31/8/16

Κυπριακό: Προϋποθέσεις Αιφνιδιασμού στο θέμα των Εγγυήσεων

του Φοίβου Κλόκκαρη*
Με αφορμή τη συζήτηση του κεφαλαίου των εγγυήσεων στις διακοινοτικές συνομιλίες, επανέρχομαι στην επισήμανση του κινδύνου να υποστούμε αιφνιδιασμό από την Τουρκία, όπως ανέλυσα και σε άρθρο μου στη εφημερίδα «Σημερινή» την 6 Οκτωβρίου 2015 με τίτλο «Τουρκική κυριαρχία σε όλη την Κύπρο χωρίς στρατιωτική δράση».

Η Τουρκία λόγω της λανθασμένης στρατηγικής μας (διακοινοτικές συνομιλίες (ΔΣ) – λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας (ΔΔΟ) τύπου σχεδίου Ανάν) της αδράνειας και υποχωρητικότητας μας, πέτυχε στο Κυπριακό δύο επιμέρους στόχους, που συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της στοχοθεσίας της για έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου μέσω της λύσης που συζητείται, και συγκεκριμένα:

1.      Να μετατρέψει τα κατεχόμενα σε επαρχία της με τον συστηματικό εποικισμό, την ισλαμοποίηση των κατεχομένων και την πλήρη εξάρτηση από την Τουρκία της υποτελούς διοίκησης που εγκατέστησε στο νησί, μέσω ενεργειών προσάρτησης και διμερών συμφωνιών σε όλους τους τομείς (οικονομία, ασφάλεια, κρατική λειτουργία, ενέργεια, επικοινωνίες κ.ά.)

2.      Να τεθούν οι βάσεις λύσης Τουρκικών όρων στο Κυπριακό. Το πέτυχε με το κοινό ανακοινωθέν της 11 Φεβρουαρίου 2014, που ουσιαστικά προβλέπει διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) και αντικατάσταση της από συνεταιρισμό δύο «Constituent States», που θα έχουν πολιτική ισότητα, όπως προέβλεπε και το σχέδιο Ανάν. Ήδη στις συνομιλίες συμφωνήθηκε συναπόφαση των δύο κρατιδίων για όλα τα θέματα εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. Αυτό σημαίνει κατάργηση της αρχής της πλειοψηφίας στη λήψη αποφάσεων, αδιέξοδα (ΒΕΤΟ) στη λειτουργία του κράτους και κατάρρευση του ή προσαρμογή των Ελλήνων της Κύπρου στις Τουρκικές θέσεις για να μην καταρρεύσει. Η Τουρκία στο δικέφαλο κράτος που οικοδομείται, θα επιβάλλει τις θέσεις της, μέσω του Τουρκοκυπριακού κρατιδίου. Αυτό θα είναι πλήρως εξαρτημένο από αυτήν μέσω της πλειοψηφίας των εποίκων και των διμερών συμφωνιών (είχαν ενσωματωθεί και στο σχέδιο Ανάν) και θα υποστηρίζει τα συμφέροντα της Τουρκίας σε βάρος εκείνων του Κυπριακού κράτους.

Η διασφάλιση από την Τουρκία των δύο πιο πάνω στόχων, της παρέχει την δυνατότητα να αποδεχθεί ακόμα και κατάργηση ή τροποποίηση των εγγυήσεων, αφού με τη λύση θα είναι παρούσα στη Κύπρο και θα ασκεί κυριαρχία σε όλο το νησί. Στη περίπτωση αυτή θα κερδίσει και τις εντυπώσεις διεθνώς, ως το μέρος που επιδεικνύει καλή θέληση για τη λύση και θα μας αιφνιδιάσει.

Τα στρατηγικά λάθη της ΚΔ, να ακολουθεί επί 40 χρόνια αναποτελεσματική πολιτική στο Κυπριακό (ΔΣ-ΔΔΟ), να παραμένει αδρανής στις συστηματικές ενέργειες της Τουρκίας για προσάρτηση των κατεχομένων (η μη αντίδραση κράτους στις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων του από άλλο κράτος, όπως η μεταφορά νερού με αγωγό από Τουρκία, συνιστά διαδικασία διαμόρφωσης διεθνούς εθίμου σε βάρος του) και να αποδεχθεί το κοινό ανακοινωθέν της 11 Φεβρουαρίου 2014, έτυχαν εκμετάλλευσης από την Τουρκία, η οποία πέτυχε νέες επιβαρύνσεις για τον Ελληνισμό της Κύπρου και διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις να μετατρέψει το νησί μας σε προέκταση της, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Έστω και την ύστατη θα πρέπει να αντιδράσουμε με αναθεώρηση της στρατηγικής μας στο Κυπριακό. Επειδή εισηγήσεις για αναθεώρηση έγιναν από άτομα, κινήσεις και κόμματα, αλλά επί ματαίω, μόνη μας καταφυγή είναι ο λαός. Να γίνει επείγουσα δραστήρια και ορθή ενημέρωση του λαού, με ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων που διαφωνούν, προκειμένου ο λαός με την ψήφο του σε ένα δημοψήφισμα, να ανακόψει τη λύση που οικοδομείται και οδηγεί σε κράτος παράλυσης και τον Ελληνισμό της Κύπρου σε Τουρκική υποτέλεια.


*αντιστράτηγος ε.α.    

5 σχόλια:

  1. Ο «συναισθηματικός δεσμός», που είχε σχεδιασθεί από μακρού και που ξεφουρνίστηκε πρόσφατα αιφνιδιαστικά, αποτελεί τη ρατσιστική συνταγή αποκλεισμού εσαεί της μετατροπής της Κύπρου σε ενιαίο κράτος. Και οδηγεί συνεπώς και σε σίγουρο ταχύ ή το πολύ βαθμιαίο εκτουρκισμό της.

    Εν ολίγοις ο τουρκικός και Ανανστασιακός «συναισθηματικός δεσμός», επιτρέπει στους ήδη μεταξύ 52 και 62 ετών και άνω, να επιστρέψουν στα κατεχόμενα σπίτια τους.

    Και αν δεχθούμε ότι αυτοί που το 1974 ήταν 10 έως 20 ετών δημιούργησαν την ζωή τους και δεν θα επιστρέψουν, ουσιαστικά η λύση επιτρέπει σε υπερήλικες, να γυρίσουν στο μέρη τους για να πεθάνουν. Και σίγουρα θα τους δέχονται με πολλές «αγάπες και τιμές» ως «φιλοξενούμενους».

    Την τουρκική αυτή λύση θα την γαρνίρουν με αποζημιώσεις κτλ, για να εξαγοράσουν την συναίνεση – αυτοκτονία του Ελληνισμού της Κύπρου. Που ήταν καθήκον του νεοταξικού παγκοσμιοποιημένου τουρκοδιεθνιστή Αναστασιάδη, να αποκλείσει λύση αυτοκτονίας του Ελληνισμού της Κύπρου

    Και τότε τι πρέπει να γίνει αντί της εν εξελίξει προδοτικής λύσης αφανισμού του Ελληνισμού της Κύπρου με συγχωροχάρτι και ευλογίες στην κατοχή;;

    Η λογική απάντηση είναι απλή. Απαιτείται λύση που να προωθεί συστηματικά τη μελλοντική πλήρη ενοποίηση της Κύπρου σαι ένα κράτος

    Για αυτό μαζί με πολλά άλλα, η πραγματική λύση θα πρέπει να προβλέπει τα εξής βασικά. Ήτοι;
    1. Άμεση εφαρμογή του Ευρωπαϊκό κεκτημένου ελευθερίας διακίνησης, εργασίας και εγκατάστασης όλων των Κυπρίων παντού στην Κύπρο
    2. Κεντρική κυβέρνηση με ασφαλή θεσμοθετημένη αρμοδιότητα, ελέγχου των θαλάσσιων συνόρων όλης της Κύπρου, με αποκλεισμό εισόδου λαθρομεταναστών εκ Τουρκίας.
    3. Έλεγχο από την κεντρική κυβέρνηση, των αφίξεων, σε όλα τα λιμάνια και αεροδρόμια της Κύπρου, καθώς και των αδειών παραμονής και των πολιτογραφήσεων.
    4. Να καθορίζει τα επόμενα βήματα σχεδιασμένα ενοποίησης της Κύπρου σε ένα κράτος.

    Χωρίς τα ανωτέρω βασικά, ο εκτουρκισμός θα επέλθει σίγουρα και ταχέως, σύμφωνα με τα από μακρού τουρκικά σχέδια. Σταματήστε άμεσα το εν εξελίξει έγκλημα.
    Ευριπίδης Μπίλλης


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ unknown Δε Διατίθεται Προφίλ
      Παρακαλούμε όπως ολοκληρώσατε τη καταχώρηση του ονόματος σας

      Διαγραφή
    2. Επειδή η google μου κατάργησε πρώτα το euripidesb173@gmail.com, μετά το ecbgr123@gmail.com που το επανέφερε μετά αλλά δεν γνωρίζω πότε θα το ξανακαταργήσει "δημοκρατικά", σας παρακαλώ να θέσετε το email μου empillis@ath.forthnet.gr. Ή το euri@central.ntua.gr
      Ευριπίδης Μπίλλης
      Συνταξιούχος Καθηγητής ΕΜΠ

      Διαγραφή
  2. Το χαντάκωμα της υπόθεσης της Κύπρου που αποτελεί την αφετηρία της ολίσθησης -με γοργή επιτάχυνση-του ελληνισμού στο κατήφορο της απώλειας, είναι προϊόν των παράλληλων φαινομένων, της "συμμαχο"δουλείας και της επιτεινόμενης ηθικής εξαχρείωσης των πολιτικών ηγεσιών. Αρχίζει με την αποδοχή από τον Στέφανο Στεφανόπουλο, υποψήφιο για την διαδοχή του Παπάγου, προφανώς μέ υπόδειξη Φρειδερίκης, της δόλιας βρετανικής πρότασης για τριμερή διάσκεψη, Βρετανίας, Ελλάδος, Τουρκίας. Εξόφθαλμη παγίδα μετέβαλλε το Κυπριακό από ελληνο-βρεταννική εκρεμότητα από τους 1ου Π.Π., σε τριμερή. Με την αποδοχή και συμμετοχή της, η Ελλάδα, δια Στεφανόπουλου, αναγνώριζε την Τουρκία ως ισοδύναμο δικαιούχο- ενώ έως τότε ούτε η ίδια η ΄Αγκυρα δεν είχε εγείρει ανάλογες διεθνείς αξιώσεις.
    Τώρα φθάνουμε αισίως στον επίλογο, με τον θρίαμβο της πολιτικής υποτέλειας και της ηθικής εξαχρείωσης, με ηγεσίες τρέμουσες της φυλακής τα σίδερα ή το ικρίωμα, με το δικαστικό άνοιγμα εκρηκτικών φακέλων, για εσωτερικά και διεθνή εγκλήματα, και λειτουργούσες -με εντολές τηλεκοντρόλ- ως ηλεκτρονικές μαριονέτες της κας Νούλαντ και του κου Μπάϊντεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημαντικώτατες επισημάνσεις Αστέριε! Μπράβο, αυτή είναι και η αρχή του δράματος που συνεχίζεται και, θα συνεχίζεται άν δεν παρέμβει ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ο παράγων λαός. Η κυρίαρχη αστική τάξη της Ελλάδας -το πιό άνεπτυγμένο και κυρίαρχο τμήμα της,ο Εφοπλισμός, βολεύεται με το κουμαντάρισμα από τον ιμπεριαλισμό και τους Τούρκους. Αυτό, από την εποχή του Ελ. Βενιζέλου το 1931 όπου καταδίκασε απερίφραστα τον αυθόρμητο ξεσηκωμό του κυπριακού ελληνισμού.
      Καί το βιολί συνεχίζεται με άλλα κόλπα!
      Απόστολος

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.