13/10/16

"Φοβάμαι πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη"

Α. Βακάκης: Ακούμε τους τριγμούς της αγοράς, σύντομα θα μεγιστοποιηθούν

"Ακούμε τους τριγμούς της αγοράς που σύντομα θα μεγιστοποιηθούν” ήταν η εισαγωγική φράση του επικεφαλής της Jumbo Απόστολου Βακάκη κατά τη χθεσινή ετήσια ενημέρωση των αναλυτών της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, δίνοντας το στίγμα της σημερινής εικόνας στο λιανεμπόριο. 
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βακάκης, από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά ο κλάδος καταγράφει πτωτικές τάσεις, οι οποίες μάλιστα τείνουν να παγιωθούν, με τον ίδιο να εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για το εάν η παραπάνω καθοδική πορεία θα είναι τελικά αναστρέψιμη.  "Το πρόβλημα με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα αρχίσει να φαίνεται όταν σταθεροποιηθεί αυτή η καθοδική τάση. Είναι θέμα χρόνου προτού κάποιος πανικοβληθεί και πατήσει φρένο στην αγορά. Προσωπικά φοβάμαι πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη” τόνισε, επιβεβαιώνοντας έτσι τις προβλέψεις για πάγωμα στο χώρο του λιανεμπορίου λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής δυσπραγίας των νοικοκυριών, που μετά το καλοκαίρι γίνεται ακόμη πιο έντονη εξαιτίας της φορο-λαίλαπας, των υποχρεώσεων του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος.

Για τη συνέχεια Capital 

1 σχόλιο:

  1. ναι...οι τριγμοι στις αγορες...εδω βρσκομαστε στην καρδια Γ'ΠΠ και εμεις ψαχνομαστε για τα πολλα...ναμαστε καταχαρουμενοι που εχουμε κιαυτα που εχουμε...ακομη...παιδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.