18/10/16

Η Γαλλία και το Ιράκ διοργανώνουν υπουργική σύνοδο 20 χωρών για τη Μοσούλη

Δηλώσεις του γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό

Η Γαλλία και το Ιράκ διοργανώνουν την Πέμπτη στο Παρίσι μια υπουργική σύνοδο με τη συμμετοχή περίπου 20 χωρών, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία, οι χώρες του Κόλπου και ευρωπαϊκές χώρες, που θα συζητήσει πώς θα σταθεροποιηθούν η Μοσούλη και τα περίχωρά της αφού το Ισλαμικό Κράτος χάσει αυτό το προπύργιό του στο Ιράκ, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό. 
Μιλώντας στους γάλλους διπλωματικούς συντάκτες, ο Ερό είπε πως η νίκη στη μάχη της Μοσούλης μπορεί να πάρει χρόνο. Είπε ακόμη πως, καθώς είναι πιθανό οι μαχητές να καταφύγουν στη Ράκα, το προπύργιό τους στη Συρία, είναι ζωτικής σημασίας να μελετηθεί σοβαρά το πώς θα ανακαταληφθεί και η πόλη αυτή.

"Για τη Ράκα, θα απαιτηθεί μια μέθοδος παρόμοια με της Μοσούλης. Θα χρειαστεί χρόνο και πολιτική βούληση, αλλά πρέπει να οργανωθούμε", είπε.

"Δεν μπορούμε να αφήσουμε το Ισλαμικό Κράτος να ανασυγκροτηθεί ή να ισχυροποιηθεί για να δημιουργήσει ένα ακόμη πιο επικίνδυνο κέντρο. Πρέπει να ετοιμαστούμε", πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν προειδοποίησε σήμερα ότι η μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να κρατήσει "πολλές εβδομάδες", ακόμη και "μήνες".

"Είναι μια μάχη που θα είναι μακρά, δεν είναι ένα Blitzkrieg (σ.σ.: πόλεμος αστραπή). Είναι μια υπόθεση μακράς διαρκείας, πολλών εβδομάδων, ίσως μηνών", είπε, στη διάρκεια μιας επίσκεψης στην έκθεση πολεμικού ναυτικού Euronaval στο Μπουρζέ, κοντά στο Παρίσι.
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. ναι...και πολλους "κακομοιρους" μεταναστες στα "τουρκικα" νησια του ανατολικου αιγαιου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.