20/7/16

Τζακ Λιου: Η κατάσταση στην Τουρκία επιβάλλει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Συνέντευξη στους Financial Times
Προκειμένου, όπως επιχειρηματολογεί ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, η Ελλάδα να αποτελέσει πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή
Στην πάγια θέση του υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους επανέρχεται ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, ενισχύοντας μάλιστα την επιχειρηματολογία του με την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Τουρκία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Μιλώντας στους Financial Times, ο κ. Λιου υπογράμμισε ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι αναγκαία, λόγω της πολιτικής αναταραχής στη γείτονα, προκειμένου η χώρα μας να μπορεί να λειτουργεί ως πυλώνας περιφερειακής σταθερότητας.

«Θα ήλπιζα πως (η πρόσφατη αναταραχή) θα άλλαζε το κλίμα, υπό το οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους -και επειδή είναι ούτως ή άλλως το σωστό να γίνει, αλλά και επειδή, σε μια στιγμή που η Ελλάδα είναι σε θέση γεωπολιτικής σημασίας, είναι καλή στιγμή να ενισχυθεί η δημοσιονομική της δομή» αναφέρει στη συνέντευξή του ο κ. Λιου.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι, ακόμα και πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο κεντρικός ρόλος της Ελλάδας ως χώρας στη διαδρομή των προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και αλλού προς την Ευρώπη είχε ανανεώσει την έμφαση στη γεωπολιτική σημασία της χώρας.

«Πρέπει να επιδιορθώσεις τα θεμέλια για να έχεις μία ισχυρή Ελλάδα» λέει ο κ. Λιου, ο οποίος καλεί τους Έλληνες ηγέτες να αναλάβουν μεγαλύτερη πρωτοβουλία ως προς την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, παραλλήλως με το όποιο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης χρέους.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον, εν όψει της επίσκεψης του Τζακ Λιου στην Αθήνα.
Πρώτο Θέμα

7 σχόλια:

  1. Δηλαδή όταν ο Αμερικάνος υπάλληλος σας ΓΑΠ, όταν παρέδωσε την χώρα στους τοκογλύφους το 2010, δεν έλαβε υπ΄ όψιν του την θεωρία του "πυλώνα σταθερότητος" ;

    Ή μήπως αυτός ο "πυλώνας σταθερότητος" είναι κάτι σαν την Λιβύη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως γίνεται ο 'υπαλληλος' τους ΓΑΠ να συντατιέται με τον Τσίπρα τόσες ώρες; Εχει κάποιος απάντηση γι αυτό το παράδοξο;

      Διαγραφή
  2. To πιάσαμε το υπονοούμενο, μαύρες τρύπες θα καταλήξουν Ελλάδα και Τουρκία, αυτοί οι τύποι βλέπουν ολόκληρους λαούς πραγματικά σαν μυρμήγκια και εδώ τους θεωρούν περίπου ως επίγονους του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια! Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Με άλλα λόγια τι το λες και δεν το κάνεις; Αλλά βέβαια μαζί με την "φιλελληνική" δήλωση πετάει κι ένα..."κάντε μεταρρυθμίσεις..." τα γνωστά δηλαδή...εντάξει μας έπεισε κι αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι το λέει και δεν το κάνει; Α τώρα δεν είμαστε ανεξάρτητο κράτος; Στα 'καλά' να υποτασσόμαστε στους Αμερικανούς;

      Διαγραφή
    2. @ AKIΣ Δεν υποτασσόμαστε σε κανέναν, και ναι το όφελος για τη χώρα μου θα το αναζητήσω οπουδήποτε, κολλημένος δεν είμαι με κανέναν, τώρα βέβαια το σχόλιο μου ένα απλό ρητορικό ερώτημα ήταν, δεν είμαι ανόητος να περιμένω κάτι από "καλούς αμερικανούς".

      Διαγραφή
  4. "κάντε μεταρρυθμίσεις..." Σημαινει: Δωστε μας τα κοιτασματα δωρεανμ και θα σας σβησουμε το χαρτοχρεος. Δεν φταιμε εμεις που βρεθηκαν στη χωρα σας. Μας ανηκουν!!! Επι πλεον Βουλγαροποιηστε την κοινωνια σας. Παραεφαγε τοσα χρονια και πλαδαρεψε (εδω εχει δικιο). Αντε και τις ΕΟΖ να γινει παιχνιδι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.