22/9/16

Κούρδοι Συρίας: Δεν θέλουμε ανεξάρτητο κουρδικό κράτος στη Συρία

Ο  Σαλίχ Μουσλίμ, συμπρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) των Κούρδων στη Συρία, που οι Τούρκοι το θεωρούν ως παρακλάδι του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), τόνισε ότι ποτέ δεν έχει πει ότι οι Κούρδοι της Συρίας πολεμούν για ένα ανεξάρτητο κράτος και δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας ενωμένης Συρίας, αλλά «με καντόνια το Άιν αλ Αράμπ (Κομπάνι) και την Αφριν» μέσα στην ενωμένη Συρία, όπως είπε, σύμφωνα με το τούρκικο πρακτορείο DHA.

Οι δηλώσεις του Σαλίχ Μουσλίμ έγιναν, όπως γράφει το δημοσίευμα, στη «Φωνή της Αμερικής», όπου εξέφρασε τις απόψεις του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Συρία, μετά την εισβολή του τουρκικού στρατού στην επικράτειά της.

Ο συμπρόεδρος του PYD ήταν σαφής: 

«Εμείς δεν έχουμε καμία τέτοια αξίωση, δεν μιλάμε για ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος. Θέλουμε να ανακτήσουν οι Κούρδοι  δημοκρατικά δικαιώματα και είμαστε υπέρ μιας αποκεντρωμένης δημοκρατικής Συρίας. Στην περιοχή υπάρχουν Κούρδοι, Άραβες και Ασσύριοι,  οι οποίοι βιώνουν μαζί για δεκαετίες. Δεν μας ενδιαφέρει η εθνικότητα του καθενός, θέλουμε να ζήσουμε όλοι μαζί σε μια ενωμένη Συρία. Δεν επιδιώκουμε τη διαίρεση της Συρίας, αλλά την ένωσή της», τόνισε ο Σαλίχ Μουσλίμ.
--
  Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το  © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.