20/10/16

Ο Κρίτων Καππαδόκης για το "δέλτα" και τις βάναυσες επεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

Μόλις πριν 5 ημέρες στην αίθουσα τής Παλαιάς Βουλής το πολιτικό κίνημα "το δ" , ξεκινώντας την δημόσια ανάμειξή του στα κοινά , έδωσε ιδιαίτερη προβολή στο πρώτο από τα αιτήματά του “Τέλος στο διορισμό και τον έλεγχο των δικαστών από τους πολιτικούς”. Υπήρξε και μια εισήγηση ενός δικαστή, με την οποία αναλύθηκαν συγκεκριμένες σκέψεις και λόγοι που οδηγούν στην διαπίστωση ότι έχουμε διορισμό και έλεγχο των δικαστών από την εκάστοτε κυβέρνηση και κατ' αυτόν τον τρόπο καταλύεται η ανεξαρτησία τής Δικαστικής Εξουσίας. Αυτό το γεγονός σύμφωνα με τον ομιλητή και το "δ", σημαίνει κατάργηση και τής Αρχής τής Διάκρισης των Εξουσιών που ισοδυναμεί με ανατροπή τού Δημοκρατικού Πολιτεύματος. 
Κατά σύμπτωση την ίδια ημέρα γνωστό σκοτεινό site ξεκίνησε μεθόδευση διασυρμού ενός Ανώτατου Δικαστή (ο οποίος μάλιστα, όπως είναι γνωστό σε όσους γνωρίζουν τον χώρο τής Ελληνικής Δικαιοσύνης, έχει ανεπίληπτο ιστορικό και υψηλό κύρος) . Είδαμε αμέσως Υπουργό τής Κυβέρνησης να παίρνει κυριολεκτικά την σκυτάλη από το site, ενώ ταυτόχρονα τού έστρωνε και σχετική πάσσα στην Βουλή ένας "ανεξάρτητος βουλευτής" με περίτεχνους , ύπουλους υπαινιγμούς.
Όλα αυτά δυστυχώς μέσα στα πλαίσια των διατάξεων που ισχύουν.
Το άρθρο τού κου. Π. Μπαλακτάρη πολύ σωστά εστιάζει στο γεγονός αυτό:
ότι τα γεγονότα αυτά επιβεβαιώνουν με τον πιό άμεσο και εναργή τρόπο αυτά που καταγγέλλει το "δ" ως κεντρικό σύμπτωμα κατάλυσης τού Δημοκρατικού πολιτεύματος. Διότι τυπικώς έχει αρμοδιότητα υπουργός να "τραβάει το αυτί" Αντιπροέδρου τού Σ.τ.Ε. με βάση ακόμη και μόνον τέτοια συκοφαντικά (και παράνομα) ρυπαρογραφήματα. Και να υπονομεύει ευθέως την δικαστική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στο Συμβούλιο τής Επικρατείας.
Αυτό καταγράφει ο αρθρογράφος και σωστά το συσχετίζει με την πρόταξη από το "δ" τού αιτήματος να μπεί “Τέλος στο διορισμό και τον έλεγχο των δικαστών από τους πολιτικούς”.
Πράγματι "πριν αλέκτορα φωνήσαι", η συμπεριφορά τής Κυβέρνησης επιβεβαιώνει με τον πιό έντονο τρόπο πόσο καυτά, δραματικά επίκαιρο είναι το παραπάνω αίτημα τού "δ".
Και βλέπουμε σχόλια με απορίες τύπου "πώς θα τα καταφέρετε;" , ή "γιατί δεν πάτε μαζί με άλλους και ξεκινάτε αυτό το κίνημα;" .
Υιοθετώντας εσκεμμένα την εκδοχή ότι οι απορίες αυτές είναι αθώες και καλόπιστες, θα έλεγα ότι να λοιπόν η ευκαιρία να καταλάβουμε όλοι γιατί το "δ" ξεκινάει αυτό το δικό του κίνημα :
Διότι όλοι είναι κολλημένοι στο παρελθόν και στον βάλτο και τόσο πολύ δυσκολεύονται οι περισσότεροι να καταλάβουν ότι πρέπει επί τέλους να ξεκολλήσουμε.
Αυτό προσπαθεί το "δ" και πολύ σωστά (αυτή άλλωστε είναι και η σπουδαιότερη ιδιαιτερότητά του) το προσπαθεί με όλους μας, σε όποια πολιτική ή κομματική ποικιλία ή παράταξη και αν εντασσόμαστε.
Δεν αποβλέπει στο να γίνει κάτι ακόμα που θα ενωθεί με κάποια ακόμα βαλτωμένα σχήματα: επιδιώκει να κάνει το ξεκίνημα να κινηθούμε όλοι, όλοι μαζί ενωμένοι προς την εκδημοκράτιση του πολιτεύματος, ανεξάρτητα τής πολιτικής ως τώρα κατάταξης.
Τόσο απλό και τόσο σπουδαίο.
Το πώς θα επιτευχθεί αυτό εξαρτάται από τον κάθε ένα μας.
Αρκεί να ρωτάει καλόπιστα και να θέλει να γίνει επί τέλους κάτι σωστό στον τόπο μας.
Σε μάς εναπόκειται. Στον κάθε ένα από εμάς.
Τόσο απλά .
Για το δέλτα:
Έχουμε ξεκινήσει
Δεν φτιάξαμε κόμμα. Αλλά κάτι μεγαλύτερο. Ένα κίνημα. Μια πολιτική επανάσταση που θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Ελεύθεροι από ιδεολογικές παρωπίδες, και κομματικές μηχανορραφίες, δεσμευόμαστε να λέμε την πραγματικότητα όπως τη βλέπουμε και όχι όπως μας την υποδεικνύουν. Είμαστε επιστήμονες - όχι επαγγελματίες πολιτικοί.
Θα κάνουμε αυτά που κανείς δεν έκανε γιατί το μόνο μας μέλημα είναι η απελευθέρωση της χώρας και η αναγέννηση της Δημοκρατίας.
Χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας. Στείλτε ένα μήνυμα στο connect@todelta.gr για το πως μπορείτε να βοηθήσετε.
Αυτοί που περιμέναμε είμαστε εμείς οι ίδιοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.