12/7/16

Η εποχή δεν ενδείκνυται για κόμματα καρικατούρες ούτε για "ψεύτικους" ηγέτες ή για ηγέτες "μαριονέτες"

Άρθρο του σχολιαστή Economist
Όταν στις 8 Ιανουαρίου 1828, ο Ιωάννης Καποδίστριας αποβιβάζεται στο Ναύπλιο, η κατάσταση της χώρας ήταν δραματική. Ο Κιουταχής κατείχε όλη σχεδόν τη Στερεά Ελλάδα και ο Ιμπραήμ έλεγχε το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου. Η Ελλάδα αποτελούνταν από το Ναύπλιο, την Κόρινθο, τα Μέγαρα, τον Πόρο, την Ύδρα, την Αίγινα, την Σαλαμίνα και κάποια ακόμα μικρά νησιά. Στις ελάχιστες αυτές ελεύθερες περιοχές, η κρατική εξουσία ήταν ανύπαρκτη. Ληστείες στην στεριά, πειρατεία στην θάλασσα, εσωτερικές συγκρούσεις, ο στόλος σε ακινησία λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων, άτακτα στρατιωτικά τμήματα χωρίς εφοδιασμό, στρατιώτες και ναύτες λιμοκτονούντες που ζούσαν σε βάρος του λαού.
 Επικρατούσε παντού φτώχια και ο λαός πέθαινε από τις αρρώστιες και την πείνα. Δεν υπήρχε παιδεία, θεσμοί και υποδομές. Το μίσος επικρατούσε ανάμεσα στους πολιτικούς και τους στρατιωτικούς. Το δημόσιο χρωστούσε εκατομμύρια λίρες στους Άγγλους και η γη ήταν υποθηκευμένη. Ένας αγώνας που ξεψυχούσε, ένα νέο κράτος που έσβηνε πριν ακόμα ανατείλει. Παρόλα αυτά, σε λιγότερο από είκοσι μήνες ο Καποδίστριας, όχι μόνο έφτιαξε κράτος  αλλά έφτασε και τα σύνορα του από τον κόλπο του Βόλου (Παγασητικός) στον Κόλπο της Άρτας (Αμβρακικός).  

Η σημερινή κατάσταση, δεν είναι πιο εύκολη για την πατρίδα μας. Οικονομικά καταστραμμένη, εγκλωβισμένη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ. Δεσμευμένη γεωπολιτικά. Δεμένη μέσα από τις δανειακές συμβάσεις, με μεγάλο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος. Με το ασφαλιστικό σύστημα να είναι υπό κατάρρευση, αποβιομηχανοποιημένη  και με την ελληνική βιοτεχνία να έχει σχεδόν εξαφανισθεί. Επιπλέον το τραπεζικό σύστημα της χώρας αφελληνίζεται. Η δημόσια περιουσία στο σύνολό της θα ξεπουληθεί. Η ιδιωτική περιουσία, ξεκινώντας πρώτα από τις επιχειρήσεις και τη μεγάλη ιδιωτική περιουσία, μέσα από την πώληση των κόκκινων δανείων θα περάσει και αυτή σταδιακά στα χέρια των ξένων. Οι κρατικές δομές διαλύονται, ο ελληνικός στρατός απαξιώνεται, ο κοινωνικός ιστός αποσυντίθεται, ο πληθυσμός γηράσκει, η νεολαία αποχαυνώνεται, η εθνική συνείδηση εκλείπει, οι νέοι επιστήμονες μεταναστεύουν, η γεωργία και η κτηνοτροφία δέχονται τα τελειωτικά κτυπήματα.  

Το παρόν πολιτικό σύστημα έχοντας χάσει τη φιλοπατρία, την εθνική συνείδηση, την ανιδιοτέλεια, τις αρχές και τις αξίες που ο ελληνισμός πρεσβεύει και που είναι το κυρίως υπεύθυνο για την κατάσταση της χώρας μας, έγινε συνεργός στο δέσιμο της, περιμένοντας να του μείνει το αρματολίκι. Συνειδητοποιώντας τις δυσμενείς εξελίξεις είναι πλέον αδύναμο να αντιδράσει. Δεμένο από το αμαρτωλό παρελθόν του και ανίκανο αφού ο ανίκανος στα εύκολα είναι ανίκανος και στα δύσκολα απλώς σκύβει το κεφάλι όταν είναι στην κυβέρνηση και βγάζει άναρθρες κραυγές όταν είναι στην αντιπολίτευση.

Είδαμε πολιτικά κόμματα που αυξήθηκε η δύναμη τους ή δημιουργήθηκαν μέσα από ένα  ευρύτερο σχεδιασμό για να εξαπατήσουν, να κάμψουν αντιστάσεις, να συμπληρώσουν, να εμποδίσουν ή να εγκλωβίσουν. Υπάρχει και μια κατηγορία πολιτικών που χωρίς το γνώθι σαυτόν δημιουργούν ο καθένας τους καινούργιο κόμμα για να σώσουν την Ελλάδα! Τι να πει κανείς;

Δημιουργείται στον καθέναν μας η ερώτηση. Το υπάρχον πολιτικό σύστημα μπορεί να διαχειριστεί την διαμορφωθείσα δύσκολη περίσταση; Η δική μου απάντηση είναι όχι. Δεν διαφέρει όμως η δική μου απάντηση από τις απόψεις του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού. Επειδή συζητώ πολύ με διάφορους ανθρώπους για να αφουγκράζομαι την ελληνική κοινωνία, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο υπάρχον πολιτικό σύστημα. Επιπλέον αναζητεί κάτι καινούργιο το οποίο να μπορεί να εμπιστευθεί. Χρειάζεται επομένως μια καινούργια πολιτική κίνηση; Η άποψη και η δική μου αλλά και του κόσμου είναι ότι, όχι μόνο χρειάζεται αλλά είναι μονόδρομος για τη σωτηρία της πατρίδας.

Αλλά αν είναι να γίνει μια τέτοια πολιτική κίνηση για να μπουν μόνο κάποιοι άνθρωποι στη Βουλή, για να εκφράσει ξένα προς τη πατρίδα μας συμφέροντα ή για να γίνει δεκανίκι και να σβήσει και τις τελευταίες ελπίδες του ελληνικού λαού, τότε όσοι το πραγματοποιήσουν ας το σκεφθούν, γιατί σε αυτήν την περίπτωση θα προστεθούν και αυτοί με τη σειρά τους σε όλους αυτούς που θα υποστούν αργά ή γρήγορα τον πέλεκυ της ελληνικής δικαιοσύνης.

Τι χρειάζεται όμως η χώρα; Χρειάζεται ένα νέο πολιτικό κόμμα που θα απευθύνεται στο σύνολο του ελληνικού λαού, που δεν θα είναι φερέφωνο ξένων συμφερόντων που θα έχει ως μοναδικό σκοπό την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας για τη  σωτηρία της. Που θα στελεχωθεί από ανθρώπους που έχουν τις δυνατότητες να αντιμετωπίσουν τους επαγγελματίες του παγκόσμιου συστήματος εξουσίας, που θα  έρθουν για να δώσουν και όχι για να πάρουν, που το ναι γι' αυτούς θα είναι ναι και το όχι θα είναι όχι και που θα βάλουν την πατρίδα πάνω από τη ζωή τους. Άνθρωποι στο πρότυπο του Ιωάννη Καποδίστρια. Αυτό είναι που αναζητά ο ελληνικός λαός και που χρειάζεται η πατρίδα.

23 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Anaconda, σε θεωρώ έναν από τους πιο χαρισματικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στο Ολύμπια και αυτό δεν είναι κολακεία. Εύχομαι η ψυχή σου να είναι τόσο καλή όσο γραφή σου.

      Διαγραφή
    2. Δεν είμαι σίγουρος ποιό από τα τρία [{συγκινούμαι}, {κοκκινίζω}, {μελαγχολώ}] υπερισχύει αυτή τη στιγμή...
      Με τιμούν αυτά που λες και με τιμά διπλά το θάρρος σου να τα πεις δημόσια.
      Ευχαριστώ από καρδιάς.

      Διαγραφή
  2. Τα αναφέρω από το 1994-5 ότι η σημερινή κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από οποιαδήποτε άλλη κατάσταση σε όλη την ιστορία μας εδώ και 3000 χρόνια. Ο λόγος είναι ότι ποτέ πριν στην ιστορία μας δεν είμασταν τόσο λίγοι σε σχέση με τους γειτονικούς μας πληθυσμούς. Αυτό για το καταλάβει κάποιος πρέπει να γνωρίζει ελάχιστη ιστορία και ελάχιστα μαθηματικά, κάτι το οποίο όμως είναι σπάνιο σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις καθόλου άδικο, αν και δεν είμαι απαισιόδοξος, ωστόσο θαρρώ πως οι αριθμοί ειναι συντριπτικά με το μέγεθος των..άλλων και όχι με το δικό μας, δεν ξέρω αυτό πια αν ανατρέπεται και πως...

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Το ευτύχημα είναι ότι δεν έχει πεθάνει ούτε ο Καποδίστριας, ούτε ο Ρήγας, ούτε ο Πλήθωνας.Περι του νέου κόμματος, αυτό δεν θα γίνει αν δεν συγκεμτωθούν δέκα άνθρωποι από κάθε παράταξη και κίνημα και δεν δώσουν τα χέρια για την ένωση. Όταν πρώτη φορά μίλησα για ένωση ΧΑ και ΚΚΕ, σχεδόν όλοι το είδαν αδύνατο. Για να δούμε τώρα που ο εχθρός τους παίρνει τη γή τους και τον λαό τους τον ίδιο αν θα δούμε την ένωση ή αν, την ώρα που βιάζουν οι εχθροί και τους Χρυσαυγήτες και τους Κομμουνιστές, θα συνεχίσουν ο ένας να καρφώνει την πλάτη του άλλου.

      Διαγραφή
    2. ΕΝΩΣΗ;
      ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΝΟΙΑ...
      https://olympia.gr/2013/05/25/%CE%AD%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B9%CE%B4%CF%81%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA/

      Διαγραφή
    3. Ούτε Καποδιστριας ούτε ένωση ΧΑ με ΚΚΕ μπορεί να γίνει. Αυτά για να συμβούν προϋποθέτουν καταστάσεις ανυπέρβλητης κρίσης ίσως κάποιον πόλεμο. Από τη μια νύχτα στην άλλη ούτε για αστείο αγαπητοί. Ούτε για αστείο.

      Διαγραφή
    4. Γενικα η προβλεψη του σχεδιου ειναι να πηγαινουμε με μια σταθερη και αξιολογη ταχυτητα στον ταφο. Η κριση που διανυουμε ειναι ανυπερβλητη ενω ο πολεμος ειναι ενα πραγμα υποκειμενικο μπορει να μην χρειαστει να γινει για να σε καταλαβουν. Ειναι οπως οι κρισεις του Κοτζια, κριση συμβαινει αν αποφασισει να αντισταθει στην Τουρκια αν οχι και απλως παραδοσει τα νησια και το Αιγαιο δεν υπαρχει θεμα κρισης....

      Διαγραφή
    5. Unknown, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις!

      Διαγραφή
    6. Θες να πεις αγαπητέ ότι μπορεί να ενωθεί η ΧΑ με το ΚΚΕ σε συνθήκες ομαλότητας; Αυτό λες;

      Διαγραφή
    7. Unknown, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις!

      Διαγραφή
    8. Unknown, μίλησα για τον Καποδίστρια, εσύ ανέφερες τα άλλα. Εδώ αναφερόμαστε σε ένα άλλο επίπεδο. Που κολλάει η Χ.Α. και το Κ.Κ.Ε σε αυτό το επίπεδο; Με όρους ποδοσφαιρικούς, μιλάμε για μπάλα επιπέδου champions league και όχι πρωταθλήματος Γ' ερασιτεχνικής.

      Διαγραφή
  4. Ελπίδα θα υπάρχει πάντα, έστω και αν ζουν μόνο 1000 Έλληνες σε όλο τον πλανήτη. Άνθρωποι που πλησιάζουν τον Καποδίστρια, άλλοι σε ήθος και άλλοι σε ικανότητες, υπάρχουν σήμερα ανάμεσά μας. Ενωμένοι μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα και την ανθρωπότητα στην ανάσταση. Το θέμα είναι να βρουν στήριξη από εμάς, τους πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω την υποψία ότι πάμε σε πολιτειακή αλλαγή με καθιέρωση Προεδρικής και όχι Προεδρευομένης Δημοκρατίας. Πιθανόν να είναι και η μόνη λύση, επειδή το σύστημα "κόμματα, υποψήφιοι, Βουλή και από δίπλα ΜΜΕ και εργολάβοι" μάλλον ψόφησε.

    Δεν νομίζω ότι υπάρχει δυνατότητα εμφάνισης κάποιου νέου κόμματος διαφορετικού από τα υπάρχοντα, αλλά και αυτό να γινόταν, αυτομάτως τίθεται το ερώτημα πώς θα τα βγάλει πέρα με τους υπόλοιπους "σωτήρες".

    Για δε την ιστορία, όταν πήραμε το πρώτο δάνειο από την Αγγλία, αυτό ήταν 200.000 λίρες. Στο Βρεττανικό Ναυτικό Μουσείο υπάρχει έκθεμα με ένα πλοίο που 50 χρόνια ενωρίτερον του 1821, κέρδιζε περίπου 230.000 λίρες σε ένα ταξίδι κουβαλώντας μπαχαρικά από τις Δυτικές Ινδίες.

    Τόση θα λέγαμε ότι ήταν η αξία της πατρίδας εκείνη την εποχή.

    Και φυσικά σήμερα είναι πολλαπλασίως πολλαπλάσια, παρά τις προσπάθειες της Ευρωπαικής μαφίας των Βρυξελλών να μας γυρίσουν στο επίπεδο του ενός φορτίου μπαχαρικών.

    Πώς λοιπόν μπορούμε να πορευτούμε όταν ουδείς έχει το θάρρος να πεί "Έξω από την μαφία" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνω με τον σχολιαστη δεν ειμαι αισιοδοξος οτι μπορει να προκυψει. Για να προκυψει τετοια κινηση στο σημερινο περιβαλλον θα πρεπει να τα βαλει με τον μηχανισμο του κατστημενου ο οποιος ειναι πολυ εδραιωμενος και εχει ολα τα μεσα για να αμυνθει. Πως θα μπορεσει καποιος να κερδισει τον κοσμο, να εξασφαλισει οτι θα μπορεσει να εδραιωσει τετοιες πλειοψηφιες που θα κυβερνησει περα απο επιρροες εξωθεν, ποιος θα τον αφησει εντελει αν δεν προσκυνησει να αναλαβει την εξουσια μεσα απο τις διαδικασιες που το συστημα επιβαλλει και οι οποιες νομιμοποιουν την καταληψη της εξουσιας απο τους κλεπτοκρατες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα προκύψει ! Είναι μαθηματικώς βέβαιο.Υπάρχει κενό το οποίο θα καλυφθεί από την κοινωνία ειδάλλως θα αυτοκτονήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να καταλαβαινουμε με τι εχουμε να κανουμε.

      «Η δημοκρατία αποτελεί τη βάση της εθνικής μας ταυτότητας. Λέτε ότι δεν σέβομαι το έθνος και την ταυτότητά μας με αυτά που λέω. Είναι λάθος και διχασμός. Δεν θα πάμε ποτέ μπροστά όταν αμφισβητούμε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει περιούσιος λαός», ήταν η απάντηση του Υπουργού Παιδείας.

      Παράλληλα, ευρισκόμενος σε θέση άμυνας για τις απόψεις του, είπε πως τα θρησκευτικά και οι παρελάσεις αποτελούν «επίδειξη θρησκευτικής και εθνικής συνείδησης», κάτι το οποίο όπως είπε πρέπει να είναι μακριά από το σχολείο.

      Τα θρησκευτικά

      Από την άλλη πλευρά, αναφερόμενος, ζήτημα των θρησκευτικών, τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας θέλει ένα σχολείο «ουδετερόθρησκο» που δεν θα λειτουργεί ως κατηχητικό, ενώ για τις παρελάσεις σημείωσε ότι «δεν αποτελούσαν ποτέ στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας αλλά στοιχείο φρονηματισμού», προτάσσοντας ως καλύτερη λύση τον εορτασμό των εθνικών επετείων με γιορτές στα σχολεία που θα έχουν ως στόχο την εκμάθηση του πολιτισμού και της ιστορίας μας έναντι «της επίδειξης με τρόπους στρατιωτικών αγημάτων» όπως είπε.

      «Δεν θα γίνει το θέμα της εθνικής μας ταυτότητας θέμα εκκλησιαστικοποίησης και στρατικοποίησης», σημείωσε."

      Τι σχεση εχει το πολιτευμα με την εθνικη ταυτοτητα ενος εθνους? Στο θολωμενο μυαλο του Φιλη μαλλον εχει βεβαια. Ποιος μιλαει για περιουσιους λαους στον Ελληνισμο? Προφανως η αμορφωσια του τον οδηγει να λεει ακαταλαβιστικα πραγματα. Οι παρελασεις λεει και η προσευχη ειναι στοιχεια φρονηματισμου συμφωνα με την δικη του αληθεια, εγω νομιζα οτι ηταν εκδηλωσεις τιμης και μνημης για τον Ελληνισμο και θρησκευτικης λατρειας αντιστοιχα. Ωστοσο, αυτη η φραση μας λεει πολλα για το ποιον του μας λεει για το ανθελληνικο περιβαλλον στο οποιο γαλουχηθηκε σε ενα περιβαλλον που μισησε τον Ελληνισμο και μισει τον Ελληνισμο σε ενα περιβαλλον οπου η ελευθερια ειναι αμαρτια και επιδιωξη ειναι η εθελοντικη σκλαβια ενα περιβαλλον οπου κανοντας παρελαση δεν αισθανοταν την αναγκη να αποτεισει φορο τιμης στους Ελληνες που εχυσαν το αιμα τους για ελευθερια αλλα εβλεπε στοιχεια φρονηματισμου γιατι δεν αισθανοταν Ελληνικο. Επιπλεον, τα θρησκευτικα ειναι κατηχηση για τον κυριο αυτον ενω θελει ενα σχολειο ουδετεροθρησκο. Επειδη βεβαια η θρησκεια ειναι ταυτισμενη με τον πολιτισμο μας ουσιαστικα θελει ενα σχολειο ουδετερου πολιτισμου ενα σχολη μηχανη του κυμα σαν τα σχολεια της Σοβιετιας. Αυτες ειναι οι αποψεις του αρνητη των ολοκαυτωματων και του απολογητη του Χιτλερ, του Σταλιν και του Κεμαλ. Αυτος καλα κανει. Εμεις τι κανουμε? Απο την στιγμη που τον ανεχομαστε ως υπουργο αυτοματως λεμε στους υπολοιπους λαους οτι εμεις επιλεξαμε να αυτοκτονησουμε και οι υπολοιποι η μας κοιτουν η μπορει να βαλουν και ενα χερακι αναλογως τους στοχους τους.....

      Διαγραφή
  8. "Η άποψη και η δική μου αλλά και του κόσμου είναι ότι, όχι μόνο χρειάζεται αλλά είναι μονόδρομος για τη σωτηρία της πατρίδας"

    Νομίζω ότι ο ιδιοκτήτης του ιστολογίου, αναγνωρίζει για ποιον χτυπάει η καμπάνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. rwmios, συμφωνώ αλλά η καμπάνα χτυπάει και για τον καθένα μας.

      Διαγραφή
  9. Η τελευταία παράγραφος είναι νομίζω το ζητούμενο ολων, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι... Πως να βρεθεί όμως αυτή η ηγετική φυσιογνωμία δεν βλέπω τη στιγμή που όλα τα "σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά" η μνημονιακή και ευρωλιγουρική σκλαβιά φυσικά! Άνθρωποι με κότσια πραγματικά που να είναι έτοιμοι αν χρειαστεί και εφόσον πρώτα κάνουν το παν για να το αποφύγουν, να έρθουν και στην αναγκαία ρήξη με την υποτέλεια προς τους ξένους, αλλοιώς δεν κάνουμε τίποτα. Αλλά ο ορίζοντας αυτή τη στιγμή ειναι κενός και κατά την άποψη μου έτσι θα παραμείνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έλληνες ξανά.

    http://kostastzanavaras.blogspot.gr/2016/04/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.