14/10/16

Κρεμλίνο: Η Ρωσια μπορεί να δώσει στην Τουρκία εξελιγμένα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα

Μια είδηση της τελευαίας στιγμής μεταδόθηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ πριν από λίγο.
Με΄βαση την είδηση αυτή, κατά τη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν, συζητήθηκε το θέμα της προμήθειας σύγχρονου συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας από τη Ρωσία.
Ο επροσωπος του Κρεμλινου, αναφερόμενος στθ έμα δήλωσε: "Σε περίπτωση που το ζητήσει η τουρκική πλευρά, η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να παραδώσει ένα από τα εξελιγμένα συστήματα αεροπορικής άμυνας που διαθέτει η ρωσική αμυντική βιομηχανία".

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, που έκανε τη δήλωση αυτή ενώ βρισκοταν στο Εριβάν, τόνισε ότι το ζήτημα αυτό είναι καθαρά μια εμπορικού χαρακτήρα υπόθεση και η συνεργασία στον τομέα αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα.
Η Τουρκία ακύρωσε τη συμφωνία ύψους 3,5 δις δολαρίων για την προμήθεια αντιαρεοπορικών πυραλυικών συστημάτων από τον Κίνα, το Νοέμβριο του 2015.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι ΗΠΑ με το σύστημα Patriot, η Ρωσία με τους S300-S400 füzeleri, η Κινα με τους  FD-2000 και η ιταλο-γαλική κοινοπραξία με το σύστημα Samp-T.

7 σχόλια:

  1. Ο Τουκος ξερει να εκμεταλευεται κάθε χαραμάδα .Παρα τους όρκους έρωτα που ανταλλάσσουν τελευταία ακομη και αν υποθεςουμ οτι ο ρώσος του τα έδινε δεν θα τα εμπιστευόταν ο τούρκος που ξερει οτι σε μια νεα κρίση μεταξυ τους θα του ηταν άχρηστα..
    Άρα. ....χτυπάει το σαμάρι για να τα ακούσει ο γάιδαρος...ήτοι προς τα αλλου ειναι το πραγματικο ενδιαφέρον αλλα με δικούς του κλειδάριθμους και κωδικους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν εξετασουμε στα σοβαρά την ιστορία θα μάθουμε ότι ούτε οι Ρώσοι έχουν το θεό τους. Όταν ο Κωνσταντίνος βασιλέας ζήτησε να μπει στον Α πόλεμο με την προυπόθεση ότι θα άφηναν οι σύμμαχοι το πανίσχυρο τότε ναυτικό μας να μπει στα στενά του Βοσπόρου και να καταλάβει την Κωνσταντινούπολη, αντίθετη τότε στο σχέδιο αυτό ήταν μόνο η Ρωσία. Δεν θα είχαν Καλλίπολη οι σύμμαχοι αν είχε μπει τότε η Ελλάδα στη Μέση. Δεν είμαι βασιλικός, αλλά ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.

    Ο Νικολάι έφαγε το κεφάλι του διότι έκανε πολλά λάθη.
    Και άλλες φορές η Ρωσία έβαλε τον Ελληνισμό στον πάγο με καταστροφικές συνέπειες. Έκλεισε τις πόρτες στη Φιλική Εταιρεία και στον Υψηλάντη τη χειρότερη στιγμή, με αποτέλεσμα τότε οι Ελληνικές οργανώσεις να υπογράψουν αιώνια υποταγή σε άλλους που πλήρωσαν για να αγοράσουν τη χώρα μας. Τεράστια λάθη της Ρωσίας, ανέβα και κατέβα στις σχέσεις τους με εμάς.

    Μια θετική πολιτική, την ίδια αν είχε ακολουθήσει υπέρ του Ελληνισμού, σήμερα η Ρωσία θα ήταν πάνω από τους πάντες. Έχασε την Ελλάδα, την Μεσόγειο, από μεγάλες, τρομακτικές στρατηγικές γκάφες. Η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο έχει αυτή τη στιγμή πολίτες που κανένας τους, όταν έχει ζήσει στη Δύση, δεν θέλει να ξαναπατήσει στη χώρα του. Αυτή είναι η Ρωσία, μια αντιρωσική μηχανή, όπως ανθελληνική είναι και η κρατική μηχανή της Ελλάδας. Ένας Ρώσος ή ένας Έλληνας έχει περισσότερη αξία σαν άνθρωπος στο εξωτερικό παρά μέσα στην ίδια του την πατρίδα. Δεν ξέρω αν φταίει η Ορθοδοξία, αλλά έχω βγει από τα ρούχα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε, Δεν γνωριζόμαστε από παλιά αλλά μ αρέσουν οι απόψεις σου γιατί συμπίπτουν και με τις δικές μου αλλά εσύ τις διατυπώνεις πολύ καλύτερα. Δεν ξέρω αν θα μου επίτρεπες (αν χρειαστεί) να χρησιμοποιήσω το κείμενό σου με τ όνομα σου ή χωρίς , δεν με πειράζει αυτό, σε απάντηση κάποιων που έχουν κάνει το "ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ" σύνθημα, απλά και μόνο για να καταλάβουν μερικές αλήθειες.
      Θα χαρώ να λάβω απάντησή σου.

      Διαγραφή
    2. Σε μια Ρωσικη ιστοσελιδα,θα λενε τα εξης:
      Ο ΠΟυτιν και ο Κυριλλος,πηγαν οχι στην Σερβια οχι στην Ρωσια,αλλα στην Ελλαδα και το Αγιον Ορος και ποιος τους περιμενε στο αεροδρομιο;ο πρωθυπουργος;οχι ο ΥΠ Αμ.Ουτε ο ΠΤΔ πηγε στο Αγιον Ορος,ηθελε να καθεται σε καλη θεση.

      Σε μια χωρα,με κομμουνιστικη γραφειοκρατια,που ολα αργουν,οταν ο Εφραιμ,γυρισε Ελλαδα απο Ρωσια,οι Ελληνικες αρχες,τον εβαλαν φυλακη.

      Ποσο βλακες ειναι αυτοι οι Ελληνες που δεν αντιλαμβανονται την δυναμη της Ορθοδοξιας;

      Ο ΠΟυτιν,εδινε οπλα στον Καραμανλη και αγωγο,αποτελεσμα;οι Ελληνες εβγαλαν τον λεφτα υπαρχουν,ο οποιο ηρθε Μοσχα και ελεγε για πρασινη ενεργεια.Συμφωνα με οτι ειπε και ο ιβαν Σαββιδης,σ ΕΛΛΗΝΙΚΟ τηλεοπτικο σταθμο(υπαρχει και στο youtube) τους διναμε ατοκο δανειο,αλλα δεν το ηθελαν.

      Ακομα και ο Τσιπρας,προσπαθησε να εκμεταλευτει,πολιτικα την επισκεψη του στην Μοσχα,ενω ολοι γνωριζουν την σχεση του με Αμερικη(διαρροη απο wikileaks,την σχεση που εχει με τον βομβαρδιστη της ΣΕΡΒΙΑΣ)

      ΤΙ ακριβως θελουν οι Ελληνες απο εμας;

      Ιστορικα,μην ξεχναμε την συνθηκη του Κιουτσουκ Καιναρτζη,που χαρη σ αυτην εφτιαξαν κρατος.ΔΕν θ αναφερω τα περι Κριμαιας και Βενιζελου,γιατι τοτε ειχαμε Κομμουνιστικο (αθεο) καθεστως.Και παλι βεβαια,οι Ελληνες μας προδωσαν.

      Τελικα,μπορει να συνεργαστει και να επικοινωνησει σοβαρα κανενας με τους Ελληνες;ας παμε καλυτερα με οτυς ΤΟυρκους,που ξερουμε τι θελουν και τι δινουν.Μακαρι οι Ελληνες να ηταν ποιο ανοικτοι σε συνεργασια με μας....

      Διαγραφή
    3. Νίκη, δυστυχώς, συνήθως γράφω στα γρήγορα και το αποτέλεσμα είναι ακατάστατο. Δεν έχω πρόβλημα με τη διακίνηση κειμένων μου, αλλά υπάρχουν πολλά καλύτερά μου. Σχετικά με τα ελληνορωσικά λέω μερικά ακόμα πράγματα σε ένα βιβλίο που θα βγει στα αγγλικά πρώτα, μέσα σε εβδομάδες ή μήνες.

      Διαγραφή
    4. κε Σιδηρουντιε...οσο γνωριζω εγω,ο βασιλιας δεν ηθελε να μπει στον πολεμο γιατι φοβοταν το βουλγαρικο γιουρουσι στην Μακεδονια...Αφηστε που ηταν σε στενο "μαρκαρισμα" απο τον γερμανο πρεσβη...να σας υπενθυμισω δε,οτι η γραμμη μεταξα εγινε για τον βουλγαρικο κινδυνο...

      Διαγραφή
  3. H Tουρκια,οπως λεει και το αρθρο,δεν πηρε το Κινεζικο συστημα,προφανως γιατι αντεδρασε η Αμερικη.ΤΩρα θα παρει το Ρωσικο;σιγουρα τα δεδομενα εχουν αλλαξει(αλλα αυτο δεν σηαμινει οτι τα εχουν σπασει με την Αμερικη),αλλα οι Ρωσοι ειπαν ΑΝ τα ζητησουν οι ΤΟυρκοι.ΓΙατι το λενε δημοσια και δεν το κανουν πραξη;Επισης ο Ρωσος,λεει οτι ειναι ευαισθητο ζητημα η συνεργασια.Οποτε μηπως η Ρωσια,τα λεει για να τα ακουσει η Αμερικη;Μηπως η συνεργασια Ρωσιας ΤΟυρκιας γινει σε συγκεκριμενα θεματα που συμφωνουν και οι δυο,πχ ενεργειακα(εμποριο τουρισμος) και μονο εκει;Ο Τουρκος ειπε οτι δεν αλλαζει αποψη στο θεμα Ασαντ και ο Ρωσος θα του δωσει οπλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.