28/9/16

Η πρώτη αεροπορική έκθεση της Βόρειας Κορέας

“Σε εξέλιξη η δημιουργία ιστορίας της Στρατιωτικής Αεροπορίας” – είπαν αυτοί που έκαναν το ταξίδι στην Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ) κατά το Σαββατοκύριακο 24 με 25 Σεπτεμβρίου καθώς η χώρα άνοιξε τις απαγορευμένες πύλες της για να διεξάγει το πρώτο δημόσιο αεροπορικό γεγονός – συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του εξαιρετικά σπάνιου στρατιωτικού υλικού της.

Το αεροπορικό φεστιβάλ της Γουσάν έλαβε χώρα στο πρόσφατα εγκαινιασμένο Διεθνές Αεροδρόμιο Κάλμα στην Γουσάν στην κεντρική ανατολική ακτή της κατά κάποιο τρόπο μοναδικής χώρας. Εν όψει των πολλαπλών κυρώσεων, συμπεριλαμβανόμενου του αεροπορικού καύσιμου, η χώρα διεξήγαγε μια πραγματικά καχύποπτη εκδήλωση η οποία δεν περιελάμβανε μόνο συνεχείς αεροπορικές διελεύσεις των αεροσκαφών Tu-134, Tu-154, Il-18 και Il-62 του κρατικού αερομεταφορέα “Air Koryo” (το μοναδικό μέρος στον κόσμο που μπορεί να συμβαίνει αυτό), αλλά επίσης και -το πιο σημαντικό- την πρώτη δημόσια εμφάνιση εν πτήσει των MiG-29 “Fulcrum”, MiG-21 “Fishbed”, Su-25 “Frogfoot”, ελικοπτέρων MD500 και τα Y5 (το κινεζικής κατασκευής αντίγραφό του An-2 “Colt”), συν των Mi-8/17.
Η τοποθεσία στην Γουσαν για την έκθεση.
Η τοποθεσία στην Γουσαν για την έκθεση.

Στο δέος της περίστασης παρευρέθηκαν 200 δυτικοί θαυμαστές της αεροπορίας και, εξίσου με ανοιχτό στόμα, ήταν το κοινό περίπου 15000 πολιτών της ΛΔΚ. Ηταν η “πρώτη φορά” και για τις δύο κουλτούρες. Ποτέ ξανά ο Στρατός της ΛΔΚ δεν είχε εκτεθεί – ποσό μάλλον να είναι διαθέσιμος για φωτογραφίες.

Ο διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν η υπηρεσία αεροπορικών ταξιδίων “Juche” που έχει ως έδρα το Λονδίνο σε συνεργασία με την Κορεατική Εταιρεία Διεθνών Ταξιδίων. “Χρειάστηκαν τρία χρόνια σκληρής δουλειάς”, είπε ο Ντείβιντ Τομπσον του “Juche”, “αλλά παρουσίασαν ό,τι είχαν υποσχεθεί και είδαμε σε εξέλιξη τη δημιουργία της ιστορίας της Στρατιωτικής Αεροπορίας”.

Η επίδειξη της πρώτης ημέρας αποτελούνταν από στρωτές πτήσεις μεμονωμένων Su-25 και MD500, όπως επίσης πτήσεις τριών Su-25 και ζεύγους MiG-21, συν μια πτήση αναπαράστασης τεσσάρων MD500 όπως και κάθε μηχάνημα της “Air Koryo” εκτέλεσε αεροπορικές διελεύσεις.

Κινέζικο Y5 (An-2 “Colt”).
Κινέζικο Y5 (An-2 “Colt”).

Οι διαδικασίες της δεύτερης ημέρας βρήκαν τους 200 δυτικούς πάνω στον στόλο της “Air Koryo” σε πτήσεις αναψυχής, όπως επίσης και την στατική επίδειξη ενός αεροπορικού μέσου από κάθε στρατιωτικό τύπο, ενώ τα κατασκευασμένα υπό άδεια An-2, Mi-8 και ένα M-17 εκτελούσαν επίσης πτήσεις αναψυχής, χρησιμοποιώντας όλα τα δείγματα της Πολεμικής Αεροπορίας της ΛΔΚ σε πολλαπλές πτήσεις.

Τα αξιοθέατα και τα σκηνικά του εν λόγω γεγονότος είναι περίπου απερίγραπτα (συμπεριλαμβανομένων αυτών από το πρώτο φεστιβάλ μπύρας της χώρας), όμως εξασφαλίστε ότι θα αγοράσετε το τεύχος Δεκεμβρίου του “Combat Aircraft” για το πλήρες δημοσίευμα, συμπεριλαμβανομένων συνεντεύξεων, μιας ολοκληρωμένης σειράς φωτογραφιών και των σχεδίων για το 2017.

Το λιγότερο από σπάνιο MiG-29.
Το λιγότερο από σπάνιο MiG-29.


Rich Cooper/COAP
Rich Cooper/COAP


Πιλότοι MiG-21 της πτητικής επίδειξης.


Su-25 τροχοδρομεί κατά την προσγείωση.



Απόδοση/Μετάφραση από το combataircraft.net για την Προέλαση.

 http://www.proelasi.org/2016/09/28/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.