23/10/16

Διπλωματικός "πυρετός" στο Κυπριακό

Πέτρος Μελαίσης
Διπλωματικός πυρετός στο κυπριακό. Στη Ρωσία μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης, ενώ στην Κύπρο αναμένονται τις επόμενες ημέρες ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.
Στην ατζέντα των συνομιλιών Κασουλίδη-Λαβρόφ θα βρίσκονται εκτός  θέματα που αφορούν την Κύπρο και τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας, και το ζήτημα της εκπροσώπησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης μετά το θέμα που προέκυψε λόγω των κυρώσεων της Ε.Ε.κατά της Ρωσίας αφού η Κυπριακή Δημοκρατία αναλαμβάνει τον Νοέμβριο την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης.
O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δηλωσε στο ΣΙΓΜΑ   οτι στην παρούσα συγκυρία οι προσεγγίσεις από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ιδιαίτερα σημαντική.Αντιλαμβάνονται σημείωσε ότι εν έτη 2016 δεν μπορούμε να μιλάμε για εγγυήσεις από ένα τρίτο κράτος προς ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποκάλυψε ότι αναμένεται στη Λευκωσία επίσκεψη του Γάλλου υπουργού εξωτερικών.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ στην Κύπρο αναμένεται και η Φεντερίκα Μογκερίνι εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε μια πρώτη συνάντηση με την κυρία Μογκερίνι κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.