25/7/16

Χάθηκε η «μάχη» για το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο

Χάθηκε η «μάχη» για το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο
«Αποφράδα ημέρα» για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, χαρακτήρισε, μιλώντας στο Αθηναΐκο-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης τη χθεσινή ημέρα, κατά την οποία ο Δήμος Μονάχου αποφάσισε να επιστραφεί στην κατοχή του το οικόπεδο το οποίο είχε παραχωρήσει το 2001 έναντι μικρού τιμήματος στο ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να οικοδομηθεί το ελληνικό σχολείο.

«Η 20ή Ιουλίου είναι θα έλεγα μια αποφράς ημέρα για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό. Δυστυχώς, επί 15 χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το οδυνηρό σημείο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πελεγρίνης.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ο κλειστός δομικός σκελετός του κτιρίου. Όμως, η σχετική πραγματογνωμοσύνη του Δήμου Μονάχου στις αρχές Ιουλίου διαπίστωσε ότι έχει ολοκληρωθεί κατά 85% ο πρώτος όροφος και κατά συνέπεια, εφ' όσον δεν είχε ολοκληρωθεί όλος ο σκελετός, η ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου επικύρωσε την απόφαση της δημοτικής επιτροπής για επιστροφή και μεταβίβαση της κυριότητας του οικοπέδου (μαζί με το κτίριο) στον Δήμο Μονάχου.

Η κύρια αιτία που οδήγησε τον Δήμο στην απόφαση αυτή ήταν κατά βάση η απώλεια της αξιοπιστίας του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με τον κ. Πελεγρίνη.

http://www.sofokleousin.gr/archives/310055.html 

Σχόλιο του Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος  στο face book

Έχουν φαίνεται ακόμα πρόβλημα οι Γερμανοί με τους «έλληνες μπαταχτσήδες» τους “PLEITE GRIECHEN” ΠΟΥ ΤΟΥΣ «ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ» Δεν καταλαβαίνουν καθόλου πως η ανικανότητα του ελληνικού κράτους για πληρωμές και η όποια καθυστέρηση οφείλετε Κ Α Ι στις δικιές τους πολιτικές πτώχευσης της Ελλάδας !

Και αυτή η βάρβαρη – εκβιαστική απόφαση και ενέργεια ( ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΙΣ ΚΛΕΙΔΩΝΙΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ !! ! )


 Και αυτή η βάρβαρη – εκβιαστική απόφαση και ενέργεια ( ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΙΣ ΚΛΕΙΔΩΝΙΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ !! ! )

ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ «ΝΕΑ» ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ - ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ - ΤΑ ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΨΑΝ & ΕΚΑΨΑΝ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ & ΑΠΟΜΥΖΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ Β΄Π.Π

Την ίδια ώρα που η Γερμανία οφείλει πάνω από 300 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ γενικά για καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής ελληνικής περιουσίας !

Μια ΣΧΕΔΌΝ ΟΛΙΚΉ ισοπέδωση που δεν αποζημιώθηκε με θρασύτητα , υποκρισία , απειλές και εκβιασμούς επί 70 χρόνια !

ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΗΕ ΣΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΗ "ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ" ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ , κυρίως προς την Δ. Γερμανία , εισπράττοντας μόνο μεταξύ 1960 - 1974 εκατοντάδες δις γερμανικά μάρκα για "φόρο εισοδήματος" από τους έλληνες εργαζόμενους . Οι οποίοι δεν είχαν καμία "κρατική ανταπόδοση" σε επενδύσεις για τις ιδιαίτερες ανάγκες τους ( διαδοχικά εργάσθηκαν, πέρασαν από την Γερμανία , φορολογούμενοι κανονικά για ορισμένο χρονικό διάστημα πάνω από 1.200.000 Έλληνες ). Και «σοσιαλ» - «δημοκράτες» κλαίγονται για τα 12 εκατομμύρια ευρώ συμμετοχής του ελληνικού κράτους . Θέλουν να τα δουν όπως λέμε «επί τη παλάμη» ( και ούτω βοήσωμεν & φυλάξωμεν ) για ν ΄ ανοίξουν το εργοτάξιο !
 
ΒΑΣΗ ΤΗΣ "ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΑΤΩΝ" ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ - ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ" ΜΑΣ - ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ( ΣΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000 ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ) ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ "ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ - ΓΚΑΙΤΕ" ΚΑΙ Η "ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΡΧΙΑΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ" ( ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ "ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ" ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ … ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ «ΝΕΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ) ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ & ΤΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ- ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΛΟΚΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ).

Όχι τίποτα άλλο , η Βαυαρία φαντασιώνεται μάλιστα πως διαθέτει και ιδιαίτερο «φιλελληνισμό» ! Θέλει να γιορτάσει και τα 200 χρόνια «έλευσης» του « Όθωνα & της Αμαλίας» με 3.500 μισθοφόρους στην Ελλάδα , με τους οποίους εγκαινιάσθηκε η περίοδος του λεγόμενου «Νέο – Ιμπεριαλισμού» , διαδοχής δηλαδή της Οθωμανικής Κατοχής Αποικιοκρατίας – από ένα «ανεξάρτητο» κράτος – Αποικία Χρέους με απόλυτη δεσποτική μοναρχία , επειδή οι Έλληνες , όπως έλεγαν , δεν είχαν ακόμα «εκπολιτιστεί» ευρωπαϊκά – γερμανικά . Θαυμάσια μας θύμισαν τα 200 χρόνια του φιλελληνισμού της Βαυαροκρατίας. Θα το γιορτάσουμε μαζί τους !

Θα επανέλθουμε για να προσεγγίσουμε τις αιτίες που η Γερμανία δεν θέλει Σχολεία υπό την διεύθυνση του Ελληνικού Δημοσίου. Μόνο το «Ράιχ» επιτρέπεται και πρέπει να λειτουργεί «Γερμανικές Σχολές» στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο , όχι μόνο για «γερμανόπαιδες» , αλλά και για παιδιά των «ιθαγενών» , τις νέες «πέμπτες φάλαγγες»

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ – ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.

      Διαγραφή
    2. Το 2007 που έτυχε να βρεθώ στο Μόναχο για μια επαγγελματική υπόθεση, άκουσα σ' ένα μικρό Ελληνικό εστιατόριο για πρώτη φορά γι' αυτο το Σχολείο και τις περιπέτειές του (ενώ ήταν προφανώς σε εξέλιξη). Οι συμπατριώτες μας που είχαν το εστιατόριο μού είπαν πόσο πολύ είχανε χαρεί όλοι οι ομογενείς που θα είχανε δικό μας σχολείο για τα παιδιά τους καθώς και για τον τρόπο κάλυψης των εξόδων, με το 70% τής δαπάνης να το έχουν αναλάβει οι "κακοί" Βαυαροί. Μάλιστα και για το οικόπεδο η πεποίθηση τους ήταν πως τιμή που πλήρωσε το Ελληνικό Δημόσιο ήταν με τα τότε δεδομένα συμβολική. Γι αυτό και μπορεί σήμερα να ανακαλέσει την παραχώρηση του ο Δήμος Μονάχου. Και βέβαια σχολίασαν και την κλασσική ανταπόκριση των δικών μας υπηρεσιών. Και με ρώτησαν: "Γιατί δεν προχωράει;ξέρετε; μπορείτε να βρείτε;". Και με πίκρα θυμάμαι την απάντηση που δυστυχώς αποδείχθηκε σωστή: "Διότι αφού δίνει τόσο μεγάλο μέρος τής δαπάνης η Βαυαρία, με ένα 30% μονάχα τού κόστους κατασκευής, οι "αρμόδιοι" κάτω κει στην Ελλάδα δεν έχουν περιθώρια για να βγάλουν μίζες για τον εαυτό τους και φυσικά δεν έχουν ενδιαφέρον να γίνει το έργο και γι' αυτό και το παρατάνε". Το ζούσανε ήδη τότε οι μετανάστες πατριώτες μας που προσπαθούσαν να κινητοποιήσουν τούς αδιάφορους και ανάλγητους καρεκλοκένταυρους τής Αθήνας και στις παρακλήσεις και τις πιέσεις τους εισπράτταν από αυτούς ωχαδερφισμό και απόρριψη.
      Και ιδού η κατάληξη.
      Αλλά και ο Πελεγρίνης ας μην παριστάνει την "αιφνιδιασθείσα παρθένα". Τόσον καιρό, ενάμισυ χρόνο στην εξουσία, Μπαλτάδες και Φίληδες και Σίες και αυτός ο "θεατρίνος φιλόσοφος" δεν μπορούν να παριστάνουν τούς καθαρούς που πληρώνουν τα λάθη των κακών προηγούμενων.

      Υ.Γ. Για το ενσωματωμένο σχόλιο από το facebook δεν χωράει σχολιασμός. Μάς δώσανε οι Βαυαροί Σχολείο σχεδόν τσάμπα και το κλωτσήσαμε. Μάς περίμεναν δεκαπέντε χρόνια να το πάρουμε και μεις σφυρίζαμε αδιάφορα. Και το ενσωματωμένο αυτό σχόλιο τούς βρίζει κι' από πάνω και τούς γυρεύει και τα ρέστα, εξισώνοντας
      τους με τον ... Χίτλερ . Θεωρώ ασύμβατο σ' ένα θέμα που αφορά εμάς και τις ευθύνες των Ελληνικών υπηρεσιών λόγω ασυγχώρητης αβελτηρίας να αναφέρεται ο σχολιαστής σε ευθύνες των ναζί στον πόλεμο.

      Διαγραφή
  2. ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ; Όσο θα ζούμε με απολιθώματα όπως το σύνθημα του Πολυτεχνείου, τόσο θα επαναλαμβάνονται οι τραγωδίες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.