27/9/16

Ήλθε η ώρα για τη δημοκρατική επανάσταση - Την αρχίζει το "δέλτα"

Είναι εθνική ανάγκη να αλλάξει αυτό το σύστημα που αναπαράγει δυστυχία, εθνικές τραγωδίες, και διχασμούς!
Αναυδη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί τα τεκταινόμενα γύρω από την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής, των δανείων που δόθηκαν στον κ. Καλογρίτσα και των παρατυπιών, ενδεχομένως και παρανομιών, που διαπράχθηκαν κατά τη διαδικασία χορήγησης αδειών τηλεοπτικών σταθμών.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά είχε και το σκάνδαλο Κοσκωτά, με την Τράπεζα Κρήτης, τον εν λόγω επιχειρηματία που δραστηριοποιήθηκε στα ΜΜΕ και τους πολιτικούς να δημιουργούν στην ουσία ένα μοντέλο διαπλοκής, που απλά αναπαράχθηκε εν έτει 2016, με άλλους πρωταγωνιστές, ενώ μερικοί από τους κομπάρσους παρέμειναν οι ίδιοι.

Θα έλεγα ότι το σκάνδαλο της Τράπεζας Αττικής μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στην πορεία αυτής της χώρας, που «κωλοσούρνεται» στην Ιστορία, όπως εύστοχα είχε προβλέψει ο αείμνηστος στρατηλάτης της Επανάστασης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Και μιλάμε για ευεργετική επίδραση, γιατί αποτελεί θαυμάσια ευκαιρία για τους Ελληνες πολίτες να αντιληφθούν επιτέλους ότι στην Ελλάδα επί πολλές πολλές δεκαετίες, αρχής γενομένης από τη Βαυαροκρατία, έχει εγκαθιδρυθεί ένα σύστημα κατανομής και διαχείρισης της εξουσίας, που αναπαράγει ακριβώς τα ίδια φαινόμενα.
Και πρόκειται για ένα σύστημα που σκοπίμως φαίνεται ότι είναι προσωποπαγές, για να δημιουργείται κάθε φορά η ανάγκη στον κόσμο, μέσα στην απελπισία του από τις τραγωδίες που διαδέχονται η μία την άλλη, να περιμένει έναν σωτήρα, έναν ηγέτη που θα τον σώσει.
Ομως κανείς ηγέτης και κανείς σωτήρας, από μέσα ή απέξω, δεν πρόκειται να σώσει αυτή τη χώρα, που έχει υποδουλωθεί ΚΑΙ επίσημα πλέον επί ημερών αυτής της κυβέρνησης για 99 χρόνια.
Τι πρέπει να γίνει;

Πολύ απλά να αλλάξει αυτό το σύστημα, που αναπαράγει διχασμούς, εθνικές τραγωδίες, χρεοκοπίες και δυστυχία στους Ελληνες και στον Ελληνισμό, και να εγκαθιδρυθεί ένα πραγματικά δημοκρατικό πολίτευμα, που θα καθιστά υπεύθυνο καθένα Ελληνα πολίτη για την πορεία της χώρας.
Και το «να αλλάξει» και «να εγκαθιδρυθεί» δεν θα γίνει από μόνο του ούτε θα το κάνουν κάποιοι άλλοι για εμάς.

Ηρθε η ώρα την υπόθεση αυτή να την πάρουν στα χέρια τους οι Ελληνες πολίτες.
Μπορεί να πει κανείς ότι τα συνθήματα αυτά τα ακούσαμε κι άλλες φορές, από άλλους.

Τη φορά αυτή είναι διαφορετικά, γιατί ποτέ οι Ελληνες, από τότε που ιδρύθηκε το νέο ελληνικό κράτος, δεν κάναμε μια πραγματικά δημοκρατική επανάσταση, που θα φέρει τον πολίτη στο επίκεντρο των εξελίξεων.
Για να είναι αυτός, ο ίδιος ο πολίτης, που ορίζει την τύχη του και την τύχη της πατρίδας και του έθνους, και όχι μια παρέα καλόπιστων ή κακόπιστων, που κάθε φορά εγκαθίσταται στο Μαξίμου, καταστρέφοντας από κει την Ελλάδα.
Μια ομάδα νέων ανθρώπων αρχίζει μια πολιτική εκστρατεία, την «πολιτική επανάσταση "το δέλτα"», που έπειτα από 2.000 χρόνια, που ήταν η τελευταία έκφανση της δημοκρατίας στον ελληνικό κόσμο, φιλοδοξεί να εγκαθιδρύσει την πραγματική δημοκρατία στη χώρα όπου γεννήθηκε.

Ο δρόμος είναι κακοτράχαλος και γεμάτος αγκάθια, με τους Ελληνες πολίτες να έχουν συνηθίσει άλλο ρόλο, αυτόν του κομπάρσου ή, για την ακρίβεια, τον διακοσμητικό ρόλο του ψηφοφόρου σε εκλογές στημένες από κλειστές ομάδες και ομαδούλες, που δεκαετίες τώρα απλά δίνει το απαραίτητο δημοκρατικοφανές άλλοθι και στην ουσία νομιμοποιεί τους καταστροφείς της πατρίδας να ολοκληρώνουν κάθε φορά το καταστροφικό έργο τους.
Αυτόν τον δύσκολο και κακοτράχαλο δρόμο καλούνται να ακολουθήσουν οι Ελληνες, έναν δρόμο που θα αναγορεύσει τον πολίτη σε υπέρτατο αξίωμα με βάση την εξής λογική:
Πρώτα είναι ο πολίτης, 
πάνω από τον πολίτη είναι οι νόμοι, 
πάνω από τους νόμους είναι το Σύνταγμα και 
πάνω από το Σύνταγμα είναι και πάλι ο πολίτης.

Η Ελλάδα και οι Ελληνες πολίτες δικαιούμαστε καλύτερη τύχη, την οποία πρέπει να δημιουργήσουμε εμείς οι ίδιοι.
Αρχίζουμε στις 14 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής.
Οσοι δημοκράτες προσέλθετε, για να δούμε το πώς και το γιατί.

Σάββας Καλεντερίδης

Δημοσιεύεται στη "δημοκρατία"

Πληροφορίες για το "δέλτα" ΕΔΩ

Πληροφορίες για την εκδήλωση ΕΔΩ

28 σχόλια:

  1. Επιτέλους "τέλος". Ενωμένοι οι Έλληνες είμαστε ανίκητοι. Έχει αποδειχθεί περίτρανα ανά τους αιώνες. Θα περάσουμε και αυτόν τον "κάβο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρυσή ευκαιρία να αντιστρέψουμε το σύστημα και να ανατρέψουμε το χαμό της πατρίδας. Όλοι θα είμαστε εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολόσωστες καίριες οι παρατηρήσεις που επιγραμματικά προσδιορίζουν την πραγματικότητα που ζούμε.
    Διαβάζοντας / ακούγοντας το τί επιζητεί το δέλτα, κάποιοι ίσως πούν ότι ακούγεται μεγαλοϊδεατισμός.
    Μπορεί και να είναι.
    Το σκοπούμενο φαίνεται όντως μεγάλο: Να αντιστραφεί η κατρακύλα, να ξεφύγουμε από τις θανάσιμες αγκυλώσεις τόσων χρόνων, να αλλάξει η πολτική κατάσταση στην πατρίδα μας.
    Χωρίς μεγάλους στόχους όμως τίποτε καλό δεν γίνεται. Πρέπει κάποιος να οραματιστεί το άριστο και η κοινή προσπάθεια περισσοτέρων να φέρει το επιδιωκόμενο καλό, έστω στο εφικτό μέτρο.
    Χωρίς μεγάλες ιδέες δεν υπάρχουν μήτε μεγάλοι στόχοι, αλλά διατήρηση , αναπαραγωγή και διαιώνιση τής μιζέριας και τής παρακμής. Επομένως και όσοι διστάζουν (ή και αμφιβάλλουν) ας δώσουν την ευκαιρία σε όσους νεώτερους τολμούν να οραματίζονται "μεγάλες ιδέες", να προχωρήσουν σε προσπάθεια, πράξη και εφαρμογή, ώστε επί τέλους να βγούμε από το τέλμα, να δει η πατρίδα μας αληθινά καλύτερες ημέρες.
    Καλήν επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να μην μπορεί ο Τούρκος να μας ζητήσει εξέδρα στους επίσημους για τις όποιες τελετές θα μας αφήσει να κάνουμε.
    Για να μην μπορεί ο Γερμανός για την ενοικίαση των χώρων που θα επιλέξει να τοποθετήσει συλλέκτες, και να μας ''χαρτζιλικώνει''
    Για να μην μπορούν για την εργασιακή απασχόληση που θα μας παρέχουν(αφού αυτοί θα ορίζουν με την άδεια της σχεδιασμένης από καιρό ''ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ'' μας, τις εργασιακές μας σχέσεις)να παίρνουμε μισθούς πείνας.
    Για να μην μπορεί ο Αμερικάνος να μας αφήσει κάποιο ελάχιστο ποσοστό από την εξόρυξη του δικού μας εθνικού πλούτου, γιατι τότε δεν θα μπορούν να μας βοηθήσουν ούτε οι κομματικές χαζοταυτότητες ,ούτε η -με την μέχρι τώρα- λογική νοοτροπίας των πολιτικών μας!!
    Τέλος οι Ελληνες πολίτες δικαιούμαστε καλύτερη τύχη, την οποία πρέπει να δημιουργήσουμε εμείς οι ίδιοι.Αν θα υπάρξει μια τέτοια Ελλάδα,με καθαρά και χωρίς ψευδαισθήσεις μυαλά τοτεκαι μόνο τότε θαί πάμε σε καλές θάλασσες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οποιαδηποτε πολιτικη κινηση καλων προθεσεων, προς την κατευθυνση της αποκαταστασης των ελληνικων αξιων και της πατριδας με την στενη αλλα και ευρεια εννοια, ειναι καλοδεχουμενη. Βασικη ομως προϋποθεση, αποτελει πλεον η πληρης ταυτοτητα των ιδρυτικων μελων και απαραιτητα τα παρακατω
    1. Καταγωγη πατερα και μητερας με πληρη ιστορικα στοιχεια.
    2. Επαγγελματικη ιστορια, ειτε σαν επαγγελματιας είτε σαν μισθωτος.
    3. Διαφανα στοιχεια για την προελευση των πορων διαβιωσης των ιδρυτικων μελων.
    4. Θρησκευτικη ταυτοτητα.
    5. Εθνικη ταυτοτητα
    6. Υπηκοοτητα.
    7. Ακαδημαικες σπουδες
    Αν δεν ειναι γνωστα αυτα, τοτε τιποτα...
    Οι γενικοτητες και οι κορωνες καλυτερα ναλειπουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος. Ειδικα το πρωτο, το 6 εινα συνεχεια του 1, το 4 μπορει και να λεει ψεματα, δες πολλους εκ των βολευτων. Μα ειδικα το 1 είναι το πιο σημαντικο. Ο Αλεξης Τσιπρας τα εχει κρυψει όλα. Στο βιγραφικο του, στην Βικιπεδεια, δεν λενε ουτε ονομα πατερα ουτε μητερας και φυσικα το γενος. Καλα ο Αλεξης φυτρωσε μονος του. Αλεξης, ονομα ειναι αυτό, εγω ξερω Αλεξανδρος όχι Αλεξης, το Αλεξης δεν είναι Ελληνικο. Οι μισοι βολευτες του Ελληνικου Κοινοβουλίου είναι εξελληνισμένοι, τουτέστιν δηλωνουν ότι είναι Ελληνες. Και εγω αν ειχα γεννηθεί στην Κινα θα δηλωνα κινεζος. Είναι όμως ετσι τα πραγματα. Όπως εχω πει το κρατος αυτό δεν κυβερνηθηκε ποτε από Ελληνες μα Ελληνοφωνους. Δεν υπαρχει ουτε ένα αγαλμα του Καποδιστρια , ουτε ενας κεντρικος δρομος των Αθηνων εχουμε γεμισει από Ελευθέριο Βενιζελο, Ππανδρεου, Καραμανλη.
      Ο πρωτος Κυβερνήτης της Ελλαδας δεν εχει μια θεση στο προαυλιο του Ελληνικου Κοινοβουλίου. Καλα ποιοι τελικα κυβερνουν αυτόν τον τοπο;
      Και κατι τελευταιο, μας εχει πει καποιος στο σχολειο για το Ταμα του Εθνους. Τι είναι αυτό; Ποιος το ειχε αποφασισει και γιατι δεν τον αφήσανε να το κανει. Ποσα ψεματα μας εχουν αραδειασε; Κυριε Καλεντεριδη, υπαρχουν πολλα σκοτεινα σημεια στην Ελληνικη ιστορια που εσκεμμένα μας τα εχουν κρυψει. Ο διακστης που αθωωσε τον Κολοκοτρωνη ηταν ενας από δαυτους που εχουμε και σημερα, δηλαδή οπου φυσαει ο ανεμος. Φυσικα μερικοι εδώ μεσα θα ξεσηκωθουν και θα πουν ότι είμαι φαντασιόπληκτος. Θα ηθελα να σας πω κυριοι ότι ο Πολυζωίδης με την εφημεριδα του Απολλων κατηγορουσε βάναυσα τον Κυβερνητη για απολυταρχισμο και όχι δημοκρατια, αυτος με την φυλλαδα του τον κατηγορουσε συνεχεια. Μετα φυσικα την δολοφονια του Καποδιστρια για να εξιλλεωθει, αφου φυσικα ειχε καταλαβει ποιοι κυβερνάνε αυτόν τον τοπο ειπε ένα όχι για την καταδικη του Κολοκοτρωνη. Μα ηταν ηδη αργα. Ο Κυβερνήτης ηταν ηδη νεκρος. Αυτά Κυριε Καλεντεριδη τα εχετε υποψη σας; Ποιοι κυβερνουν αυτόν τον τοπο και αν ειστε σε θεση να τα βαλετε μαζι τους, θελει πολυ κουραγιο και πολλες αληθειες που ειναι κρυμμενες στα συρτάρια να τις πειτε. Μπορειτε;

      Διαγραφή
    2. When your enemy is much stronger, you do not declare war, you just fight it...

      Διαγραφή
    3. Σωστα γραφεις. Εγω απλως θελω να πω με την λογικη που μου εδωσε ο Θεος ότι όταν ο λαος δεν ξερει ποιος είναι ο πραγματικος εχθρος παντα τον κανουν ότι θελουν. Όλα αυτά τα χρονια ξερει ο λαος ποιος είναι ο πραγματικος εχθρος; Πως θα πεισεις μια γριουλα, ένα γεροντα, ένα οποιδηποτε νεαρο η μεσηλικα ότι αυτόν που ψηφιζει δεν κανει για το μελλον του εθνους, ότι τα πραγματα που συμβαινουν δεν είναι αυτά που φαινονται. Όταν ακουω ανθρώπους εν ετη 2016 να λενε ότι ψηφισαν τον Τσιπρα γιατι είναι ομορφοπαιδο η τον ταδε πολιτικο γιατι καωεοι ωραιες συνεστιασεις τι μπορούμε να πουμε, εκτος από την λεξη καταντια. Δηλαδη δεν ξερει ποιους, ο λαος ψηφιζει και τι αντιπροσωπευουν αυτοι που ψηφιζει. Η κοινοβουλευτικη δημοκρατια ειτε μας αρεσει ειτε όχι είναι ένα πολιτικο συστημα του νεοφιλελευθερισμου, ότι χειροτερο εχει να επιδειξη η δυτικη κοινωνια τα τελευταια 100 χρονια. Ένα συστημα που μισει τα εθνη.Πως λοιπον θα πεισεις τον κάθε έναν από αυτους ότι η ψηφος του παει χαμενη. Γνωρίζω ότι όταν δηλωσεις πολεμο ενός όχι πολύ ισχυροτερου, αλλα ενός υπουλου εχθρου χανεις τα πλεονεκτήματα σου. Αλλα πως θα κανεις αυτόν τον λαο να ξυπνησει αφου δυστυχως υπαρχει δυστυχως η ψηφος για τα ομορφόπαιδα και τους καλαμπουρτζηδες.
      Πρεπει να κανεις έναν λαο ν ασκεφτεται γιατι δυστχως όταν δεν σκεφτερται ψηφιζει με βαση το γοστου που εκπροσωπεί ο πολιτικάντης.

      Διαγραφή
    4. @ DIMITRIS PLOTINOS

      Επειδή έχω μανία με τα οικογενειακά δέντρα, εγώ δυστυχώς έχω καταγωγή απο τουρκοΕβραίο στους προπαππούδες κι έναν που σήμερα θα ήταν σκοπιανός στους προ-προπαπούδες. Ελπίζω να μην είναι πρόβλημα.

      Αν είναι, έχω να ξέρετε και κάποια προπροπροπροπροπρο..προ γιαγιά με αμιγώς γοτθική καταγωγή, δλδ και ουσιαστικά γερμανική, πράγμα που νομίζω πως θα το κρίνετε θετικά.

      Διαγραφή
    5. Unfortunatelly, u r right. We cannot change them and inflirtating the system would tale much longer time that Greece has left

      Διαγραφή
    6. niko νικο δεν με ενδιαφέρει από που είναι ο καθένας και ποιοι είναι οι προπάτορες του. Όλοι από κάπου καταγόμαστε. Εγώ μίλησα και μιλάω για συγκεκριμένα πράγματα, Μα παρά πολύ συγκεκριμένα. Είτε το θελουμε είτε μας αρέσει είτε δεν αρέσει σε καποιοιυς άλλους υπάρχουν τα έθνη, αυτό ήταν, είναι και θα είναι δημιουργμα της φύσης του Θεού. Όπως υπάρχει το αρσενικό και το θηλυκό, τα έντομα, τα πτηνά, τα θηλαστικά κ.ο.κ έτσι υπάρχουν Έλληνες, Γότθοι, Λατίνοι, Φράγκοι, Εβραίοι, Μογγόλοι, κ.ο.κ. Όταν θέλεις να εκπροσώπησης ένα έθνος στο ανώτατο αξίωμα όχι οφείλεις αλλά υποχρεούσαι να τα πεις όλα, μέχρι Δευτέρας γενναίας, έτσι δεν λένε κάποιοι για την δημοκρατία, όλα στην διαφάνεια. Τι παει να πει προσωπική ζωή. Εγώ δεν ζητάω τι κάνει στο κρεβάτι του ο καθένας, με ενδιαφέρει τι θέλει να κάνη και από που εξάγει τις αξίες που θέλει να εφαρμοση και να εκπροσώπηση ένας πρωθυπουργός η ένας πρόεδρος ενός έθνους/ κράτους. Εγώ ρωτάω ακόμη ποιοι κυβερνούν αυτόν τον τόπο; Ένα άγαλμα, μια προτομή του πρώτου ακυβέρνητου της Ελλάδας στο προαύλιο χώρο του Ελληνικου Κοινοβούλιου γιατί δεν υπάρχει; Τι έκανε ο Καποδιστριας; Γιατί δεν θέλουν να μάθουμε τι ήταν το Τάμα του Έθνους γιατί δεν μίλησε ποτέ για αυτό κανένας στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο; Αν ρώτησες 1000 ανθρώπους στο δρόμο θα σου πουν τι είναι αυτό; Εγώ ρωτάω ποιοι κυβερνούν αυτόν το τόπο μετά τη Επανάσταση; Γιατί μισούν τον Ελληνισμό; Ποιος Ηγέτης θα μίλησε ανοιχτά για όλη την κρυμμένη ιστορία αυτού του τόπου, φυσικά να ξερή ότι μετά από αυτό δεν θα μείνει ζωντανός. Λοιπόν ποιοι κυβερνούν αυτόν τον τόπο;

      Διαγραφή
  6. κοινοτοπίες - επαναλήψεις και ξαναζεσταμένο φαγητό
    Η διακήρυξη βρίθει από κοινότυπα ρετσέτα και επαναχρησιμοποιημένες μπροσούρες - παιδιά θέλει κάτι παραπάνω από μια καλοστημένη σελίδα με έξυπνα λογότυπα - ο κόσμος είναι απελπισμένος αλλά .......ίσως να αξίζουμε μια πιο έντονη προσπάθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Έλληνας δεν σηκώνεται από τον καναπέ ότι και να κάνετε. Ακόμα και αν υπήρχε ένα πάρα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο πολιτικό-οικονομικό
    εξόδου από την κρίση. Ο Νεοέλληνας έχει μάθει στην ανάθεση και όχι στην συμμετοχή, θέλει όλα να αλλάξουν με έναν μαγικό τρόπο
    χωρίς αυτός να κάνει απολύτως τίποτα. Όσο φιλόδοξος και πατριώτης και αν είναι ο κ.Καλεντερίδης δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτα
    γιατί δεν πρόκειται να τον προβάλουν ποτέ στα συστημικά ΜΜΕ. Έχουν κάνει και άλλοι προσπάθειες οι οποίοι είναι πατριώτες και
    έχουν καταπολεμηθεί από την τηλεόραση. Γιατί ο μέσος Έλληνας εκτός από καναπεδάκιας είναι και "ηλίθιος" συγνώμη για την έκφραση και περιμένει να σε δεί στην τηλεόραση
    για να σε πιστέψει. Όμως δεν έχει καταλάβει πως ο ηγέτης που θα σου πλασάρουν τα ΜΜΕ για σωτήρα θα είναι και αυτός μια απάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι να κάνουμε Δημήτρη; Να περιμένουμε το Μεσσία στους καναπέδες μας; Δε βλέπεις οτι η χώρα καταστρέφεται;

      Διαγραφή
  8. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη. Έχει ανάγκη αυτός ο τόπος από τέτοιες πρωτοβουλίες ιδίως όταν προέρχονται από τόσο αξιόλογους ανθρώπους.
    Μια επισήμανση μόνο.
    Χτυπάει άσχημα να λέμε ότι η τελευταία έκφανση της δημοκρατίας στον ελληνικό κόσμο ήταν πριν από 2000 χρόνια.
    Δηλαδή η περίοδος των Βυζαντινών χρόνων (πυρήνας της πνευματικής μας παράδοσης) είναι μια σκοτεινή περίοδος που πρέπει να προσπεράσουμε κάνοντας άλμα 2000 χρόνων ;
    Αναφέρω μόνο το πολύτιμο έργο του καθηγητή κ. Κοντογιώργη όπου επισημαίνεται πως η δημοκρατία ως τρόπος υπάρξεως διατρέχει όλες τις φάσεις του ελληνικού κόσμου εως και τα χρόνια της τουρκοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο φίλε μου! Μακάρι να μελετούσαμε όλοι τον Κοντογιώργη!

      Διαγραφή
  9. Γύρνα το ανάποδα να φαίνεται σαν 6. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. It's time to bring my beloved Greece to the top.
    The best of luck and strength.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητήρια για αυτήν την πρωτοβουλία. Αναπτερώνει τις ελπίδες και το ηθικό κάθε Έλληνα.
    Αλκιβιάδης Καλλιβωκάς- Ηνωμένο Βασίλειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σάββα
    Λυπάμαι να το πω. Έχεις περιορισμένο ιδεολογικό υπόβαθρο. Δεν πρόκειται να σε ακολουθήσουν όσοι έχουν αντίθετη με σένα ιδεολογία.
    Δεν θέλει ο κόσμος καινούριους αρχηγούς. Θέλει ο ίδιος να διαφεντεύει την τύχη του. Ακριβώς όπως το λες. Όμως αυτό δεν γίνεται με τους καραδεξιούς αρχηγούς, που μας κουβάλησαν τους Γερμαναρέους στο σβέρκο μας. Δυστυχώς η ταυτότητά σου και η ταυτότητα της "Δημοκρατίας", είναι γνωστή. Τα λόγια, εμένα τουλάχιστον, δεν με πείθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντώνη
      δεν θα χαρακτηρίσω αυτά που γράφεις.
      Αυτοχαρακτηρίζεσαι και εκτέθηκες μόνος σου.
      Η πρωτοβουλία δεν είναι δική μου.
      Είναι του γιού μου, ο οποίος είναι 30 χρονών και δεν ψήφισε ποτέ, γιατί δεν πιστεύει στο παρόν πολιτικό σύστημα.
      Και μαζί με νέα παιδιά, φίλους του πολιτικούς επιστήμονες, συνεπής στις ιδέες του, ξεκινά αυτό το εγχείρημα κι εγώ, όχι ως πατέρας αλλά ως πολίτης που πιστεύω στην ορθότητά του και στην ιδέα της δημοκρατίας, είμαι απλός υποστηρικτής.
      Πόσο σε λυπάμαι αλήθεια, πόσο.
      Κι εκτός από σένα λυπάμαι και την πατρίδα.
      Γιατί κατάντησε έτσι, με πολίτες κακόβουλους, ανεύθυνους, αποπροσανατολισμένους, έτοιμους να κατασπαράξουν τον άλλο*.
      Κρίμα.

      *Οι χαρακτηρισμοί δεν αφορούν εσένα. Εσένα σε χαρακτηρίζουν αυτά που έγραψες.
      Το παρέθεσα με την ευκαιρία του σχολίου σου.

      Διαγραφή
  13. Μάλλον το δικό σου ιδεολογικό υπόβαθρο είναι περιορισμένο αφού οτιδήποτε βρίσκεται έξω απ΄την αλήθεία... (λέμε τώρα) της ιδεολογίας σου το ανάγεις σε προδοτικό αντιπατριωτικό.
    Μη λυπάσαι οι νοήμονες κρίνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οποια προσπάθεια γίνεται για την αναγέννηση της πατρίδος , εξω απο την ανακύκλωση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος δεν μπορει παρα να μας γεμίζει αισιοδοξία !
    Ειχα διαβάσει κάπου κάποτε οτι οι συνταγματάρχες - ένας απο τους λόγους για τους οποίους κατέληξαν στην φυλακή - ήταν ότι ήθελαν να προκηρύξουν εκλογές στις οποίες είχαν βάλει όρο να μην συμμετέχει κανένας παλιός υποψήφιος απο τζάκι πολιτικό. Τούς πρόλαβε όμως το "πολυτεχνείο". Δεν ξέρω άν αληθεύει βέβαια αυτό.
    Καλή επιτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα σας. Επειδή διακρίνω εύλογες απορίες, να σας πω πως εγώ είμαι ο εκπρόσωπος του δέλτα. Ξεκινάμε λοιπόν μια εκστρατεία κινηματικού χαρακτήρα με πλατφόρμα τη δημοκρατία, τον πολίτη στο επίκεντρο και σημαία μας τις 10 ιδέες κοινής λογικής - όχι κάποιους ηγέτες. Δεν υπάρχει κανείς πίσω από εμένα, παρά μόνο δίπλα μου, και δίπλα μου βρίσκονται οι άνθρωποι που πιστεύουν στην αναγκαιότητα των ιδεών του δέλτα και που δεν επικροτούν την κατάσταση και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα μας.

    Θα σας καλέσω να μην περιοριστείτε στα επικοινωνιακά του θέματος (μιας και εκεί είναι που μας κοροϊδεύουν οι πολιτικοί) αλλά στην ουσία. Αυτά από κοντά στην εκδήλωση.

    Το εγχείρημα είναι καθαρό, πρωτοποριακό και ζητά την υποστήριξη όλων. Αν κάποιος πίστευε πως ήταν πολιτικά αποκλεισμένος, τώρα του δίνεται μια πραγματική ευκαιρία για πολιτική πίεση και δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Κομμουνισμός, η Μασονία και ο Σιωνισμός δεν πέφτουν με 10 ιδέες.Αυτοί κυβερνούν τη χώρα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.