21/10/16

Διεθνές συνέδριο για τις ελληνορωσικές σχέσεις από τον 18ο έως τον 20ό αιώνα

  • Οι εργασίες του συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στο Γρυπάρειο Μέγαρο, στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: ΤΕΜΑΚΟ)
Στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας διοργανώνουν διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τις ελληνορωσικές σχέσεις κατά τη νεότερη και σύγχρονη περίοδο (18ος-20ός αι.).
Οι εργασίες του συνεδρίου θα φιλοξενηθούν την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο Γρυπάρειο Μέγαρο στην Αθήνα, ενώ τις ίδιες ημέρες στο κτήριο «Κωστής Παλαμάς», στην Ακαδημίας, θα υπάρχει έκθεση βιβλίου με Έλληνες συγγραφείς μεταφρασμένους στα ρωσικά. Τα βιβλία είναι από την προσωπική συλλογή του καθηγητή Δημήτρη Γιαλαμά.
Την Πέμπτη το απόγευμα, στην έναρξη του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην μεγάλη αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, θέμα των εισηγήσεων είναι η λογοτεχνία. Η Παρασκευή είναι αφιερωμένη στην Ιστορία, στις πνευματικές σχέσεις και στη λογοτεχνία, ενώ το απόγευμα θα συζητηθεί και το 1917. Οι πρωινές συνεδρίες του Σαββάτου είναι αφιερωμένες στην Ιστορία και στη γλώσσα, ενώ οι απογευματινές στην τέχνη.
Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.