2/9/16

ΔΙΚΑΙΩΣΗ! Οι αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κυρίας Ξένης Δημητρίου

Η δικαίωση για την εγκληματική διόγκωση του ελλείμματος
Οι αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κυρίας Ξένης Δημητρίου
Ρεπορτάζ
Βάσω Παλαιού
Μια μεγάλη εισαγγελική έρευνα, η οποία έχει ως έναυσμα τα δημοσιεύματα της «δημοκρατίας» σχετικά με τις παρασκηνιακές διαδικασίες για τη σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, αρχίζει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας υπό την εποπτεία του προϊσταμένου της Ηλία Ζαγοραίου. Την παραγγελία για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε χθες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ζητώντας να διερευνηθούν από τις εισαγγελικές Αρχές τα δύο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» για το σκανδαλώδες ζήτημα.
Πρόκειται για τα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας στις 29 Αυγούστου με τίτλο «Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και σιωπηρά» και στις 31 Αυγούστου με τίτλο «Οι δύο διαρρήξεις για τα ντοκουμέντα “φωτιά” - Η συνωμοσία της Eurostat που έχει και ποινικές ευθύνες», τα οποία υπογράφει ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης. Η εντολή της κυρίας Δημητρίου προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών είναι να ερευνηθεί το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων της «δημοκρατίας» και να διαπιστωθεί εάν προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων εγκλημάτων.
Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς, όπως εξηγούν δικαστικοί κύκλοι στη«δημοκρατία», για πρώτη φορά από το 2011 και μετά, όταν είδαν το φως οι καταγγελίες για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, μπαίνουν στο στόχαστρο της ελληνικής Δικαιοσύνης και τα στελέχη της Eurostat και η διάπραξη τυχόν ποινικών ευθυνών εκ μέρους τους.
Οπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», υπάρχουν απόρρητα mails της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και της Eurostat, με τα οποία συνεργάτες του προέδρου της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, του Γερμανού Βάλτερ Ραντερμάχερ, έδιναν απευθείας εντολές στον πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου και σε άλλα μέλη της... ανεξάρτητης Αρχής για τις μεθόδους που θα χρησιμοποιήσουν για να αλλοιωθεί το έλλειμμα.
Αυτά τα mails, μάλιστα, φέρεται ότι έγιναν δύο φορές στόχος... αγνώστων προ διετίας, οι οποίοι επιχείρησαν να τα αποσπάσουν και να τα εξαφανίσουν με διαρρήξεις που έγιναν τόσο στο πατρικό σπίτι του τέως διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Νίκου Στρόμπλου στην Αίγινα όσο και στο αυτοκίνητο της ανακρίτριας που χειριζόταν την υπόθεση των ποινικών ευθυνών του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου.
Στο πλαίσιο της νέας εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση, η οποία «σηκώνει αυλαία» από σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να ζητηθούν όλα τα επίμαχα έγγραφα τα οποία περιλαμβάνονται και στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., καθώς και οι μέχρι σήμερα κρίσεις της Δικαιοσύνης για το ζήτημα, όπως η πρόσφατη απόφαση του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία αναιρέθηκε η απαλλαγή του κ. Γεωργίου ως προς την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009.
Υπενθυμίζεται ότι το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, πριν από λίγες εβδομάδες, έκανε -εν μέρει- δεκτή την αναίρεση που άσκησε τον Σεπτέμβριο του 2015 η νυν εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου (τότε είχε τον βαθμό της αντιεισαγγελέως) και αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (υπ' αριθμ. 1149/2015), με το οποίο απαλλάχθηκαν από το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέας Γεωργίου και ακόμα δύο προϊστάμενοι υπηρεσιών, ο Κωνσταντίνος Μολφέτας και η Αθανασία Ξενάκη.
Το ζήτημα παραπέμφθηκε για νέα κρίση ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, το οποίο στο προσεχές διάστημα θα αποφασίσει εκ νέου για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.
Ναι μεν αλλά (τώρα) από τον Γιώργο Χουλιαράκη
Χωρίς καμιά αναφορά στα επίμαχα στατιστικά στοιχεία του 2009 και με διατύπωση που επιχειρεί να ισορροπήσει μεταξύ της απαίτησης των θεσμών να στηρίξει η κυβέρνηση την ΕΛ.ΣΤΑΤ. και της ικανοποίησης του εσωτερικού ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ανέλαβε χθες να βάλει τέλος στη διελκυστίνδα κυβέρνησης - Κομισιόν.
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και τα στοιχεία της Eurostat» δήλωσε ο κ. Χουλιαράκης στη Βουλή και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση δεν αμφισβητεί τα στοιχεία στα οποία στηρίχθηκε η συμφωνία του Αυγούστου του 2015, εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.»
Με τη θέση της Κομισιόν στο θέμα ευθυγραμμίστηκε πλήρως χθες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), διά του εκπροσώπου του, Τζέρι Ράις: «Το Ταμείο συμμερίζεται την ανησυχία των Ευρωπαίων για τις δημόσιες δηλώσεις επί του θέματος.
Υπάρχει σημαντική πρόοδος στα στατιστικά στοιχεία από το 2010 και μετά, κι αυτό θα πρέπει να προστατευθεί». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «θα συνεργαστούμε με τις ελληνικές Αρχές για να βεβαιωθούμε ότι τα στοιχεία που φθάνουν σε εμάς είναι ακριβή».
Στο μεταξύ, ο κ. Χουλιαράκης εμφανίστηκε χθες βέβαιος ότι το 2016 θα κλείσει με το προβλεπόμενο πρωτογενές πλεόνασμα (0,5% του ΑΕΠ), ενώ υποστήριξε ότι «η εικόνα της οικονομίας είναι συμβατή με την πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών για τέλος της ύφεσης στο μέσον του 2016 και αρχή ανάκαμψης». 
Εχασαν την ψυχραιμία τους ΓΑΠ - Παπακωνσταντίνου
Θράσος απύθμενο από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο twitter σχολιάζει τα πρωτοσέλιδα της «δημοκρατίας»για το έλλειμμα του 2009.
Ο «εντεταλμένος» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου χρησιμοποιεί μερικούς βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τις αποκαλύψεις μας: «Σανού συνέχεια σήμερα! Διαρρήξεις σε αυτοκίνητα, “καουμπόυδες” της Γιούροστατ που δίνουν οδηγίες (απίστευτο!) κ.λπ. Πλοκή αντίστοιχη της απόπειρας δολοφονίας Καραμανλή»! Και με ειρωνικό τόνο κατέληξε. «Μία λύση υπάρχει μόνο! ΤΩΡΑ ποινική δίωξη κατά Γιούροστατ!!», θέλοντας να απαξιώσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ίσως επειδή το θέμα τον αφορά άμεσα!
Την ίδια ώρα, επίθεση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου εξαπέλυσε το ΚΙΔΗΣΟ, κατηγορώντας την για «επιλεκτικότητα». Χθεσινή ανακοίνωση του κόμματος Παπανδρέου ανέφερε: «Η κυρία Δημητρίου ερευνά, αρκούμενη στην εφημερίδα “δημοκρατία”.
Οπως αρκούσε η μαρτυρία Γεωργαντά στην αίτηση αναίρεσης του απαλλακτικού βουλεύματος στην υπόθεση Γεωργίου». Ενοχλεί πολύ τον κ. Παπανδρέου η«δημοκρατία», όπως φαίνεται...
«Να μη φωνασκούν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι»
«Βιάζονται πολύ στο Ποτάμι, στο ΠΑΣΟΚ και σε μερίδα βουλευτών της Ν.Δ. που βρίσκονται στον αστερισμό Σαμαρά - Μητσοτάκη να ξεμπερδεύουν με την υπόθεση ΕΛ.ΣΤΑΤ. - Ανδρέα Γεωργίου» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Μανταλένα Παπαδοπούλου (φωτό) «για τις προσπάθειες να μη διερευνηθεί η υπόθεση. Θα τους συνιστούσαμε να μη βιάζονται, να μη φωνασκούν -μάταιος κόπος- και να περιμένουν την έρευνα που διεξάγει η Δικαιοσύνη» ανέφερε.
29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Οι εντολές για να «πειραχθούν» τα οικονομικά στοιχεία του 2009
Πώς οργανώθηκε το σχέδιο για να συρθεί η Ελλάδα στην καταστροφή
«δημοκρατία» στις 29 Αυγούστου, στο πρώτο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Μανώλη Κοττάκη υπό τον τίτλο «Τα mails της προδοσίας: Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και με εχεμύθεια», αναφέρεται διεξοδικά και με στοιχεία στις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν από ξένα κέντρα για να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας.
Τεράστιες ευθύνες βαραίνουν την τότε κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και βεβαίως τον τότε ισχυρό άνδρα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου.
Στο δημοσίευμα γινόταν αναφορά σε mail που στάλθηκε από το ΔΝΤ προς τον τότε υπουργό Οικονομικών και αποδεικνύει ότι η αλλοίωση του ελλείμματος στην πρώτη φάση της ελληνικής περιπέτειας έγινε αποδεδειγμένα κατ’ απαίτηση του διεθνούς Ταμείου, επειδή αυτό «απαιτούσε» το καταστατικό του. Το mail που έστειλε στις 29 Μαρτίου 2010 προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο αξιωματούχος του ΔΝΤ Μπομπ Τράα πληροφορούσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο γενικός διευθυντής θα σας στείλει ενημερωτική επιστολή σχετικά με την αποστολή λανθασμένων στοιχείων, που θα θέλαμε να παρακαμφθεί ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΡΑ». Πόσο σημαντική ήταν για το ΔΝΤ, τους δανειστές και τις τράπεζες η αλλοίωση του ελληνικού ελλείμματος, που έπρεπε μάλιστα να γίνει «γρήγορα και σιωπηρά», φαίνεται από την πρώτη παράγραφο του διαγγέλματος Παπανδρέου στο Καστελόριζο (23 Απριλίου 2010), το οποίο ξεκινούσε ως εξής: «Χθες ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πραγματικό έλλειμμα του 2009»…
Από τον συνδυασμό του mail Tράα και της δήλωσης του πρώην πρωθυπουργού προκύπτει σαφώς η αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της αλλοίωσης του ελλείμματος και του πρώτου Μνημονίου. Και ουσιαστικά εξηγείται πώς η χώρα οδηγήθηκε μεθοδικά προς τις δαγκάνες των δανειστών που ήθελαν να πετύχουν τον μεγάλο τους στόχο: να διασφαλίσουν ότι οι τράπεζές τους θα έπαιρναν πίσω στο ακέραιο τα χρήματά τους από την Ελλάδα.
31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Οι διαρρήξεις για να «καούν» τα πειστήρια της προδοσίας
Οι οδηγίες των Ευρωπαίων στον Γεωργίου και το μοιραίο λάθος
Στο φύλλο της 31ης Αυγούστου η«δημοκρατία» συνέχισε τις αποκαλύψεις για τα απόρρητα mails της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και της Εurostat, από τα οποία αποκαλύπτεται ότι συνεργάτες του προέδρου της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, του Γερμανού Βάλτερ Ραντεμάχερ, έδιναν απευθείας εντολές στον πρόεδρο της Εθνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου για τις μεθόδους που θα χρησιμοποιούσε για να αλλοιώσει το έλλειμμα.
Tα επίμαχα mails άγνωστοι επιχείρησαν να τα αποσπάσουν και να τα εξαφανίσουν, με διαρρήξεις που έγιναν προ διετίας τόσο στο πατρικό σπίτι του τέως διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Νίκου Στρόμπλου στην Αίγινα όσο και στο αυτοκίνητο της ανακρίτριας Πεδιωτάκη, η οποία χειρίστηκε σε κάποια φάση την υπόθεση.
Αυτά τα mails δεν ενοχοποιούν μόνο τον τότε πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και δύο συνεργάτες του, αλλά δείχνουν ευθέως ότι η ελεγχόμενη από το Βερολίνο ηγεσία της Εurostat συνέπραξε στο εθνικό έγκλημα της παραποίησης του ελλείμματος.
Τα στελέχη της Eurostat που δίνουν τις εντολές στη συνεργάτιδα του Ανδρέα Γεωργίου, Κίττυ Ξενάκη, για το πώς θα προσθέσει στο έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το έλλειμμα 17 ΔΕΚΟ είναι άμεσοι συνεργάτες του Ραντεμάχερ.
Επισκέφθηκαν την Ελλάδα για πρώτη φορά στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2010 και επιχείρησαν να επιβάλουν τις ντιρεκτίβες τους στον τότε διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Νίκο Στρόμπλο. Επεσαν, όμως, πάνω σε τοίχο.
Οταν απέτυχαν, ζήτησαν την εκπαραθύρωσή του και την τοποθέτησή του στο «ψυγείο». Η δουλειά ανατέθηκε σε άλλους συνεργάτες του Γεωργίου, πάντα σε συνεννόηση μαζί του. Διέπραξαν, όμως, ένα μοιραίο λάθος: η Εurostat στις Βρυξέλλες κοινοποίησε τις εντολές για την αλλοίωση του ελλείμματος, εκτός από τον Γεωργίου, και στον καρατομηθέντα Στρόμπλο, από κεκτημένη ταχύτητα.
Οταν ο Ν. Νικολόπουλος (στη Βουλή) κόλλησε στον τοίχο τον Π. Ψυχάρη
Φωτιά έβαλε προχθές στην Εξεταστική Επιτροπή ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, κατά την εξέταση του μάρτυρα Παναγιώτη Ψυχάρη (ως εκπροσώπου του πατέρα του Σταύρου), επικαλούμενος σε αρκετές περιπτώσεις το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» της περασμένης Δευτέρας, την οποία είχε μπροστά του, για το παιχνίδι που παίχτηκε με το ελληνικό έλλειμμα του 2009.
Στην αρχική τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο πρωτοσέλιδο με τίτλο «Τα mails της προδοσίας», που αποκάλυπτε τις εντολές του ΔΝΤ και της Eurostat για φούσκωμα του ελλείμματος, λέγοντας: «Αυτά δεν είναι για δελτία ειδήσεων. Εδώ δεν παίζει στο δελτίο ειδήσεων το πρωτοσέλιδο της δεξιάς εφημερίδος, της “δημοκρατίας”, ότι να τα mails που στέλνανε στον Γεωργίου και του λέγανε “φούσκωσε τα ελλείμματα”. Και περίμενα τώρα εγώ ο Μητσοτάκης, που δεν παίρνει θέση γι’ αυτά, να πει ότι αυτό είναι αδιανόητο;»
Αργότερα ο κ. Νικολόπουλος επανήλθε και ανέφερε στον κ. Ψυχάρη: «Βλέπω ότι τα τελευταία χρόνια γίνατε το λάβαρο του Σαμαρά και του Μητσοτάκη. Χθες, η δεξιά εφημερίδα “δημοκρατία” τι λέει; “Τα mails της προδοσίας, οι εντολές του ΔΝΤ και της Eurostat προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου: “Αλλοιώστε γρήγορα και με εχεμύθεια το έλλειμμα”. Και ακούστε τώρα τι λένε την ίδια μέρα τα “Νέα”: “Η επίτροπος λέει ότι ο Ανδρέας Γεωργίου έβαλε τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία στον ίσιο δρόμο”! Τα “Νέα”! Μάλιστα!»
Ο κ. Ψυχάρης, που εμφανώς βρέθηκε σε δύσκολη θέση, δικαιολογήθηκε λέγοντας αορίστως ότι οι δύο εφημερίδες («δημοκρατία» και «Τα Νέα») καθημερινά «ψηφίζονται» από τους αναγνώστες ανάλογα με τις ειδήσεις που παράγουν. Τις εφημερίδες τις κρίνει κάθε μέρα το αναγνωστικό κοινό. Για την ουσία των αποκαλύψεων περί της ΕΛ.ΣΤΑΤ. πάντως σιώπησε.

ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΦΩΣ! Διαβάστε εδώ την Θέση μας

3 σχόλια:

  1. Είθε να βγει κάτι απ αυτό και να δούμε μια άσπρη μέρα. Αν και θα αφήσουν τα κοράκια της ΕΕΕ να βρεθεί η αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η βρωμιά στο απόλυτο μεγαλείο της !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ουσία της υπόθεσης: Βρήκανε οι Γερμανοί μια χώρα μπάχαλο με μεγάλη γεωστρατηγική σημασία και είπανε να την καταλάβουν .... και αυτό ακριβώς έγινε ...

    Απόδειξη ότι 6 χρόνια μετά το θέμα της στατιστικής υπηρεσίας ακόμη σέρνεται στα δικαστικά συρτάρια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.