23/9/16

Καταπέλτης για την ελληνική δικαιοσύνη & τις ποινές της & η απουσία του δημοσίου σε δίκη για πλαστά επιδόματα τυφλότητας.


Πριν λίγες μέρες το τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή σε 79 κατηγορούμενους, για πλαστά επιδόματα τυφλότητας. Σε ότι αφορά την οφθαλμίατρο του νοσοκομείου που χορήγησε τις ιατρικές γνωματεύσεις, το δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη της, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών.
Άξιο προσοχής είναι πως : 

1. το δημόσιο ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, 
2. δεν έχει ασκηθεί αγωγή εκ μέρους του δημοσίου για να επιστραφούν τα χρήματα που τους «χάρισε» μέσω των επιδομάτων.

Σε άλλα νέα, χθες κατηγορούμενη που πλαστογράφησε απολυτήριο δημοτικού για να προσληφθεί ως καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών ! ! ! !. Παρά την μη ύπαρξη του τυπικού προσόντος, η γυναίκα αυτή εργαζόταν 20 χρόνια και καθάριζε. Σαφώς και έπρεπε να καταδικαστεί. Κάθε παράνομη πράξη πρέπει να τιμωρείται, όχι όμως εξαντλώντας όλη μας την αυστηρότητα σε ένα μεμονωμένο περιστατικό, χωρίς να συνυπολογίσουμε όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους. Σκοπός της ποινής, δεν είναι η εκδίκηση, αλλ’ ο σωφρονισμός αυτού που διέπραξε το αδίκημα και ο παραδειγματισμός των άλλων.
Ο Τσεζάρε Μπεκαρία στο έργο του «Περί εγκλημάτων και ποινών» αναφέρει κάτι που πολλές φορές ξεχνάμε «η ποινή που θα επιβληθεί είναι αναγκαίο να έχει έναν εξαγνιστικό, καθαρτικό χαρακτήρα, μ’ άλλα λόγια να παίξει ένα ρόλο νουθέτησης κι όχι να φορτίζεται με το στοιχείο της εκδίκησης, γιατί τότε πια η τιμωρία παύει να είναι ποινή. Τιμωρία στ’ αρχαία ελληνικά σημαίνει, σε πρώτη σημασία, βοήθεια, αρωγή, συνδρομή».



ανάρτηση  

2 σχόλια:

  1. Οταν λεμε οτι η δικαιοσύνη είναι τυφλή μάλλον αυτό εννοει συν οτι κ το δημόσιο έχει στραβομάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλη μου φαίνεται και εμενα η ποινη της καθαρίστριας. Να μην ξεχνάμε όμως ότι στην Ελλάδα στερούμαστε ποινων. Και αυτή της καθαρίστριας θα μειωθεί στο επόμενο δικαστήριο, θα γίνει αναξια λόγου. Αφου οι δικηγόροι καο οικιστές κερδίσουν κι άλλα εύκολα χρήματα. Αθάνατη Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.