12/10/16

Αμερικανική συσκότιση για τις νέες πιέσεις Νούλαντ στον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη

Με τον ανωτέρω τίτλο ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζων Χέλμερ μεταδίδει με το  Blog του από τη Μόσχα, ανταπόκριση  που εισαγωγικά επισήμαινε πως η επίσκεψη της κ. Νούλαντ στην Λευκωσία περιβλήθηκε με προσπάθεια συγκάλυψης από το Σταίητ Ντηπάρτμεντ, εκπρόσωπος του οποίου απέφευγε επί ημέρες να απαντήσει στις σχετικές ερωτήσεις ανταποκριτών. Και συνεχίζει με τα εξής:
(Μετάφραση: Μιχ. Στυλιανού)
«Το ημι-απόρρητο ταξίδι Νούλαντ πραγματοποιείται στη συνέχεια υπαινιγμών το Σαββατοκύριακο από ανώτερους αξιωματούχους της Κύπρου ότι οι Αμερικανοί πιέζουν συνέχεια τον Αναστασιάδη ν’ αποδεχθεί τουρκική  στρατιωτική κατοχή της βόρειας Κύπρου υπό σημαία του ΝΑΤΟ και ότι η παλαιά ανάμειξη του Αναστασιάδη με τον φυγάδα Ρώσο επιχειρηματία Λεονίντ Λεμπέντεφ είναι μια από τις λαβές πίεσης στις συναντήσεις που είχε η Νούλαντ με τον Αναστασιάδη στην Κύπρο τον Απρίλιο και τον Ιούλιο.
Στην Κύπρο, την Κυριακή, η αγγλόφωνη φιλο-Νατοϊκή εφημερίδα  Cyprus-Mail έγραφε ότι : « Κυβερνητική πηγή,  που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, απέκλεισε κατηγορηματικά το σενάριο περί βάσεως του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι απλώς αποκλείεται αφού δεν θα γινόταν ποτέ δεκτό από το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, το ΑΚΕΛ, του οποίου η αποδοχή είναι αναγκαία για την εξασφάλιση της λαϊκής στήριξης για οποιαδήποτε προτεινόμενη λύση. Αν και μια βάση του ΝΑΤΟ θα έλυνε πολλά προβλήματα –παρατήρησε η πηγή.»
Η εφημερίδα ανέφερε δήλωση του προεδρικού εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη ότι υπήρξε μια σχέση ανάμεσα στις επιχειρήσεις Λεμπέντεφ και το δικηγορικό γραφείο που διεύθυνε ο κ. Αναστασιάδης πριν γίνει Πρόεδρος στις 28-2-13 και στο οποίο οι δύο θυγατέρες του είναι συνεταίροι. « Ο Πρόεδρος δεν εμπλέκεται στην υπόθεση (Λεμπέντεφ).              
Ενδέχεται να εμπλέκεται το δικηγορικό γραφείο του. Αυτοί μπορούν να σολιάσουν, αν το επιθυμούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Η Cyprus-Mail επιβεβαίωσε επίσης ότι το 2011, όταν ο Αναστασιάδης ασκούσε ακόμη ενεργό δικηγορία και το γραφείο του εκπροσωπούσε τον Λεμπέντεφ (φωτό: κάτω αριστερά), ο Λεμπέντεφ απέκτησε την κυπριακή υπηκοότητα. Αυτό κρατήθηκε μυστικό από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο στη Μόσχα, όπου ο Λεμπέντεφ διατηρούσε μια έδρα στη Γερουσία, ως εκπρόσωπος τη Δημοκρατίας της  Σούβας. Το δικηγορικό γραφείο απέκρυψε επίσης την  κυπριακή υπηκοότητα Λεμπέντεφ κατά την ακρόαση σε κυπριακό δικαστήριο της υπόθεσης εναντίον Λεμπέντεφ από γερμανική τράπεζα που διεκδικούσε την εξόφληση δανείου πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα, ο Νεοκλής Συλικιώτης   (φωτό: δεξιά), τότε υπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για την απονομή της υπηκοότητας, δηλώνει τώρα:» Δεν ενθυμούμαι την υπόθεση (Λεμπέντεφ) ειδικά, αλλά θυμάμαι μια παρόμοια, περίπου την ίδια εποχή.»
Ο Συλικιώτης αρνείται ότι ο Αναστασιάδης ή το δικηγορικό γραφείο του είχαν κανονίσει την απόκτηση της υπηκοότητας αποκρύπτοντας ότι ο Λεμπέντεφ ήταν Πολιτικά Εκτεθειμένο Πρόσωπο κατά τους κανόνες κατά της διαφθοράς που ισχύουν στην Ε.Ε. και στην Κύπρο. Εδήλωσε ότι οι αιτήσεις προωθούνταν στην Ευρωπολ , για επιβεβαίωση ότι ο αιτούμενος είχε λευκό μητρώο και στη συνέχεια στο υπουργείο Οικονομικών για την διακρίβωση ότι οι επενδύσεις του στην Κύπρο εκάλυπταν τις μίνιμουμ προϋποθέσεις για να του δοθεί η υπηκοότητα. Τότε μόνο έρχονταν στο υπουργικό συμβούλιο για έγκριση και ακολουθούσε ενημέρωση της Βουλής.
Από την αμερικανική Δικαιοσύνη έχει ζητηθεί η δέσμευση και  κοινοποίηση χρηματοπιστωτικών στοιχείων, εταιρικών εγγράφων, ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και καταθέσεις μαρτύρων από το δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη, όταν το διηύθυνε ο σημερινός πρόεδρος, προς χρήση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ν. Υόρκης, για την εκδίκαση της υπόθεσης στην οποία ο Λεμπέντεφ διεκδικεί 2 δις δολάρια για τις μετοχές του στην πετρελαϊκή εταιρεία ΤΝΚ-ΒΡ, που τώρα αποτελεί τμήμα της Ροσνέφτ. ΟΙ Λεν Μπλαβάτνικ και Βίκτωρ Βέκσελμπεργκ λένε πως πούλησαν τις μετοχές στην εταιρεία Κόραλ Πετρόλιουμ του Λεμπέντεφ, αντί 600 εκ. δολαρίων και ότι ο Λεμπέντεφ κρύβει στην Κύπρο τα αποδεικτικά ότι εισέπραξε το ποσό.
 Ο Λεμπέντεφ έχει μια κατοικία στη Λεμεσό και τελευταία την επισκέφθηκε τον Μάϊο για να συναντηθεί με τους δικηγόρους του. Από τότε οι δικηγόροι αρνούνται να απαντήσουν στις εντολές του αμερικανικού δικαστηρίου. Οι οποίες αναμένεται τώρα να διαβιβασθούν στον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου  Κώστα Κληρίδη για να τις καταστήσει εκτελεστές.
Ο Λεμπέντεφ διέφυγε από τη Ρωσία το 2014. Τώρα ζει στις ΗΠΑ, υπό αμερικανική προστασία έναντι της κατηγορίας της απάτης σε βάρος της επαρχιακής υπηρεσίας ηλεκτρισμού.»

Το κείμενο στο αγγλικά:
http://russia-insider.com/en/us-blackout-new-nuland-push-cyprus-president-anastasiades/ri16929

Σημ. Μεταφραστού:
Είναι προφανείς οι λόγοι της αμερικανικής επιμονής (και των αλλεπάλληλων αποστολών της Βίκυ Νούλαντ παρά τω κυρίω Αναστασιάδη, για την αποδοχή της φαεινής ιδέας της ΝΑΤΟ-ποίησης της τουρκικής κατοχής στη Βόρειο Κύπρο, ως «εγγύησης ασφάλειας των Τουρκοκυπρίων».
Αυτή την περίοδο κρίσεως και ανασφάλειας στον γαμήλιο δεσμό με την Τουρκία και τις προχωρημένες ερωτοτροπίες της ΄Αγκυρας με τη Μόσχα και το Ευρασιατικό στρατόπεδο, εφαρμογή αυτού του σχεδίου θα προσέφερε την ασφαλή  πρόσδεση του ασώτου συμμάχου σε άρρηκτο νατοϊκό αγκυροβόλιο -την έτσι διπλά υπόδουλη Κύπρο και ενδεχόμενο στόχο ολοκαυτώματος.

5 σχόλια:

 1. Ο «περιβόητος» βραζιλιάνος δημοσιογράφος Pepe Escobar, που εργάζεται και ως αναλυτής για το RT (Russia Today), το Press TV του Ιράν, και πριν καιρό για το Al Jazeera, είπε ότι αν - στις εκλογές του 2016 - βγει Πρόεδρος η Hillary Clinton, η Victoria Nuland (*) «προαλείφεται» για την θέση της ΥπΕξ των ΗΠΑ, οπότε και θα εισηγηθεί - λένε οι κακές γλώσσες - για να κληθεί - επιτέλους! - ο χαμένος των προεδρικών εκλογών Donald Trump σε κάποια μελλοντική «Συνάντηση της Λέσχης Bilderberg»... χαχαχα!

  (*) aka "Vicky", όπως δλδ την αποκαλεί και ο Νίκος Αναστασιάδης!

  Υ.Γ. Οι ΝΑΤΟϊκοί άμπιδες των Κατεχομένων θα ξεχωρίζουν πολύ εύκολα, αφού θα φέρουν επί της στολής τους το γνωστό διακριτικό σήμα (badge) του ΝΑΤΟ Σμύρνης· καλέ αυτό που έχει (σε χιαστή διάταξη) τις σημαίες του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας... χαχαχα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Pepe Escobar: Roving Reporter στην υφήλιο, συνεγάτης και των Eurasianet, Asia Times, Zero Hedge, counterpunch, global research και άλλων...
  ΄Οχι "περιβόητος". Πανεπόπτης, ευρύτατα δικτυωμένος, πολύγλωσσος, ευρυμαθέστατος, πασίγνωστος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γι' αυτό ο καψερός έβαλα τη λέξη περιβόητος μέσα σε εισαγωγικά, για να προλάβω κάποιους που ίσως δεν γνωρίζουν τη διττή (καλή και κακή) σημασία της λέξης. Εδώ ήθελα να πω ότι ο εν λόγω είναι ξακουστός, περιλάλητος, φημισμένος κ.ά.σ.

   Τα ίδια τραβάω και με τσ' Αμερκάνους στο διαδίκτυο, που χρησιμοποιούν π.χ. την καλή σημασία της λέξης empathy δλδ σαν συμπάθεια, κατανόηση κλπ. ενώ εμείς (στα ελληνικά) έτσι λέμε το μίσος, την μοχθηρία κλπ, (δλδ με την κακή σημασία)... χαχαχα!

   Διαγραφή
 3. Τελικά θα μας πει κανείς πώς ενώ όλο και διαρηγνύονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας γιατί τραβάει τόσο ζόρι η Νούλαντ και η κάθε Νούλαντ να χαϊδέψει την Άγκυρα; Πόσο ακόμα θα κάνουν πολιτική με, όπως λέμε, Ελληνικά έξοδα; Δε βλέπουν πως είμαστε ξεζουμισμένοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θυμάστε την λάσπη που έριξε ο Αναστασιάδης στον Μακαρίτη τον Τάσσο
  για τα ταμεία του Μιλόσεβιτς ?
  Η τιμωρία της Ιστορίας !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.