17/7/16

Ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα επιστρέφει τους στασιαστές: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί του στρατιωτικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, οδηγούνται στον εισαγγελέα, Αλεξανδρούπολη, Κυριακή 17 Ιουλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣΟι Τούρκοι στρατιωτικοί του στρατιωτικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, οδηγούνται στον εισαγγελέα, Αλεξανδρούπολη, Κυριακή 17 Ιουλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Μέσα σε 15 μέρες η Ελλάδα θα εκδώσει τους οκτώ στρατιωτικούς που το έσκασαν στην Αλεξανδρούπολη έπειτα από το πραξικόπημα της Παρασκευής, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.
Σε ομιλία του έξω από το σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι συνομίλησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε για το σλόγκαν του κόσμου για επαναφορά της θανατικής ποινής ότι δεν μπορεί να τα αγνοήσει.

Είπε ακόμη ότι θα στείλουν επιστολή στις ΗΠΑ και θα ζητούν την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Σε άλλη μια εξέλιξη, μέχρι στιγμής 29 στρατηγοί και 2,389 στρατιωτικοί έχουν τεθεί υπό κράτηση σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας.
Οι προσαγωγές στα δικαστήρια συνεχίζονται.
ΚΥΠΕ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στους οκτώ συλληφθέντες Τούρκους στρατιωτικούς

Τη διαφοροποίηση του κατηγορητηρίου με το οποίο προσήχθησαν σήμερα ενώπιόν της οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, που προσγειώθηκαν χθες με στρατιωτικό ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, αποφάσισε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης. Ειδικότερα σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης Μένια Πολυχρόνη, μίας εκ των τριών δικηγόρων που εκπροσωπούν τους συλληφθέντες, παραμένει η κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα, προστέθηκε η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη πτήση για τους επτά κατηγορουμένους και η εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου. Η κ. Πολυχρόνη επεσήμανε ως σημαντικό το ότι δεν ισχύει πλέον η κατηγορία απόπειρας διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας καθώς όπως εκτιμά «εφόσον παρέμενε έδινε το έρεισμα σε πολλούς να θεωρήσουν επιτακτικότερη την ανάγκη έκδοσής τους».

«Δεν έστεκε ως κατηγορία γιατί δεν ήρθαν για να δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα. Βρίσκονταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους δεν συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Απλά εκτελούσαν, μαζί με δύο ακόμη ελικόπτερα εντολές να μεταφέρουν τραυματίες από τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης σε συγκεκριμένο σημείο. Δεν είναι πολεμικά ελικόπτερα αλλά μεταφοράς προσωπικού και ασθενών. Ξαφνικά δεχθήκανε πυρά από την τουρκική αστυνομία και μόνο τότε κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει. Ήταν τρία τα ελικόπτερα και τα δύο καταστράφηκαν. Φοβήθηκαν για τη ζωή τους, πήραν το ελικόπτερο και ήρθαν στην Ελλάδα λόγω εγγύτητας», εξήγησε η συνήγορος υπεράσπισης.

Σύμφωνα με τη κ. Πολυχρόνη εξακολουθούν να φοβούνται για τη ζωή τους και ανησυχούν για τις οικογένειες που αφήσανε πίσω, καθώς είναι όλοι παντρεμένοι με παιδιά.

Αμέσως μετά την παρουσία τους στην εισαγγελία οι οκτώ συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κέντρο κράτησης στις Φέρες όπου θα συνεχιστεί η κράτησή τους. Αύριο το πρωί θα παρουσιαστούν ενώπιον της υπηρεσίας ασύλου (θα μεταφερθούν οι ίδιοι στο γραφείο της υπηρεσίας στη Χιλή Αλεξανδρούπολης ή η επιτροπή ασύλου στο κέντρο κράτησης) προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου συνέντευξή τους. Στη συνέχεια θα προσαχθούν στο μονομελές πλημμελειοδικείο με την αυτόφωρη διαδικασία για τη διεξαγωγή της δίκης, η οποία εκτιμούν ότι θα μετατεθεί στο επόμενο διήμερο καθώς θα ζητήσουν προθεσμία 48 ωρών.

«Πιστεύουμε και θέλουμε να ακολουθήσει η Ελλάδα τον ασφαλέστερο δρόμο για την ελληνική δικαιοσύνη, ο οποίος σύμφωνα με την υπεράσπιση είναι να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, οι διεθνείς συνθήκες, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε η κ. Πολυχρόνη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις συνηγόρους των οκτώ κατηγορουμένων σε περίπτωση απόρριψης από την υπηρεσία ασύλου της αίτησής τους, οι αιτούντες έχουν και θα αξιοποιήσουν το δικαίωμα προσφυγής σε δευτεροβάθμια επιτροπή που εδρεύει στην Αθήνα και εφόσον υπάρξει και δεύτερη απόρριψη υπάρχει δυνατότητα προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια.

Τέλος όσον αφορά τον χρόνο εξέτασης της υποβληθείσας αίτησης χορήγησης πολιτικού ασύλου, αυτός ορίζεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στις 90 ημέρες, ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης εκτιμούν πως λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης οι διαδικασίες θα επισπευσθούν και ενδεχομένως ο χρόνος να μην υπερβεί τις 8-9 ημέρες.

Λ.Π., ΑΠΕ-ΜΠΕ – της ανταποκρίτριάς μας Λ. Παπαδημητρίου Αλεξανδρούπολη, Greece
 http://mignatiou.com/2016/07/o-erntogan-ischirizete-oti-i-ellada-epistrefi-tous-stasiastes-apangelthikan-katigories/

3 σχόλια:

  1. Στην Ελλάδα τον Τελευταίο χρόνο έχουν μπει 1 εκατομμύριο λαθρομετανάστες και 8 πρόσφυγες τους 8 πρόσφυγες ο Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα τους επιστρέψει στον Ερντογαν σε 10-15 μέρες παραβιάζοντας ήδη όλες τις διεθνείς συνθήκες. Πρόκειται περί κανονικού τσογλανιου του σουλτάνου και απόδειξη πλήρους τουρκοποιησης της Ελλάδος. Ή δουλικοτητα ή υποτακτκικοτητα και η προδοσία στο ζενίθ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Alexandros,

    Προτείνω σύνεση και κυρίως υπομονή. Η περίπτωση είναι ιδιάζουσα - μην προεξοφλείς οποιαδήποτε ετυμηγορία και κυρίως μην παρασύρεσαι από τις φανφάρες που εξαπολύουν οι Τούρκοι προκαταβολικά για λόγους εσωτερικής τους κατανάλωσης. Αυτοί την δουλειά τους κι εμείς την δική μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενημέρωση 18ης ιουλίου 2016

    Σύμφωνα με άρθρο του alexpoli.gr :

    O μεταφραστής που προσελήφθη για την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο (μαντέψτε!) ήταν υπάλληλος του Τουρκικού προξενείου και εν μέσω της δίκης ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ στα Τουρκικά τους κατηγορούμενους Τούρκους αξ/κούς, οτι μόλις γυρίσουν στην Τουρκία τους περιμένει λεπίδι (!!!). Αυτά, δεν γίνονται ΟΥΤΕ στις μπανανίες και τις λατινοαμερικανικες "δημοκρατίες"!

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα (και καταγγελία παρισταμένου), ο μεταφραστής (υπάλληλος του τουρκικού προξενείου) "συνελήφθη" να απειλεί τους κατηγορούμενους λέγοντάς τους ότι θα τους κόψουν τον λαιμό μόλις επιστραφούν στην Τουρκία. Όλα αυτά ειπώθηκαν χαμηλόφωνα, αδιαφορώντας όμως επιδεικτικά εάν τον καταλαβαίνουν όσοι καθόντουσαν κοντά και άκουγαν. Αυτά έγιναν μέσα σε Ελληνικό δικαστήριο, επιβεβαιώνοντας το πόσο έχουν πατήσει πόδι οι Τούρκοι στην Θράκη.

    ΕΑΝ το δημοσίευμα είναι αληθές και ΕΑΝ τα πράγματα συνέβησαν έτσι, ο μεταφραστής (μα ποιός λαμπρός νους προσέλαβε υπάλληλο του Τουρκικού προξενείου ως μεταφραστή?) θα έπρεπε να έχει συλληφθεί.

    Το δημοσίευμα επίσης αναφέρει πως εμφανίστηκαν στον εξωτερικό χώρο του δικαστικού μεγάρου της Αλεξανδρούπολης, διάφοροι Τούρκοι σχετιζόμενοι με το προξενείο της Κομοτηνής αλλά και από την Τουρκία. Ένας από αυτούς, παρουσιάζοντας τον εαυτό του (φορώντας μάλιστα και το ειδικό ένδυμα που φορούν οι νομικοί στην Τουρκία) ως εκπρόσωπο "μη κυβερνητικής" οργάνωσης δικηγόρων από την Κωνσταντινούπολη, θέλησε να κάνει δηλώσεις. Ο κύριος αυτός δήλωσε ότι οι 8 συλληφθέντες πρέπει να επιστραφούν στην Τουρκία ενώ μόλις τελείωσε τις δηλώσεις, έβγαλε και το "νομικό" ένδυμα. Πέραν των ανωτέρω (σύμφωνα με το δημοσίευμα) τις τελευταίες 2 ημέρες κάποιοι δημοσιογράφοι παρατήρησαν "περίεργα" προβλήματα στις επικοινωνίες τους με κινητά.

    Υπένθυμίζεται, πως όλα αυτά συμβαίνουν συην Ελληνική επικρατεια, από Τούρκους πολίτες, με την ανοχή των Ελληνικών δικαστηρίων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.