22/7/16

Αποκλειστικό: Συνελήφθη ο ακόλουθος Αμυνας της Τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα - Ακολουθεί η απομάκρυνση του πρέσβη;

Εκτός ελέγχου τείνει να διαμορφωθεί η κατάσταση στην Τουρκία μετά τις αποφάσεις του Ταγιπ Ερντογάν για κήρυξη εκτάκτου ανάγκης στη γείτονα χώρα και τις χιλιάδες συλλήψεις αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων.
Μάλιστα το κυνήγι του Ερντογάν εναντίον όσων θεωρεί ότι συμμετείχαν στην απόπειρα ανατροπής του, δεν περιορίστηκε στην Τουρκία, αλλά έφτασε μέχρι και την Αθήνα!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr για την απόπειρα πραξικοπήματος, έχει συλληφθεί και ο στρατιωτικός ακόλουθος που υπηρετούσε στην Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

Συνελήφθη ενώ βρισκόταν σε άδεια
Ο εν λόγω αξιωματικός κατά πληροφορίες συνελήφθη στην Τουρκία και ενώ βρισκόταν σε άδεια.
Το κύμα συλλήψεων που έχει εξαπολύσει πάντως ο Ταγίπ Ερντογάν, η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που κήρυξε στην Τουρκία αλλά και οι συνεχείς αναφορές στην επαναφορά της θανατικής ποινής, όπως αυτή του αντιπροέδρου του AKP, έχουν δημιουργήσει σοβαρό προβληματισμό και ανησυχία στην Αθήνα. Η Ελλάδα για την ώρα επιδιώκει να στεγανοποιήσει τα σύνορά της, για κάθε επίδοξο φυγά από την Τουρκία, προκειμένου να μην εμπλακεί στο επικίνδυνο παιχνίδι που αυτή τη στιγμή εκτυλίσσεται στη γειτονική χώρα.

Τι θα γίνει με τους 8
Ήδη η απρόσμενη προσγείωση στην Αλεξανδρούπολη των «8» από την Τουρκία έχει δημιουργήσει σοβαρό πονοκέφαλο, καθώς η Αθήνα υφίσταται την πιεστική απαίτηση Ερντογάν να τους επιστρέψει στην Τουρκία. Τίποτα όμως δεν θα διακόψει τη δικαστική διαδικασία και οι αποφάσεις των επιτροπών ασύλου θα δημιουργήσουν το πλαίσιο των κινήσεων.
Οι ίδιοι οι Τουρκοι που φέρονται –με βάση τα όσα λέει ο Ερντογάν- να έχουν εμπλοκή στο πραξικόπημα, μάλλον δεν δυσαρεστήθηκαν από την κράτησή τουςν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς φοβούνται για την ασφάλειά τους, ενώ άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει αν προσφύγουν στην Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.
Το σίγουρο είναι ότι η Αθήνα δεν θέλει ούτε καν να ακούσει για κύκλο αστάθειας στην Τουρκία καθώς, αν καταρρεύσει, τίποτα δε μπορεί να προβλεφθεί, τόσο στο προσφυγικό (αφού δε θα υφίσταται επί της ουσίας η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές) όσο και στα διμερή θέματα.
Η κατάσταση παραμένει ρευστή, με τον Ερντογάν να έχει το πάνω χέρι, ωστόσο η ρητορική και κυρίως οι  πρακτικές του μάλλον σπέρνουν ανέμους, που η Αθήνα δεν θέλει σε τίποτα να φυσήξουν, όπως  τα μελτέμια του Αυγούστου στο Αιγαίο...

Πηγή: iefimerida.gr

3 σχόλια:

  1. Ειλικρινά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η ανάκριση του στρατιωτικού ακολούθου. Ιδίως τα σημεία της στα οποία θα τον ρωτάνε για το πως ενεργούσε στην Αθήνα και στην Ελλάδα και πως συνεννοούταν με τον Πρέσβη. Θα τον ρωτάνε αν γνώριζε τη δραστηριότητα του ο Πρέσβης και αν είναι δυνατόν να δρούσε κάτω από τη μύτη του. Σούμπιτος ο Κύριος Πρέσβης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα:
    //...Όσο για το τι θα σημαίνει αν οι οχτώ δεν εκδοθούν στην Τουρκία, έστειλε σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση. «Κάτι τέτοιο δεν θα βοηθήσει και θα ζημιώσει τις διμερείς σχέσεις», είπε ο πρέσβης, εκφράζοντας ανησυχία για τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε μία τέτοια εξέλιξη στην τουρκική κοινή γνώμη...//

    Να αναμένουμε τίποτα επεισόδια γκρίζων λύκων κατά των Ελλήνων της Πόλης και εγκάθετων του Σαδίκ και του προξενείου στην Θράκη; Και τίποτα εμπρησμούς δασών σε όλη την Ελλάδα ως "αντίδραση της τουρκικής κοινής γνώμης";;;
    Ο Σαδίκ καλεί τους "τούρκους της Θράκης" σε συγκέντρωση για να ασκηθεί πίεση να παραδοθούν οι 8 στην Τουρκία.
    Από την πρώτη ημέρα οργάνωσαν κλίμα τρομοκρατίας προπλακίζοντας μέσα στην δικαστική αίθουσα τους 8 και τους συνηγόρους τους.
    ----------------------------------------
    Ο τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, αν και θα έπρεπε, δεν φαίνεται και τόσο έμπειρος διπλωμάτης.
    Πήγε να ανασκευάσει όσα ατυχή είπε στην συνέντευξή του και τα έκανε χειρότερα αφού άφησε τον υπαινιγμό για πράξεις βίας εναντίων Ελλήνων.
    Σε δύο πράγματα πιθανόν να οφείλεται η ατζαμοσύνη του.. Ή προέρχεται απο τις τάξεις της ΜΙΤ και όχι από το παραδοσιακό Διπλωματικό Σώμα της Τουρκίας, ή βρίσκεται σε κατάσταση πανικού φοβούμενος ότι το μακρύ χέρι του Σουλτάνου θα φτάσει κάποια στιγμή να αγγίξει κι αυτόν...
    -----------------------------------------
    Ο τούρκος επικεφαλής της πρεσβείας στην Αθήνα έχει υπηρετήσει και στην "πρεσβεία" της Τουρκίας στο ψευδοκράτος στην Κύπρο.
    Ηταν δε να αναλάβει καθήκοντα και στην Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ αλλά μετά το Μαβί Μαρμαρά οι ισραηλινοί δεν δέχθηκαν την διαπίστευσή του.
    Οι τουρκόφωνοι παρακρατικοί που προπηλάκισαν τις προηγούμενες ημέρες μέσα στο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης τους 8 φυγάδες, έδρασαν χωρίς τις εντολές του τουρκικου προξενείου στην Θράκη και του τούρκου πρέσβη στην Αθήνα;;;
    ----------------------------
    Δείτε το βιογραφικό του και βγάλτε συμπέρασμα:

    KERİM URAS

    Born in 1963, Ankara. Married, with three children.

    Education:

    -Tevfik Fikret French High School, Ankara.

    -BA, Ankara University Political Science Faculty, 1985.

    -MA, Ankara Univ. Pol. Science Institute (Thesis: Iraq's Ethnic Structure and the Turkomans of Iraq).



    Appointments:

    -1985 Nov. Joined the Ministry of Foreign Affairs

    -1985-87 Cyprus Department, Third Secretary, MFA

    -1987-89 Military service, Tank school, Reserve Officer at General Staff HQ

    -1989 NATO Military Affairs Dept, Third Secretary, MFA

    -1989-92 Consulate General-Hanover, Germany, Vice Consul.

    -1992-95 Turkish Embassy, Nicosia, Second & First Secretary,

    -1995-97 Middle East Dept, Israel-Iraq-Iran, Chief of Section, MFA

    -1997-2001 Turkish Embassy, London, UK, First Secretary, Counsellor

    -2001-02 European Bilateral Dept. Head of Dept. MFA

    -2002-03 Middle East Dept, Head of Iraq Dept. MFA

    -2003-2007 Turkish Permanent Mission to the United Nations, New York,

    First Counsellor, Deputy Permanent Representative

    -2007-2011 Deputy Director General - Cyprus-Greece, MFA

    -2010 April Appointed as Turkish Ambassador to Israel

    (did not begin because of the Mavi Marmara incident)

    -2011 Dec. Turkish Ambassador to Greece.



    Languages:

    English, French


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Unknown (Μέλος του Blogger από τις Δεκεμβρίου 2011)
      Σύμφωνα με το αναρτημένο κανονισμό, «Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση».
      Επειδή εμφανίζονται πολλοί αναγνώστες ως «unknown», παρακαλούμε για καταχώρηση ενός ονόματος η ψευδώνυμου.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.