4/10/16

Σάββας Καλεντερίδης: Μεγάλη προσοχή στην Τουρκία - Διαβάστε ίσως το πιο σημαντικό από τα κείμενα έχω μεταφράσει τα τελευταία 30 χρόνια


Το δημοσιεύσαμε στις 4 Αυγούστου - Διαβάστε για να κατανοήσετε τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Λωζάνη
Όπως προαναγγείλαμε, θα κάνουμε αναφορά στο άρθρο του Ιμπραχίμ Καραγκιούλ, από την εφημερίδα Yeni Şafak, με τίτλο «Αυτό που έγινε στις 15 Ιουλίου δεν είναι η τελευταία επίθεση! Η Ανατολία κινδυνεύει με υποδούλωση!». Το άρθρο θα δημοσιευθεί σε δύο συνέχειες και ο κάθε αναγνώστης θα εξαγάγει τα δικά του συμπεράσματα. Να μας επιτραπεί όμως να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις, που θεωρούμε ότι βοηθούν στην κατανόηση του πονήματος. 

Καταρχάς, δικαιούμαστε να συμπεράνουμε ότι τα όσα συμπεριλαμβάνονται στο άρθρο, το οποίο θεωρούμε ένα εξαιρετικής σημασίας «χαρτί πολιτικής», απηχούν τις απόψεις του ίδιου του Ερντογάν και του περιβάλλοντός του, δεδομένου ότι ο Καραγκιούλ είναι άτυπος σύμβουλός του και γενικός διευθυντής στην εφημερίδα Yeni Şafak, τη ναυαρχίδα των φιλικών προς αυτόν ΜΜΕ.

Όσον αφορά το περιεχόμενο αυτού του «χαρτιού πολιτικής», το θεωρούμε εξαιρετικά επικίνδυνο για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής.
Κι αυτό, γιατί φαίνεται ότι η Τουρκία του Ερντογάν είναι έτοιμη να κηρύξει τον πόλεμο εναντίον εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών, για κάθε λόγο που η ίδια θεωρεί ότι αντιστρατεύεται τα συμφέροντά της. Επίσης, έχει και γεωπολιτικό ενδιαφέρον, γιατί η Τουρκία θεωρεί ότι διέβη τον δικό της Ρουβικώνα και είναι έτοιμη να επανακαθορίσει ακόμα και να συγκρουστεί με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να διεκδικήσει θέση υπερδύναμης, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Όσον αφορά την ουσία της πολιτικής αντίληψης από την οποία διαπνέεται το άρθρο, αυτή είναι καθαρά μεσσιανική και μας επιτρέπει να πούμε ότι έχει στοιχεία ταλιμπανισμού, κάτι που πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής και ανάλυσης από όλους εκείνους που επηρεάζονται από τις πολιτικές της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στη συνάντησή του με τον Αμερικανό Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Τζόζεφ Ντάνφορντ Τζ.
(φωτ.: EPA)
Με δεδομένο δε ότι οι εξελίξεις στη Συρία οδηγούν στη δημιουργία του «Κουρδικού Διαδρόμου», ένεκα του οποίου ο αρθρογράφος θεωρεί ότι φυλακίζονται οι Τούρκοι στην ενδοχώρα της Ανατολίας, θα πρέπει να προετοιμαστούμε όλοι το 2017 να είναι χρονιά σοβαρών εξελίξεων.
Έλληνες στρατηγιστές πιάστε τα μολύβια…
Αυτό που έγινε στις 15 Ιουλίου δεν είναι η τελευταία επίθεση!
Η Ανατολία κινδυνεύει με υποδούλωση!

Του İbrahim Karagül
Η επιχείρηση άλωσης της Τουρκίας ξεκίνησε εκ των έσω ·πρώτα επιχειρήθηκε να καταρρεύσει εκ των έσω. Επιχείρησαν να την υποδουλώσουν από μέσα, πριν ακόμα ξεκινήσει ο ανοικτός πόλεμος. Από τα γεγονότα στο Πάρκο Γκεζί μέχρι σήμερα, χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα που διέθεταν, και όλα αυτά έγιναν από συνεργάτες που έχουν στο εσωτερικό της Τουρκίας. Άρα, για να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το κράτος, για να μπορέσει αυτό το έθνος να παραμείνει σ’ αυτά τα εδάφη χωρίς να διαμελιστεί, η πιο μεγάλη εκκαθάριση πρέπει να γίνει στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Όλα τα στοιχεία που «φυτεύτηκαν» στην κοινωνία, από τότε που ιδρύθηκε το τουρκικό κράτος (1923) μέχρι σήμερα για να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες περιόδους, πρέπει να καταστραφούν, για να μην είναι σε θέσει να πραγματοποιήσουν και πάλι οποιαδήποτε επιχείρηση. Το όνομα αυτής της προσπάθειας είναι «Ανοικοδόμηση της χώρας από την αρχή».

Συλληφθέντες στρατιώτες χωρίς τη στρατιωτική περιβολή... (φωτ.: EPA)
Η Τουρκία έχει αποκτήσει αυτήν την ευκαιρία, μετά το καταστροφικό πραξικόπημα. Αυτή την ευκαιρία πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Δεν αρκεί να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, αλλά θα πρέπει να βάλουμε τα θεμέλια ενός νέου συστήματος, να ενισχύσουμε τους κοινωνικούς δεσμούς και να προετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα μεγαλύτερες φουρτούνες.
Η Ανατολία κινδυνεύει να υποδουλωθεί για δεύτερη φορά
Καμία απόπειρα πραξικοπήματος, κανένα σενάριο κοινωνικών συγκρούσεων, καμία οικονομική και πολιτική κρίση δεν παρουσιάστηκε ποτέ σε τέτοιες διαστάσεις.
Βρισκόμαστε πάνω σε μια γέφυρα, σε ένα μεταβατικό στάδιο, στο οποίο θα κριθεί αν θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε ή όχι, αν θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι ή αν θα πολυδιασπαστούμε, αν θα διαμορφώσουμε το αύριο της Τουρκίας ή αν θα μείνουμε χωρίς αύριο, αν θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε στην Ανατολία και τα επόμενα χίλια χρόνια ή αν θα πάψουμε να υπάρχουμε.
Η Τουρκία διέρχεται την πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας της. Η χιλιόχρονη παρουσία μας στα εδάφη της Ανατολίας απειλείται για δεύτερη φορά σοβαρά μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Αν θεωρήσουμε τα γεγονότα και την κατάσταση υπό στενή έννοια, δηλαδή απλά ως ένα στρατιωτικό πραξικόπημα και ως μια απόπειρα των στελεχών του κινήματος Γκιουλέν μέσα στο στρατό να ελέγξουν την εξουσία, περιορίζουμε το οπτικό μας πεδίο και δεν μας επιτρέπεται να δούμε ολόκληρη την εικόνα της τραγικότητας της κατάστασης. Ο Γκιουλέν και οι τρομοκράτες του γνωρίζουν την κρισιμότητα της κατάστασης και συνεχίζουν να κάνουν τους σχεδιασμούς τους. Και οι σχεδιασμοί δεν περιορίζονται μόνο στην κατάληψη της χώρας από μέσα.
Γι’ αυτό λέω ότι η κατάσταση είναι τραγική, πολύ πιο επικίνδυνη, αφού πρόκειται για ένα σχέδιο διαμελισμού της χώρας.

(Φωτ.: EPA)
Γνωρίζουμε ποιο είναι το σενάριο
Εμείς γνωρίζουμε ποιο είναι το σενάριο, σε τι αποσκοπεί, τι σχέδια έχουν για την Τουρκία, τι σχεδιάζεται για τον επανακαθορισμό των συνόρων στο χάρτη της περιοχής. Εμείς γνωρίζουμε ποιο σχέδιο καταστροφής είναι σε εφαρμογή από το 1990 μέχρι σήμερα σε μια περιοχή που αρχίζει από τις ακτές του Ατλαντικού και εκτείνεται μέχρι τον Ειρηνικό. Ξέρουμε ποιες χώρες καταστράφηκαν και χάθηκαν με βάση αυτό το σχέδιο, πώς εξουδετερώθηκαν και εξαφανίστηκαν όλοι οι πόλοι αντίστασης, ξέρουμε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο περικύκλωσης και απόδοσης λογαριασμών εκατό χρόνων.
Καταλήψεις χωρών, εμφύλιοι πόλεμοι, παρωδίες πολέμων κατά της τρομοκρατίας, πόλεμοι εθνικής ταυτότητας, οικονομικές κρίσεις, σχέδια για έλεγχο και αιχμαλωσία εκτεταμένων περιοχών για άλλα εκατό χρόνια, με σκοπό τη λεηλασία των κάθε είδους πηγών των περιοχών αυτών.
Κάθε βήμα που έκαναν από το 1990, κάθε εισβολή που έκαναν, κάθε τρομοκρατική οργάνωση που εξέθρεψαν, κάθε τρομοκρατική επίθεση, αποτελούν βήματα που ολοκληρώνουν το ένα το άλλο. Δεν έκαναν ούτε ένα βήμα πίσω. Δεν δίστασαν ούτε στιγμή, δεν απέστησαν από κανέναν στόχο.
Έφθασαν στα σύνορά μας
Αυτό το χρονικό διάστημα (από το ’90 και εντεύθεν), όλες οι πολιτικές των ΗΠΑ και της ΕΕ στη δική μας γεωγραφική περιοχή αποσκοπούσαν στο να προετοιμάσουν το έδαφος γι’ αυτήν την εισβολή και κατοχή. Με τα πολιτικά τους ψέματα, με τα σχέδια εκδημοκρατισμού που επέβαλαν, με τις οικονομικές τους υποσχέσεις, με τα ειρηνευτικά τους σχέδια, με μεγάλα λόγια και με μεγάλες υποσχέσεις προσπάθησαν να οδηγήσουν στο ξεκαθάρισμα αυτού του μεγάλου λογαριασμού. Στα περισσότερα απ’ αυτά πιστέψαμε, τα θεωρήσαμε σωστά, συνεργαστήκαμε μαζί τους.
Όμως όλα αυτά τελικά στράφηκαν εναντίον μας, μας οδήγησαν στην αυτοκτονία.
Από το 1991, τον Πόλεμο του Κόλπου, μέχρι σήμερα, συνεχίζεται η επιχείρηση κατάληψης της περιοχής. Όλο αυτό, με την πολιτική του έννοια, είναι μια επιχείρηση Σταυροφόρων, είναι μια επιχείρηση κατάληψης της περιοχής.

(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)
Και τώρα έφτασαν στα σύνορα της Ανατολίας. Αφού μετέτρεψαν τις γειτονικές μας χώρες σε ερείπια, τώρα ήλθαν στα δικά μας σύνορα. Πριν από την ανοικτή επίθεση μας δοκιμάζουν· με τις εστίες τρομοκρατίας που υπάρχουν στο εσωτερικό της Τουρκίας· με τα δίκτυα πληροφοριών που διαθέτουν· με τα άτομα που φύτεψαν εδώ και σαράντα χρόνια μέσα στο κράτος και μέσα στο σύστημα εξουσίας. Αν πετύχαινε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, θα μας είχαν καταλάβει εκ των έσω και η χώρα θα είχε παραδοθεί. Για δεκαετίες θα μας είχαν τσακίσει τη ραχοκοκαλιά μας και δεν θα μπορούσαμε να σηκωθούμε όρθιοι, θα παραμέναμε γονατισμένοι στις ΗΠΑ και την ΕΕ. Και θα άρχιζε η διαδικασία διαμελισμού της Τουρκίας.
Οι σύμμαχοί μας μας κήρυξαν τον πόλεμο
Επί μια εικοσαετία πάντα το συζητούσαμε: Είναι σε εξέλιξη μια τέτοια διαδικασία πλανητικής αναδιανομής και εγκαθίδρυσης επιρροών, που θα φέρουν την Τουρκία προς διλήμματος. Ή θα συνεχίσει να υπάρχει χάνοντας εδάφη, ή θα συνεχίσει να υπάρχει κερδίζοντας νέα εδάφη. Εμείς επιλέξαμε το δεύτερο, να συνεχίσουμε να υπάρχουμε κερδίζοντας νέα εδάφη. Σε αυτήν την προσπάθεια να μεγαλώσουμε υπήρχαν εσωτερικές αντιστάσεις, που επιβράδυναν την μεγέθυνση της Τουρκίας.
Γιατί όλοι αυτοί τρέφονται από τους εξωτερικούς τους πάτρωνες, οι οποίοι τους χρησιμοποίησαν ως όπλο εναντίον της Τουρκίας.
Μάλιστα μεγαλώσαμε, δεν μας μίκρυναν. Μεγαλώσαμε πολύ, αποκτήσαμε μεγάλη ισχύ, φθάσαμε στο σημείο να χαράσσουμε μόνοι μας το δρόμο μας. Όσο εμείς μεγαλώναμε, τόσο εκείνοι δυνάμωναν τις φωνές τους. Πρώτα προσπάθησαν να μας θέσουν υπό τον έλεγχό τους μέσω της συνεργασίας, είδαν ότι δεν γίνεται και στάθηκαν φανερά απέναντί μας.

(Φωτ.: EPA / Martial Trezzini)
Ποιοι είναι αυτοί; Οι σύμμαχοί μας, τα κράτη με τα οποία είμαστε εταίροι τα τελευταία πενήντα χρόνια.
Εμείς πάντα λέγαμε ότι «η πιο μεγάλη απειλή για την Τουρκία προέρχεται από τους συμμάχους της». Η επίθεση της 15ης Ιουλίου ήταν μια απόπειρα κατάληψης της χώρας, οι σύμμαχοι μας κήρυξαν ανοικτά τον πόλεμο. Μάλιστα, μας χτυπούσαν οι σύμμαχοί μας, οι τρομοκράτες που εξέθρεψαν εκείνοι, οι υπηρεσίες πληροφοριών και ο στρατός των συμμάχων μας.
  • Το β' μέρος του άρθρου θα δημοσιευτεί αύριο.
http://www.dimokratianews.gr/content/65275/megali-prosohi

http://www.pontos-news.gr/article/153020/megali-prosohi-stin-toyrkia

42 σχόλια:

  1. Οι δικοί μας εδώ, θεωρούν ότι, αν βαφτίζουν τις δημόσιες διακηρύξεις των απέναντι ως παλαβομάρες, καθαρίζουν.

    Την πιθανότητα, οι απέναντι, να θέλουν να κάνουν πράξη έστω και τις παλαβομάρες τους, δεν την σκέφτονται καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μαυρογαρουφαλιας (καρα-γκιουλ στα τουρκικα) ειναι πληρωμενη γραφιδα του Ερντογαν..Για οσους τον εχουν δει στην τηλεοραση μαλλον με ροκ ντραμιστα μοιαζει...Αναμασαει το συνδρομο των Σεβρων για εσωτερικη καταναλωση..Πρεπει να ντρεπεται γιατι συναδελφοι του απο την ΤΑΡΑΦ βρισκονται στη φυλακη και αυτος κονομαει με κρατικη διαφημιση..Αλλα στη ΜΙΤ εχω ηδη πληρη φακελο για τα εργα του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συγγνωμη...ο ιδιος ο χακαν φινταν-ιδης ειστε;
      ή ειναι ετεροπροσωπια;

      Διαγραφή
    2. @ Hakan Fidan 3 Αυγούστου 2016 - 7:09 μ.μ.

      Φαίνεται ότι μικρός θα έπινες πολύ γάλα... carnation™ και βλέπεις παντού γαρούφαλα αντί για τριαντάφυλλα (ρόδα)... χαχαχα!

      Διαγραφή
  3. "... Ή θα συνεχίσει να υπάρχει χάνοντας εδάφη, ή θα συνεχίσει να υπάρχει κερδίζοντας νέα εδάφη. Εμείς επιλέξαμε το δεύτερο, να συνεχίσουμε να υπάρχουμε κερδίζοντας νέα εδάφη..."
    Κύριε Καλεντερίδη θεωρείτε ότι τα εδάφη στα οποία αναφέρεται ο αρθρογράφος αφορούν και τη δικιά μας πατρίδα;
    Πολλά μπράβο πάντως για την ενημέρωση που μας δίνετε μέσω του blog.
    Την θεωρώ τη σοβαρότερη από όλες του διαδικτύου.
    Καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σωστά αυτά που γράφει ο κύριος στη γενί σαφάκ επί του ανατολικού ζητήματος.Όπως προ του Α ΠΠ η υπερεθνική ελίτ διέλυσε δια του κινήματος των Νεοτούρκων την Οθ.Αυτοκρατορία φέρνοντας για 100 χρόνια των Κεμάλ για να φτιάξει ένα εκτρωματικό κράτος που βασάνισε τους λαούς της περιοχής έτσι και σήμερα προσπάθησαν ανεπιτυχώς προς το παρόν να φέρουν νέους νεοτούρκους.Στο μέλλον αν επιτύχουν θα δούμε.Δεν έχει τελειώσει την κατάσταση ο Ερντογάν και φαίνεται στον τρόμο του.
    Μεγάλη προσοχή φρονώ ότι πρέπει να δώσουμε οι Έλληνες στο σημείο όπου ο κύριος αρθογράφος εξηγεί τη δεύτερη εναλλακτική.Να συνεχίσει να υπάρχει η Τουρκία κερδίζοντας εδάφη ! Δηλαδή τι μας λέγει ? Ότι θα κυρήξει τον πόλεμο στους γείτονες ! Παρόλαυτα οι ενασχολούμενοι με την ορθόδοξη πίστη γνωρίζουν το ρητό του Αγίου Παίσιου."Η Τουρκία έχει τα κόλυβα στο ζωνάρι της"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον τόνο τον δίνει ο κ. Έλλις παρακάτω. Το κεφάλι στο φούρνο. Καραμανλής, Αντρέας, Σημίτης, Πάγκαλος, Ντόρα... και τώρα οι μεγάλοι αριστεροί... Ομάδα και σύστημα που δουλεύει δεν τα αλλάζεις. Άντε Κοτζιά, Καμμένε, ετοιμάστε το νέο μανιφέστο υποταγής στον σουλτάνο και προσοχή να έχει στοιχεία, όπως π.χ. Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ηνωμένων Εθνών, ΝΑΤΟ και άλλους φερετζέδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τρία πράγματα μας λέει ο Ερντογκάν διαμέσω του ''εκπροσώπου'' του.
    1. Ότι θα πρέπει να ξανασυσταθεί η Τουρκία εκ του μηδενός, προφανώς ακυρώνοντας το Κεμαλικό προφίλ της (προφανώς αναφέρεται στην ισλαμοποίηση, την απομάκρυνση από το δυτικό τρόπο ζωής κλπ).
    2. Ότι οι Αμερικανοί (και κατά δεύτερο ρόλο οι Ευρωπαίοι) θεωρούνται πλέον εχθροί, οι οποίοι ήδη από το 1991 έχουν στήσει τα σχέδια τους.
    3. Ότι για να επιβιώσει η Τουρκία θα πρέπει να βγει μπροστά, με επιθετικές-επεκτατικές ενέργειες.

    Συμπέρασμα :
    Ο Ερντογκάν θεωρεί μέγα σφάλμα την σύσταση του Κεμαλικού κράτους και θέλει επανέλθει στο καθεστώς προ Κεμαλικού κράτους και θέλει να ανασυστήσει την Οθωμανική αυτοκρατορία, συγκρουόμενος με γείτονες και με ΕΕ-ΗΠΑ

    Μάλλον δεν έχει διαβάσει ιστορία....



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τα πιάσουμε τα πράγματα απο την ανάποδη τους.Ο Ερντογάν απειλεί με σκοπό να διαπραγματευτεί σε νέα βάση; Μπλοφάρει; ή είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ρήξη των σχέσεων του με ΗΠΑ-ΕΕ; Η συμφωνία για την τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε.αλλά και η θωράκιση της απέναντι στην TTP (Δια-Ειρηνική Εμπορική Συμφωνία) σε νέα, βάση είναι κομβικής σημασίας για την σταθεροποίηση της τουρκικής οικονομίας.Προκειμένου να αποσοβήσει τα ιερότερα ο Ταγίπ απειλεί με το προσφυγικό ζήτημα

    Σχετικά με το ΝΑΤΟ.Η πράξη αποχώρησης απο το ΝΑΤΟ θα σημάνει βραχυκύκλωση του Νοτιοανατολικού σκέλους της Συμμαχίας.Ομως ο τουρκικός στρατός είναι και αποδυναμωμένος αλλα και αποσυντονισμένος, ανίκανος δηλαδή να διαχειρισθεί εξωτερικές απειλές.Το ΝΑΤΟ πλέον αποτελεί τον μόνο μηχανισμό εγγύησης για την Τουρκία από πλευράς ξένης στρατιωτικής απειλής.Παράλληλα η αναβάθμιση της Κύπρου ,η αλλαγή της στάσης των ΗΠΑ απέναντι στο Κυπριακό ζήτημα θα σημάνει τον αποκλεισμό της Τουρκίας από μια σειρά σοβαρών σχεδιασμών ενεργειακών και όχι μόνο, καθιστώντας το άνοιγμα προς το Ισραήλ προβληματικό

    Η Σύγκρουση με τις ΗΠΑ σε πραγματικό επίπεδο αδύναμη.Η απασφάλιση της Αμερικανικής διπλωματίας στο Κουρδικό ζήτημα (Αναγνώριση του ΠΚΚ ως μη τρομοκρατική οργάνωση),ενίσχυση των διεργασιών σε Κουρδικό ζήτημα-μεγάλο Κουρδιστάν,η Αναγνώριση Αρμενικής Γενοκτονίας θα λειτουργήσουν ως θρυαλλίδα της διαλυτικής διεργασίας σε Τουρκία

    Το παρασκήνιο σύγκρουσης Γκιουλέν-Ερντογάν αναφορικά με το κεμαλικό κατεστημένο είναι πλούσιο.Τα Ισλαμικά τάγματα στην ιστορία της Ανατολίας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.Η δυναμική του τάγματος Χιζμέτ,η διεθνή του παρουσία,οι σοβαρές διασυδέσεις με την CIA,το γεγονός οτι αποτέλεσε την βάση για την εδραίωση του Ερντογάν καταδεικνύουν οτι το ξήλωμα του,σημαίνει ταυτόχρονα και διαλυτική διεργασία στο εσωτερικό της Τουρκίας.

    Η Στάση της Ελληνικής διπλωματίας στο ζήτημα των 8 Τούρκων στασιαστών αλλά και τα όσα λαμβάνουν χώρα στην Θράκη δείχνουν πως οι ΗΠΑ δύναται να χρησιμοποιήσουν και τον Ελληνικό παράγοντα ως μηχανισμό πίεσης.Πόσο δε όταν ο σχεδιασμός της Αεμρικανικής Ευρώπης έχει ως πυλώνα του την Ελλάδα ως χώρα μέλους της Ε.Ε.-ΝΑΤΟ.

    Κατα συνέπεια οσα ο στρατευμένος αρθρογράφος καταθέτει και επιβεβαιώνει (άθελα του) ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΝ ΓΛΑΦΥΡΆ το μέγεθος της απελπισίας-αδυναμίας του τουρκικού καθεστώτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Soon to a cinema near you,
      Erdogan at allies, "the beast called Turkey needs food (new lands) to stay on leash. Go fetch them"
      Thrace, Cyprus, 2-3 islands will do it

      Διαγραφή
    2. Είναι πολύ πιθανό ο Ερντογάν να μπλοφάρει για άλλη μία φορά, τι δηλαδή; Θεωρεί ότι μπορεί να έρθει σε ρήξη (και μέχρι ποιο βαθμό;) με τους αμερικανοευρωπαίους; Και μετά να στηριχτεί σε ποιον; Στους Ρώσους; Δεν νομίζω να θεωρεί τις εσχάτως ξαναζεσταμενες σχέσεις του μαζί τους ικανές να τον στηρίξουν σε απόλυτο βαθμό, παίζει με όλους επικίνδυνα μεν, αλλά παίζει ωστόσο...

      Διαγραφή
    3. @ Ανδριάννα Παπαβασιλείου 3 Αυγούστου 2016 - 11:35 μ.μ.

      Oh yeah... "Tatars would raid Russia for slaves"... χαχαχα!

      Προς Θεού· να προλάβουμε τους... Σταυροφόρους [κατά Αβραάμ Μαυρορόδη (*) της «Νέας Αυγής»]!!! Ίλεως... και το «παιdί» (καλέ ο Αβράμης μας) κι αυτός εκ... Τραπεζοῦς (δλδ κοντοχωριανός του... Suleiman the Magnificent, 1494 μ.Χ.)· προφανώς και αυτός κυπτοχριστιανός σαν τον Ταγίπ...

      (*) «Μαύρο Τριαντάφυλλο» εξελίξεις: Ναρίν και Καντριγιέ στην φυλακή! Soon to a TV set near you!

      http://shoebat.com/2014/12/19/new-discovery-antichrist-nation-turkey-now-reviving-mark-beast/

      Διαγραφή
  8. "Άρα, για να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το κράτος, για να μπορέσει αυτό το έθνος να παραμείνει σ’ αυτά τα εδάφη χωρίς να διαμελιστεί, η πιο μεγάλη εκκαθάριση πρέπει να γίνει στο εσωτερικό της Τουρκίας."

    kx
    Δεν χρειάζεται να διαβάσω περισσότερα. Η Τουρκία του Ερντογάν, δεν είναι η Ελλάδα του εθνάρχη Καραμανλή και των διαδόχων του, που μένουν πιστοί στο δόγμα "ανήκουμε στη Δύση" και στην πρακτική εφαρμογή της αξιωματικής αρχής : Να κάνουμε την Ευρώπη σύμφωνα με τα πρότυπα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Δηλαδή, να φτιάξουμε της ηνωμένες πολιτείες της Ευρώπης. Όμως, η Ευρώπη των ανεγκέφαλων οραματιστών αποτελείται από κράτη και τα κράτη δεν μπορούν να γίνουν "πολιτείες" ... αλά Αμέρικα. Οι πολιτείες που φτιάχτηκαν εκεί ήταν δημιουργήματα από το πουθενά. Βάπτιζαν μια κλεμμένη από τους σφαγμένους Ινδιάνους περιοχή "Τέξας", "'Αρκανσο", "Βιρτζίνια". "Καρολίνα" και τέλος. Τι ιστορία πολιτισμού είχαν αυτές οι "πολιτείες" ; Ουδεμία. Ο εκεί τωρινός επιστημονικός (τεχνικός) πολιτισμός συναγωνίζεται την ραγδαίως αυξανόμενη εγκληματικότητα. Τέτοια παραδείγματα δεν τα θέλω. Βεβαίως, δεν θεωρώ αξιομίμητα τα παραδείγματα του ισλαμικού κράτους, τα οποία, αν το καλοσκεφτείς, διαφέρουν μόνο ως προς την μεθοδολογία των φιλόδοξων κατασκευαστών νέου τύπου πολιτειών.

    Δεν είναι τόσον βλάξ ο Ερντογάν και το επιτελείο του και αυτά τα περί "μεσσιανικής" αποστολής της Τουρκίας είναι κοινώς σαχλαμάρες. Να αναμετρηθεί με το "γιου-εσ-έη" του είναι αδύνατο. Το να μεγαλώσει η Τουρκία είναι απλά μια πατριωτική κορώνα (κάτι τέτοια έλεγε και ο άλλος εθνάρχης Ελ. Βενιζέλος) που στοχεύει στη συσπείρωση των οπαδών του τουρκικού κράτους (Ερντογάν) έναντι των οπαδών του State of Turkey (Φετουλάχ Γκιουλέν).

    Ο ιμάμης πρόσφυγας (στις ΗΠΑ) Φετουλάχ Γκιουλέν, διαδραματίζει ρόλο σαν αυτόν του δικού μας οικουμενικού Βαρθολομαίου : Να φτιάξουμε τις ηνωμένες πολιτείες της γης κατόπιν διαλόγων αγάπης και άλλα τινά.

    Αν είναι φανατικός μουσουλμάνος ο Ερντογάν δικαίωμά του, δεν με ενδιαφέρει, διότι άλλο τόσο φανατικοί είναι και αυτοί που πάνε να φτιάξουν τις "ηνωμένες πολιτείες της Ευρώπης" ή το ακόμη απεχθέστερο, τις "ηνωμένες πολιτείες της γης" με επικεφαλής τη μία Παγκόσμια Τράπεζα. Αυτοί με ενδιαφέρουν και με αφορούν πολύ περισσότερο από τον Ερντογάν. Επειδή αυτοί μου παίρνουν την πατρίδα μου, καταργούν τη γλώσσα μου, ποδοπατούν την Ιστορία μου, ξεφτυλίζουν τη θρησκεία μου.

    Ο Ερντογάν τους είναι εμπόδιο και μου φαίνεται, δεν θα μπορέσουν να το ξεπεράσουν.

    Στο κρίσιμο τούτο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τον πατριωτισμό μας και το θρησκευτικό μας φρόνημα ; Ή είμαστε εκούσιοι ή ακούσιοι συνεργοί της παγκοσμιοποίησης ή είμαστε με όποιον τους φράζει το δρόμο. Ο κλήρος πέφτει τώρα στον Ερντογάν. Να δούμε αν θα τα καταφέρει.

    Υστερόγραφο
    Τέλη του 1980 με αρχές ΄90 η στήλη "Γράμματα Αναγνωστών" της "Καθημερινής" φιλοξενούσε επιστολή ενός Εβραίου εξ Αμερικής. Εξέφραζε την ευχή να γίνει η Αγία Σοφία ο Ναός των τριών Μονοθεϊστικών Θρησκειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Αφού μετέτρεψαν τις γειτονικές μας χώρες σε ερείπια ….» (sic!) .Ας παρακάμψουμε αυτήν την θλιβερή θρασύδειλη υποκριτική μομφή που απευθύνεται στους πρώην συνεταίρους που εκμεταλλεύτηκαν αλλήλους προωθώντας ένα δίχως προηγούμενο όργιο σφαγών και αιματοχυσίας στην Συρία και την περί αυτήν περιοχή καθένας για ίδιον όφελος, με την τουρκική ανάμιξη να είναι σταθερά πρωταγωνιστική . Ας σταθούμε στην δήλωση : «Εμείς επιλέξαμε το δεύτερο, να συνεχίσουμε να υπάρχουμε κερδίζοντας νέα εδάφη. Σε αυτήν την προσπάθεια να μεγαλώσουμε υπήρχαν εσωτερικές αντιστάσεις, που επιβράδυναν την μεγέθυνση της Τουρκίας».
    Δεν είμαι επεκτατιστής και πολεμοχαρής, αλλά για λόγους ιστορικούς, πολιτικούς (όπως θέλει ας το πεί καθένας) ας αντιπαραβάλουμε το διάσημο σταθερό Ελληνικό δόγμα εξωτερικής πολιτικής:
    «Δεν διεκδικούμε τίποτε»!
    Και ας βγάλει ο καθείς τα συμπεράσματά του.
    Θα μπορούσαν οι απόψεις αυτές τού νεοσουλτανάτου να είναι απλά φαιδρές παλαβομάρες, νεομουσολινικού ή νεοχιτλερικού Μεσιανισμού: Mare nostrum ο ένας, lebensraum ο άλλος, «η τουρκία πρέπει να αποκτήσει και άλλα εδάφη» τούτοι εδώ ˙ δεν είναι όμως.
    Κατανοώ και εγώ, ο απλός μέσος πολίτης που απλά προσπαθώ να είμαι όσο μπορώ πληροφορημένος και γρηγορών, ότι ο Σάββας Καλεντερίδης πολύ σωστά τού αποδίδει ιδιαίτερη βαρύνουσα σημασία.
    Το κείμενο αυτό είναι σαφέστατα μανιφέστο προσπάθειας Νεοσμανλιδικής παλιννόστησης ή παλινδρόμησης. Είναι όμως και παράκρουση φαντασιώσεων μεγαλείου, ενώ η παράφορη λύσσα για νέες κατακτήσεις υποτιμά την ιστορική πραγματικότητα, που έχε3ι πλέον αποκτήσει μια σχεδόν νομοτελειακή δυναμική: από την 26/1/1699 (Συνθήκες Ειρήνης Κάρλοβιτς) έχει αρχίσει η τουρκική συρρίκνωση, η αντίστροφη μέτρηση για το Οθωμανικό Σουλτανάτο. Παρά την ίδρυση ένός νεοτουρκικού κράτους το 1923, η Οσμανλιδική δύναμη έχει τελιώσει μαζί με τον Α' Μεγάλο Πόλεμο. Τεράστιες εκτάσεις από τα σημαντικά εδάφη τής πάλια ποτέ “αυτοκρατορίας”, αποσπάσθηκαν και ανεξαρτητοποιήθηκαν.
    Η κρισιμότερη όμως εξέλιξη συνέβη το 1948: Στο χαμηλό υπογάστριο τής Κεμαλικής νεοτουρκικής δημοκρατίας ιδρύθηκε το Κράτος τού Ισραήλ, το οποίο δεν είναι απλώς ανταγωνιστικό για την παλιά περιφερειακή υπερδύναμη, αλλά βρίσκεται κατ' ανάγκην απέναντι στα τουρκικά συμφέροντα. Διότι απλούστατα αυτό το Κράτος ιδρύθηκε σε εδάφη τής πρώην Οσμανλιδικής Δύναμης και είναι “γονιδιακά” αναγκασμένο αν όχι να επεκτείνεται, τουλάχιστον να βαθαίνει τις ρίζες ισχύος του απέναντι σε κάθε άλλο κράτος τής εγγύς περιοχής και ιδιαίτερα σε εκείνα που επιδιώκουν να την ελέγξουν υποδυόμενες τις “περιφερειακές υπερδυνάμεις”, όπως η τουρκική νεοσουλτανική εξημμένη προβολή . Μετά από το 1948 είναι ιστορικά προδιαγεγραμμένο ότι κάθε τουρκική φιλοδοξία “παλινδρόμησης” προς ένδοξες μέρες θα προσκρούει στον γρανίτινο βράχο των Ισραηλινών ζωτικών αναγκών.
    Όλα δείχνουν ότι πράγματι κλείνει ο ιστορικός κύκλος τής ισχυρής οσμανλιδικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, κάπως ως εάν η τουρκική κεμαλική “δημοκρατία” να εξεπλήρωσε τον προορισμό της ˙ ίσως αυτή η διαπίστωση τού his master’s voice Ιμπραήμ Καραγκιούλ να είναι πράγματι βάσιμη.
    Οποιαδήποτε πρόβλεψη για την επόμενη φάση προφανώς είναι κατ' αρχήν παρακινδυνευμένη ˙ μία όμως μπορεί να θεωρηθεί τεκμηριωμένα βεβαία: αυτό που σίγουρα αποκλείεται (“νομοτελειακά”) είναι η Οσμανλίδικη παλινδρόμηση που ονειρεύεται η κλίκα τού Recep Tayyip Erdoğan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Ερντογάν πήρε την Τουρκία ογδόντα χρόνια πίσω και την παραδίδει υπερδύναμη... Όλα τα υπόλοιπα ακούγονται μίζερα... Όταν μάλιστα γράφονται από ανθρώπους που βιώνουν στην Ελλάδα μας ακούγονται ως ανέκδοτα!,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιά υπερδύναμη μιλάς; Για το κράτος μπουρδέλο; Το είπαν κι οι Αμερικάνοι: "Η Τουρκία ανήκει ατο ΝΑΤΟ λόγω του στρατού της..." δηλαδή, τώρα που ο στρατός της κατάντησε παιδική χαρά (δική μας η αξιολόγηση) φυσικά και δεν έχει θέση στην Ατλαντική συμμαχία. Εάν όντως οι Αμερικάνοι πιστεύουν σ' αυτά που λένε, τ'οτε φίλε μου θα δούμε μια Τουρκία να διαμελιστεί σε ογδόντα δυόμιση κομμάτια.Η έπαρση με την οποία διακατέχεται ο Ερντογκάν είναι ο χειρότερος σύμβουλος του και τον οδηγεί σε πράξεις αλλοφροσύνης, προς όφελος δικό μας.
      Τι νομίζεις δηλαδή, θα κάτχουν με σταυρωμένα χέρια και θα τον παρακαλάνε; Φαίνεται πως δεν γνωρίζεις τους Αμερικανούς. Του έδωσαν το μήνυμα. Λίγο ακόμα να τους κουνηθεί, έχουν έτοιμο το νέο πραξικόπημα. Με τους Αμερικανούς δεν παίζει κανένας γιατί στο τέλος βγαίνει ζημιωμένος.

      Διαγραφή
    2. Η ιστορία μας διδάσκει, ότι πάμπολλες υπερδυνάμεις καταστράφηκαν λόγω της αλαζονείας τους και της αμοτροέπειάς τους.
      Το πρόβλημα για την Ελλάδα, είναι ότι στην παρούσα φάση των τεκτονικών αλλαγών στην ευρύτερη περιοχή, κυβερνούν οι πλέον άσχετοι, ανίκανοι, φαιδροί, εθνομηδενιστές και άκρως επικίνδυνοι.
      Και δυστυχώς μία σημαντική μειοψηφία συνεχίζει να τους υποστηρίζει.

      Διαγραφή
  11. Εγώ απλά θα πω το εξής: Ανεξάρτητα εαν ο ποιητής σοβαρολογεί ή απλά λέει φαιδρές παλαβομάρες, νεομουσολινικού ή νεοχιτλερικού Μεσιανισμού, εμείς πρέπει να έχουμε την απαραίτητη ετοιμότητα και να σχεδιάζουμε για όλα τα ενδεχόμενα μη αποκλειομένης και της πολεμικής αναμέτρησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. α)Ηρθε το πληρωμα του χρονου για τη Δυση να ψαξει τους Ελληνες της Ανατολης φευ πριν εκατο χρονια τους αφησε να σφαγιαστουν.β) Η δικαιολογια των ''ομοδοξων'' ηταν οτι τοτε ηταν υπο το καθεστως των αθεων μπολσεβικων, τωρα;γ)Οι δυο μεγαλες δυναμεις συνηργησαν στην υπαρξη και την ενδυναμωση του θηριου ας βρουν τωρα αυτες τον τροπο να το καταβαλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΙ ΔΡΩΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟΙ... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ.....ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ...ΤΙ ΑΛΛΟ ;;;;;;;;;;ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ...ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ....ΜΟΝΟΝ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΤΑΧΕΙ 400 ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι....

    α) ονειρώξεις περί ανασύστασης αυτοκρατορίας....

    β) αλλαζονία, μεγαλομανία, αυταρχισμός και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα του Μεγάλου Ηγέτη ...

    γ) Μπροστά σε κοσμοϊστορικές αλλαγές που πλέον δεν μπορούν να αποφευχθούν, ηττημένος και ταπεινωμένος από τους Κούρδους

    μπροστά στον πραγματικό κίνδυνο του διαμελισμού της χώρας του (και του κινδύνου της δικής του προσωπικής - οικογενειακής ασφάλειας),

    θα τον δούμε όχι απλώς να ακροβατεί και να προκαλεί με μαξιμαλιστικές απαιτήσεις στις διαπραγματεύσεις του με τους πάντες (για να αποσπάσει τα πάντα από όλους), αλλά και να κάνει λάθη που θα καταστρέψουν τη χώρα του.

    ΥΣ Έχω την εντύπωση ότι τα γεγονότα δεν θα έχουν γραμμική εξέλιξη, αντιθέτως θα διαδραματιστούν με τρόπο καταιγιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ως "νέα εδάφη" βλέπουν στην Συρία ως προταρχικό και επείγον στόχο, διά ευνόητους λόγους και αναλόγος την έκβαση αύτου, ως δευτερεύοντα στόχο βλέπουν Κύπρο πάλι διά ευνόητους λόγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Oι Τουρκομογγολοι τα τελευταια 40 χρονια παιρνουν εδαφη μονο απο εμας με την υποκινηση και τη στηριξη βεβαίως των γνωστων συμμαχων μας(Κυπρος,Ιμια κλπ) και των επισης γνωστων ξεπουλημενων ΠΡΟΔΟΤΩΝ(ειναι ολοι αυτοί που ανοιξαν κερκοπορτες,παρεδωσαν τον Οτσαλαν κλπ).
    Αυτοί βεβαίως ειναι οι υπευθυνοι τους οποιους ορισμένοι αναζητούν εναγωνιως να επανελθουν στην εξουσία για να βολευονται και να φορτωνουν τις καταθεσεις τους στην Αλλοδαπη.
    Οι υποψη κυριοι εκτός των αλλων ξεβρακωσαν το κράτος μεταφεροντας ολο τον κλεμενο πλούτο στο εξωτερικό και υποθηκευσαν το κράτος με τα μνημονια ώστε να μην έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ούτε πυρομαχικά για τα άρματα. Που ακουστηκε σε Κράτος με Παγκόσμια πρωτιά στην εμπορική Ναυτηλια να μην υπάρχει ούτε ενα Ναυπηγείο ανοικτό και ρητρα να μην κατασκευάζεται ούτε βαρκα;
    Ο Ερντογαν οπως αναφέρθηκε πιο πανω την εκανε την Τουρκια υπερδυναμη(κατασκευαζει δικα της αρματα,αεροπλανα,πυραυλους,υποβρύχια, ελικοπτερα και εσχατως Ελικοπτεροφορα-Αεροπλανοφόρα κλπ), βεβαίως η ελλειψη ομοιογενειας του πληθυσμού ,το ξυπνημα ολων αυτων και ο ακρωτηριασμος της απο τους ορεινούς (μεχρι προσφατα Τούρκους) μας δίνει την βαθιά ανάσα και το χρόνο για ανασυγκρότηση και ομονοια καθότι οι Μογγόλοι μετα την σφαλιαρα που εφαγαν στην Συρία και στο Ιράκ κοιτανε πρός Κύπρο ,Αιγαίο και Θράκη.
    Εαν τούς δώσουμε και τώρα την ευκαιρία θα πρέπει το Γουδη να μην ειναι μονο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. From: Hellenic Professors and PhDs Electronic Forum [mailto:HELLENIC-PROFESSORS-PHDS@HEC.GREECE.ORG] On Behalf Of EVRIS BILLIS
    Sent: Tuesday, August 2, 2016 2:15 PM

    Δύσκολη η ανάλυση του θέματος για το δει κανείς χωρίς προκατάληψη.
    Όλα δείχνουν, ότι ο Ερτογάν είχε από μακρού στόχο, να εκμουσουλμανίσει την ΕΕ με μεγάλο ποσοστό Τούρκων Μουσουλμάνων.

    Αν και ο εκμουσουλμανισμός δεν ενοχλούσε τους «ηγέτες» της ΕΕ, τους ενοχλούσε ο ηγετικός ρόλος που θα είχε στην ΕΕ, η Τουρκία των 80 εκατομμυρίων. Και κυρίως η αντίδραση των κατοίκων των Ευρωπαϊκών χωρών. Γι αυτό και δύσκολα θα γινόταν δεκτή η Τουρκία στην ΕΕ παρά τις γι αυτό πιέσεις της «ηγέτιδας» δύναμης των ΗΠΑ. Και κοντά σε όλα, ήρθε και το μάλλον «Δυτικό» στρατιωτικό πραξικόπημα.

    Επισημάνσεις για το πραξικόπημα.

    - Πρώτον κατά του Ερτογάν είναι ο τρόπος αντιμετώπισης των στασιαστών, με βασανιστήρια και άλλες ακρότητες.
    - Δεύτερον εναντίον του επίσης είναι ο θρησκευτικός φανατισμός στον οποίον θέλει να στηριχθεί σε μια πολυεθνική Τουρκία

    (ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, https://zenithmag.wordpress.com/2015/04/26/%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7/ ),

    για να δημιουργήσει ένα μουσουλμανικό κοσμικό (;;) κράτος. Διαφορετικό όμως από αυτό του ΙΡΑΝ.
    - Τρίτον οι επεκτατικές του βλέψεις, που σίγουρα δεν βοηθούν σε σταθεροποίηση του καθεστώτος του.

    Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι για το καζάνι που βράζει, την Τουρκία, μπορεί να προβλέψει κανείς σίγουρα ότι η κατάσταση θα αργήσει να σταθεροποιηθεί.

    Από την άλλη θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Τουρκία βρίσκεται στη θέση που υπήρχε κάποτε το Βυζάντιο.

    Και ότι η ΕΕ αποτελεί το αντίστοιχο της Δύσης του τότε Βυζαντίου. Και σίγουρα η αντίστοιχη αυτή «Δύση – ΕΕ», θέλει να χειραγωγήσει την Τουρκία.

    Από αυτή την πλευρά θα πρέπει να θεωρηθεί η αντίδραση του Ερτογάν στην υποδούλωση - χειραγώγηση της χώρας του.

    Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργεί απορίες, πρώτον η στάση προ του πραξικοπήματος (με μάλλον επίδραση των ΗΠΑ), του Ισραήλ,. Όταν προ του σχεδιασθέντος προφανώς πριν πραξικοπήματος που ίσως γνώριζε, συμφιλιώθηκε με την Τουρκία. Δεν θέλω να επεκταθώ στο σημείο αυτό. Είναι όμως γεγονός, ότι το Ισμαήλ, αν επετύγχανε το πραξικόπημα, θα ήταν ωφελημένο. Είναι απορίας άξιο το τι θα κάνει τώρα το Ισραήλ.

    Ο Καθηγητής Χρήστος Γιανναράς, φαίνεται ότι πίστευε και σίγουρα απεδείχθη ορθός, ότι ο Ελληνισμός κινδύνευε περισσότερο από την Δύση-ΕΕ, με ότι αυτή σήμερα εκπροσωπεί, παρά από την Τουρκία.

    Δυστυχώς όμως τόσον ο Ερτογάν όσον και ο Νταβούτογλου απεδείχθησαν πολύ λίγοι για να αντιληφθούν τον ρόλο που τους επεφύλασσε η ιστορία.

    Και αντί ενός «ανατολικού» άξονα ειρήνης και συνεργασίας, αντίβαρου της «δημοκρατικής» Δύσης - ΕΕ, νόμισαν ότι με επεκτατικές βλέψεις θα επανίδρυαν την Οθωμανική τους αυτοκρατορία. Με επιπλέον τον μουσουλμανικό φανατισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επειδή το δικό μου κέντρο του κόσμου, του σύμπαντος όλου είναι η Ελλάδα θα προσπαθήσω να σχολιάσω το άρθρο όσον αφορά το πως πιστεύω ότι επηρεάζει αυτή η κατάσταση την Ελλάδα. Η Τουρκία βρίσκεται στο παιχνίδι υψηλού ρίσκου εδώ και 14 χρόνια έτσι ονόμασε την πολιτική αυτή ο Νταβούτογλου που παραμένει ο στρατηγιστής της Τουρκίας. Αυτή η πολιτική εμπεριέχει το κίνδυνο μεγάλων απωλειών αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε μεγάλα κέρδη. Για τους Τούρκους ασχέτως πολιτικής πεποίθησης το Αιγαίο και η Ακύπρος θεωρείται ζωτικής σημασίας ενώ δεν θα έλεγαν όχι στην Θράκη αλλά ουσιαστικά τους είναι αδιάφορη θα πρέπει να τους την χαρίσουμε για να κάνουν κάτι εκεί. Μια επέμβαση στρατιωτική στην Θράκη είναι πολύ υψηλού κινδύνου και κόστους για την Τουρκία και ποτέ δεν θα την επιχείρησει εκτός και αν αποσύρουμε τον στρατό μας. Οι επιχειρήσεις οι τουρκικές στην Θράκη έχουν και θα έχουν μορφή μαλακής δύναμης εφόσον κρατάμε ένα στρατιωτικό επίπεδο υψηλό. Αντίθετα στο Αιγαίο και στην Κύπρο θα ξαναεπιχειρήσουν να αλλάξουν το όποιο στάτους κβο. Τα εδάφη όσον αφορά την Ελλάδα λοιπόν αφορούν την θάλασα, τα νησιά και την Κύπρο.
    Από εκεί και μετά η Ελλάδα έχει ένα πολύ σημαντικό σε αριθμό ισλαμικό στοιχείο το οποίο είναι παράνομο ουσιαστικά. Το κράτος έπαψε προ καιρού να εφαρμόζει τους νόμους του όσον αφορα την λαθρομετανάστευση και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει με την παρούσα ανθελληνική κυβέρνηση. Χθές ψηφίστηκε δε η κατασκευή τζαμιού στον βοτανικό. Η επιχειρηματολογία δε υπερ της κατασκευής είναι αστεία αλλά και επικίνδυνη. Οι Έλληνες πολιτικοί μαθημένοι στην πολιτική κατευνασμού κατασκευάζουν το Τζαμί για να κατευνάσουν το θηρίο του Ισλάμ. Γράφουν δε ότι λόγω των γεγονότων που συμβαίνουν και λόγω του ότι η Αθήνα είναι η μοναδική ευρωπαική πρωτεύουσα χωρίς τζαμί επιβάλλεται να το κατασκευάσουμε. Φυσικά αυτοαναιρείται το επιχείρημα γιατί η Αθήνα μπορεί να είναι χωρίς τζαμί αλλά είναι και χωρίς τρομοκράτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιπλέον είναι σημαντικό να συμπληρώσω πως χρησιμοποιώντας το εν λόγω επιχείρημα ουσιαστικά δείχνεις τον τρόπο ώστε να σου επιβάλλει ο άλλος τις απαιτήσεις του. Όταν λες ότι εγώ κάνω τα πάντα για να σε κατευνάσω όταν μετά το τζαμί θα αρχίσουν άλλες απαιτήσεις ξέρει τον δρόμο ο άλλος για να σε τρομάξει και στις επιβάλλει.

      Τέλος διάβασα και τις δηλώσεις Μουζάλα οι οποίες είναι δηλώσεις ήττας. Μας είπε ότι αν η Τουρκία θελήσει να μας στείλει λαθρομετανάστες εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό δεν υπάρχει καν επιθυμία αντιμετώπισης μας είπε ότι θα το διαχειριστούμε και μπορεί να περάσουμε δύσκολα αλλά θα συνεχίσουμε να αναπνέουμε....μα και ο Ερντογάν να γίνει πρόεδρος στην Ελλάδα αύριο θα συνεχίσουμε να αναπνέουμε, και περιτομή να κάνουμε και να ασπαστούμε το Ισλαμ θα συνεχίσουμε να αναπνέουμε, το θέμα είναι αν έχει σημασία εφόσον θα έχουμε χάσει την ψυχή μας. Αυτά πρέπει να κοιτάτε για να δείτε με τι σκουπίδια έχουμε να κάνουμε!

      Διαγραφή
  19. Synexeia

    Για να γίνει το τζαμί και να μην γίνει γκέτο η περιοχή γύρω από το τζαμί και για να μην γίνει το Τζαμί όργανο της Άγκυρας, των τρομοκρατών ή δεν ξέρω κι εγώ ποιών άλλων, για να μην γίνει μικρό χαλιφάτο στο κέντρο της Αθήνας που θα χρησιμοποιείται κατά το δωκούν από αλλότριες δυνάμεις θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί πλήρως ο έλεγχος της λειτουργίας του από την πολιτεία. Έχει εξασφαλιστεί κάτι τέτοιο? Όχι φυσικά γιατί ο Σύριζα πρεσβεύει την αποκοπή της θρησκείας εν γένει από την πολιτεία και το τυράκι είναι ο διαχωρισμός εκκλησίας κράτους η φάκα είναι το ισλάμ. Έχει εξασφαλιστεί και έχουν σχεδιαστεί τρόποι ανεξάρτητης λειτουργίας του Τζαμιού από την τουρκική πρεσβεία και τα πακέτα των Εμιράτων ή απλώς θα αγοραστεί η γύρω περιοχή από εμβάσματα του εξωτερικού και θα γίνει άνδρο και έδρα των παράνομων ενεργειών των Τούρκων και Αράβων και Κοσσοβάρων και Τσετσένων εγκληματιών που θα ζητήσουν και την σαρία ώστε να αυτονομηθουν ουσιαστικά? Επειδή με τα μυαλά των πολιτικάντηδων που μας κυβεερνούν το σενάριο δημιουργίας χαλιφάτου εντός Αθηνών φαντάζει πολύ πιθανό επειδή κάτι τέτοια είναι βούτυρακι στο ψωμί του Ερντογάν και γίνονται όργανα διείσδησης τουρκικής και καταριανής στην περιοχή καλό είναι να το ξανασκεφτούν εκεί στο παλιό παλάτι τι έγκλημα πάνε να κάνουν. Όταν είναι ανίκανοι να διαχειριστούν καταληψίες πως θα τα βγάλουν πέρα με την Αλ Νουσρα? Εκτός και αν επιδιώκουν την Λιβανοποίηση της Ελλάδος και την Βηρυτοποίηση της Αθήνας....και εκεί έχουν περάσει και περνάνε πολύ ωραία......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πραγματικά πολύ σημαντικό κείμενο,επειδή διαφαίνονται βασικά κίνητρα δράσης αλλά και η εικόνα της πραγματικότητας μέσα από την οπτική γωνία ανθρώπων που καθορίζουν την τύχη της Τουρκίας. Περιμένω με ανυπομονησία το δεύτερο μέρος!Συνεχίστε τη καλή δουλειά, ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να αναρωτηθώ και για μια "λεπτομέρεια" στην foto από την συνάντηση Μπιναλί Γιλντιρίμ με τον Αμερικανό Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
    Σε όλες τις συναντήσεις αυτές δεν είναι πάγια συνήθεια να υπάρχει σημαία και τού επίσημου επισκέπτη; Εάν σωστά το υποθέτω, προφανώς και αυτή η "λεπτομέρεια" αξιζει να αξιολογηθεί για την "πρωτοποριακή" τουρκική αναίδεια και προσβλητική συμπεριφορά προς τις Η.Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρωτόκολλο με τις δύο σημαίες ισχύει όταν οι δύο που συναντώνται είναι πολιτικοί του ιδίου αξιώματος. Εδώ έχουμε πρωθυπουργό από την μια και ΑΓΕΕΘΑ από την άλλη.

      Διαγραφή
  22. Το 1990 η Ελλάδα δεν αναγνώρισε το Ισραήλ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΣΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΑΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΩΣ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ Ο ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ???? ΜΑΛΛΩΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΙΑΛΕΣ ΟΡΚΟΜΩΣΙΕΣ ΚΙΑΛΕΣ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΚΙΑΛΛΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΟΥΣ........ΑΓΩΝΕΣ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλο το αρθρο , εξισου καλες μαι ευστοχες οι αποψεις των σχολιαστων - γιατι ρε γαμωτο να'μαστε 10.000.000 μονοι μας
    .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το προβλημα μας οσο και αν φαινεται παραδοξο ξεκινησε απο τα συνταγματα του 1821 με τον καθορισμο του τι ειναι Ελληνας και κατ επεκτασην τι ειναι η Ελλαδα...
    Γενικα στα ματια των ξενων και ειδικοτερα των Τουρκων ειναι αποριας αξιον γιατι τα νησια να ανηκουν στην Ελλαδα ( ειδικα τα πλησιεστερα προς τις Μικρασιατικες ακτες ). Οι Τουρκοι γνησιοι ονειροπολοι της Οθωμανικης αυτοκρατοριας θεωρουν πως τα νησια αυτα ( καθως και αλλα εδαφη ) ανηκαν στην Οθωμανικη αυτοκρατορια και τωρα πρεπει να κληροδοτηθουν στους επισημους απογονους της. Και το επειχηρημα τους ειναι η εξης ερωτηση: " ποτε αυτα τα νησια ανηκαν στον Ελληνικο κρατικο κορμο?" Δυστυχως η απαντηση ειναι:"ποτε". Και γι αυτο δεν φταιει κανενας αλλος εκτος απο εμας. Διοτι λογω κομπλεξισμου εχουμε απωλεσει την Εθνικη συνειδηση της Ρωμαιοσυνης η οποια θα ανοιγε πλατιους οριζοντες για εδαφικες διεκδικησεις και θα μας εβγαζε απο την διαχρονικα δυσχαιρη αμυντικη συμπεριφορα...
    Αλλα ποιος να τα ακουσει ολα αυτα? Φωνη βωοντος εν τη ερημω... Εχουμε συνηθίσει στα ιστορκα αλματα που καθοριζουν την ταυτοτητα μας.. Απο τον 4ο αι. π.Χ πηδησαμε στο 1821.. Και απο το 1821 βαδιζουμε στο 0 και στον εθνικο αφανισμο..
    Ακομα και σεις κυριε Καλεντεριδη που με τοσο κοπο και τοση αγωνια πασχετε για την εθνικη μας αναταση, νομιζω πως δεν εχετε ξεφυγει απο το στενο συνδρομο του Ελλαδισμου..
    Η Ελλας κατω απο οποιοδηποτε ονομα -ειτε Ελλας ειτε Ρομανια αλλα παντως οχι Greece που υποδηλωνει αλητες ( αληθεια πως το ανεχομαστε?) - πρεπει να επιστρεψει στη εθνικη της ταυτοτητα. Την Ρωμιωσυνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα ρωμιε...αλλα δεν μας αρκει μονο η ρωμιοσυνη...ο Παλαιολογος συνεδεσε εαυτον με τους Ελληνες προγονους...και στο φιναλε χ...με για την αποψη των τουρκων...Το προβλημα ειναι αυτοι που με μικραν την σκεψιν τους ονομασαμεν Μεγαλους...Το θεμα της Ελλαδας εκλεισε μετα την Συνθηκη της Λωζανης.Αποφασησαν μονομερως, οι διανοητες-πολιτικοι εν Ελλαδι μετα και τις ανταλλαγες ,οτι "αυτα ειναι τα τελικα ορια της Ελλαδος και οτι μεσα σε αυτα θα πρεπει ο Ελληνισμος να μεγαλουργησει" -τρομαρα μας-...Βασει αυτου του δογματος ολοι οι μετεπειτα ηγετισκοι βολευτηκαν και "μεγαλουργησαν" παντιοτροπως...Εξου και το "δεν διεκδικουμε και δεν παραδινουμε τιποτα" με το οποιο που μας ταπρηξε ο σημιτακος,αναγνωρησε παρολα αυτα τα "ζωτικα δικαιωματα" της τουρκιας στο Αιγαιο...Η μοχλευση της συνθηκης της λωζανης ειναι ευκαιρια για την οποια οχι μονο δεν φαινεται ναμαστε προετοιμασμενοι,αλλα αντιθετα φαινεται οτι θα την αφησουμε να προσπερασει γιατι αποφασησαν καποιοι καποτε...η δε ισλαμοποιηση της χωρας δινει αφορμη στον ερντογαν να την αμφισβητησει και δεν φαινεται ναχουμε ουτε καν το σθενος να τον αναχαιτισουμε...

      Διαγραφή
  26. Κατηγορει ουσιαστικα τις ΗΠΑ-Ε.Ε για τις "εξεγερσεις" στην Ανατολικη Μεσογειο και μεση Ανατολη...ξεχνωντας οτι ο Ερτογαν ηταν αναμεσα στους πρωταγωνιστες για την ανατροπη των καθεστωτων στην Μεση Ανατολη ,ειδικοτερα στην Συρια.Τωρα που η αναφλεξη
    του κτυπα την πορτα θυμηθηκε,τον αποσταθεροποιητικο ρολο των Μεγαλων Δυναμεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η ιστορία επαναλαμβάνεται !!! Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή ! Η Τουρκία δεν ξέρει τι κάνει , γι αυτό θα πρέπει να ήμαστε έτοιμοι, έτοιμοι για ολα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η αποψη μου παραμενει: ο ερντογκαν ειναι ο μαγκας της περιοχης...
    Το μελλον του θα εξαρτηθει απο τις συμφωνιες Ρωσιας-ΗΠΑ.,οσο και για τις σχεσεις τουρκιας-ρωσιας.
    Οσο για τους ελληνες πολιτικους,στην παρουσα φαση ασκουν την βλακωδη τακτικη της στρατηγικης υποχωρησης.Αυτη μπορει να οδηγησει στον εξης ενα και μονο δρομο:Εκθεση μεν της τουρκιας στην μανια των δυτικων-ρωσων περιπου ως ενος νεου ισλαμικου κρατους-τρομοκρατη.Προωθηση της δημιουργιας ενος κουρδικου κρατους,διαμελισμο της τουρκιας,αλλα παραμονη σαυτην 60 εκατ μουσουλμανικου πληθυσμου...Παραλληλα εμεις να γεμισουμε ισλαμιστες οι οποιοι θα θεωρουν την ελλαδα(τουλαχιστον η δευτερη γενια και εφοσον προχωρησουν αυτοι οι βλακωδεις νομοι περι ιθαγενειας) ως δικη τους χωρα μη αποδεχομενοι το πολιτικο συστημα και επιβαλλοντας την Σαρια,οπως νομιζω οτι γινεται ηδη στην Θρακη.Αυτο το γεγονος θα μας οδηγησει σε μια σταδιακα μη αναστρεψιμη -παρα μονο με ενα νεο "εμφυλιο" ή εθνικοαπελευθερωτικο αγωνα-μουσουλμανοποιηση...
    Πιστευουμε δε,οτι για ολα αυτα φταινε οι ροθτσαϊλντ...Οχι κυριοι,φταιμε εμεις και η κακη αντιληψη που εχουμε για τον μουσουλμανισμο και για το πως πρεπει να τον χειριστουμε,οπως και το οτι εμεις οι απλοι πολιτες νομιζουμε ο,τι θα ζουμε για παντα στην ευμαρεια και την ειρηνη...Φταιει δηλ. οτι εχουμε χασει τον στοχο μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλα παλι στην ζωη,τιποτα δεν ειναι ασπρο-μαυρο...και ξεχναμε τις απειρες αποχρωσεις του γκρι...

      Διαγραφή
  29. Ποιος να το περιμένε ότι τα δύο άρθρα που να μιλήσω και προσωπικώς μου εφαίνοντο παράξενα θα επιβεβαιώνονταν από τις εξελίξεις εντός μηνός...Ο Ερντογάν πλέον θα κάνει μίξη ισλαμισμού και τουρανισμού και θα προχωρήσει σε προσπάθεια να κάνει την Τουρκία νέα υπερδύναμη από τις τουρκοφυλές της Σιβηρίας ως τους φυτεμένους "πρόσφυγες" μέσα στην Ευρώπη...Κύπρος και Ελλάδα οι πρώτοι στόχοι της ..."αναθεώρησης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.