22/10/16

Χάρης Γεωργιάδης: Ο λαϊκισμός το μεγαλύτερο εμπόδιο στην περαιτέρω ανάπτυξη - Εδώ στην Ελλάδα να δεις!!!

«Δεν θα πρέπει να σταματήσει η πορεία των μεταρρυθμίσεων και να επιστρέψουμε στις κακές πρακτικές»

Μεγαλύτερο εμπόδιο στην περαιτέρω ανάπτυξη της κυπριακής Οικονομίας θεωρεί τον λαϊκισμό ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ο οποίος μιλώντας στο 7ο Limassol Economic Forum επισήμανε ότι υπάρχουν πιέσεις για επιστροφή σε μη βιώσιμες πρακτικές του παρελθόντος. 
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως η κυπριακή Οικονομία επέστεψε σε πορεία ανάκαμψης λόγω των σκληρών αποφάσεων και μέτρων που έχουν ληφθεί και δεν θα πρέπει, όπως είπε, να υπάρχει επιστροφή στις παλιές πρακτικές του παρελθόντος.

Επισήμανε πως δεν μπορεί το κρατικό μισθολόγιο να αυξάνεται σε μεγαλύτερο ρυθμό από το ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ, ο τραπεζικό τομέας δεν μπορεί να προβαίνει σε χρηματοδοτήσεις δανείων χωρίς τις αναγκαίες εξασφαλίσεις και θα πρέπει να συνεχιστεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων.
Σε ό,τι αφορά το διεθνές οικονομικό τοπίο, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως η άνοδος του λαϊκισμού, από τη δεξιά και την αριστερά,  αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την λήψη των αναγκαίων αποφάσεων τόσο σε διεθνές όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο για την επίτευξη σταθερότητας και οικονομική ανάπτυξης.
Επισήμανε πως το Βrexit θα πρέπει να μας αφυπνίσει, καθώς ήταν αποτέλεσμα του λαϊκισμού το οποίοι δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, ενώ ο λαϊκισμός αποτελεί την αιτία για την δημοτικότητα του Τραμπ στις ΗΠΑ, τις αναφορές για Grexit.
In Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.