14/10/16

Στο επίκεντρο της αλβανικής πολιτικής και διπλωματίας το "τσάμικο ζήτημα"

Ως τη βαθύτερη πληγή στις ελληνοαλβανικές σχέσεις χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής της Αλβανίας Ilir Meta το ζήτημα των Τσάμηδων, σε μία έντονη κοινοβουλευτική διαδικασία την Πέμπτη, στην οποία ο ίδιος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις επαφές του κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.
Η προχθεσινή συζήτηση έδειξε ότι το ζήτημα αποτελεί πλέον, λόγω και της συμμετοχής του "τσάμικου” κόμματος Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας (PDIU) στην κυβέρνηση Rama, αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής ατζέντας στην γειτονική Αλβανία, αλλά και του "καλαθιού” των ελληνοαλβανικών σχέσεων. Ωστόσο, ο Ilir Meta κατέβαλε προσπάθεια να το ενσωματώσει σε μία λογική περισσότερο διαλλακτική, κάνοντας λόγο για την ανάγκη μιας νέας "εποικοδομητικής” προσέγγισης.
Παραθέτοντας τα λόγια της προέδρου της ιταλικής βουλής Laura Boldrini, η οποία είχε μόλις απευθυνθεί στο αλβανικό κοινοβούλιο, ο Meta τόνισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται την Αλβανία ως βασικό εταίρο στη σταθεροποίηση μιας περιοχής με επικίνδυνες εντάσεις και εθνικιστικές συγχύσεις.
για τη συνέχεια Capital

1 σχόλιο:

  1. αφού όλοι οι ΝΑΖΙ-άρηδες σαρώνουν στην ευρώπη των λαών ελέω του κούτσαβλου φραγκοδολοφόνου , γιατί να μην δοκιμάσουν την τύχη τους και οι τηγανοκέφαλοι ναζιάρηδες γειτονές μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.