25/7/16

O πρωθυπουργός της Τουρκίας προαναγγέλλει αποκεφαλισμό του διοικητή της ΜΙΤ και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης και για τους δυο, αλλά τώρα η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες, λέει ο Μπιναλί Γιλντιρίμ 
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, στην πρώτη του συνέντευξη μετά το πραξικόπημα, που έδωσε στον δημοσιογράφο Ογούζ Χάκσεβερ, σε ζωντανή εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό NTV, μεταξύ άλλων που είπε για το ρόλο των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών, επέρριψε ευθύνες για το πραξικόπημα και στην ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και της Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ).
Συγκεριμένα, αφού ο Γιλντιρίμ εξηγεί ότι όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα ήταν καθ’ οδόν από την Κωνσταντινούπολη προς την Άγκυρα και ότι στο δρόμο αυτοκίνητο της συνοδείας του δέχτηκε πυρά από τη στρατοχωροφυλακή, αναφέρει ότι κανείς δεν τον ενημέρωσε από τις αρμόδιες αρχές για το πραξικόπημα.
Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος ρωτά τον Γιλντιρίμ: 
Μετά το πραξικόπημα, μιλήσατε με το διοικητή της ΜΙΤ και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ; Τους ρωτήσατε γιατί δεν σας ενημέρωσαν;
Ο Μπιναλί Γιλτιρίμ απάντησε επί λέξει ως εξής:
Αυτό δεν είναι πλέον μυστικό. 
Δεν με ενημέρωσε κανείς πριν το πραξικόπημα, ούτε εμένα ούτε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
Έχω δηλώσει πότε και πώς ενημερώθηκα εγώ για το πραξικόπημα (από φίλους). 
Ρώτησα και τον διοικητή της ΜΙΤ και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ γιατί δεν με ενημέρωσαν και δεν έλαβα ικανοποιητική απάντηση και εξήγηση. 
Τώρα δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με αυτό το θέμα. 
Η προτεραιότητά μας είναι να εξαλείψουμε εντελώς αυτήν την απειλή και να αντιληφθούν οι πολίτες ότι στην χώρα υπάρχει κλίμα απόλυτης ασφάλειας. Με αυτό ασχολούμαστε τώρα.
Στη συνέχεια της συνέντευξης ο δημοσιογράφος αναφέρεται και στους άλλους αρχηγούς των κλάδων των ενόπλων δυνάμεων, με τον πρωθυπουργό να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ήταν όλοι ενήμεροι και να συμμετείχαν στο πραξικόπημα.
Τα παραπάνω δείχνουν ότι για να εξαλειφθεί πλήρως η απειλή πραξικοπήματος, πρέπει να γίνουν βαθιές τομές στις ΤΕΔ, ένα θέμα που πρέπει να το παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή η ελλαδική, η κυπριακή αλλά και η κουρδική πλευρά, καθ’ ότι οι ΤΕΔ είναι το «εργαλείο» με το οποίο παίρνει σάρκα και οστά η τουρκική επεκτατική πολιτική.


4 σχόλια:

 1. Όταν υπάρχει ελάχιστη αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις τινός, διοχετεύεις μαέστρικα στη δημοσιότητα εις βάρος του εκφράσεις και περιμένεις μέχρι να κάνει το λάθος και να σιγουρευτείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εμενα αυτος δεν μου κολλαει με την ολη υποθεση ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε τι δεν κολαει; Απλός καιροσκόπος, όπου φυσάει ο άνεμος!

   Διαγραφή
 3. ο γιλντιρίμ είναι ο εκατομμυριούχος εργολάβος πρωθυπουργός - πρακτικός άνθρωπος που ε την απλή λογική του προσπαθεί να κατανοήσει ένα θεμελιώδες ερώτημα : " Τι πήγε στραβά και οι Αμερικάνοι δεν ήθελα την τουρκία γενικό δερβέναγα (με δικής της ατζέντα) στην περιοχή της νοτιοανατολικής μεσογείου , πάνω και από τους Εβραίους ? "
  δύσκολο ερώτημα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.