23/7/16

Εξαιρετικά σημαντικό άρθρο Τούρκου αρθρογράφου που δείχνει ότι μάλλον ήταν στο "κόλπο" η ΜΙΤ και ο ΓΕΕΘΑ

Πραξικόπημα στην Τουρκία – Ερωτηματικά για σοβαρά λάθη των Υπηρεσιών Πληροφοριών

  • Η φύλαξη γέφυρας στο Βόσπορο μετά το πραξικόπημα (φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο τού πολύ καλά πληροφορημένου από πηγές του ΓΕΕΘΑ και των Υπηρεσιών Ασφαλείας διευθυντή της Hürriyet, Μουράτ Γετκίν, που δημοσιεύτηκε στην τουρκική εφημερίδα την Τετάρτη. Αναδημοσιεύουμε σε μετάφραση Σάββα Καλεντερίδη.
[...] Αναφορικά με το πραξικόπημα και τις εξελίξεις γύρω από αυτό, πριν από την εκδήλωσή του το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου, από τις συνομιλίες που είχα με πηγές των Αρχών ασφαλείας, η εικόνα που απέκτησα είναι η εξής: Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) πληροφορήθηκε περί τις τρεις η ώρα το απόγευμα της 15ης Ιουλίου ότι υπάρχει «ασυνήθιστη κινητικότητα» στη Σχολή της Αεροπορίας Στρατού, στο Γκιουβερτζινλίκ της Άγκυρας.

Η διοικητής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, μετέφερε την πληροφορία αυτή στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ στις 16:00. Στις 17:30 ο Φιντάν έστειλε τον υπαρχηγό του στο ΓΕΕΘΑ, για συνεργασία και από κοινού εκτίμηση της κατάστασης με τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Χασάν Γκιουλέρ. Τότε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ακάρ, δίνει εντολή στον αρχηγό του ΓΕΣ, στρατηγό Σαλίχ Τσολάκ, να στείλει τον Επιτελάρχη του ΓΕΣ, στρατηγό Ιχσάν Ουγιάρ στο Γκιουβερτζινλίκ, να επιθεωρήσει το στρατόπεδο και να δει ο ίδιος τι ακριβώς συμβαίνει.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

6 σχόλια:

  1. Μήπως να δούμε μια διαφορετική λύση;
    Ο σουλτάνος είχε έναν συγκεκριμένο φόβο που φάνηκε από την βιασύνη του οταν ακόμα δεν είχε ελέγξει την κατάσταση, να ευχαριστήσει τον Τσίπρα για την "συμπαράσταση".
    Στην ουσία για το ότι δεν εκμεταλλεύθηκε την διάλυση των τουρκικών Ε.Δ. και δεν επέτρεψε να εκδηλωθούν κινήσεις για τα 12 μίλια και για την Κύπρο.
    Εάν δεν είχαμε τους ψοφοδεείς ευροτουρκολάγνους πολιτικούς σε Αθήνα και Λευκωσία, η υπόθεση της κατοχής θα τελείωνε εντός ολίγων ωρών με ένα τελεσίγραφο. Και θα αρκούσε μια ρηματική διακοίνωση ότι επεκτείναμε τα χωρικά μας στα 12 ν.μ.
    Ακόμα θα μπορούσαμε και χωρίς να ανοίξει μύτη να ανακηρύξουμε την χώρα μας ως ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ που σημαίνει ότι λύνονται αυτομάτως υπέρ μας τα ζητήματα υφαλοκρηπίδας, ΑΟΖ και χωρικών υδάτων αφού πλέον όλος ο θαλάσσιος χώρος μεταξύ των ελληνικών νησιών, τα νησιά και ο ηπειρωτικός κορμός, συναποτελούν την ενιαία ελληνική επικράτεια.
    Το έχει κάνει η Νορβηγία και άλλες χώρες ήδη από την δεκαετία του '50...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Unknown (Μέλος του Blogger από τις Δεκεμβρίου 2011)
      Σύμφωνα με το αναρτημένο κανονισμό, «Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση».
      Επειδή εμφανίζονται πολλοί αναγνώστες ως «unknown», παρακαλούμε για καταχώρηση ενός ονόματος η ψευδώνυμου.

      Διαγραφή
    2. Idk who's the unknown but I like what he's saying.

      Διαγραφή
    3. Αυτα ειναι πολυ λογικα αλλα η Ελλαδα ηταν και ειναι κυνοβουλευτικη δικτατορια υπαλληλων της πρεσβειας. Απο το 1947 της Αμερικανικης, πριν ηταν της Αγγλικης.
      Και οι θεσεις και τα ποστα ολα ειναι κατειλημενα απο μασονους, ρουφιανους, κομματοσκυλα, εθνομηδενιστες κλπ.

      Τη συζηταμε τωρα εδω η ΕΥΠ κατεληξε να δουλευει για επιχειρηματιες και κομματικες ηγεσιες.... Να κυνηγαει εμενα, και να μην γνωριζει τους ''γνωστους αγνωστους'' Η ΕΥΠ κυνηγαει πατριωτες αντι για συμμοριτες εθνομηδενιστες. Η ΕΥΠ δουλευει για τους παντες εκτος απ την Ελλαδα.
      Το λεω με μεγαλη πικρα αυτο αλλα ειναι δυστυχως αληθεια.
      Ποια η συμβολη της ΕΥΠ στην καταντια μας ; Τεραστια !
      Ποια η συμβολη του σωματος των αξιωματικων ετσι οπως αυτοι καταντησαν ;
      Ποια η συμβολη των καθηγητων και διανοουμενων ;
      Ολοι εχουν σκυψει στο κατεστημενο γιατι αλλιως θα τους εξαφανιζαν .
      Η συμφωνεις η μεταναστευεις ....

      Κυριε καλεντεριδη με συγχωρείτε πυ θιγω την υπηρεσια σας, δεν ξερω τι νομιζετε εσεις αλλα εμεις απ' εξω αυτο βλεπουμε.


      Διαγραφή
  2. Ειναι δυνατον να εκανε τοσο μεγαλο λαθος η πανισχυρη ΜΙΤ κ. Καλεντεριδη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κατάλαβα εχθές που είδα στο TRT WORLD την συνέντευξη Ερντογάν με μετάφραση στα αγγλικά.Έγραψα κάτω από το αντίστοιχο θέμα ότι άδειασε τη ΜΙΤ.Δεν την άδειασε απλώς ! Την έδωσε βωρά στη τουρκική κοινή γνώμη και στους πολιτοφύλακες του...
    Ο Φιντάν ήταν άκρως έμπιστος του Ερντογάν.Τόσο έμπιστος όσο ο Πινοσέτ στον Αλιέντε και ο Σίσι στο Μόρσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.