6/8/16

Η κοκαΐνη δίνει προαγωγές. Η Πρώτη Κυρία και οι Στρατηγοί υπέρ- υπουργοί

(Φωτ: O Nicolas Maduro με τη σύζυγό του Cilia Flores - Anadolu Agency / Contributor)
Το ζήτημα της διακίνησης ναρκωτικών είναι κάτι παραπάνω από μεγάλο στην Βενεζουέλα. Φτάνει εξαιρετικά ψηλά στην πολιτική, διατροφική αλυσίδα και η αλήθεια είναι ότι για αρκετό καιρό δεν έβρισκα τον τρόπο να πιάσω το θέμα χωρίς να χρειαστεί να αυτολογοκριθώ. Τα γεγονότα όμως τρέχουν και οι αποκαλύψεις έχουν ξεπεράσει  πια την παραφιλολογία και τα στοιχεία φωτιά τυλίγουν σιγά σιγά το Miraflores Palace.
Περίπου 9 μήνες πριν η είδηση έσκασε σαν βόμβα. Δυο ανίψια, o Franqui Francisco Flores de Freitas και o Efrain Antonio Campo Flores, της Πρώτης Κυρίας της Βενεζουέλας, συζύγου του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, Cilia Flores συνελήφθησαν στην Αϊτή με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να περάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες 800 κιλά κοκαΐνη. 
Οι εξαίρετοι αυτοί νέοι είχαν μάλιστα διπλωματικά διαβατήρια και το εμπόδιο της διπλωματικής τους ασυλίας ξεπεράστηκε με ειδικά σχεδιασμένη επιχείρηση με την συνεργασία της Interpol και της DEA σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς. Οι πρώτες αντιδράσεις από την σύζυγο του Μαδούρο και το περιβάλλον τους κινήθηκαν όπως συνήθως στα πλαίσια των κατηγοριών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται περί απαγωγής, θέλουν να χτυπήσουν την "επανάσταση", όλα είναι κατασκευασμένα κλπ. αλλά μετά από κάποιους μήνες ουσιαστικά έπεσε σιωπητήριο και το θέμα μέχρι σήμερα αντιμετωπιζόταν σαν να μην υπάρχει, τουλάχιστον επίσημα.

Για τη συνέχεια liberal

1 σχόλιο:

  1. Ο πρώτος σωματοφύλακας του Τσάβες, τον ελεύθερο χρόνο του έδινε πληροφορίες στην DEA για ένα επίσης κατασκευασμένο σκάνδαλο διακίνησης ναρκωτικών με αρχηγό τον Τσάβες.

    Σημειωτέον ότι ο εν θέματι "σωματοφύλακας" που ο Τσάβες εμπιστευόνταν πλήρως ήταν αυτός που παρακολουθούσε τι έτρωγε καθημερινά ο Τσάβες ώστε να μην το δηλητηριάσουν οι Αμερικάνοι.

    Ο Τσάβες πέθανε από καρκίνο όπως "συμπτωματικά" αρώστησαν ή πέθαναν τόσοι Αντιαμερικάνοι ηγέτες στην Ν. Αμερική, ενώ ο "σωματοφύλακας" την έχει κοπανήσει στην Αμερική, ως προστατευόμενος μάρτυς της DEA.

    Το δε σκάνδαλο με τα ναρκωτικά απεδείχθη τελικά ότι ήταν παραμύθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.