24/7/16

Θυσιάστηκε για την αδερφή του

Θυσιάστηκε για την αδερφή του
Δυστυχώς, εχθές στη σκηνή του τρόμου στο Μόναχο, η μοίρα στάθηκε αμείλικτη και για έναν συμπατριώτη μας, που το νήμα της ζωής του κόπηκε στα 18 του χρόνια.  

Ο Χουσείν Νταϊτσίκ, μουσουλμάνος από τη Θράκη και το χωριό Άρατος της Ροδόπης είναι ο Έλληνας πολίτης που έπεσε νεκρός από τα πυρά του μακελάρη του Μονάχου.

Γεννημένος το 1999, ζούσε μόνιμα στο Μόναχο με τους γονείς του και τα δύο αδέρφια του (σ.σ τρίδυμα).
Σύμφωνα με την Telegraph (που τον χαρακτηρίζει ήρωα), ο νεαρός, πυροβολήθηκε ακριβώς έξω από το εστιατόριο γνωστής αλυσίδας έτοιμου φαγητού.
Συγκλονιστική είναι μάλιστα, η πληροφορία Άγγλου δημοσιογράφου, που έχει κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου, ο οποίος περιγράφει τις τελευταίες δραματικές στιγμές του συμπατριώτη μας όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον συνομήλικό του δράστη της αιματηρής επίθεσης.

Όπως περιέγραψε λοιπόν στο BBC, ο νεαρός προτίμησε να σπρώξει και να βρεθεί μόνος απέναντι από τον δράστη χάνοντας τη ζωή του, για να γλιτώσει την αδελφoύλα του, την στιγμή που ο μακελάρης γάζωνε όποιον και ό,τι έβρισκε μπροστά του.
Πιο συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος είπε πως ο συμπατριώτης μας, έσπρωξε την αδελφή του, προκειμένου να την σώσει την ώρα που ο δράστης την είχε βάλει μέσα στο στόχαστρο και ήταν έτοιμος να της δώσει τη χαριστική βολή...
Το ακόμη πιο τραγικό είναι ότι σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο πατέρας των παιδιών στο άκουσμα της είδησης του χαμού του γιου του, υπέστη έμφραγμα και μετεφέρθη στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Αράτου, Αμέτ Μεμέτ, με τον πατέρα του νέου, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες στο Μόναχο, Σουλεϊμάν Νταϊτσίκ, δούλεψαν μαζί στα καράβια το 1978 και το 1979.

Στη συνέχεια, ο Σουλεϊμάν επέστρεψε στον Άρατο, παντρεύτηκε αλλά προς τα τέλη της δεκαετίας του '80, πήρε τον δρόμο για την ξενιτιά, στη Δυτική Γερμανία, τότε, μαζί με τη γυναίκα του. Εκεί στέριωσαν για πολλά χρόνια και γέννησαν τα τρίδυμα παιδιά τους, χωρίς να παραλείπουν να επισκέπτονται τακτικά και ιδιαίτερα τα καλοκαίρια τον τόπο της καταγωγής τους.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έκαναν λόγο και για έναν Έλληνα μεταξύ των νεκρών.
«Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του. «Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές» καταλήγει η ανακοίνωση.



Η κηδεία του άτυχου νέου θα γίνει στον Άρατο, την Τρίτη ή την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να μεταφερθεί η σορός του, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από τις γερμανικές Αρχές.

Τους ξεγέλασε μέσω Facebook

Στη δημοσιότητα δίνονται σταδιακά οι φωτογραφίες των θυμάτων της 22ας Ιουλίου.

Περιλαμβανομένου του δράστη, οι εννέα νεκροί είναι ηλικίας από 14 ως 20 ετών (τρεις 14χρονοι και οι άλλοι ηλικίας 15, 17, 19 και 20 ετών, ενώ 18χρονος είναι ο δράστης).

Ο δέκατος νεκρός ήταν ηλικίας 45 χρόνων. Μέχρι στιγμής, έχει ανακοινωθεί ότι από τα 9 θύματα του 18χρονου, πέραν του Έλληνα, βρίσκονται τρεις νεαροί από το Κόσσοβο και τρεις Τούρκοι.

Το νεαρό της ηλικίας των θυμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι ο δράστης είχε στήσει παγίδα μέσω σελίδας στο Facebook, ότι δήθεν θα γινόταν διανομή δωρεάν φαγητού στο ταχυφαγείο στο οποίο έγινε το μακελειό...

Από τους νεκρούς 7 είναι άνδρες και 3 γυναίκες και όλοι τους είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Μονάχου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.


Δύο νεαρά θύματα του 18χρονου
Δύο νεαρά θύματα του 18χρονου


Ο δράστης του Μονάχου
Ο δράστης του Μονάχου

8 σχόλια:

  1. Τα συλληπητηρια μου ... νέο παιδί γαμώτο μου .... κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε και με την ισλαμική τρομοκρατία επιτέλους .... που δεν κάνει διακρίσεις ακόμη και μεταξύ των μουσουλμάνων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήταν ισλαμική τρομοκρατία. Ο μικρός που το έκανε δεν είχε καμμία σχέση. Απλά ήταν μάλλον υπερβολικά μπερδεμένος και μιμήθηκε αυτό που του προβαλλόταν συνέχεια.
      Αυτό με την "ισλαμική τρομοκρατία" έχει καταντήσει ύποπτο πια. Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη.
      Επειδή αυτό το ΙΣΙΣ είναι σαφώς δημιούργημα των δυτικών και κάποιων άλλων "χαριτωμένων" αποκλειστικών εργολάβων της αγάπης του Θεού, οι περισσότερες τρομοΚΡΑΤΙΚΕΣ επιθέσεις, όταν δεν είναι εντελώς απάτες πχ Ορλάνδο Σαν Μπερναρντίνο κα, μου φαίνεται ότι είναι οργανωμένες από τα ίδια κέντρα που έφτιαξαν και το ΙΣΙΣ... ΙΣΙΣ ΔΥΣΙΣ..

      Διαγραφή
    2. Σημασία έχει ότι "έφυγε" άδικα ένα νέο παιδί .... όλα τα άλλα είναι φιλιλογίες.

      Πολύ δε περισσότερο τα σενάρια περί κέντρων που τόσο πολύ μας αρέσουν στην Ελλάδα. εκεί δε η οσία είναι μία. Εξαλείφεις το εκτελεστικό μέρος με όποιο μέσο διαθέτεις.

      Διαγραφή
  2. Που βρηκε ενας οπως λενε ανισορροπος το οπλο (τι οπλο ηταν?), απο που το αγορασε (αν το αγορασε - μαλλον αποκλειεται μια και ηταν ανηλικος), ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΤΟΣΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ??????? Κατι σαπιο υπαρχει στο βασιλειο της Δανιμαρκιας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hasan εγώ νομίζω ότι στις οικογένειες των παιδιών που πυροβόλησε ο τρομοκράτης συνέβη το τραγικότερο που μπορεί να συμβεί σε γονιό. Δεν έχει σημασία από που είναι τα παιδιά. Όλα τους έχασαν την ευκαιρία τους στην ζωή για πολιτικούς λόγους.

      Στο οργανωτικό μέρος νομίζω ότι τα ερωτήματα που θέτεις είναι και τα ποιο κρίσιμα για την περίπτωση.

      Το πως βρήκε το όπλο είναι ένα ερώτημα που επιβάλλεται να απαντηθεί άμεσα προκειμένου να κοπεί η οδός δολοφονίας αθώων και το δεύτερο θα είναι το που εκπαιδεύτηκε που είναι θέμα καθαρά κρατικό.

      Όπως θέμα καθαρά κρατικό είναι να εντοπίσουν και να εξαλείψουν όλα τα μουσουλμανικά κέντρα ριζοσπαστικοποίησης των νέων. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι απαράδεκτο. Στο 2016 σκοτώνονται μεταξύ τους μουσουλμάνοι που μέχρι τώρα συζούσαν αρμονικά για αιώνες και το κυνηγητό των χριστιανών αυξάνεται μέρα με την μέρα από συγκεκριμένη μερίδα μουσουλμάνων.

      Διαγραφή
    2. Οταν η μεγαλη Στοα της Αγγλιας παψει να παιζει γεωπολιτικα παιχνιδια με τους αδελφους Μουσουλμανους, τους Ουαχαμπιτες και τα αλλα τα παιδια, τοτε δεν θα υπαρχει Ισλαμικη "τρομοκρατια". Κατσκευασμενη ειναι αγαπητε μου.

      Διαγραφή
    3. Η γερμανική αστυνομία λέει ότι το βρήκε στο dark net.Τώρα το να μάθεις να πυροβολείς δεν είναι το πιο δύσκολο πράγμα .Το έγκλημα πάντως δεν ήταν πολιτικό ή θρησκευτικό.Το εγκλήμα είναι καθαρά έγκλημα αμερικάνικων σχολείων.Δεν προβλέπονται αυτά τα εγκλήματα ούτε μπορούν να προληφθούν.Είναι δε τόσο απρόβλεπτα που το Ισλαμικό Κράτος τα μελετά και τα μιμείται.

      Διαγραφή
  3. Ο δράστης, Σιίτης στο θρήσκευμα κάλεσε, μέσω ψεύτικου λογαριασμού στο Facebook, στο εμπορικό κέντρο Σουνίτες για δήθεν δωρεάν γεύματα Ο Χουσεΐν Νταϊτσίκ, Σουνίτης στο θρήσκευμα πήγε με την αδερφή του, όπως και άλλοι. Ο Σιίτης άρχισε να βαράει στο ψαχνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.