19/7/16

Σάββας Καλεντερίδης: Κανονικό Πραξικόπημα, κατάληξη "οπερέτα" (ηχητικό)

Ηχητικό - Σάββας Καλεντερίδης
Για όσους γνωρίζουν, η Τουρκία είναι και σήμερα βαθιά διαιρεμένη, παρά την απογείωση της ισχύος του Ερντογάν, είπε στον 9.84 ο γεωστρατηγικός αναλυτής και υπεύθυνος των εκδόσεων "Ινφογνώμων" Σάββας Καλεντερίδης.  
Ανέλυσε γιατί το πραξικόπημα είχε τα χαρακτηριστικά κανονικής οργάνωσης και γιατί οδηγήθηκε σε χρονική επίσπευση με αποτέλεσμα να "καταρρεύσει" και να εξελιχθεί σε οπερέτα, κάνοντας λόγο για το ρόλο-κλειδί στο συμβιβασμό των στρατηγών, του διοικητή της 1ης Στρατιάς.

Ο Σ. Καλεντερίδης, εξήγησε ακόμη γιατί θεωρεί ότι η ενδυνάμωση της ισχύος του Ερντογάν, είναι συνάμα και το αδύνατο σημείο του, υποστηρίζοντας ότι σε αυτή τη φάση με το διεθνή παράγοντα να θεωρεί τη Τουρκία, διαρκή πηγή αστάθειας, υπό προϋποθέσεις, Ελλάδα και Κύπρος θα μπορούσαν να έχουν θετική έκβαση σε χρόνια ζητήματα.





9 σχόλια:

  1. Υπάρχει ενδεχόμενο, οι 8 Τουρκoi τής Αλεξανδρούπολης, να είναι Π Ρ Α Κ Τ Ο Ρ Ε Σ ΤΗΣ ΜΙΤ, ΣΕ Δ Ι Α Τ Ε Τ Α Γ Μ Ε Ν Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα είχε ενδεχομενως καποιο νόημα να εκανε ο ερντογάν μέσω της μιτ μία τέτοια συνομοσία αν για την ελλάδα υπήρχε η υπόνοια οτι έπαιξε έστω και έναν μικρό ρόλο στο πρόσφατο πραξικόπημα.

      Κατι τέτοιο ωστόσο ουτε η νοσηρή φαντασία του ερντογάν δε θα μπορούσε να φανταστεί, και συνεπώς οι 8 τούρκοι απλά είναι φυγάδες που προσπαθούν να σωσουν την ζωή τους και πιθανόν διέφυγαν απο εκεί διότι γνώριζαν πως ήταν προγραμμένοι, πράγμα που διαπιστώθηκε και για χιλιάδες άλλους από την αστραπιαία και αιφνίδια αποκάλυψη από λίστες χιλιάδων αντικαθεστωτικών που βγήκαν εν ριπή οφθαλμού σε ελάχιστες μέσα σε ελάχιστες ώρες.

      Διαγραφή
    2. Απίθανο εκ της ανάλυσης των γεγονότων και εκ του προσδοκομένου αποτελέσματος.Δηλαδή να πετυχεί τι με μία τέτοια κίνηση ο Ερντογάν ή η ΜΙΤ ? Οι 8 κατά πάσα πιθανότητα δεν είχαν καύσιμα να πάνε προς Ευρώπη και αναγκάστηκαν να έρθουν Ελλάδα.

      Διαγραφή
    3. Ποτέ δεν ξέρεις. Πάντως, πρέπει να εξετάζουμε τα πάντα...

      Διαγραφή
  2. Oι νεοέλληνες ξέρουν ότι οι Τούρκοι τις κρίσεις τους τις εξαγάγουν, η Ελλάδα με τις δικές της κρίσεις τι ακριβώς κάνει; Tις επιλύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Τούρκοι παραμένουν επικίνδυνοι είτε είναι Σελτζούκοι είτε Οθωμανοί. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκδηλωθεί επιθετική ενέργειά εναντίον των νησιών αλλά εναντίον του ηπειρωτικού κορμού της Ελλάδας. Το μήνυμα των times για δήθεν καταφυγή σε ελληνικά λιμάνια χαμένων πλοίων μπορεί κάτι να σημαίνει, όπως και η κινητοποίηση της μειονότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ P.G,

      Είναι αφελές να πιστεύει κανείς οτι τα (κατα το δημοσίευμα 14) Τουρκικά πλοία χάθηκαν "κάπου" και δεν μπορούν να βρεθούν, λες και είναι μπρελόκ.

      Το οτι το δημοσίευμα φιλοξενείται στους Times, δεν λέει τίποτα - έχουν δημοσιευσει "τέρατα" στο παρελθόν, γιατί να μην το κάνουν και τώρα είτε εν γνώσει τους, είτε επειδή επεσαν και οι ίδιοι θύματα.

      Όλη η ιστορία είναι κατασκευασμα που εξυπηρετεί σκοπιμότητες και είναι φυσικά στα πλαίσια των μετα-το-πραξικόπημα ψυχολογικών επιχειρήσεων. Εκτός βέβαια κι αν κάποιοι αρέσκονται να πιστευουν για συνωμοσίες και τρίγωνα Βερμούδων στο Αιγαίο.

      Διαγραφή
    2. @ Unknown (Μέλος του Blogger από τις Απριλίου 2012)

      Σύμφωνα με το αναρτημένο κανονισμό, «Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση».

      Επειδή εμφανίζονται πολλοί αναγνώστες ως «unknown», παρακαλούμε για καταχώρηση ενός ονόματος η ψευδώνυμου.

      Διαγραφή
  4. Με το φτωχο μυαλο μου κανω μια τρελη εκτιμιση.
    Η Ρωσια προσφερει αγκαλια στον Ερντογαν.
    Οι Ηπα με διαφορες αιτιολογιες αποπεμπουν την Τουρκια αππο το ΝΑΤΟ.
    Ο διαμελισμος ειναι πλεον ante portas.
    Χρησιμη συμβουλη:Μην τα βαζεις με το Ισραηλ.
    Τον εχουν και οι τρεις ετοιμο μετα απο συμφωνια,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.