4/7/16

Σε κεντρικό, ασιατικό, εστιατόριο της Αθήνας παρέα με Σιίτες μουσουλμάνους βρέθηκε ο Νίκος Φίλης

προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία του το "Ιφτάρ", το δείπνο με το οποίο τελειώνει η ημερήσια νηστεία κατα τη διάρκεια του Ραμαζανίου, ελάχιστες μέρες πριν κλείσει η μεγάλη γιορτή του Ισλάμ.


Ο υπουργός Παιδείας και Θρηκευμάτων ήταν επίσημος προσκεκλημένος της ελληνικής κοινότητας Σιιτών μουσουλμάνων μαζί με το στέλεχος του Ποταμιού, Ζωή Αποστολοπούλου,  και παρακολούθησαν την προσευχή που έψαλε ο ιμάμης πριν απο το δείπνο.
Ο κ. Φίλης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει παραδοσιακές ανατολίτικες γεύσεις, οι οποίες σερβίρονται κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου, όπως ρύζι με σαφράν, όσπρια, λαχανικά, κοτόπουλο με κάρι και αρνάκι βραστό με ινδική συνταγή. Ο υπουργός Παιδείας φάνηκε να απολαμβάνει την παρέα και τα εδέσματα ενώ δεν σταμάτησε να λέει στους συνδαιτημόνες του πως "μετρ" στην ινδική κουζίνα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δίνοντας την υπόσχεση να έρθει την επόμενη φορά παρέα με τον υπουργό Οικονομικών.

Κλείνοντας, ο Νίκος Φίλης πήρε το λόγο και μιλώντας στους παρευρισκομένους, τόνισε τη στήριξη της κυβέρνησης στην τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων στην Ελλάδα ενώ επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους και νεκροταφείου στην Αθήνα.http://www.newsit.gr/politikh/Se-deipno-me-Siites-Moysoylmanoys-gia-to-Ramazani-o-Filis-I-ataka-gia-ton-metr-Tsakaloto-FOTO/632694

1 σχόλιο:

  1. Σε ινδικό εστιατόριο εόρτασε το Ραμαζάνι και εξ αριστερών του κάθεται ο πρέσβης του Ιράν αν δεν κάνω λάθος ? Μόνο ο Φίλης το κάνει αυτό.Βέβαια υπάρχει εδώ που τα λέμε μία μειονότητα ισλαμική στην Ινδία.Βλέπω και την κυρία Αποστολοπούλου του Ποταμού εκεί απέναντι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.