11/10/16

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο Παρισίων-Μόσχας: Αναβάλλεται η επίσκεψη Πούτιν στη Γαλλία

Το ταξίδι επρόκειτο να γίνει στις 19 Οκτωβρίου
Μίνα Αγγελίνη
Σοβαρή διαφωνία για τη Συρία - Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέβαλε την επίσκεψή του στο Παρίσι για τις 19 Οκτωβρίου,  ανακοίνωσε η προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας - Το Σάββατο, η Ρωσία άσκησε βέτο στο γαλλικό ψήφισμα στον ΟΗΕ για τη Συρία
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Παρίσι για τις 19 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας. Παρά το γεγονός ότι το Ελιζέ κάνει λόγο για αναβολή, το Reuters υποστηρίζει ότι η επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας στη Γαλλία ακυρώθηκε. Την είδηση επιβεβαίωσε και το Κρεμλίνο.
Το περασμένο Σάββατο, ο Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την αμφιβολία για το αν θα πρέπει να δεχτεί στο Ελιζέ τον Βλαντίμιρ Πούτιν εξαιτίας των εγκλημάτων πολέμου που διαπράττονται από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ στο Χαλέπι, με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».
Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας , Ζαν Μaρκ Ερό , προειδοποίησε χτες ότι, ο  Φρανσουά Ολάντ θα πει «αλήθειες» στον Ρώσο ομόλογό του, αν αποφασίσει να τον δεχτεί στις 19 Οκτωβρίου.
«Υπάρχουν εγκλήματα πολέμου στη Συρία, είναι προφανές» επανέλαβε ο Ερό. Ωστόσο, ο ίδιος είχε τονίσει  ότι, η Ρωσία είναι «μια χώρα εταίρος, κι όχι αντίπαλος».
Σύμφωνα με το δίκτυο Russia Today, η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω τεταμένης έντασης μεταξύ Ρωσίας και Γαλλίας για το βέτο της Μόσχας στο στο γαλλικό ψήφισμα του ΟΗΕ για το συριακό.
«Ήταν προγραμματισμένες κάποιες εκδηλώσεις , όπως τα εγκαίνια ενός ρωσικού Πολιτιστικού και Θρησκευτικού Κέντρου αλλά και εκθέσεις. Δυστυχώς, αυτές οι εκδηλώσεις τέθηκαν εκτός προγράμματος, με αποτέλεσμα ο Ρώσος πρόεδρος να αποφασίσει να ακυρώσει την επίσκεψή του στη Γαλλία προς το παρόν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Υπήρξαν επαφές μεταξύ του Κρεμλίνου και του Ελιζέ σήμερα το πρωί προσφέροντας μία επίσκεψη εργασίας για το θέμα της Συρίας, αποκλείοντας όμως όλες τις άλλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις στις οποίες ο Ολάντ θα μπορούσε να λάβει μέρος. Σε απάντηση της πρότασης , η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θέλει να αναβάλει την προγραμματισμένη επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Παρίσι για τις 19 Οκτωβρίου.
Πρώτο Θέμα

5 σχόλια:

  1. Προφανώς ο ανύπαρκτος Γάλλος υποτελής στην Ουάσιγκτον, ανέλαβε την αποστολή να φωνάξει τον Πούτιν στο Παρίσι και να του τραβήξει το αυτί γιατί δεν τους κάνει τα κέφια στην Συρία.

    Τι άλλο θα δούμε αυτή την εποχή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε μασάει ο βλάντιμιρ, τώρα έχει σύμμαχο τον έρντο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εταίρο και αυτο να δουμε για ποσο ακομα ! Εχει μεγαλη απόσταση η εταιρική σχέση απο τη συμμαχία.Αν και η συμμαχία δεν λεει κατι,Συμμαχοι με τον Ερντογαν ειμαστε εμείς στο ΝΑΤΟ αλλά θελει αναθεώρηση της Λωζάνης...

      Διαγραφή
  3. Αν εχει τετοιους συμμάχους τι τους θελει τους εχτρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το προβλημα ειναι οτι με τις βλακειες τους οι δυτικοι φαινεται οτι κανουν την τουρκια ολο και μεγαλυτερη...
    Λετε τελικα να τους παρασερνει αυτη εκει που θελει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.