20/10/16

"Αγνοούνται" 11 δισ. δολ. από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας

Η Επιτροπή Ερευνών του Κογκρέσου της Βενεζουέλας ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου 11 δισ. δολάρια έχουν κάνει "φτερά" μεταξύ των ετών 2004 και 2014 από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας PDVSA.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της αντιπολίτευσης Freddy Guevara αναφερόμενος στο ύψος του ποσού που "αγνοείται" είπε ότι "υπερβαίνει τον προϋπολογισμό πέντε χωρών της Κεντρικής Αμερικής" και συμπλήρωσε ότι υπάρχει ευρείας κλίμακας διαφθορά στην εταιρεία η οποία αποτελεί την "κότα με τα χρυσά αυγά" για την κυβέρνηση που αντιμετωπίζει προβλήματα.
"Μιλάμε για 11 δισ. δολάρια που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν" δήλωσε ο  Guevara παρουσιάζοντας την έκθεση της Επιτροπής για την PDVSA.
Όπως υπενθυμίζει το Reuters η χώρα βρίσκεται εν μέσω μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, με ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων. 

Η PDVSA ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι "μπορεί να είναι δύσκολο" να πληρώσει το χρέος της αν δεν προχωρήσει μία ανταλλαγή ομολόγων.
"Αν η PDVSA δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει τους διεθνείς πιστωτές της (...) είναι διότι έκλεψαν αυτά τα χρήματα" συμπλήρωσε ο Guevara. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.