26/7/16

Φεύγουν οικογένειες Αμερικάνων διπλωματών από την Τουρκία

  • Το αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: aljazeera.com)
Την αναθεώρηση του Συντάγματος αποφάσισαν «τα μεγάλα πολιτικά κόμματα» στην Τουρκία, σε μια περίοδο που αυξάνεται το αίσθημα ανασφάλειας για την κατάσταση στη χώρα όχι μόνο στους Τούρκους πολίτες αλλά και στους ξένους που ζουν και εργάζονται εκεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα πήρε «πράσινο φως» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την εθελούσια αποχώρηση των μελών των οικογενειών του προσωπικού από τη χώρα.
«Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, Αμερικανοί πολίτες στην Τουρκία μπορεί να παρατηρήσουν μια αύξηση της δράσης και των περιορισμών εκ μέρους της αστυνομίας και του στρατού όσον αφορά τις μετακινήσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων η πρεσβεία στο σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα ασφαλείας που απέστειλε στους Αμερικανούς που ζουν στην Τουρκία.

Η ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τους Αμερικανούς στην Τουρκία
Νωρίτερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε πει ότι μετά από μήνες πολιτικού αδιεξόδου στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, πλέον όλα τα μεγάλα κόμματα συμφωνούν πως πρέπει να προχωρήσει το θέμα. Κατά την εκτίμησή του, την ίδια άποψη έχουν και οι ΜΚΟ και τα μέσα ενημέρωσης.
Στο μεταξύ, όπως είπε στους δημοσιογράφους, η στρατοχωροφυλακή και το λιμενικό σώμα που τελούσαν υπό τη διοίκηση του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, θα αναφέρονται στο εξής στο υπουργείο Εσωτερικών.
 http://www.pontos-news.gr/article/152748/feygoyn-oikogeneies-amerikanon-diplomaton-apo-tin-toyrkia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.