20/9/16

Όταν λέγαμε ότι "θα χάσουμε την πατρίδα μας χωρίς να πέσει μια ντουφεκιά", αυτό εννούσαμε - Κατέλυσαν την εθνική κυριαρχία αλληλέγγυοι και πρόσφυγες στη Λέσβο

Νύχτα κόλασης στη Λέσβο: Στάχτη το hot-spot στη Μόρια, «βράζει» η τοπική κοινωνία - Μετά από φήμη για ομαδικές απελάσεις στην Τουρκία
Βασίλης Τσακίρογλου

Συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα 9 μετανάστες - Καταστράφηκε το 60% του καταυλισμού - Σκέψεις να ναυλωθεί πλοίο για να φιλοξενήσει τους εκατοντάδες άστεγους, πλέον, πρόσφυγες - Στο νησί στέλνονται 2 διμοιρίες ΜΑΤ

Κατεστραμμένο σε ποσοστό πάνω από 60% των εγκαταστάσεών του είναι πλέον το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου. Μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια επεισοδίων μέσα στο κέντρο τη Δευτέρα, περισσότερα από 50 αντίσκηνα έχουν γίνει στάχτη. Οι πρόσφυγες και μετανάστες εγκατέλειψαν το φλεγόμενο hot spot για να σωθούν και αναζήτησαν καταφύγιο στη γύρω περιοχή. Ένας μεγάλος αριθμός ατόμων, με πολλές οικογένειες μεταναστών προσπάθησε να κατευθυνθεί στην πόλη της Μυτιλήνης, εμποδίστηκε όμως από τις αρχές και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο hot spot. 
Ωστόσο, στα αποκαΐδια του κέντρου και σε ό,τι απέμεινε από την επέμβαση της πυροσβεστικής, είναι πλέον πρακτικώς αδύνατον να φιλοξενηθούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες. Υπενθυμίζεται ότι στο hot spot της Μόριας επικρατούσε ήδη υπερπληθυσμός, εφόσον οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί πλησίαζαν τους 4.000, παρόλο που ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε 2.500 ως ανώτατο όριο.

Δείτε εικόνα από τη φωτιά



Σε μια πρώτη λύση συζητείται το ενδεχόμενο να ναυλωθεί πλοίο το οποίο θα δέσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης και θα λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο για τους πρόσφυγες ενώ παράλληλα, κατά πληροφορίες αποφασίστηκε στο νησί να σταλούν 2 διμοιρίες των ΜΑΤ σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες.

Δεκάδες στρέμματα γύρω από το κέντρο της Μόριας κατακάηκαν από την χθεσινή πυρκαγιά και οι κάτοικοι της περιοχής είναι πλέον έξαλλοι, απαιτώντας την άμεση αποσυμφόρηση του hot spot. Οι ντόπιοι διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την καταστροφή της περιουσίας τους, εφόσον κατά το πλείστον οι εκτάσεις που κάηκαν περιελάμβαναν ελαιοκτήματα.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες υποτίθεται ότι σχεδόν στο σύνολό τους επέστρεψαν στο hot spot, μαρτυρίες όμως των κατοίκων αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που περιφέρονται στο νησί εντελώς ανεξέλεγκτοι και χωρίς καμία φροντίδα.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία για όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στη Μόρια προσήχθησαν 18 μετανάστες, εννέα εκ των οποίων συνελήφθησαν και με τη σε βάρος τους δικογραφία οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα.

Φωτογραφίες από τον κατεστραμμένο καταυλισμό στη Μόρια







Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι μαζικές διαμαρτυρίες των κάτοικων της Λέσβου, οι οποίοι βγαίνουν στο δρόμο διαδηλώνοντας. 

Βίντεο από τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν χθες



Απαιτούν άμεση λύση στο πρόβλημα της φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ασκώντας πίεση κατ' αρχήν στις αυτοδιοικητικές αρχές. Από την πλευρά της πολιτείας, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, διαβεβαιώνει τον δήμαρχο Λέσβου ότι είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη φορέων για την επίλυση του ζητήματος. Αυτό όμως θα καταστεί δυνατόν μετά από την επιστροφή του κ. Μουζάλα από το εξωτερικό, στις 26 Σεπτεμβρίου.

Στην εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο, σαν καταλύτης αρνητικών εξελίξεων λειτουργεί η παρέμβαση ακροδεξιών ομάδων, οι οποίες παρεισφρέουν και αποπειρώνται να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους την αγανάκτηση των κατοίκων. Η παρουσία αλληλέγγυων των προσφύγων και μεταναστών μετατρέπεται σε «κόκκινο πανί» για τα ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία ανεβάζουν την ένταση και, εξ επίτηδες, ωθούν την ήδη αυξημένη ένταση στα όρια. 


Πρώτο Θέμα

12 σχόλια:

  1. "Η παρουσία αλληλέγγυων των προσφύγων και μεταναστών μετατρέπεται σε «κόκκινο πανί» για τα ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία ανεβάζουν την ένταση και, εξ επίτηδες, ωθούν την ήδη αυξημένη ένταση στα όρια."

    Το Πρώτο Θέμα με αυτή την προτασουλα δείχνει τις πολιτικές του πεποιθήσεις που μόνο δημοκρατικές δεν είναι.

    Λέει ότι οι ακροδεξιοί "... ανεβάζουν την ένταση και, εξ επίτηδες, ωθούν την ήδη αυξημένη ένταση στα όρια." την στιγμή που την τελευταία 10-ετία οι του ΣΥΡΙΖΑ αποδόμησαν και επιτέθηκαν σε οτιδήποτε εθνικό με ακτιβιστικό τρόπο έχοντας την ανοχή τη εφημερίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οποτε,δεν φταινε,ουτε ο ΣΥΡΙΖΑ,ουτε οι λαθρομεταναστες,ουτε φυσικα οι...φιλανθρωποι αλληλεγυοι,αλλα οι υποτιθεμενοι ακροδεξιοι.Θεμο,κακο να συγκρουεσαι με την πραγματικοτητα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΘΕΜΟΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ,ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΑΡΑ.ΑΠΛΩΣ ΕΧΕΙ ΛΕΠΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.

      Διαγραφή
  3. Όποιοι είχαν και έχουν το θάρρος, διότι θάρρος χρειάζεται έτσι που καταντήσαμε, να φέρουν αντίρρηση στην "φιλοξενία" λαθρομεταναστών, ένιοι εκ των οποίων φέρονται ως πρόσφυγες, "ταμπελώνοται" ως "ακροδεξιοί", "ξενοφοβικοί" "ρατσιστές" κλπ. Και αυτό σαφώς ισχύει σε όλη την Ευρώπη.
    Ως τέτοιοι, λοιπόν, χαρακτηρίζονται το "Εθνικό Μέτωπο" στην Γαλλία, η "Εναλλακτική" στην Γερμανία, το UKIP στην Μ. Βρετανία και βεβαίως η ΧΑ στην Ελλάδα.
    Εάν η πρόβλεψη τέτοιων καταστάσεων, όπως στην Μόρια, είναι ιδιότητα των "ακροδεξιών", αν οι άλλοι εθελοτυφλούσαν κι εκώφευαν στις προειδοποιήσεις των, την δημοκρατικήν (sic) νήσσαν ποιούμενοι, τότε ας αναλάβουν τις ευθύνες των γι αυτά που συμβαίνουν σήμερα και θα συμβούν στον μέλλον κι ας αφήσουν κατά μέρος τις ανούσιες "ταμπέλες". Δεν ωφελεί να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό των.

    Κάτοικοι Μόριας: Δεν κοιμόμαστε - Φοβόμαστε μην μπουν στα σπίτια μας

    Λέσβος: Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της Μόριας κατά της λαθρομετανάστευσης - Μεγάλη πορεία ενάντια στα “hot spots” BINTEO

    Εν μιά νυκτί, ως φαίνεται, οι κάτοικοι τής Μόριας έγιναν ... ακροδεξιοί.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. What about the islanders? Voting twice forma Syriza knowing what was coming.

      Διαγραφή
    2. H αποχή ήταν μεγάλη και αυτό ευνόησε τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανοησία των ψηφοφόρων ακόμη μεγαλύτερη και αυτό τον ευνόησε ακόμη περισσότερο.

      Διαγραφή
  5. Το κακό έχει ήδη γίνει εδώ και πολλά χρόνια.Απλώς βλέπουμε τα πρώτα κύματα της νέας εποχής με το νέο ισλαμικό αντάρτικο πόλεων που προετοίμαζαν χρόνια κάποιοι.Το γεγονός ότι η χρυσή Αυγή και το AfD έχουν μερικές μονάδες χωρίς ίχνος αύξησης δεν είναι δα και τόσο σημαντικό ή ίσως είναι και ευκταίο.Δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος αντίδρασης στο σχέδιο Σόρος και του αφιονισμένου στρατού των αλληλεγγύων πλην της επιστροφής στην ανεξαρτησία νόμων και κράτους και στην κύρηξη όλων των ΜΚΟ παρανόμων.Οι αποφάσεις και για τη μεταναστεύση πρέπει να παίρνονται στην Αθήνα και όχι στο Βερολίνο.Ευρωπαικά κονδύλια για τις ΜΚΟ καλόν είναι να επιστραφούν.
    ΥΓ : Θέλω πολύ να δω τα ποσοστά των κομμάτων και της αποχής στη Λέσβο όποτε γίνονν εκλογές.
    ΥΓ2: Πόσους ΕΝΦΙΑ έχει στοιχίσει άραγε η μετανάστευση ? Αυτό βέβαια δεν φαίνεται να απασχολεί τους εξωχώριους εξυγιαντές της οικονομίας μας [ΔΝΤ(ΗΠΑ),παράρτημα (Γερμανία)]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Τζιφρας στην προςπαθεια του να κρατηθεί εχει κανει το χειρότερο.... έδωσε όλη τη χωρα για χοτ σποτ και μόνιμη εγκατάσταση..
    Να δείτε τι ξύλο θα ρίξουν στους κατοίκους αν πανε να κουνηθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που ειναι οι αρχοντες του τοπου να ξεσηκωσουν τους κοιμωμενους νησιωτες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι λαθρομετανάστες έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό με την καταλυτική παρότρυνση των αλληλέγγυων. Οι γνωρίζοντες στη Λέσβο λένε ότι η φωτιά μπήκε γιατί διεκδικούν καλύτερες συνθήκες και ο μόνος τρόπος για να το πετύχουν ήταν να αχρηστεύσουν τον προηγούμενο. Η φωτιά δεν μπήκε κατά λάθος ούτε επειδή τσακώνονταν μεταξύ τους οι λαθρομετανάστες. Μπήκε με σκοπό και τον πέτυχε. Η Κομισιόν μίλησε για άθλιες συνθήκες που δεν έπρεπε να υπάρχουν και πως τώρα θα φτιάξουν πιο ανθρώπινο κέντρο λαθρομεταναστών. Αυτό που πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι ότι στη Λέσβο η νομιμότητα δεν εφαρμόζεται, η τάξη απειλείται καθώς και η εθνική κυριαρχία. Όλα αυτά με κάνουν να αναρωτηθώ φωναχτά: ο Κυρίτσης που είναι;!;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 'Από την πλευρά της πολιτείας, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, διαβεβαιώνει τον δήμαρχο Λέσβου ότι είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη φορέων για την επίλυση του ζητήματος. Αυτό όμως θα καταστεί δυνατόν μετά από την επιστροφή του κ. Μουζάλα από το εξωτερικό, στις 26 Σεπτεμβρίου.'

    χαχαχαχαχα είναι πρόθυμος λέει να συμμετάσχει(!!!) σε ευρεία σύσκεψη φορέων. Καλά μη ζορίζεσαι και τόσο πολύ, δεν έγινε και τίποτα! Μπορείτε να συσκέφτεστε για κανένα μήνα μέχρι να καεί όλο το νησί. Θα είναι ωραία τακτική για να μη κουνηθούν από εκεί οι πρόσφυγες. Αυτό δε θέλεις κυρΓιάννη μου κατά βάθος; εσύ και τα συντρόφια σου;
    Κοιτάχτε έναν υπουργό που για χάρη του θυσιάσαμε την επίσημη πολιτική μας στο Μακεδονικό μην πάει και τον χάσουμε!!!
    Οι κάτοικοι από την άλλη διαμαρτύρονται αλλά τι να τους κάνω που μου ψήφισαν και τη δεύτερη φορά ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλο ποσοστό! Κάνανε την πάπια μέχρι τώρα, κοιτάζαν να βγάλουν και λίγο χρήμα από αυτούς, γλυκάθηκαν και με τα περί Νόμπελ και ιδού τα αποτελέσματα.
    Ωραιόκαστρο, Φιλιππιάδα, Μόρια, είναι απλώς ενδεικτικά από αυτά που θα ακολουθήσουν στο μέλλον εξαιτίας αυτής της πυρηνικής βόμβας που μόνοι μας εγκαταστήσαμε εντός της χώρας μας. Μην πάει και μας πούνε ότι είμαστε ακροδεξιοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.