19/10/16

Η χώρα με τα αντεστραμμένα πρόσημα.

Η στιγμή που ο Πάνος Καμμένος φωνάζει στο συνέδριο του Σύριζα «σύντροφοι και συντρόφισσες», η στιγμή που οι σύνεδροι τον χειροκροτάνε με πάθος ενώ ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του σκάνε στα γέλια, είναι η σκηνή-ορόσημο, η σκηνή που σφραγίζει την ταινία της σημερινής Ελλάδας. Στα πανό που αναδημοσιεύει η εφημερίδα της κυβερνήσεως είναι γραμμένο το σύνθημα: «Τα ξερονήσια και οι φυλακές δεν λυγίζουν τους αγωνιστές». Αυτή είναι η Ελλάδα.
Η Ελλάδα της μούφας, του υπαρκτού σουρεαλισμού, η ντεμέκ Ελλάδα, η και καλά. Η χώρα με τα αντεστραμμένα πρόσημα. Που ζει έξω από το χώρο και το χρόνο, στο δικό της παρελθόν που προβάλλει στο μέλλον. Με λέξεις που έχουν χάσει το νόημά τους και έχουν αποκτήσει την αντίθετη σημασία. Το ψέμα που γίνεται αλήθεια, η ντροπή που γίνεται καμάρι, οι πελάτες που ονομάζονται λαός, το νταραβέρι που σημαίνει πολιτική, η κυβέρνηση που μονίμως αντιπολιτεύεται κάποιον χωρίς να κυβερνά, η εξουσία που δεν λυγίζει από τις δικές της φυλακές και αντιστέκεται στα ΜΑΤ που η ίδια έχει τοποθετήσει για να φυλάνε το Μέγαρο Μαξίμου. Οι υπουργοί που καλούν σε διαδηλώσεις το λαό για να αντισταθεί στις αποφάσεις τους. Η καθεστωτική Ελλάδα που διαιωνίζει την ακινησία της, στο όνομα του «λαού» πάντα. Ίσως γι’ αυτό η αντιπολίτευση είναι τόσο αμήχανη και υποτονική. Αφού όλο το πολιτικό σύστημα αντιπροσωπεύεται στην κυβέρνηση.
Με τον Σύριζα ή με τα μνημόνια; Ήταν το ερώτημα που κυριάρχησε στα χρόνια της «κοινωνικής γενοκτονίας». Η απάντηση ήταν τόσο απλή όσο και απροσδόκητη: Και με τον Σύριζα και με τα μνημόνια. Πώς όμως; Με 3.900 αμοιβή, μουσικός επιμελητής επιμελείται την υπόκρουση που θα συνοδεύει τους επιβάτες των λεωφορείων. Η «ανθρωπιστική καταστροφή» είναι πιο υποφερτή με μουσική υπόκρουση.
Κάτω χειροκροτούν ένας πρώην αρχηγός της καραμανλικής υπηρεσίας πληροφοριών που είναι τώρα υπουργός της πρώτης φοράς αριστεράς και ένας ευρωβουλευτής του Ανδρέα που είναι τώρα αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών. Ο Τέρενς και η Κουντουρά. Ο Νικολόπουλος - γέροντα η ευχή. Ο Ζουράρις του ΚΚΕ, του Παπαθεμελή και των ορθόδοξων κοινοτήτων. Δίπλα η Τζάκρη και ο Μπόλαρης. Ο Σπίρτζης και ο Κουρουπλής. Ο Κοτσακάς και η Μαριλίζα. Το όλον Πασόκ. Ο Φώτης Κουβέλης. Οι οικολόγοι του Τσιρώνη. Χαϊδευτικά τους αγκαλιάζουν ο Βούτσης και ο Φίλης. Ο Πολάκης και η Άννα Βαγενά. Η Ανέτα, εκπρόσωπος των «νεκρών του ηρωικού αγώνα της ΕΡΤ». Όλη η μεταπολίτευση είναι σήμερα εδώ, στο Τάε Κβον Ντο. Λείπει ο Λαφαζάνης. Τον έχει «δώσει» η «Εφημερίδα των Συντακτών», ότι αυτός ζητούσε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμές. Κάποιος πρέπει να θυσιαστεί για να προχωρήσει το καραβάνι, ο Παναγιώτης έχει τη στόφα του λαϊκού αγωνιστή, ξέρει να αναλαμβάνει τις ευθύνες για το καλό του κόμματος.
Η ΔΕΗ ορίζει αργία την 13η Οκτωβρίου γιατί πριν 72 χρόνια έγινε η ηρωική μάχη της Ηλεκτρικής, η οποία ήταν η εταιρεία πριν τη ΔΕΗ, οπότε τι πιο ταιριαστό από το να γιορτάσουν τώρα οι επίγονοι τον ηρωικό αυτό αγώνα του λαού μας;
Τώρα αποκαλύπτεται ότι η ύφεση είναι χειρότερη, -1,3% το 2015. Δεν μιλάμε πια για κατώτατο αλλά για «υπο-κατώτατο» μισθό. Για μειώσεις στο ΕΚΑΣ. Ακολουθούν πλειστηριασμοί σπιτιών. 10.000 οικογένειες σιτίζονται πια στον κόμβο του δήμου.
Ο θάνατος του βατράχου. Το νερό ζεσταίνεται σιγά-σιγά, χωρίς να το καταλάβει. Αργή κατάρρευση. Η οικονομία συνεχώς υποβιβάζεται σε χαμηλότερο επίπεδο. Φτωχαίνουμε σταδιακά ώστε να μην το αντιλαμβανόμαστε. Γύρω μας πολύς θόρυβος για να μένουν όλα ίδια. Καθημερινή παρακμή, προσγειωνόμαστε συνεχώς πιο χαμηλά. Χαμηλότεροι μισθοί, χαμηλότερες συντάξεις. Κάθε χρόνο θα είναι χειρότερες οι συντάξεις. Συνεχιζόμενη εξαπάτηση, θα έρθει η ανάκαμψη, στο μέλλον. Γιατί θα έρθει, αφού τίποτα δεν αλλάζει;
Ζητάμε διαγραφή του χρέους και την ίδια στιγμή απαιτούμε «ποσοτική χαλάρωση», δηλαδή νέα δάνεια. Ούτε καταλαβαίνει κανείς την κοροϊδία. Το χειρότερο προσωπικό της μεταπολίτευσης είναι διακομματικά συγκεντρωμένο στην κυβέρνηση η οποία κατηγορεί τη μεταπολίτευση. Ούτε καταλαβαίνει κανείς την παραδοξότητα.
Η αγανάκτηση και η επιθετικότητα του 2010-2015 δεν οδήγησαν πουθενά και έγιναν κατάθλιψη και αδράνεια. Η παταγώδης διάψευση της αντιμνημονιακής δημαγωγίας οδήγησε στην παθητικότητα. Δεν βγάλαμε τόσα χρόνια κανένα συμπέρασμα. Απορρίψαμε την εμπειρία των επιτυχημένων κοινωνιών, τη βοήθεια των ευρωπαϊκών κρατών, θύματα της προπαγάνδας του ντόπιου παρασιτισμού, περί εχθρών που επιβουλεύονται το καλό μας. Αρνηθήκαμε τη συνεργασία, αρνηθήκαμε την αλλαγή, την προσπάθεια, τη δουλειά. Έχουμε αναπτύξει μόνο έναν τυφλό διεκδικητισμό, κατακερματισμένη επιθετικότητα αντί για συλλογικότητα, δεν καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση είναι τόσο χάλια ώστε μόνο με συνολικές αλλαγές διορθώνεται.
Εύκολοι χειροκροτητές του διχασμού και του μίσους, πρόθυμοι ακόλουθοι όποιου μας υποδείκνυε έναν εχθρό να λιθοβολήσουμε, συνειδητοποιούμε τώρα ότι χάσαμε τόσα χρόνια χωρίς λόγο. Όλη αυτή η πόλωση και ο διχασμός αυτών των χρόνων ήταν όχι απλώς μάταια αλλά και ψεύτικα. Εξυπηρετούσε μόνο τις μάχες των ελίτ της εξουσίας μεταξύ τους. Το σύστημα άλλαξε ονόματα και είναι πάντα εδώ, ενωμένο δυνατό, διακομματικό. Εσύ δεν έχεις δουλειά. Το ξέρω, είναι δύσκολο, αλλά μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου. Και για να γίνει αυτό, δυστυχώς, πρέπει πρώτα να πεις, ναι, μ’ έπιασαν κορόιδο.

10 σχόλια:

  1. Οι Γερμανοι εφυγαν απο την Αθηνα στις 12-10-1944.
    Επομενως εναντιον ποίων εγινε η "ενδοξη" "Μαχη της Ηλεκτρικης", την 13-12-1944, που απεφασισαν να γιορτασουν, δι΄ αργιας, οι "συντροφοι" της ΔΕΗ (και του Πανου Καμμενου);;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το άρθρο του Γεωργελέ: >Η ΔΕΗ ορίζει αργία την 13η Οκτωβρίου γιατί πριν 72 χρόνια έγινε η ηρωική μάχη της Ηλεκτρικής,...<

      Μάχη της Ηλεκτρικής: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AC%CF%87%CE%B7_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82

      Πατριώτη, πριν να κατακρίνεις, και να φτύσεις το δηλητήριο σου, μάθε ιστορία και τα γεγονότα!

      Διαγραφή
    2. βρε πατριώτη Κριστιάν,ειναι τρόπος αυτός;Μια λογική απορία εξέφρασε ο άνθρωπος για ενα ιστορικό συμβάν, την υπαρξη του οποιου,πολλοί αγνοούσαμε. Αντέδρασες,Λες και πήρες μερος στα γεγονοτα της ηλεκτρικής.Βρε μπας και οντως το εννοουσες το ..." και καλα κρασια";

      Διαγραφή
    3. @ βαν βερτ ή ουάν ουέρτ;
      Κ’ εγώ μια λογική απορία έχω: γιατί μεροληπτείς;

      Το σχόλιο μου ήταν απάντηση στο:
      > Οι Γερμανοι εφυγαν απο την Αθηνα στις 12-10-1944.
      Επομενως εναντιον ποίων εγινε η "ενδοξη" "Μαχη της Ηλεκτρικης", την 13-12-1944, που απεφασισαν να γιορτασουν, δι΄ αργιας, οι "συντροφοι" της ΔΕΗ (και του Πανου Καμμενου);;;;;<

      1. η Μάχη της Ηλεκρικής έγινε την 13.10.1944, όχι 13.12.1944, πρώτο τρολάρισμα/παραχάραξη
      2. οι «σύντροφοι» της ΔΕΗ, από τι ξέρω είναι εργαζόμενοι, δεύτερο τρολάρισμα/παραχάραξη/προβοκάτσια

      Που βλέπεις ότι ο Πιπί εξέφρασε «λογική απορία για ένα ιστορικό συμβάν»; Ανακρίβεια, παραπληροφόρηση και μίσος.
      Και αντί να τα μαζέψεις αξιοπρεπώς –γιατί το λάθος επιτρέπεται, errare humanum est sed perseverare diabolicum est- συνεχίζει το παραλήρημα του σε άλλη ανάρτηση άσχετη με το παραπάνω θέμα.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. @ Π.Π.
      Αρκετά με διέβαλες. ΤΕΛΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ και προπάντων σεβαστέ, για τον αγώνα σας και την ενημέρωση που μας παρέχετε ,Κριστιαν,με παρεξηγήσατε.
      Γιατί να μεροληπτώ, αφού δεν γνωρίζω ούτε έχω ξαναδιαβάσει κανένα σχόλιο του εκλιπόντος ΠΠ;
      Είναι μεροληψία , ότι ένοιωσα και γω την ιδία απορία με τον ΠΠ ,μιας και αγνοούσα την ιστορία της Ηλεκτρικής;
      Το ότι έγραψε 13/12 κατάλαβα ότι γράφτηκε εκ παραδρομής και ότι εννοούσε την 13/10.δηλαδη την επόμενη της υποχώρησης των Γερμανών. Νομίζω μάλιστα ότι στην απάντηση του ,που κακώς σβήσατε ,το άφηνε να εννοηθεί.
      Πιστεύω ακράδαντα, ότι εκτός από αυταρχικότητα φανερώνει ιδίως μεγάλη αδυναμία, όταν ένας διαχειριστής ιστολογίου και αρθογράφος, σβήνει τις απαντήσεις των σχολιαστών του.
      Σχετικά με το «οι σύντροφοι της ΔΕΗ» κατάλαβα ότι εννοούσε ότι η απόφαση πάρθηκε από εργαζόμενους της ΔΕΗ, που είναι προσκείμενοι στο ΚΚΕ η στον Συρίζα.Μην μου πείτε, ότι το σχόλιο αυτό σας εξόργισε τόσο πολύ, γιατί τότε θα έπρεπε να φουρκιστείτε με το 70% των σχολιαστών και μετά να διαγράψετε τα μισά τουλάχιστον σχόλια .
      Έχω μείνει λοιπόν με την εντύπωση , ότι εσείς πρώτος του επιτεθήκατε του φουκαρά ΠΠ και μάλιστα από θέση ισχύος μιας και είστε απ τους διακεκριμένους συντάκτες του ιστολογιου.
      Με εκτίμηση στο πρόσωπο σας αλλά και με την πεποίθηση ότι ο αγώνας μας είναι κοινός, πιστέψτε με, ότι είμαστε λίγοι πολύ λίγοι οι απ αυτήν εδώ την πλευρά, στον πόλεμο που μαίνεται γύρω μας και δεν μας περισσεύει κανένας και προπαντός δεν είναι η στιγμή για έριδες και μικροεγωισμούς .
      Αυτά τα αμερόληπτα από μένα και άλλους πιστεύω αναγνώστες που σας διαβάζουμε και σας στηρίζουμε έμπρακτα .
      ΥΓ
      τώρα που το ξανασκέφτομαι, μάλλον μεροληπτώ υπέρ υμών μιας και αφιέρωνω τόσην ώρα γράφοντας, για να σας νουθετήσω.
      Φιλικά
      Wan wert και στα Ελληνικά όπως σας κάνει κέφι

      Διαγραφή
    7. Καταρχάς ο Π.Π., με το αρχικό του σχόλιο, δεν εξέφρασε καμία απορία, το ξαναλέω και τονίζω.
      Η απάντηση του δεν διαγράφηκε όπως υποστηρίζεις, Π. Π.20 Οκτωβρίου 2016 - 7:47 π.μ.
      Καμία απορία δεν εξέφρασε, μάλιστα μας εξηγεί ότι όλοι –εκτός του ίδιου- έχομε "κομμουνιστικη πλευριτιδα" (sic).

      > Το ότι έγραψε 13/12 κατάλαβα ότι γράφτηκε εκ παραδρομής και ότι εννοούσε την 13/10.< : Τι ποιο απλό θα ήταν να το λέει ο ίδιος στη πρώτη του απάντηση; Τότε θα διαπίστωνε ο ίδιος ότι το αρχικό του σχόλιο δεν στέκει, και φυσικά η δική μου αντίδραση θα σταματούσε εκεί.
      Μάταιη η προσπάθεια σου για να τον δικαιολογήσεις.

      Διαγραφή
  2. Πατριωτη, αν και δεν εχω σε εκτιμηση την Βικιπεδια, για να μην μπω στον κοπο να ψαχνω, την χρησιμοποιω: el.wikipedia.org/wiki/Απελευθέρωση_της_Αθήνας_(1944).
    Αναφερει σαφεστατα, οτι οι Γερμανοι ειχαν αποχωρησει απο την Αθηνα, απο την 12-10-1944, αφου προηγουμενως ειχαν συμφωνησει να μην προβουν σε δολιοφθορες. Φυσικα ο συντακτης του αρθρου της, πασχει απο "κομμουνιστικη πλευριτιδα", γι΄αυτο αναφερει και την "μαχη της Ηλεκτρικης". Αφηνει, ομως, αναπαντητο το ερωτημα: Γιατι οι Γερμανοι επρεπε να θυσιασουν μια μοναδα 60 δικων τους, με μόνο σκοπο μια, ανευ σημαντικης σημασιας,ανατιναξη. Και λεω "να θυσιασουν", γιατι αυτοι ηταν καταδικασμενοι,εφ΄ οσον θα παρεμεναν μετα την αναχωρηση του συνολου των υπολοιπων.
    Παντως η τοση ευαισθησια σου, στην υπερασπιση της κατσαπλιαδικης "αντιστασης" ειναι αξιοθαυμαστη. Δεν περιμενα τοσο κομμουνιστικο μένος σε site που, ομολογουμενως, διακρινεται για την Εθνικη τοποθετηση του.

    ΥΓ. Τα περι "δηλητηριων" σου τα επιστρεφω. Το ποιός ειναι περισσοτερο χολερικος, ειναι οφθαλμοφανες.
    Οσο για αν θα "μαθω ιστορια", δεν σε θεωρω ουτε ικανο, ουτε καταλληλο για να με διδαξεις. Περι των δικων σου "γνωσεων", εχουμε ξανασυζητησει, αν θυμασαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.