27/10/16

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες - ΝΔ: Παραίτηση Τσίπρα, πρόωρες εκλογές

Παπαδάκου Γιάννα   
Ανδ. Λοβέρδος: Να παραιτηθεί ο Παππάς - Ποτάμι: Οι προσπάθειες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εκβιάσουν τους δικαστές απέτυχαν - Δηλώσεις Γεννηματά, Βενιζέλου

Ανατροπή από το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά την επικράτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ της σκληρής γραμμής, αφού ακυρώνεται ο νόμος Παππά και συγχρόνως ακυρώνεται έτσι και ο διαγωνισμός χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών. 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακολουθώντας την πάγια νομολογία του έκρινε ως αντισυνταγματικό τον νόμο 4339/2015 του υπουργού Επικρατείας με διαφορά τριών ψήφων, 14 - 11, και δεν ακολούθησε τελικά την εναλλακτική πρόταση για να δοθεί προθεσμία 6 μηνών στην κυβέρνηση ώστε να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και στη συνέχεια να κρίνουν. Το ΣτΕ αποδόμησε τελείως τον νόμο μη δίνοντας κανένα περιθώριο για «θεραπεία» της αντισυνταγματικότητας. 
Όπως όλα δείχνουν στην απόφαση και στο σκεπτικό της πλειοψηφίας δεν υπάρχουν «αστερίσκοι» ή επιφυλάξεις. Είναι μία καθαρή απόφαση περί αντισυνταγματικότητας. 
Η μειοψηφία τάχθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπέρ ενός εναλλακτικού σχεδίου, δηλαδή μιας προθεσμίας περίπου έξι μηνών έως την συγκρότηση του ΕΣΡ, το οποίο θα έκρινε και τον αριθμό των αδειών αλλά και τη νομιμότητα της λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών.

Μετά την απόφαση η ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου θα γίνει εκ του μηδενός. Δεν πέφτει μαύρο στα κανάλια, οι δύο νέοι υπερθεματιστές βρίσκονται χωρίς άδειες, ενώ τα χρήματα των προκαταβολών πρέπει να επιστραφούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ως το δεύτερο διάλειμμα των 25 φαινόταν ότι η πλειοψηφία ήταν υπέρ της ήπιας γραμμής, αλλά με τα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν στους διαδρόμους του ΣτΕ, οι συζητήσεις έκλιναν υπέρ της σκληρής γραμμής περί αντισυνταγματικότητας. Μάλιστα αυτό είχε προβλεφθεί από τους έμπειρους μελετητές του ΣτΕ με τη φράση: «Πολλές φορές όλα κρίνονται από τις συζητήσεις στους διαδρόμους...». 

Μετά την απόφαση ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου αποχωρώντας από το ΣτΕ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Χρήσιμο είναι να ανακοινωθεί και το σκεπτικό της απόφασης, αλλά τα πρώτα συμπεράσματα μιλάνε για «πολιτική ήττα της κυβέρνησης» που βιάστηκε ποντάροντας πολλά σε αυτή την υπόθεση και ανάγοντάς την σε μάχη των μαχών...


Αντιδράσεις των κομμάτων
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικός ο “νόμος Παππά” αποτελεί ένα καθοριστικό γεγονός στο δημόσιο βίο της xώρας.

Ο διαγωνισμός - παρωδία ακυρώθηκε.

Ο “νόμος Παππά” ανήκει πια στο παρελθόν.

Η προσπάθεια θεσμικής υπεξαίρεσης των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από την απερχόμενη Κυβέρνηση, απέτυχε.

Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε τη συνταγματική τάξη και αγωνίστηκε να αποτρέψει το κυβερνητικό πραξικόπημα στο χώρο των Μ.Μ.Ε.

Σήμερα, δεν πανηγυρίζουμε. Μαζί με τη δημοκρατική κοινωνία αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί η συνταγματική νομιμότητα αποκαταστάθηκε.

Οι προκλητικές, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, δεν πέρασαν.

Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη από αξιοπιστία, μεταρρυθμιστικό σχέδιο και ενότητα για να ανταπεξέλθει στην κρίση.

Δεν τα κατάφερε.

H αποχώρησή του από την εξουσία και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη.

Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες ολοκληρωμένη πρόταση για την ουσιαστική αποκατάσταση της πολυφωνίας και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου».


Ποτάμι


Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση. Να σεβαστεί το ΕΣΡ και να μην επιμείνει στον παραλογισμό ότι στην Ελλάδα θα εκπέμπουν μόνο 4 κανάλια. Ο κ.Παππάς, με την άδεια του κ.Τσίπρα όμως, θεώρησε ότι μπορεί να παραβιάσει το Σύνταγμα προκειμένου να στήσει ένα ελεγχόμενο τοπίο στην ενημέρωση. Με εργολάβους και «λαγούς» που θα έδιναν βοσκοτόπια και θα έστηναν «SIRIZATV».Οι προσπάθειες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εκβιάσουν τους δικαστές απέτυχαν. Τώρα ήρθε η στιγμή των ευθυνών. Ο κ.Παππάς πρέπει να παραιτηθεί και ο κ.Τσίπρας πρέπει να απολογηθεί. Και αφού αναγνωρίσουν το λάθος τους να αναζητήσουν την πρόταση που κατέθεσε «Το Ποτάμι» στον Πρόεδρο της Βουλής. Περισσότερα κανάλια – περισσότεροι εργαζόμενοι – περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία – περισσότερη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων των καναλαρχών και κυρίως περισσότερη Συνταγματική νομιμότητα.

Δημοκρατική Συμπαράταξη


Την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππα ζήτησε με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών σταθμών.

Δηλώνοντας ότι τώρα χρειάζεται συναίνεση τόνισε ότι «Μαύρο στην ενημέρωση δεν θα υπάρξει!.. Τώρα ο δρόμος για συναίνεση σε ό,τι αφορά το ΕΣΡ είναι ανοικτός... Η συναίνεση, όμως, αυτή αποτελεί μια κοινοβουλευτική διαδικασία και δεν συμπεριλαμβάνει τον κ. Παππά» ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος και συμπλήρωσε ότι ο υπουργός Επικρατείας έπαιξε με τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν άκουσε την Βουλή επί ένα ολόκληρο χρόνο, δεν συνεκτίμησε τις προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ.

«Τώρα ο υπουργός Επικρατείας είναι αντιμέτωπος με τις πολιτικές του ευθύνες. Κι όποιος έχει πολιτικές ευθύνες παραιτείται. Δεν συνεχίζω, όμως, άλλο με τον κ. Παππά. Ο λαός λέει πως τους ξαρμάτωτους δεν τους χτυπάμε. Και ο ίδιος είναι θεσμικά και πολιτικά μια τέτοια περίπτωση», κατέληξε.

Δήλωση της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννήματα


Σήμερα νίκησε το κράτος δικαίου απέναντι στον αυταρχισμό και στον καθεστωτισμό των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Ειπώθηκε το μεγάλο όχι στο «μαύρο» στην ενημέρωση.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί πλήρως την απόφαση της Δικαιοσύνης και να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της νομιμότητας, με την απόδοση των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ.

Όσον μας αφορά θα συμβάλλουμε στην άμεση ανασυγκρότηση του ΕΣΡ,με όλες του τις προβλεπόμενες από το σύνταγμα αρμοδιότητες ώστε να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο. Με διασφάλιση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού.
Η Κυβέρνηση είναι πολιτικά έκθετη.

Οι μεθοδεύσεις τους θα τους ακολουθούν για πάντα

Επιβάλλεται τουλάχιστον για λόγους πολιτικής και ηθικής τάξεως να απομακρυνθεί άμεσα ο φυσικός αυτουργός και κύριος εκτελεστής αυτής της καθεστωτικής επιχείρησης ο Υπουργός κ.Παππάς.

Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου


Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ως προς την αντισυνταγματικότητα του νόμου περί τηλεοπτικών αδειών και την αντίδραση της κυβέρνησης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε τα εξής:
«Θεσμικά χυδαία, αυταρχικά πεισματική και πολιτικά αυτοκτονική ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στις δημοσιογραφικές πληροφορίες για το αποτέλεσμα της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ.
Η δήλωση που με επαναστατικό οίστρο διάβασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, συνιστά επίσημη αναγγελία κατάλυσης του Συντάγματος.
Νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι με ένα νεώτερο νόμο μπορεί να παρακάμψει την απόφαση του ΣτΕ και να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα. Όφειλε να περιμένει τη δημοσίευση της απόφασης, να τη διαβάσει προσεκτικά και να συμμορφωθεί πλήρως, όπως επιτάσσει το άρθρο 95 του Συντάγματος.
Η κυβέρνηση που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και παρακαλάει για το τέταρτο, κατηγορεί το ΣτΕ γιατί έκρινε το μνημόνιο συνταγματικό!
Η κυβέρνηση που υπερασπίστηκε με πάθος το PSI στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που υποκλίνεται στο PSI με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 και παρακαλάει να τις δοθούν τα δευτερεύοντα συμπληρωματικά μέτρα του PSI ώστε να τα εμφανίσει ως επιτυχία της σε σχέση με το χρέος, κατηγορεί το ΣτΕ γιατί έκρινε συνταγματικό το κούρεμα του χρέους το 2012 και δεν άφησε να οδηγηθεί η χώρα σε ασύντακτη χρεοκοπία!
Η κυβέρνηση που προκάλεσε βλάβη δεκάδων δισεκατομμυρίων στην οικονομία, δήθεν οδύρεται για τα 85 εκατομμύρια των υπερθεματιστών, όταν ένας νόμιμος διαγωνισμός μπορεί να αποφέρει πολλά περισσότερα.
Έλεος. Ας τεθεί ένα όριο στις αντιφάσεις, τα ψέμματα και τον αυτοδιασυρμό.
Ο δρόμος που επέλεξε η κυβέρνηση οδηγεί στην ανοικτή θεσμική κρίση και σε νέα παιχνίδια με την πορεία της οικονομίας και τη θέση της χώρας μέσα στη ευρωζώνη.
Πρόκειται για μια επικίνδυνη και αδίστακτη ομάδα που δεν σέβεται ούτε τη νομιμότητα ούτε το εθνικό συμφέρον.
Για όποιον έχει στοιχειώδη αίσθηση της εθνικής και της ευρωπαϊκής έννομης τάξης, οι αντισυνταγματικότητες του λεγόμενου νόμου Παππά ήταν κραυγαλέες και αθεράπευτες.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας διαφύλαξε τον θεσμικό του ρόλο, την παράδοση και τη συνέχεια της νομολογίας του. Και με την απόφασή του είπε το αυτονόητο. Έσφαλαν δραματικά όσοι προσπάθησαν να το επηρεαστούν και μάλιστα με τρόπο βάρβαρο.
Επειδή είχα προβλέψει με ακρίβεια τις εξελίξεις αυτές, τώρα οφείλω να διατυπώσω καθαρά την πρόβλεψη μου για τη συνέχεια. Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει με φόρα τον κατήφορο χωρίς όριο συνταγματικό, οικονομικό, εθνικό. Δεν δραματοποιώ. Απλώς διαπιστώνω.

Είναι ατομική και συλλογική υποχρέωση όλων των πολιτών που πιστεύουν στη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την σταθερή πορεία της Πατρίδας μας να αντιδράσουν στο όνομα του Συντάγματος.
ΒΗΜΑ

15 σχόλια:

  1. Ξένοι πράκτορες παντού σε αυτή την χωρα, ακόμα και στο ΣΤΕ. Ανεξάρτητο κράτος σου λέει μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξένοι πράκτορες ποιας χώρας; Ποιοι ειναι; Διαφώτισε μας αφου ξέρεις τόσα

      Διαγραφή
    2. Γιατί, τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις; Όταν λέω πράκτορες δεν εννοώ απαραίτητα ξένους, πολλοί από αυτούς είναι ελληνικής εθνικότητας και τους βρίσκεις παντού ακόμα και στο ΣΤΕ.

      Διαγραφή
    3. Λες ξένους αλλα δεν εννοείς απαραίτητα ξένους; Τι ειναι αυτό πάλι; Η νόσος Τσίπρα; Τάζω αλλα δεν τάζω;;

      Διαγραφή
    4. Γιατί ψάχνεις για πράκτορες; και γιατί θεωρείς την απόφαση λαθος; Την νομολογία τους εφάρμοσαν και τίποτα παραπέρα.

      Διαγραφή
  2. Φυσικό είναι να ζητά εκλογές η νδ, βιάζεται να έρθει στην εξουσία ώστε να διεκπεραιώσει το τελικό στάδιο εξαθλίωσης και φτωχοποίησης του ελληνικού λαού κατ' εντολή και πληρως υποτασσόμενη στα κελεύσματα του ξένου παράγοντα! Και αυτό που προκαλεί την απορία στον κοινό νου είναι ότι δυστυχώς έχει έρεισμα ακομα σε λαϊκά στρώματα και κοινωνικές ομαδες οι οποίες δεν έχουν τίποτε απολύτως να περιμένουν από αυτήν, εκτός από τα χειρότερα...δυστυχώς πολλοί ακόμα λειτουργούν με βάση συναισθηματικά πολιτικά κριτήρια,επειδή κάποτε ο παππούς τους (σε άλλες εποχές και πιθανώς δικαιολογημένα) ψήφιζε..την ΕΡΕ. Ακόμα και τώρα, ακόμα και στην εποχή της κρίσης όπου ήρθαν τα πάνω κάτω σε τούτο τον τόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δικιο. Ψήφισε Τσίπρα ξανά

      Διαγραφή
    2. Δέν κατάλαβα·ἤ Τσίπρα ἤ Μητσοτάκη;

      Ἄν ὁ Ἕλληνας δὲν ἔχει καταλάβει πλέον ὅτι τὸ ὅλο οἰκοδόμημα θέλει γκρέμισμα καὶ σωστὸ χτίσιμο ἀπὸ τὴν ἀρχή,τὸτε ἰσχύει τὸ:ὅποιος δὲν ἔχει μυαλὸ ἔχει πόδια καὶ τρέχει,καὶ ὅταν θὰ ἔρχωνται καραβιὲς μὲ Λέσβιους,Χιῶτες καὶ λοιποὺς τοῦ Ἀνατολικοῦ Αἰγαίου,νὰ δοῦμε πῶς θὰ μᾶς σώσουν τὰ κόμματα ποὺ ἄφρονα ψηφίζαμε τόσα χρόνια.

      Ἀλλάξτε νοοτροπία,ἐπαναστατῆστε ἐναντίον τοῦ ἑαυτοῦ σας,μήπως καὶ σωθῆ ἡ Πατρίδα.

      Ταϋγέτη.



      Διαγραφή
    3. Τα είπες όλα, Ταϋγέτη. Οι Έλληνες δεν μπορούν να βγούν από την μιζέρια των κομμάτων, των αθλίων αυτών συμμοριών, που κατέστρεψαν την Πατρίδα μας κι εκμαύλισαν τον λαό της. Συνεχίζουν να ερίζουν για τα κόμματα, κάνοντας αυτό που εκείνα ακριβώς θέλουν, δηλαδή να παραμένουν διχασμένοι.

      Όχι, δεν το κατάλαβαν και ούτε πρόκειται να το καταλάβουν κι ας τα έλεγε ο Ροΐδης πριν από τουλάχιστον 160 χρόνια!

      Διαγραφή
  3. Η απόφαση τού Σ.τ.Ε. δεν εξέπληξε.
    Ο "νόμος Παππά" όπως καθιερώθηκε να λέγεται ο ν.4339/2015 θέσπισε σύστημα που αντιβαίνει σε ρητές Συνταγματικές διατάξεις. Το θέμα κρίθηκε τελειωτικά από το αρμόδιο Δικαστήριο.
    Βέβαια η καημένη η δημοσιογράφος μάς λέει κάτι για σκληρή γραμμή και άρνηση εναλλακτικής λύσης. Η καθαρή απόφαση δεν είναι σκληρή γραμμή, αλλά απλώς φυσιολογική.Το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι Δικαστήριο και όταν διαπιστώνει αντισυνταγματικότητα εκδίδει απόφαση και το λέει. Αναβάλλει μόνο για ειδικούς λόγους και όχι στο στυλ "ξαναγράφτο και ξαναφέρτο". Και έτσι ο Παππάς θα μπορούσε να συνεχίσει το παιχνίδι του να μην διορθώσει τον νόμο, ή να τον διόρθωνε εν μέρει και να έβαζε και άλλες αντισυνταγματικές διατάξεις. Και θα ζητούσαν πάλι αναβολή από το Σ.τ.Ε. για «θεραπεία» της αντισυνταγματικότητας.
    Θα ήθελε και η εν λόγω Γιάννα, όπως και η μαινομένη Όλγα ή ή απορούσα Μαρίνα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να παραταθεί το μπάχαλο για άλλους έξι μήνες και να παίζει τον παπά ο Παππας και την κολοκυθιά ο Τσίπρας με τα γνωστά: "Το ΕΣΡ ναι ή όχι; τώρα ή αύριο; δέχεστε για πρόεδρο π.χ. τον Καρανίκα; Όχι; Είστε υπεύθυνοι που δεν προχωρεί η άρση τής παρανομίας στα κανάλια TV".
    Το πρόβλημα είναι ότι μολονότι και οι δικοί τους νομικοί ειδήμονες θα τούς το έχουν πεί, και το Σ.τ.Ε. το ξεκαθάρισε με τον πιό σαφή τρόπο, παρά ταύτα εμμονικοί ιδεοληπτικοί οι κυβερνώντες αρνούνται να σοβαρευτούν και εξαγγέλλουν νέα νομοθετική ρύθμιση, βέβαιοι όντες ότι η Βουλή θα κάνει ό,τι τής πεί ο ΠαππαΤσίπρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να ειμαστε ακριβείς το ΣτΕ επέμεινε στην νομολογία του. Αυτό δεν σημαίνει ότι η διαταξη ήταν σαφής αλλά είχε ερμηνευθεί παλαιότερα και μάλλον σωστά. Ενδιάμεσοι δρόμοι δεν υπήρχαν.

      Διαγραφή
  4. Πέστε τα κύριε Καππαδόκη!!!
    Οι άνθρωποι έχουν σπάσει όλα τα κοντέρ ανοησίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από τα παλιά χρόνια ξέρουμε ότι «το εύχρηστο Σύνταγμα (μιας δημοκρατικής χώρας) οφείλει να είναι ένα απλό και κατανοητό κείμενο». Τώρα πως όλοι εμείς «οι αιώνιοι επαναστάτες και διαρκείς αμφισβητίες» μπλέξαμε με όλα αυτά (πάντα LIVE από το... «Αρσάκειον») και δεν πήραμε (πάλι;) χαμπάρι ότι ο Ερντογάν ξαναχτύπησε με τα σύνορα... της καρδιάς του, τότε μάλλον τζάμπα έγινε τόση φασαρία (κομματικές κοκορομαχίες), αντί ν' αφήσουμε αυτούς που γνωρίζουν καλά την δουλειά τους να πάνε να γνωμοδοτήσουν απερίσπαστοι.

    «Είναι μία καθαρή απόφαση περί αντισυνταγματικότητας...»

    Επειδή δεν είμαι νομικός (και δεν παρακολουθώ ανελλιπώς την Κυρία Ιωάννα Μάνδρου), η διαφορά των τριών ψήφων (14 - 11)... σημαίνει δλδ ότι οι 11 του ΣτΕ θεωρούν τον εν λόγω Νόμο... «συνταγματικό»;;; ΟΧΙ βέβαια· ρητορική η ερώτηση (*).

    Βλέπετε, έβγαινε ο «πάσα ένας» ξερόλας στα κανάλια και στο διαδίκτυο και ερμήνευε διαφορετικά (δλδ κομματικά) τους Νόμους και το Σύνταγμα, οπότε μας έκανε να αναρωτιόμαστε - καθημερινά και για μέρες - για το: «ποιος είναι αυτός ο... Σύνταγμας», όπως είχε πει και ο αγνός χαμάλης της Πλατείας Μοναστηρακίου στον έφιππο Δημήτριο Καλλέργη (στην Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843), προφανώς και (120 χρόνια αργότερα, πιο κοντά σε μας) κατά το... «ποιος είναι αυτός ο... ΙΚΑς» (του μπακαλόγατου Ζήκου);;; «Της κακομοίρας» (1963)... χαχαχα!!!

    (*) «Η μειοψηφία τάχθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπέρ ενός εναλλακτικού σχεδίου, δηλαδή μιας προθεσμίας περίπου έξι μηνών έως την συγκρότηση του ΕΣΡ, το οποίο θα έκρινε και τον αριθμό των αδειών αλλά και τη νομιμότητα της λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών.» (Παπαδάκου Γιάννα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εναλλακτικό σχέδιο δύσκολα θα μπορούσε να σωσει την κατάσταση. Μια καθαρή απόφαση δίνει ευκαιρία για μια συνταγματικώς ορθή διαδικασία

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.