22/10/16

Αυστρία και Φινλανδία έτοιμες να φιλοξενήσουν τις συζητήσεις για το εδαφικό

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ
Αυστρία και Φινλανδία έτοιμες να φιλοξενήσουν τις συζητήσεις για το εδαφικό Η Αυστρία και η Φιλανδία προθυμοποιήθηκαν να φιλοξενήσουν τις συζητήσεις που θα γίνουν για το εδαφικό, αποκάλυψε μιλώντας στις Βρυξέλλες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. 
Σημειώνεται ότι ο κ. Χριστοδουλίδης, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στα MEGAONE - Γεγονότα,  είχε επιβεβαιώσει ότι εκτός από την Ελβετία άλλες δύο χώρες προσκάλεσαν την ΚΔ προκειμένου να γίνουν οι συζητήσεις περί εδαφικού, επισημαίνοντας ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν δεύτερη εβδομάδα του Νοέμβρη. 

Ο Εκπρόσωπος, μιλώντας στον Τύπο, εξέφρασε την ικανοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την συμπερίληψη στα συμπεράσματα που αφορούν τη μετανάστευση και ειδικότερα στο θέμα της φιλελευθεροποίησης των θεωρήσεων εισόδου με την Τουρκία, έχει συμπεριληφθεί η εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις υποχρεώσεις της Τουρκίας έναντι όλων των κρατών μελών, χωρίς καμία διάκριση - η ανάγκη να υπάρχει αυτή η αποτελεσματική συνεργασία και με τα 28 κράτη μέλη. Είναι θετικό το γεγονός, είπε ο Εκπρόσωπος ότι στα συμπεράσματα που έχουν υιοθετηθεί, έχει προστεθεί η εν λόγω αναφορά.
“Από εκεί και πέρα, ως σύνοψη των συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας”, συμπλήρωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, “θα πρέπει να πούμε ότι το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων που ήταν αυτό που κυριάρχησε των συζητήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας προκύπτουν δύο πού σημαντικά δεδομένα:
  • το πρώτο αφορά το γεγονός ότι οι συνομιλητές του Προέδρου, οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιλαμβάνονται ότι εν έτη 2016 δεν μπορούμε να μιλάμε για εγγυήσεις από ένα τρίτο κράτος προς ένα κράτος μέλος της ΕΕ. Θεωρούμε ειδικότερα στην παρούσα συγκυρία την εν λόγω προσέγγιση από τα κράτη μέλη της ΕΕ ιδιαίτερα σημαντική. 
  • Το Δεύτερο σημείο είναι το γεγονός ότι η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας θεωρείται ότι δίνει όλες εκείνες τις απαντήσεις, προσφέρει όλες εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες για να αντιμετωπίζονται οι όποιες ενδεχόμενες ανησυχίες για το θέμα της ασφάλειας”.
“Ήταν σημαντικό το γεγονός ότι τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ο Έλληνας Πρωθυπουργός στις συναντήσεις που είχαν συζήτησαν το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα να αναφέρουμε ότι δύο από τα κράτη μέλη της ΕΕ, η Αυστρία και η Φιλανδία, έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να φιλοξενήσουν τις συζητήσεις που θα γίνουν για το εδαφικό.
TVONENews

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.