26/10/16

Π. Ήφαιστος, Κυπριακό-Ελληνοτουρκικά: Μια φρικτά λανθασμένη πορεία προς φρικτά λανθασμένες αποφάσεις ωθούν Ελλάδα και Κύπρο στα φρικτά και θανατηφόρα πεδία αστάθειας της περιφερείας μας


andreas-demetriou-cyprusΣημ. Η εικόνα και συνοδευτικό σχόλιο του Δρ Ανδρέα Δημητρίου αντλήθηκε από την σελίδα του. Βλ. υστερόγραφο. Απεικονίζει την αλήθεια: Τουρκικό κράτος (δήθεν τουρκοκυπριακό) εντός κρατιδίου (δήθεν «Νέα Κύπρος» ή κάτι παρόμοιο) και διεστραμμένες «κρατικές» ρυθμίσεις οι οποίες θα διευκολύνουν τις δεδηλωμένες επεκτατικές αξιώσεις της  Άγκυρας. Ρίχνουμε δηλαδή την Μεγαλόνησο στην αγκαλιά της νεο-ισλαμικής Τουρκίας, οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της Μεγαλονήσου γίνονται στρατηγικοί όμηροι της Άγκυρας και το νεοελληνικό κράτος παγιδεύεται στρατηγικά.

Η παρούσα παρέμβαση στηρίζεται στην υπόθεση ότι α) επιβίωση της ΚΔ και των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων της Κύπρου σημαίνει απόσυρση όλων των εκτρωματικών προτάσεων που βρίσκονται στο τραπέζι και β) απόφαση στην Ελλάδα και Κύπρο για μια νέα αφετηρία βιώσιμης διεξόδου για την οποία δεν βιαζόμαστε γιατί «δεν βιαζόμαστε να αυτοκτονήσουμε». Ένα σύγχρονο κράτος δεν καταργείται και εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να βιαζόμαστε να το καταργήσουμε,  να καταστήσουμε την Τουρκία κάτοχο των κατεχομένων και συγκυρίαρχο των νυν μη κατεχομένων εδαφών της ΚΔ, να την καταστήσουμε εν δυνάμει κυρίαρχο όλης της Κύπρου και να παγιδεύσουμε στρατηγικά την Ελλάδα. 

Συνέχεια:   Παναγιώτης Ήφαιστος – Panayiotis Ifestos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.