17/10/16

Ο Ανατόλι Καρπόβ στη Θεσσαλονίκη, για το “2016 Thessaloniki Chessnale”

Ανατόλι Καρπόβ: «Χάρηκα γιατί είδα πολλούς νέους να αγαπούν το σκάκι, εδώ στη Θεσσαλονίκη, μία πόλη με πολύ ισχυρή σκακιστική παράδοση» - "Θερμές ευχαριστίες των διοργανωτών στον Ιβάν Σαββίδη"  

- Ειδικές ευχαριστίες από τους διοργανωτές στον Ιβάν Σαββίδη, δίχως τις χορηγίες του οποίου το “2016 Thessaloniki Chessnale” δε θα γινόταν ποτέ πραγματικότητα!
- Δείπνο προς τιμή της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Νεανίδων Σταυρούλας Τσολακίδου
Με το δείπνο προς τιμή της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου, ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο για το “2016 Thessaloniki Chessnale”, τη διεθνή εκδήλωση για το σκάκι, που διοργανώνεται έως την επόμενη Κυριακή στην πόλη, στο πλαίσιο του έτους Ρωσίας στην Ελλάδα!
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το απόγευμα στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos, όπου ο διεθνούς φήμης σκακιστής και παγκόσμιος πρωταθλητής Ανατόλι Καρπόβ έδωσε μία ταυτόχρονη παρτίδα επίδειξεις – Σιμουλτανέ με 25 νέους σκακιστές από ομίλους της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής!
Όπως είπε αργότερα στο δείπνο, που παρατέθηκε στο «Μακεδονία Παλάς», «η χαρά μου είναι μεγάλη όταν βλέπω νέους να αγαπούν το σκάκι και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. Άλλωστε η Θεσσαλονίκη, που διοργάνωσε δύο Σκακιστικές Ολυμπιάδες, όπως και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Χαλκιδικής είναι μία περιοχή με ισχυρή σκακιστική παράδοση»...
Στο δείπνο, τον θρύλο του αθλήματος κ. Καρπόβ, που είναι παράλληλα και Βουλευτής, τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας Κίρσαν Ιλιουμτζίνοβ και το μέλος της Δούμα και χρυσή Ολυμπιονίκη του καλλιτεχνικού πατινάζ Ιρίνα Ρόντνινα αλλά και την 16χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου υποδέχθηκε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης η Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, που στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη διοργάνωση αλλά και στη σύσφιγξη των διμερών σχέσεων, που αποτελεί τον στόχο των εκδηλώσεων του «Έτους της Ρωσίας στην Ελλάδα» και αντίστοιχα του «Έτους της Ελλάδας στη Ρωσία».
Τις θερμές ευχαριστίες τους για την παρουσία του κ. Καρπόβ στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης και οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας και Σάκης Βαρδαλής, που τόνισαν παράλληλα και την βούληση τους να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αθλήματος.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Γιώργος Μακρόπουλος ευχαρίστησε τους ξένους προσκεκλημένους και τούς διαβεβαίωσε ότι στην Ελλάδα γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την διάδοση του σκακιού, κυρίως στα παιδιά.
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Chessnale Πέτρος Μαμαλάκης ευχαρίστησε τον κ. Ιβάν Σαββίδη γιατί όπως είπε, «δίχως την συνδρομή του η διοργάνωση δεν θα μπορούσε ποτέ να πραγματοποιηθεί».
Στο δείπνο παρακάθησαν ακόμη οι GM και προπονητές της Σταυρούλας, Θάνος Μαστροβασίλης και Ιωάννης Παπαιωάννου.
Η “2016 Thessaloniki Chassnale” συνεχίζεται με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Mediterranean Cosmos έως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.