16/7/16

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να ανακτά τον έλεγχο






















Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να ανακτά τον έλεγχο, λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση ομάδας του τουρκικού στρατού ότι κατέλαβε την εξουσία στη χώρα και ότι «επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος» σε όλη την επικράτεια. Τη σύλληψη 336 πραξικοπηματιών ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης. Τουλάχιστον 60 νεκροί κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο. Σε ανακοίνωσή τους μέσω e mail πραξικοπηματίες διαμηνύουν πως συνεχίζουν να μάχονται και καλούν τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του.
Συνεχής ενημέρωση από το naftemporiki.gr.
08:24

«Συλλήψεις 754 ατόμων» για την απόπειρα πραξικοπήματος

Συνολικά 754 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών στην Τουρκία, η οποία φαίνεται πως έχει κατασταλεί σήμερα το πρωί, αλλά κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κατ' εντολην του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά.

Βίντεο με τον βομβαρδισμό του Κοινοβουλίου στην Άγκυρα.
Youtube/The Wild Tunes
08:02

Έκκληση Τουσκ για επαναφορά της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ απηύθυνε έκκληση να επιστρέψει γρήγορα η Τουρκία στη συνταγματική τάξη, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος..
«Η Τουρκία είναι ένας εταίρος-κλειδί για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ε.Ε. υποστηρίζει πλήρως τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, τους θεσμούς της χώρας και το κράτος δικαίου» δήλωσε ο Τουσκ στη διάρκεια περιφερειακής συνόδου κορυφής στη Μογγολία.
Η δημοκρατική τάξη στην Τουρκία πρέπει να γίνει σεβαστή και το Βερολίνο στηρίζει την εκλεγμένη κυβέρνηση της Άγκυρας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Στρατιώτες παραδίνονται στους αστυνομικούς.
REUTERS/MURAD SEZER
07:53

Reuters: Υποστηρικτές του Ερντογάν επιτέθηκαν σε πραξικοπηματίες που παραδόθηκαν

Υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκαν σε ομάδα στρατιωτών που είχαν παραδοθεί σε γέφυρα της Κωνσταντινούπολης, αφού είχαν συμμετάσχει στην απόπειρα πραξικοπήματος, πριν η αστυνομία επέμβει για να τους διασώσει, δήλωσε στο Reuters αυτόπτης μάρτυρας.
Ο Ερντογάν κάλεσε επανειλημμένα τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους για να βοηθήσουν να κατασταλεί η απόπειρα πραξικοπήματος, για την οποία υποστήριξε πως πραγματοποιηήθηκε από μια φράξια των ενόπλων δυνάμεων πιστή στον αντίπαλό του, τον ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ.
07:48

Τουρκία: Οι πραξικοπηματίες στις ένοπλες δυνάμεις δηλώνουν πως εξακολουθούν να μάχονται

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη σήμερα από τη διεύθυνση του γραφείου Τύπου του επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αναφέρεται πως οι αξιωματικοί που βρίσκονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος εξακολουθούν να μάχονται αποφασιστικά εναντίον όλων αυτών που προσπαθούν να τους αντιταχθούν.
Οι αξιωματικοί αυτοί, που αυτοαποκαλούνται Κίνημα για την Ειρήνη στην Πατρίδα, καλούν επίσης τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους για την ασφάλειά τους.
07:45

Διορισμό προσωρινού αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός

Τον διορισμό ενός προσωρινού αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων για να αντικαταστήσει τον στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος φέρεται ότι ειναι κρατούμενος των στρατιωτικών που πραγματοποίησαν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Ο στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ, διοικητής της Πρώτης Στρατιάς που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη, διορίσθηκε σ' αυτό το ανώτατο στρατιωτικό αξίωμα.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν γνωρίζει τίποτε για την τύχη του στρατηγού Ακάρ.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει πως ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων έχει συλληφθεί όμηρος.
Να παραμείνουν στους δρόμους μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κάλεσε νωρίτερα τους υποστηρικτές του από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.
Απευθυνόμενος σ' ένα πλήθος χιλιάδων υποστηρικτών του που κρατούσαν σημαίες στο κύριο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν δήλωσε πως η κυβέρνηση παραμένει στο τιμόνι. Δήλωσε ακόμη πως η αναταραχή συνεχίζεται στην Άγκυρα και πως ελπίζει ότι θα τελειώσει σύντομα.
Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως οι πτήσεις των τουρκικών αερογραμμών Turkish Airlines επανελήφθησαν.
Reuters: Ανακοίνωση πραξικοπηματιών μέσω e mail καλεί τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του.
07:18

Cnn Turk: Συλλήψεις 336 ατόμων για την απόπειρα πραξικοπήματος - Τουλάχιστον 60 νεκροί

Τη σύλληψη 336 ατόμων μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, όπως μετέδωσε το Cnn Turk.
Λίγο νωρίτερα, το κανάλι μετέδωσε ότι περίπου 50 στρατιώτες που συμμετείχαν σε αυτό παραδόθηκαν στη Γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη.
Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος έκανε παράλληλα γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας σκοτώθηκαν συνολικά 60 άνθρωποι.
07:06

Cnn Turk: Πραξικοπηματίες στρατιώτες παραδόθηκαν στη γέφυρα του Βοσπόρου

Σχεδόν 60 στρατιωτικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε χθες βράδυ στην Τουρκία, παραδόθηκαν σε οπλισμένους αστυνομικούς σε μια από τις γέφυρες στα Στενά του Βοσπόρου σήμερα, εγκαταλείποντας τα άρματα μάχης τους με τα χέρια ψηλά, όπως καταγράφηκε σε πλάνα που μετέδωσε απευθείας το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk πριν από λίγο.
Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μετέδωσε νωρίτερα ότι είδε δεκάδες στρατιωτικούς να παραδίδονται στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.
Εξάλλου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο προφανώς βρισκόταν στα χέρια των στασιαστών καθώς πυροβολούσε εναντίον των γραφείων της κρατικής εταιρείας δορυφορικών επικοινωνιών Turksat στην Άγκυρα, όπως επίσης μετέδωσε το CNN Türk.
Παράλληλα, αεροσκάφη F-16 βομβάρδισαν άρματα μάχης των επίδοξων πραξικοπηματιών γύρω από το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Άγκυρα, ανέφερε πηγή προσκείμενη στην τουρκική προεδρία.
Νωρίτερα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι αεροσκάφος έριξε βόμβα κοντά στο προεδρικό μέγαρο και ότι αμέσως μετά άρχισε να υψώνεται μια στήλη καπνού στη συνοικία Μπέστεπε, προάστι
Πάνω από 120 συλλήψεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, δηλώνει ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ
05:08
Δώδεκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν βομβαρδίστηκε νωρίτερα το κτήριο του κοινοβουλίου στην Άγκυρα, μεταδίδει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
04:56
04:39
04:30
04:20

Ερντογάν: Οι ένοχοι θα πληρώσουν

Σήμερα υπήρξε κινητικότητα μετά το μεσημέρι μέσα από τις ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε πριν από λίγο ο Ταγίπ Ερντογάν. Στη συνέχεια υπήρξε προσπάθεια παρέμβασης στην ενότητα του κράτους. Το "παράλληλο κράτος" επιχείρησε παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, πρόσθεσε.
Εκανε λόγο για προδοσία και προειδοποίησε ότι οι ένοχοι θα πληρώσουν. Ο,τι και να κάνουν, δεν θα τα καταφέρουν. Προανήγγειλε επίσης ξεκαθάρισμα στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων.
NAYTEMPORIKH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.