικά.

Άμεση ήταν η αντίδραση αξιωματούχων του πρωθυπουργικού γραφείου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Γερμανούς διπλωμάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μπροστά στο περιστατικό. Ο Γερμανός πρώην υπουργός αργότερα αρνιόταν το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως η επαφή με τον Έλληνα φωτογράφο τού προκάλεσε... μώλωπες. Πάντως, το περιστατικό επιβεβαίωσε ο επίσημος φωτογράφος του Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ, ενώ μέλη της συνοδείας του αντικαγκελάριου ζήτησαν κατ’ ιδίαν συγγνώμη από τον Έλληνα φωτογράφο.

Εικόνες από την επίσκεψη της γερμανικής αποστολής στο Μέγαρο Μαξίμου


 Ο Πέτερ Ραμσάουερ (αριστερά)


Φωτογραφίες: Nick Paleologos / SOOC

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

18 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΛΑΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΧΤΕΙ ΟΛΑ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ. ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ....ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ...ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ BREXIT ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΣΕ BREMAIN....ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΠΕΡΥΣΙ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΞΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ. ΑΡΑ ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ. ΑΣ ΜΗΝ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΑΠΩΛΕΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον Γερμανό φιλόσοφο Immanuel Kant αποδίδεται η φράση "όταν κάνεις τον εαυτό σου σκουλήκι, δεν πρέπει να παραπονείσαι που σε πατούν οι άλλοι".

      Μάλλον δίκιο έχεις, PANOS, αλλά γράφε, ει δυνατόν, με μικρά, διότι τα κεφαλαία κουράζουν.

      Διαγραφή
    2. Ρε Πανο,τι ειναι αυτα που λες;τι σχεση εχει το τι κανουμε εμεις,με το πως εκφραζεται ενας πολιτικος;

      Διαγραφή
  2. >Φραστική επίθεση που δεν έχει προηγούμενο..<

    Έχει, αλλά ο άλλοτε πασόκος ΠΣ δεν την "θυμάται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως ο Γερμανός δικαιώνεται, στο πρόσωπο κάποιων κρατικοδίαιτων δημοσιογράφων που επί Σημίτη καταπνίγανε τις φωνές της δημιουργίας - όπως π.χ.του κ. Χαραλαμπίδη - και τώρα γίνονται τιμητές των πάντων;
    Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο και όλα είναι καταγεγραμμένα στον τηλεοπτικό φακό δυστυχώς για κάποιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά, υπάρχει κάποιο ηχητικό ντοκουμέντο, για ν' ακούσομε τι ακριβώς είπε; Μαρτυρίες από την "Αυγή" και παρομοίου ποιότητος έτνυπα, μάλλον δεν είναι αξιόπιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας πουμε απο ποιο εντυπο;

      Σαν να λες καλα του εκαναν . καταντια

      Διαγραφή
    2. Αν αυτό κατάλαβες, δεν φταίω εγώ που είσαι βλάκας.

      Διαγραφή
    3. Σούζυ, ψεύδεσαι.
      Και τρως και ψεύδεσαι.

      Nativist, βρίζεις.
      Και προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις από το δεδομένο που είναι ότι ένας Γερμανός δεν συγκρατήθηκε και είπε αυτό που νοιώθουν όλοι οι βάρβαροι σαν αυτόν, και βρίζεις.

      Τώρα τελευταία χάνεται η ψυχραιμία από πολλούς.
      Ίσως να'ναι επειδή έχουμε φτάσει στο σημείο που λέγονται αλήθειες για "αστικούς μύθους" που δεν τολμούσε κανένας να πιάσει στο στόμα του, όπως λ.χ. έκανε η Ροζίτα Σώκου για τη Μελίνα και το ρόλο της επί κατοχής.

      Το νέο είναι ότι οι άλλοι Γερμανοί της αποστολής συγκρατήθηκαν και δεν είπαν "Βρωμιάρη Έλληνα" απ'έξω τους.
      Εταίροι οι Γερμανοί, φίλοι μας, συνεργαστείτε...
      Δεν τους φτάνει που δεν έχουν έθνος-κράτος, βγάζουν τα ψυχολογικά απωθημένα τους σε όσους λαούς δεν είναι βάρβαροι σαν εκείνους.
      Αυτά τα ολίγα περί ΕΕ και συνεργασίας μεταξύ ισότιμων εταίρων, αλληλεγγύης και τα ρέστα. Δεν αλλάζει το DNA. Ήταν και παραμένουν βάρβαροι...
      Ως γνωστό, οι βάρβαροι λαοί δεν καταλαβαίνουν από πολιτισμένους τρόπους συμπεριφοράς και συνεννόησης. Τους χρησιμοποιούν ως μέσο υπνωτισμού.
      Να γιατί συζητείται να αναλάβουν -με το ζόρι- τις οφειλές τους προς την Ελλάδα στο σύνολό τους, 1,3τρις ευρώ, με τα μισά να πηγαίνουν σε'μας.
      Μόνο έτσι θα ισιώσουν για άλλα 50 χρόνια.
      VW και DB θα είναι ορεκτικά μπροστά στο κυρίως πιάτο που λέγεται "δικαιοσύνη των λαών" και έχει αναληφθεί ως task από κάτι καλά παιδιά...

      ...και εδώ φτάνουμε στο ζουμί της ιστορίας αυτών των προσεγγίσεων:

      Ποιοί είναι οι Democrats στην Ελλάδα;
      Όσα κόμματα ψήφισαν προϋπολογισμό από το 1973 μέχρι σήμερα, μαζί με το ΚΚΕ που τα έχει μπροστινούς.

      Ποιοί ευθύνονται για την πληθυσμιακή συρρίκνωση της Ελλάδας από το 1973 μέχρι σήμερα;
      Οι Democrats της Ελληνικής Δημοκρατίας.

      Ποιοί ευθύνονται για τη μετανάστευση μισού εκατομμυρίου Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης;
      Οι Democrats της Ελληνικής Δημοκρατίας.

      Ποιοί ευθύνονται για την υπερχρέωση της χώρας από το 1973 μέχρι σήμερα;
      Οι Democrats της Ελληνικής Δημοκρατίας.

      Ποιοί ευθύνονται για τη δημιουργία κράτους-μπροστινού ολιγαρχών από το 1973 μέχρι σήμερα;
      Οι Democrats της Ελληνικής Δημοκρατίας.

      Ποιοί ευθύνονται για την καταστροφή θεσμών, δομών και αξιών από το 1973 μέχρι σήμερα;
      Οι Democrats της Ελληνικής Δημοκρατίας.

      Η Ελλάδα κλείνει τον κύκλο των Democrats και του εθνομηδενισμού που έφεραν μαζί τους. Κάνουν το παν για να πεθάνει η Ελλάδα και, ως καλοί πτωματοφάγοι που είναι, να κάνουν πάρτυ στο πτώμα της.

      Δυστυχώς για όσους χάνουν την ψυχραιμία τους, δυστυχώς για τους Democrats και τους αλλοδαπούς εταίρους τους (που δεν έχουν έθνος-κράτος και προσπαθούν να επιβάλλουν αυτό το status και σε μας), δυστυχώς για τους πτωματοφάγους και τις αυλές τους, η Ελλάδα δεν θα πεθάνει.

      Διαγραφή
  5. Οι ως τώρα πληροφορίες δείχνουν ότι ο γερμανός πολιτικός χρησιμοποίησε αυτήν την αδιανόητη έκφραση.
    Τα συμπεράσματα είναι οδυνηρά, κατά την γνώμη μου,προς δύο κατευθύνσεις:
    1ον) Ένας πολιτικός επισκέπτης αισθάνεται άνετα να μπορεί να εκφρασθεί έτσι προσβλητικά-ξευτελιστικά μέσα στο γραφείο τού Έλληνα πρωθ/ργού.
    2ον) Αυτή η συμπεριφορά, εφ' όσον όπως προαναφέρεται, περιγράφεται σωστά, στην πραγματικότητα προσβάλλει και τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αφού έγινε μέσα στον χώρο του. Και όμως κανείς από το πρωθυπ/κό περιβάλλον, επιτελείο δεν αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει αποκατάσταση τής τιμής (!) τού πρωθυπουργού και τού Έλληνα πολίτη που προσεβλήθη τόσο εξευτελιστικά μεσα στο γραφείο του.
    Ή τουλάχιστον να βγεί και να πεί ότι "τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι, ότι ο φωτογράφος πάνω στην φούρια του χτύπησε τον χερ πωςτονλέν, που ταράχτηκε και είπε κάτι αλλά όχι αυτό κ.λπ. κ.λπ." .
    Αυτή η σιωπή είναι ξεφτίλα.
    Κατά την γνώμη μου πάντα , το ότι είναι ο πολιτικός αυτός είναι γερμανός δεν είναι το καθοριστικό για τον ατιμωτικό χαρακτήρα τής συμπεριφοράς. Απλά φαίνεται να ταιριάζει με την κακή εικόνα που έχουμε για τούς κακούς γερμανούς.
    Το μέγιστο είναι η προσβολή, το ότι ένα απολίτιστος κακοήθης μισέλλην πολιτικός αισθάνεται άνετα να φέρεται έτσι μέσα στο γραφέιο τού Έλληνα πρωθυ/γού και ότι η αναίδειά του μένει ατιμώρητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εἶναι πιθανόν νά ἔγινε σκοπίμως ἡ ἐξύβριση και προσβολή;
    Πρέπει νά ἐξετασθῆ καί αὐτό:
    Ἡ ἀντίδραση τοῦ Γερμανοῦ , ὅτι τοῦ προκάλεσε μώλωπες ὁ φωτορεπόρτερ, εἶναι δυνατόν νά εἶναι προκατασκευασμένη. Καθ'ὅσον, νομικῶς, ἡ ἐξύβριση μπορεῖ νά συγχωρεῖται ἀπό τά ποινικά δικαστήρια, ὅταν ὁ ἐξυβρίσας προκλήθηκε ἀπό βίαια συμπεριφορά τοῦ ἄλλου.
    Κίνητρο γιά σκαιά συμπειφορά κατά τῶν Ἐλλήνων ἔχει κάθε ναζιστής καί ἀπόγονος τῶν ναζί, διότι οἱ Ἕλληνες δέν ὑποταχθηκαμε ὡς λαός στόν ναζισμό καί στόν "φῦρερ" τους, τόν Χίτλερ.
    Ὁ φωτορεπόρτερ θά γνωρίζῃ πῶς ἀκριβῶς ἔγινε τό σπρώξιμο. Ἄν τυχόν δηλαδή ὄχι μόνον ἔσπρωξε ἀθελά του τόν (προφανῶς ναζιστή) Γερμανό, ἀλλά καί ἄν ἡ θέση τοῦ Γερμανοῦ ἐλήφθη αίφνιδίως ἔτσι ὥστε νά σπρωχθῆ καί νά μπορέσῃ νά ἐξυβρίσῃ.
    Μακάρι νά μήν εἶναι ὅπως τό ὑποθέτω, ἀλλά δέν τό πολυ-ἐλπίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Άμεση ήταν η αντίδραση αξιωματούχων του πρωθυπουργικού γραφείου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Γερμανούς διπλωμάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μπροστά στο περιστατικό..."...

    Πω πωω, μα τι αντίδραση άμεση ήταν αυτή...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oι "βρωμιαρηδες" Ελληνες ειναι καιρος να σταματησουν να αιμοδοτουν την Γερμανια αγοραζοντας γερμανικα προιοντα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Let's try to change the focus of the discussion.
    1. Use the proof we have to label him amd everybody sharing his views as racist
    2. Connect Germany's stand to Greece's crisis to tbe false view the German elite has

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ ΚΑΙ 4ο ΡΑΙΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με μιά συνοπτική ανασκόπηση των σχολίων μπορεί καθένας να δεί ότι κατά το πλείστον συνεχίζεται να αναπαράγεται σε μιαν ακόμη παραλλαγή η νοοτροπία μας με την οποία αντιμετωπίζουμε την κρίση και τα αίτιά της. Λίγοι (όπως ο PANOS και o nativist) αναζητούν δικές μας, έστω και μερικές, έμμεσες ευθύνες ή συμμερίζονται ότι σημαντικό χαρακτηριστικό στην παραπάνω υπόθεση είναι πως μένει ατιμώρητη και περνάει από την επίσημη Ελληνική Πολιτεία ως "απαρατήρητη" η αναίδεια ενός απολίτιστου κακοήθη μισέλληνα, ο οποίος αισθάνεται άνετα να φέρεται έτσι μέσα στο γραφείο τού Έλληνα πρωθυπουργού. Οι απόψεις αυτές ναι μεν εμπεριέχουν την προφανή και αυτονόητη απόρριψη τής αδιανόητα απαράδεκτης συμπεριφοράς τού χερ πωςτονλέν, αλλά προβληματίζονται και ως προς τις δικές μας ευθύνες: Πώς έφτασε δηλαδή ένας πολιτικός σε επίσημη αποστολή να αισθάνεται άνετα ότι μπορεί να εκφρασθεί έτσι μέσα στο μέγαρο Μαξίμου.
    Δηλαδή κάτι που δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί π.χ. στο 10 τής Ντάουνιγκ Στριτ τού Λονδίνου, ή στο Κυρηνάλιο τής Ρώμης . Και πώς η περήφανη πολιτική ηγεσία δείχνει ως εάν να μην κατάλαβε τίποτε, ή ως εάν να μην συμβαίνει τίποτε.
    Όμως τα περισσότερα σχόλια (με αξαίρεση των προαναφερόμενων) μιλάνε για ευθύνη των κακών γερμανών, για ναζί που βγάζουν τα απωθημένα τους κατά τού ηρωικού αντιστασιακού Ελληνικού Λαού, καλούν σε εξέγερση ενάντια στα γερμανικά προϊόντα, μιλάνε για συνολική γερμανική ευθύνη κ.λπ.
    Έτσι καταγράφοντας ως για στατιστικούς λόγους πόσο βολικότερο είναι να διαμαρτυρόμαστε, να στιγματίζουμε και να καταδικάζουμε τούς κακούς ξενους (ειδικά τα μαύρα γερμανικά πρόβατα που φταίνε μέχρι και για το προπατορικό αμάρτημα μας), χωρίς να προβληματιζόμαστε για τις ευθύνες τις δίκές μας, μέσω έστω τής πολιτικής ηγεσίας μας.
    Αυτά και Καλή Κυριακή ή μάλλον καλό απόγευμα και καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.