21/7/16

Τι προδίδει μέχρι στιγμής η διαρροή των WikiLeaks για το κόμμα του Ερντογάν

ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΣΧΕΔΟΝ 300.000 EMAILS ΤΟΥ AKP, ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

Αργά το βράδυ της Τρίτης, τα WikiLeaks δημοσίευσαν μία βάση δεδομένων που περιλαμβάνει 294.548 emails και χιλιάδες επισυναπτόμενα αρχεία, από εσωτερικές επικοινωνίες στο κυβερνών κόμμα της Τουρκίας.
Τα ηλεκτρονικά μηνύματα φτάνουν έως τις 6 Ιουλίου 2016, λίγες ημέρες πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ενώ το παλιότερο είναι από το 2010.
Τα WikiLeaks απέκτησαν πρόσβαση σε αυτό το υλικό, όπως τονίζουν,  μία εβδομάδα πριν από την απόπειρα στρατιωτικών να καταλάβουν την εξουσία στην γειτονική χώρα και υποστηρίζουν ότι έχουν επαληθεύσει το υλικό και την πηγή, η οποία δεν συνδέεται όπως εξηγούν, με κανέναν τρόπο με τα στοιχεία πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος ή με οποιοδήποτε αντίπαλο κόμμα ή χώρα.
Νωρίτερα,  όμως ο ιστότοπος της Wikileaks, ανακοίνωσε στο Twitter ότι δέχτηκε διαδικτυακή επίθεση. Ωστόσο, παρά τον «κυβερνοπόλεμο» κατάφεραν να βγάλουν στην φόρα τα αρχεία.
Πάντως, υπάρχει δυσκολία πρόσβασης και συχνά, όταν κάποιος χρήστης προσπαθεί να μπει στα δεδομένα, τον «πετάει» έξω, με το μήνυμα πως «η σελίδα είναι εκτός λειτουργίας».
wikileakskhkh.jpg


Εν τω μεταξύ, ο Ερντογάν έδωσε εντολή και μπλοκαρίστηκε σε όλη τη χώρα ο ιστότοπος wikileaks μετά τις αποκαλύψεις.Ενώ ο Huseyin Celik, αναπληρωτής πρόεδρος του AKP, κατηγόρησε ήδη το Ισραήλ γι αυτή την ενέργεια.
«Πρέπει να δούμε ποιες χώρες είναι ευχαριστημένες με αυτό. Το Ισραήλ είναι πολύ ευχαριστημένο. Το Ισραήλ έκανε δηλώσεις εδώ και μέρες και πριν την αποκάλυψη των εγγράφων λέγοντας ότι το Ισραήλ δεν θα υποφέρει από αυτό. Πως το γνώριζαν αυτό; Θέλουν να αποδυναμώσουν την τουρκική κυβέρνηση».
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα wikileaks αποκαλύπτουν ότι ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν επισκέφτηκε την Τουρκία προερχόμενος από τις ΗΠΑ το 2013 αλλά δεν συνελήφθη!
Το γιατί παραμένει άγνωστο εφόσον ο Ερντογάν τον κυνηγάει εδώ και χρόνια.
Aποκαλύπτουν επίσης λαθρεμπόριο πετρελαίου από το Β. Ιράκ προς την Τουρκία
Δεύτερη αποκάλυψη ο Barzani, ο ηγέτης των Κούρδων του Ιράκ, είχε συμφωνήσει σε κοινό σχέδιο Τουρκίας-ΗΠΑ για εξόντωση του PKK ενώ υπάρχει και το σχετικό έγγραφο εδώ.
Στη δημοσιότητα τα κινητά και τα email των μελών του AKP.
ΠΗΓΗ: star.gr / triklopodia.gr

1 σχόλιο:

  1. Και τα δύο υπογραμμισμένα ήταν γνωστά τοις πάσι ή μάλλον εικαζόμενα από όλους...Τώρα υπάρχουν και e-mail.Αν και δεν χρειάζονται αποδείξεις για κάτι οφθαλμοφανές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.