25/8/16

Οι Κούρδοι ας μάθουν από το πάθημα των Παλαιστινίων

Επειδή δεν εκφράζω τα συμφέροντα κανενός παρά μόνο της Ελλάδας, θεωρώ ότι η άποψη μου  έχει αντικειμενικότητα. 
Οι Κούρδοι θα την πατήσουν όπως την πάτησαν και οι Παλαιστίνιοι. Έφτασε ο Αραφάτ κοντά στη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους αλλά το λάθος του ήταν ότι επέμενε να είναι πρωτεύουσα του νέου κράτους η Ιερουσαλήμ. Στη συνέχεια άρχισαν οι εχθροπραξίες με τους Ισραηλινούς, διακόπηκαν οι συνομιλίες, επικράτησαν οι φανατικοί της Χαμάς και σήμερα δεν μιλάει κανείς για Παλαιστινιακό κράτος. Έπρεπε ο Αραφάτ να δεχτεί τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιεριχώ. Το κράτος θα αποκτούσε υπόσταση και αργότερα θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερα. Εξάλλου το νέο ελληνικό κράτος όταν δημιουργήθηκε δεν είχε τα όρια που έχει σήμερα.

Ας πάμε τώρα στους Κούρδους. Ποιος κίνησε γη και ουρανό για να πέσει ο Οτσαλάν σε τουρκικά χέρια; Οι Αμερικάνοι.
Πώς λοιπόν μπορούν οι κούρδοι να βασίζονται στους Αμερικάνους;
Διότι υπάρχει μια φήμη ότι έχουν αποφασίσει οι Αμερικάνοι τον διαμελισμό της Τουρκίας και τη δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.
Πού ήταν οι Αμερικάνοι όταν οι εξοπλισμένοι απ' αυτούς Ισλαμιστές αφάνιζαν τους Κούρδους Γεζιντί;
Αν δεν είχαν επέμβει οι Ρώσοι τώρα θα είχαμε το Ισλαμικό κράτος και οι Κούρδοι θα είχαν υποστεί γενοκτονία.
Οι Ρώσοι έσωσαν τους χριστιανούς, τους Κούρδους αλλά έσωσαν και τον Άσαντ και το ξέρει.
Εάν τον αφήσουν, χάθηκε.
Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι Κούρδοι είναι να ζητήσουν τη μεσολάβηση των Ρώσων για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες με τις κυβερνητικές δυνάμεις και στη συνέχεια με την παρέμβαση της Ρωσίας προς τον Άσαντ να δημιουργηθεί το ανεξάρτητο κουρδικό κράτος έστω και μικρό σε πρώτη φάση.
Ο Άσαντ δεν πρόκειται να αρνηθεί σε ότι ζητήσουν οι Ρώσοι.
Οι τελευταίοι δεν είναι αντίθετοι στη δημιουργία κουρδικού κράτους αρκεί αυτό να μην είναι αμερικανικό προτεκτοράτο.
Εάν συνεχίσουν οι Κούρδοι να βασίζονται στους Αμερικάνους σε λίγο θα αδειαστούν από αυτούς και θα αναπολούν όπως οι Παλαιστίνιοι την χαμένη ευκαιρία.
Η ειρήνη θα φέρει τα καλά και όχι ο πόλεμος.

Economist

10 σχόλια:

  1. Economist
    αρκετά από τα στοιχεία του σημειώματός σου, δεν είναι ακριβή.
    Τους Γεζιντί τους έσωσε κυρίως η παρέμβαση του ΡΚΚ και των ΗΠΑ και στη συνέχεια των πεσμεργκά του Μπαρζανί.
    Έχεις κι άλλα στοιχεία που δεν είναι ακριβή, δεν έχω χρόνο να τα αναλύσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάββα, θυμάμαι στην τηλεόραση τους Κουρδους που προσπαθούσαν κατά χιλιάδες να ξεφύγουν από τους τζιχαντιστες. Αν έκανα λάθος τη φυλή, δεν ήταν από πρόθεση.

      Διαγραφή
  2. Δε νομίζω ότι έφτασε ποτέ κανείς κοντά σε παλαιστηνιακό κράτος.Κάθε φορά που πήγαινε να γίνει κάτι τέτοιο κάποια περίεργη τρομοκρατική ενέργεια εμφανιζόταν και είχαμε πολέμο.Πάντως οι Κούρδοι και οι Παλαιστήνιοι έχουν πολλά κοινά στον αγώνα τους και την διαίρεση τους από τις υπέρτερες δυνάμεις που αντιμετωπίζουν...Άλλοι έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι αλλά ο αγώνας των λαών είναι αυτός που μένει στην ιστορία και θα γράψει ιστορία κάποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Όλα για όλα, οι συνομιλίες είχαν φτάσει στην επιλογή της πρωτεύουσας. Κάποιοι λένε ότι η Χαμάς ήταν δημιουργία των Ισραηλινών. Δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι αλήθεια. Το μόνο που προκύπτει από την λογική είναι ότι ο φανατισμός έβλαψε τα συμφέροντα των παλαιστινιων. Μακριά από φανατισμούς γιατί οι φανατικοί είναι τα πιο εύκολα πιόνια.

      Διαγραφή
    2. Διόλου απίθανη η δεύτερη πρόταση.Σίγουρα πάντως οι Αδερφοί Μουσουλμάνοι παρακλάδι των οποίων είναι η Χαμάς στις αρχές τους είχαν άριστες σχέσεις με την Intelligence Service.Από κει και πέρα βέβαια απομακρύνθηκαν και αυτονομήθηκαν εξ ου και η ανάγκη ίδρυσης άλλων χειρότερων υποτύπων Αλ Κάιντα,ΙΣΙΣ και λοιπά.Άλλωστε στη Συρία δεν ενδοιμούσαν ώστε να χρησιμοποιηθούν.

      Διαγραφή
  3. Ας σταματησουν καποιοι με την ρωσολαγνεια. Μονο οι ρωσοι πρακτορες μιλανε ακομα για ξανθο γενος. Βαρεθηκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που την είδες την ρωσολαγνεια; Και που διάβασες σε δικό μου κείμενο περί "ξανθού γένους"; Το μόνο που έγραψα είναι ότι εάν θέλει να επιβιώσει ή Ρωσία μακροπρόθεσμα πρέπει να βγάλει από τη μέση την Τουρκία. Εγώ αν ήμουν στη θέση του Πουτιν αυτό θα έκανα. Το τι θα κάνουν οι Ρώσοι είναι δικό τους θέμα. Όσο για τους πράκτορες αυτοί μένουν στα κέντρα εξουσίας και όχι σε μικρές επαρχιακές πόλεις όπου μένω εγώ. Είμαι μόνο με την Ελλάδα. Εάν δεν σ' αρέσει πρόβλημά σου.

      Διαγραφή
  4. Ο διαμελισμός της Τουρκίας είναι προαποφασισμένος και απλώς περιμένουμε το πλήρωμα του χρόνου που όπως φαίνεται πλησιάζει επικίνδυνα για τους Τούρκους. Το παγκόσμιο γεωπολιτικό και οικονομικό σύστημα όπως έχει δομηθεί πνέει τα λοίσθια. Το κουρδικό έμεινε στο ¨ράφι¨επί έναν αιώνα προκειμένου ο Σιωνισμός να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να χρησιμοποιήσει το κουρδικό για την εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων. Το ίδιο έγινε με τους Έλληνες το 1821, με τους Τούρκους το 1922 και με πολλούς άλλους όπου το χαρτί του εθνικισμού χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθούν εθνικά κράτη-προτεκτοράτα που θα εξυπηρετούν τους σκοπούς των Μεγάλων Δυνάμεων και των σιωνιστών αφεντικών τους.Όλα έχουν ως σκοπό τη δημιουργία μιας ολοκληρωτικής Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, μιας Παγκόσμιας Δικτατορίας που όμοια της δεν έχει ξαναπεράσει. Αν δούμε το χάρτη της Μέσης Ανατολής-Μεσογείου-Βαλκανίων όλοι "καίγονται" και το Ισραήλ "χτενίζεται". Ο Σιωνισμός χρησιμοποίησε τους Έλληνες από το 1821-1920 και μετά τους πέταξε σαν μπανανόφλουδα μόλις πιστεψαμε οι ανόητοι ότι θα μπορούσαμε να έχουμε στην πλήρη κατοχή μας την πιο στρατηγική περιοχή της γης , την Ανατολική Μεσόγειο , τα Δαρδανέλια και τη Μαύρη Θάλασσα. Μετά ήρθαν οι "τούρκοι" του Κεμάλ και τους χρησιμοποίησαν επί άλλον ένα αιώνα από το 1920-σήμερα ως προτεκτοράτο για να υλοποιούν τα σχεδιά τους. Και μόλις αποφάσισαν οι ανόητοι οι Τούρκοι ότι θα ξαναγίνουν αυτοκρατορία που θα ελέγχει την ίδια περιοχή βγήκε απο το χρονοντούλαπο το έθνος των Κούρδων που και καλά είναι ηθικό και δίκαιο να αποκτησουν κράτος. Όχι ότι δεν είναι, αλλά όταν πέφτουν όλα τα σύνορα και όλοι μας μιλούν για την παγκοσμιοποίηση και την υποχώρηση του εθνικού κράτους προκειμένου να δημιουργηθούν υπερεθνικά κράτη ακούγεται τρελό οι ίδιοι να θέλουν να συστήσουν το εθνικό κράτος των Κούρδων. Κλείνοντας να πούμε ότι Κουρδικό κράτος θα δημιουργηθεί,αυτό είναι τετελεσμένο. Οι Τούρκοι θα διαμελιστούν γιατί ο ρόλος τους στην παγκόσμια ιστορία ολοκληρώνεται με την απέλπιδα προσπάθεια του Ερντογάν να ξανασυστήσει χαλιφάτο και την νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία. Έχει ξεκινήσει με αυτό το όνειρο και νόμιζε ότι το είχε στη χούφτα του. Δεν μπορεί να ξαναγυρίσει στην κακομοιριά του υπάκουου σκύλου της Αμερικής και του Ισραήλ. Μοιραία θα συγκρουστεί και μάλλον θα τον ρίξουν εσκεμμένα στα δόντια της Ρωσίας. Και ναι το ξανθό γένος δεν υπάρχει για να μας βοηθά. Την πάρτη του κοιτάζει. Αυτό εχει ιστορικά αποδειχτεί πολλές φορές τους τελευταίους τρεις αιώνες. Οι γεωπολιτικές συνθήκες όμως θα είναι τέτοιες που θα αναγκαστεί να μας υποστηρίξει, προς το δικό του πάντα συμφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέφανε, πολλές από τις σκέψεις σου έχουν σωστή βάση. Όπως λέει και ο λαός Τούρκοι, Αμερικάνοι και Ισραηλινοι "είναι κώλος και βρακί". Κανένας διαμελισμός της Τουρκίας δεν είναι δεδομένος. Τη μόνη χώρα που βλέπω ότι την οδηγούν για διάλυση είναι η Ελλάδα. Πολλοί Έλληνες αξιωματικοί φοβούνται ότι συμφέρει την Τουρκία με τις ευλογίες των Αμερικάνων να ανταλλάξει ένα μέρος του ορεινού Κουρδιστάν με Θράκη, νησιά, αιγαίο κ.λπ.
      Θα δεις όταν κινδυνέψει η Τουρκία πως θα τρέξουν όλοι για να την βοηθήσουν.

      Διαγραφή
  5. Βρίσκω τη λογική του άρθρου πολύ σωστή.
    Ο ασφαλέστερος δρόμος για τους Κούρδους να φτιάξουν κράτος είναι σε συνεννόηση με τους Ρώσους και τη σύμφωνη γνώμη Άσαντ. Κράτος μικρό ίσως αυτόνομο στην αρχή και οχι τελείως ανεξάρτητο σε εδάφη ανατολικά του Ευφράτη αμιγώς Κουρδικά. Τον Άσαντ το συμφέρει να κρατήσει ολόκληρη τη χώρα υπο την εξουσία του με αυτή τη μικρή απώλεια, στη πραγματικότητα θα είναι θρίαμβος για αυτόν. Οι Ρώσοι θα ήταν οι εγγυητές για την τήρηση της συμφωνίας και όλοι μαζί θα καθάριζαν ευκολα τη Συρία αφήνοντας τους Τούρκους έξω απο το παιχνίδι.
    Ούτως ή άλλως ανεξάρτητο Κουρδιστάν χωρίς τα τουρκικά εδάφη ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει, μέχρι τότε θα έπρεπε να αρκεστούν σε αυτονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.