7/7/16

Το χάσμα των γενεών στην Ευρώπη

Πώς οι συνταξιούχοι απειλούν το μέλλον της ηπείρου
Από το ξέσπασμα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, οι Έλληνες συνταξιούχοι έχουν γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα οικονομικά και πολιτικά δεινά της ηπείρου. Οι διεθνείς πιστωτές ήταν εξαγριωμένοι από το γενναιόδωρο ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα, το οποίο επέτρεψε σε δημόσιους υπαλλήλους να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα ήδη από την ηλικία των 50 ετών, και απαίτησαν ριζικές διορθώσεις [1] ως αντάλλαγμα για τα κεφάλαια διάσωσης. Πήραν αυτό που ζήτησαν˙ Σήμερα, οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι 50% χαμηλότερες [2] σε σχέση με το 2010. Ως αποτέλεσμα, περίπου το 45% των Ελλήνων συνταξιούχων λαμβάνει μηνιαίες επιταγές κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας.
Ωστόσο, η σκληρότητα που εμφανίζεται [3] προς τους Έλληνες συνταξιούχους είναι ασυνήθιστη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Η διαδικασία λήψης αποφάσεων της ηπείρου κλίνει με τόσο μεγάλο βαθμό υπέρ των ηλικιωμένων, που οι συνταξιούχοι έχουν διατηρήσει τα προνόμιά τους, ακόμη και έναντι της στασιμότητας της ανάπτυξης [4], της κατάρρευσης των δημόσιων οικονομικών και της εκτίναξης της ανεργίας των νέων. Αλλά καθώς οι νέοι ωθούνται στο περιθώριο της κοινωνίας, η γεροντοκρατία της Ευρώπης γίνεται όχι μόνο οικονομικά μη βιώσιμη αλλά και ηθικά αφόρητη. Η επίτευξη μιας ισορροπίας μεταξύ των αντικρουόμενων συμφερόντων των παλαιών και των νέων είναι συνεπώς απαραίτητη για να αποσοβήσει τις εκρηκτικές εντάσεις μεταξύ των γενεών.

Για τη  συνέχεια  FA

5 σχόλια:

  1. "η γεροντοκρατία της Ευρώπης γίνεται όχι μόνο οικονομικά μη βιώσιμη αλλά και ηθικά αφόρητη"
    Χειρότερος και από τον Λεβέντη.
    Ο Κυριάκος πονηρά σιωπά για τηβν κλοπή των συντάξεων. . Ο Άδωνις την εγκρίνει
    Δεν φτάνει που τους έκλεψαν το 60% της σύνταξης τους, δεν φτάνει που ότι μένει το φορολογούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο άγρια,
    Δεν φτάνει που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας.
    Θεωρούν και ως λύση την ολική εξόντωση των συνταξιούχων.
    Ακόμα οι "έξυπνοι" δεν κατάλαβαν ότι όλα οφείλονται στη μείωση των μισθών και συντάξεων, που στέρεψαν την αγορά από ρευστό, που αποδεικνύεται ότι δημιούργησε την τρομερή ανεργία, το κλείσιμο επιχειρήσεων κτλ, χωρίς το κράτος να κερδίσει τίποτε.
    Στόχος ήταν η χρεοκοπία του κράτους για να δημευθεί ο Εθνικός πλούτος. Και αντίστοιχα ο ιδιωτικός με πτώχευση και εξαθλίωση των Ελλήνων.
    Από όλα τα κόμματα του "δημοκρατικού" κατοχικού τόξου, που είναι όλα ίδια και χρησιμοποιούν τα ονόματα τους, δεξιό, αριστερό κτλ, για εξαπάτηση των αφελών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι! Βρέθηκε ποιος φταίει τελικά. Οι συνταξιούχοι!
    Ας στρέψουν τώρα τις γενιές τη μια απέναντι στην άλλη.
    Η λύση είναι μια και οι Γερμανοί την γνωρίζουν καλά, ας τους ζητήσουν την τεχνογνωσία για να την εφαρμόσουν. Εκκαθάριση των συνταξιούχων και των "ηθικά αφόρητων" γερόντων, από τους "ηθικούς" κανίβαλους αρθρογράφους όπως αυτός.
    Ο φασισμός έρχεται καλπάζοντας, μεταμφιεσμένος σε πολιτική ορθότητα και με.....επιχειρήματα.....Θα δουν πολλά τα μάτια μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν χρειαζονται πολλα να αναβαθμισουν τις εγκαταστασεις του Αουσβιτσ. Εκει θα μετεταρεπουν τους συνταξιουχους σε SOYLENT GREEN (σκυλοτροφη). Το εχουν κανει ηδη με τους Εβραιους και εχουν τεχνογνωσια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δίκηο κύριε AndPic. Κάτω οι συνταξιούχοι. Κάτω στον Καιάδα. Κάτω στους φούρνους. Κάτω στο τάφο, τέλος πάντων. Κά μας έθρεψαν, μας μόρφωσαν, μας μεγάλωσαν. Δεν θας τρώνες και το ψωμί μας τώρα.
    Θα βουλιάξουν την Οικονομία...
    Βλέπω καβαλλήσαμε το καλάμι της οικονομολογίας και απογειωθήκαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικό το άρθρο. Φυσικά το πρόβλημα δεν είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά οι άθλιοι συνταξιούχοι δημοσιοκηφήνες των 2.000 και 2.500 χιλιάδων. Αυτοί αποτελούν τη χούντα που έχει καταστρέψει τη χώρα και έχει υποθηκέυσει το μέλλον μας.
    660 εκ. επιδότηση για συντάξεις των κοπρ.. της ΔΕΗ το χρόνο και από την άλλη ο στρατός έχει να δει αγορά μείζονος οπλικού συστήματος 10 χρόνια. Μετά κάποιοι από τους γνωστούς ανόητους υποκριτές χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την κατάντια μας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
    Η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων ηλικίας 50-70 ετών στη χώρα δυστυχώς είναι απάτριδες καλοπερασάκηδες. Καμιά σύνταξη άνω των 1.200 ευρώ όταν ο νέος που παράγει πλούτο δουλεύει 10ωρο για 450 ευρώ στη καλύτερη ώστε ο συνταξιούχος να απολαμβάνει χρήματα τα οποία Π Ο Τ Ε δεν δούλεψε αλλά κέρδισε με Ρ Ο Υ Σ Φ Ε Τ Ι.
    Και για να μαθαίνουν κάποιοι άσχετοι και εμπαθείς ιδεοληπτικοί. Χρέος λόγω ελλειμμάτων ασφαλιστικού μόνο κατά το διάστημα 2000-2014 = 1 4 0 δις ευρώ. Κόστος Ολυμπιακών που έχουν δαιμονοποιηθεί (αν και υπήρξαν ουκ ολίγες ατασθαλίες) 8,8 δις.
    Μεγάλα εξοπλιστικά περιόδου 1996-2004 περίπου 12 δις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.