26/8/16

Άρθρο 2ο: Δεν χάνουμε την ψυχραιμία μας - Οι Κούρδοι απειλούν την Τουρκία - Αν περάσετε νότια από την Τζαραμπλούζ...

Η Στρατιωτική Επιτροπή της Τζαραμπλούζ, που συγκροτήθηκε από διοικητές ταγμάτων και ενόπλων ομάδων των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, δήλωσε ότι σε περίπτωση που Ελεύθερος Συριακός Στρατός, που στην ουσία παρέλαβε την πόλη Τζαραμπλούζ από τους τζιχαντιστές του Ι.Κ., χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφεκιά,  κινηθεί νότια της πόλης, θα έλθει αντιμέτωπος με τις δυνάμεις της Επιτροπής.

Χθες, οι  δυνάμεις της Στρατιωτικής Επιτροπής της Τζαραμπλούζ, επωφελούμενες από την αποχώρηση του Ι.Κ., κατέλαβαν οκτώ χωριά νότια της Τζαραμπλούζ και οχυρώνονται για να αντιμετωπίσουν προέλαση του Ε.Σ.Σ. προς νότον, με τη βοήθεια του τουρκικού στρατού.

5 σχόλια:

  1. Είναι ενδεικτικό της στάσης των Κούρδων το τι θα κάνουν τελικώς με τα εδάφη δυτικώς του Ευφράτη που έχουν.Οι Αμερικανοί μέσω Μπάιντεν είπαν ότι τους καλούν να τα παραδώσουν.Μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν.Μέχρι ώρας ο ΕΣΣ διά των Τούρκων μόνο μία μικρή έκταση έχει καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλό είναι: Ο Μπάίντέν τους προτρέπει να πέσουν στην παγίδα. Είναι φυσική εξέλιξη. Προσωπικά δεν περίμενα κάτι διαφορετικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βεβαιότατα και θα συνεχίσουν οι Κούρδοι την δράση τους για την ενοποίηση των καντονίων της Ροζάβα.Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα είναι αν στις μάχες κατά του ΙΚ θα υπάρχει στήριξη της αμερικανικής αεροπορίας.

    Αναφορικά με την τουρκική εισβολή πρέπει να αναφερθεί πως η σύνθεση των στρατευμάτων που εισέβαλαν στην Ροζάβα δείχνει πως έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν στρατιωτική βάση παρόμοια με αυτές που διαθέτουν σε Ιράκ και Νότιο Κουρδιστάν.Λογικά θα παρενοχλούν τις Κουρδικές δυνάμεις αλλά είναι πέραν απο βέβαιο πως αν ο συρφετός που σχημάτισαν ως παραστρατιωτική ομάδα διανοηθεί να αντιπαρατεθεί στρατιωτικά με την Κουρδική πολιτοφυλακή YPG θα συντριβεί.

    Αυτό όμως που αξίζει να σημειωθεί ότι η σκλήρυνση της στάσης των Κούρδων δεν αφορά μόνο την Ροζάβα αλλα και το εσωτερικό της Τουρκίας. Τα κτυπήματα του PKK θα γίνονται όλο και πιο επώδυνα. Η Αγκυρα επιχειρεί να καταδείξει πως η κρατική ισχύ της μετά το πραξικόπημα παραμένει ισχυρή, η καθημερινότητα δη σε νοτιοανατολική Τουρκία καταδεικνύει το ξεχαρβάλωμα της κρατικής μηχανής.

    Η Εμπλοκή της Τουρκίας ,εισβάλλοντας σε ξένα εδάφη,λαμβάνοντας ενεργά μέρος στον εμφύλιο και δίνοντας μια νέα δυναμική στην ένοπλη αντιπαράθεση της με τους Κούρδους θα στραφεί σε μπούμερανγκ.Η αρχική ευφορία σύντομα θα μετατραπεί σε προβληματισμό και στην συνέχεια σε αγωνία για τις επερχόμενες εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κε Γρέγο σωστές οι παρατηρήσεις σας αλλα τα πραγματα ειναι τοσο ρευστά και τοσο γρηγορα της περιοχής.Δυστυχως ανεξάρτητα των επιμέρους μεταξυ τους διαφόρων των αντιμαχόμενων ειναι πολλοι αυτοι που δεν θελουν τους Κούρδους με το κεφάλι όρθιο και ακομη χειρότερα και οι λεγόμενοι φίλοι τους θα τους πουλούσαν έναντι ανταλλαγμάτων ( φοβουμαι πινακίου φακής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος θα τους καλυψει απο αερος αυτην την φορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.